A WordPress téma panelbeállítások keretei

Számos népszerű WordPress-téma középpontjában egy hatalmas témaopció-panel található. Ez egy nagyszerű lehetőség a téma testreszabási lehetőségeinek beillesztésére, amelyeket a nem fejlesztők kezelhetnek és megérthetnek. Sok felhasználónak nincs értelme a CSS-ről – de füleket, váltókat, legördülő menüket és színválasztókat használhat.


Az alábbiakban felsoroltam a weben elérhető legfontosabb ingyenes WordPress témapanel-beállítási lehetőségeket. Felhasználóbarát felhasználói felületük van, és remek lehetőségeket kínálnak a WordPress témafejlesztők számára, hogy fontolja meg az új témák kódolásakor.

WordPress Theme Customizer

WordPress Theme Customizer

Ez egy fantasztikus lehetőség, mivel éppen a WordPressbe épült! Az WordPress Theme Customizer megkönnyíti a felhasználó számára, hogy személyre szabja a témáját anélkül, hogy bármilyen kódot meg kellene ismernie. A legjobban, amikor megváltoztatják a címkevonalat, feltöltenek logót, megváltoztatják a háttér színét vagy bármi mást, amelyek szerkesztésüket élő előnézetben láthatják, amint készítik őket. Ilyen módon megnézhetik változásaikat, mielőtt egy adott betűtípust vagy színt elkötelezettek lesznek.

Mivel ez már a WordPress része, semmit sem kell telepíteni. Ez már szerepel a téma paneljén a Megjelenés alatt. A WordPress.org-on (és az egész interneten – csak a Google-on) található útmutatások arról, hogyan lehet az testreszabót kibővíteni, hogy opciókat adjon hozzá minden olyan elemhez, amelyre gondolhat, beleértve az egyéni üzenettípusokat, csúszkákat és még sok minden mást..

További információ a testreszabásról

Redux keretrendszer

Redux keretrendszer

A Redux keretrendszer pluginként vagy beépítve a téma / beépülő modulba opciók hozzáadására is használható, de tartalmaz egy erőteljes post meta osztályt is, így meta opciókat adhat hozzá a hozzászólásokhoz és oldalakhoz, valamint a Theme Customizer támogatását..

A Total WordPress témában a Redux keretrendszert használtuk, mivel ez lehetővé tette számtalan hatékony beállítás beillesztését a téma színek, elrendezések, hátterek, társadalmi beállítások, képkivágási és betűkészlet-beállítások vezérléséhez..

A Redux az egyik legerősebb Opciókeret, amelyet a fejlesztők is nagyon jól támogatnak. Valójában annyira tetszik, hogy már több adományt elküldtünk számukra. Ezen felül néhány fantasztikus prémium kiegészítőn dolgoznak, amelyek még több funkcionalitást kínálnak.

Szerezze be a Redux Framework beépülő modult

Opciók keretbővítmény

téma-opciók-keret

Az Opciók keretrendszer beépülő modulja nagyszerű módja annak, hogy kibővített testreszabási lehetőségeket adjon a WordPress témához. Valójában ezt a bővítményt már a WPExplorer prémium témáinak néhányánál is felhasználtuk (vessünk egy pillantást az Ultra témához). A plugin szinte bármilyen testreszabási lehetőséget támogat, például a szövegmezőket, a színválasztókat, a képek feltöltését és a tipográfia-beállításokat, hogy csak néhányat említsünk. Az egyéni beállítások kiépítése szintén egy pillanat alatt, mivel a plugin-fejlesztő (Devin Price) egy hasznos „options-check” mappát csomagolt, amely opciótervként szolgál a github letöltésébe..

A telepítés nem lehet egyszerűbb. Az induláshoz csak szerezze be a plugint a WordPress plugin könyvtárból. Ezután határozza meg az összes kedves témaopciót az options.php fájlban, és az Opciók Keretbeépülő modul automatikusan megmutatja őket.

Töltse le az Opciók keretrendszer-bővítményt

Folyékony keret

Folyékony keret

A Fluent Framework egy nagyon fejlett fejlesztési keret a WordPress számára, amely nem csak a téma adminisztrációs paneleinek létrehozására, hanem a metaboxok, a felhasználói meta, a taxonómia meta és egyebek számára is jó! Ez azt jelenti, hogy az egységes keretet alapvetően az összes nem sablon funkcióhoz használhatja. A Fluent keretet a „nohalfpixels” hozta létre, 2014. július 8-án jelent meg, és a CodeCanyonon megfizethető áron értékesítik..

Kissé módosított opciók – most a Redux része!

SMOF

Az SMOF egy erőteljes opciós keret, amely a fent említett Opciókeret-bővítmény és a KIA Opció-keretrendszer és néhány UI-ötlet kombinációjából származik, az OpcióTree-bővítménybe. A WPExplorernél az SMOF-et egy csomó új témában használtuk (vessünk egy pillantást a Cleaner, Foxy és az új Office 2.0 elemre), mert a felhasználók számára könnyen érthető, zökkenőmentesen integrálódik a WordPress témákba, és lehetővé teszi a adjon hozzá speciális lehetőségeket, például a drag and drop honlap oldalakat és a testreszabott csúszkakezelést.

Az SMOF hozzáadása a WordPress témához gyors és fájdalommentes. Illessze be a kódot a function.php fájlba, állítsa vissza az adatbázist, és adja hozzá a lehetőségeket a theme-option.php fájlhoz. És ha elakad, van egy dokumentáció és egy támogatási fórum, amely segít Önnek.

Megjegyzés: Ez a bővítmény egyesült a fenti Redux-keretrendszerrel, ezért kérjük, inkább ezt!

OptionTree Framework plugin – a Redux része!

optiontree

Ezt az okos kis bővítményt a ThemeForest szponzorálta, hogy a szerzők számára nagyszerű lehetőséget biztosítson a téma megértése érdekében a témaopciók hozzáadására. Az OptionTree lehetőséget ad a témafejlesztőknek arra, hogy sok lehetőséget biztosítsanak a tervezőknek / felhasználóknak, akik megvásárolják a WordPress témáikat. A 2.0 frissítéssel az OptionTree képes létezni a téma gyökérkönyvtárában, így a beállításokon / metadobozokon keresztül használhatja, és azok, akik a témát vásárolják, nem tudják megtörni az OptionTree beállításait, ha megváltoztatják az UI Builder valamelyik beállításait. Egy másik nagyszerű lehetőség a témaopciók és adatok importálása / exportálása, így a témához különféle témabeállítási verziókat csomagolhat.

Egy újabb rendkívül egyszerű telepítés. Szerezze be a plugin-t a WordPress plugin-könyvtárból, aktiválja azt, majd használja a dokumentációt, ha további segítségre van szüksége.

Értesítés: Ez a bővítmény egyesült a fenti Redux-keretrendszerrel, ezért kérjük, inkább ezt!

Szerezze be az OptionTree bővítményt

UpThemes keretrendszer

upthemes-keret

A UpThemes létrehozta ezt a fantasztikus keretet a Beállítások API-n. A keretrendszer a beépített WordPress médiafeltöltőt is használja, hogy könnyű és biztonságos legyen. Számos testreszabási lehetőséget adhat hozzá a felhasználókhoz, például színek, elrendezések, betűtípusok és így tovább. Plusz, a UpThemes beépített élő téma-testreszabót tartalmaz, így előzetesen megtekintheti az összes testreszabási lehetőséget (azaz színes mintát vagy betűtípus-részletet)..

Két lehetősége van: vagy töltse le a keretrendszert a githubból, és illessze be a kibontott tartalmat az options.php fájlba, vagy adja hozzá a keretrendszert almodulként a témájához (így a keretrendszer minden frissítése automatikusan megtörténik). Az UpThemes Framework oldalon található egy teljes kezdő útmutató, amely részletes utasításokat tartalmaz, és mindkét telepítési módszert rendkívül egyszerűvé teszi.

Töltse le az UpThemes keretet

NHP témaopciók keretrendszere

NHP-theme-opciók-keret

Az NHP Options Framework az Options Framework beépülő modul és az UpThemes keret keverékéből származik. Ez a keret felhasználóbarát beállítási lapokat tartalmaz, integrálódik a WordPress beépített Beállítások API-jával, egyéni hibaeszközökkel és üzenetekkel, és ami a legfontosabb, hogy ezt a keretet egyszerűen testreszabhatja és kibővítheti. Készítsen egyedi mezőket (szöveg, gombok, feltöltések, címkék, színek, jelölőnégyzetek stb.) Vagy érvényesítéseket (URL-ek, HTML bemenetek, hexa értékek, dátumok stb.) Kiterjeszthető mezőosztályokkal és érvényesítési osztályokkal – vagy mindkettőt tegye visszahívási funkciókkal.

Az NHP témaopciók telepítéséhez csak adja hozzá a bhp-options.php fájlt a function.php fájlhoz. Könnyű borsó. Van egy hatalmas WIKI is, amely mindenféle információt tartalmaz a kerettel kapcsolatban, és szinte minden kérdéssel segíthet.

Szerezze be az NHP témaopciók keretét

Az Ön tapasztalatai

Szeretnénk tudni, hogy alkalmazta-e a fenti keretek valamelyikét, és hogy tetszik. Hagyj megjegyzést az alábbiakban, mutasd meg tapasztalataikat és ajánlásait!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map