A WordPress szabadúszó tervezőinek legrosszabb hibái

A WordPress szabadúszó tervezőinek legrosszabb hibái

Utálod hibázni, még akkor is, ha ez elkerülhetetlen. Időnként jó a hibákat elkövetni, mivel ez lehetőséget kínál tanulásra és fejlesztésre. De ha ugyanazokat a hibákat követi el, mint bármely más szabadúszó WordPress tervező, akkor sok pénzt hagy az asztalra. Nos, ezt biztosan nem akarja.


Mi sem, ezért emlegetünk néhány, a WordPress szabadúszó tervezőinek csúnya hibáját. Célunk, hogy segítsünk azonosítani azokat a hibákat, amelyek akadályozzák a sikert. Ennek során izgatottan fogja elkerülni a hibákat, és ha késő van, végezze el a szükséges változtatásokat.

A siker nem abban áll, hogy soha nem hibázunk, hanem abban, hogy másodszor sem csináljuk ugyanazt. – George Benard Shaw

Ezért tudassa velünk azokat a hibákat, amelyeket a WordPress szabadúszó tervezői karrierépítés során tett. Bármilyen módon ossza meg a tanultakat és a hibák elkerülésének módját is. Hogyan? Nyugodtan használja a megjegyzés részt a végén. De most kezdjük el!

1. Harapás, mint amennyit csak tud rágni

Szabadúszó hiba: Harapni képes, mint amennyit csak tud rágni

Vajon nem valamennyien bűnös vagyunk ebben? A projekt folytatása a projekt után, amíg a lemez túlcsordul, és aztán gém, a határidő elmulasztása. Nos, a szabadúszók és a last-minute rohanás nem idegenek. De minden kudarcot vall, ha túl sok munkát vállal – olyan munka, amely valószínűleg nem érinti az alsó sorot.

Nem számít, mennyire csábító a kérdés, csak ne csináld. Jelentkezzen be a legjobb ügyfelébe, és töltse fel pontosan azt, amire érdemes. Természetesen értéket kell adnia, de nem hiszem, hogy ez lehetséges, ha egy munkahegy alatt fulladsz. Használjon egy kicsit a 80/20 Pareto elvnek nevezett technikát.

Más szavakkal, koncentráljon a portfóliójának felépítésére, majd koncentráljon az ügyfelek 20% -ára, akik az üzlet 80% -át hozzák meg Önnek. Figyelembe túl sok a munka itt relatív, attól függően, hogy miként dolgozik. De ha túl sokat vesz igénybe, hogy nem tudsz értéket szolgáltatni, akkor egyszerűen csak a lábadba lövöldöződ.

Ugyanez vonatkozik a munka körének növekedésére. Tegyük fel, hogy az ügyfél egyszerű online áruházat akar, ami rendben van, mivel ismeri a WooCommerce környékét. Akkor a semmiből az ügyfél arra kér fel tételt, hogy adjon hozzá egy blogot több nyelven. Tehát továbbra is vállalja, hogy további munkát végez, de a határidő (és valószínűleg a fizetés) változatlan marad. Lásd, hova megyek ezzel?

Összefoglalva: ne próbáljon minden klienst kedvére tenni. Ha találkozik egy mérgező ügyféllel (könnyen észreveheti egymillió mérföldnyire), udvariasan utasítsa el az ajánlatot. Ha egy ügyfél tovább növeli a jelenlegi projekt hatókörét, egyértelművé tegye, hogy több időt és pénzt fog igénybe venni. Tudom, hogy ezt könnyebb mondani, mint megtenni, még inkább, ha rögzített árat számít fel.

Ugyanakkor több idő és pénz iránti igény jobb, mint a csendben való kúszás és a határidő elmulasztásából adódó alacsony vibráció. Ezenkívül hírneve – a legnagyobb online pénznemed – függ a sorban, így csak ne csináld.

Fő elvihető: Töltse fel, amit érdemes. Ne döntsön a földimogyoróval, hogy csíkokat / élményt szerezzen. Természetesen dolgozzon a képességein és építsen egy erős portfóliót. Akkor ne vonja be az összes ügyfelet – járjon el a 80/20-os szabálydal. Ezenkívül okosan értékesítse vállalkozását, mint például Don Draper Őrült férfiak. Nem mindenki az Ön ügyfele.

2. Felejtsd el a gyermek témáját

Szabadúszó hibák: Felejtsd el a gyermek témáját

Közöttem és egy barátom van – egy fizetett WordPress tervező, aki felvesz engem kis feladatok elvégzésére néhány olyan webhelyen, amelyeken dolgozik. Ahogy vártad, rendszergazdai hozzáférést kapok, mivel egyes feladatok között szerepel a téma megváltoztatása és a demonstrációs webhelyek beállítása. Röviden: a barátom nem használja a WordPress gyermek témákat, és ez megtöri a szívemet.

Tehát, amikor egy közelmúltban felkért egy téma megváltoztatására, létrehoztam egy gyerek témát az új témához, és ő sem volt okosabb. De mindent elmondtam neki, és most nem tud eleget szerezni a gyermekek témáiról. De ezért nem vagyunk itt ebben a pillanatban. Az összes weboldalt gyermektémákra építem, és Önnek is.

A gyermekek témáinak köszönhetően széles körben testreszabhatja webhelyét. Új sablonfájlokat hozhat létre, amelyek nem tartoztak a szülőtéma közé. Felvehet új funkciókat, stílusokat és még sok minden mást. ” Kell ennél többet mondanom? Igen?

A gyerek téma testreszabása nem változtatja meg kissé a szülő témát. Ezenkívül a szülőtéma szerkesztésének van egy jelentős hátránya. Kétségtelen, hogy elveszíti az összes egyedi változtatást, amikor (vagy ami még rosszabb, az ügyfél) frissíti a szülőtémát. A gyermektéma akkor is védi az egyedi stílusokat, ha frissíti a szülőtémát.

Gyerek téma létrehozása olyan egyszerű, nem gondolom, hogy a mai napig a szülői témát testre szabja. Használhat még egy olyan apró gyermek téma-bővítményt, mint például Gyermek Themify vagy Gyerek téma konfigurátor. Ha szeretne némi gyakorlati élményt, itt található a teljes WordPress gyermek téma útmutató.

Különös óvatosság a WordPress alapú fájlokat szerkesztő szabadúszó WordPress-tervezők számára. Állj le. Miért csinálod ezt? Sőt, ha a WordPress tele van pluggable szűrőkkel, akkor olyan változtatásokat adhat hozzá, amelyek a WordPress platform frissítésekor nem tűnnek el. A WordPress alapfájljainak és a szülő témának a szerkesztése udvarias problémákat jelent.

Fő elvihető: Használjon gyerektematikát, vagy beállítja az ügyfelet a sorban levő kudarcra, főleg ha újszülött. Kérjük, ne módosítsa a WordPress alapfájljait.

3. Nincs rendszered

Szabadúszó hiba: Nincs rendszere

A „System” valószínűleg erős szó, és valószínűleg úgy érzi, mint öklendezés. Úgy érezheti, hogy beragadt a 9–5-ös őrlésbe vagy -be A Mátrix. Ugyanakkor, tudod, hogy soha nem volt a célunk. Arról beszélünk, hogy szabadúszóként viselkedsz, nem üzleti ember helyett.

És tudod, ez költségekkel jár az üzleti élet balra, jobbra és középpontjára – lyukat éget a zsebében, mint egy meggyújtott cigaretta. De nem tudod, hogyan lehet megállítani – mindez a pénzügyi pazarlás -, és meghúzza a szívedet. A nehéz a szíved, de mint általában, nem engedjük, hogy többször megkarcolja a fejét.

Szüksége van egy üzleti tervre (jobban hangzik, mint a rendszer). Azt mondom, mert az egész önmagát a vállalkozásodba kell irányítanod, de hogyan fogod ezt csinálni, ha nem tudod, merre tartasz? Még csak azt sem tudhatja, hogy mennyit kell fizetnie, egyszerűen azért, mert nem vállalkozásnak tekinti magát. Emellett még nem is fordít elegendő időt a munkához, mert – nincs terv.

Nem érdekel, hogy bárhonnan dolgozik, vagy a tiéd egy ember művelet, de nem szabad tovább folytatni szabadúszóként gondolkodását. Ideje elkezdeni úgy gondolkodni, mint egy vállalkozás. Szüksége van egy üzleti tervre az indulók számára. Ráadásul rendszerekre van szüksége nyomon követheti az időt és az erőforrásokat amit a munkádban használsz.

Szüksége van alkalmazásokra az ügyfél- és a projektmenedzsment számára. És ha egy munkahegy alatt küzd, akkor valószínűleg fontolóra veszi a kiszervezést, ha van bevétele, ami nem mindig így van. Egyszerű szavakkal, váltson szabadúszóként üzleti tulajdonosré. Vásároljon üzleti tanfolyamot és tanuljon meg.

Fő elvihető: A WordPress szabadúszó tervezői koncertjének egy hobbitól teljes üzleti vállalkozásnak kell átalakulnia, ha élvezni szeretné az összes olyan édes dolgot, amely a vállalkozói készséggel jár. Szerezzen egy üzleti tervet, tanuljon meg néhány pénzügyi és regisztrálja vállalkozását. Ne felejtse el az adózót sem.

4. Nem készít biztonsági másolatot

Szabadúszó hibája: Nem hoz létre biztonsági másolatot

Itt állok, de a WordPress tervezőként töltött munkád nem ért véget, amikor weboldalt adott az ügyfélnek. Időnként rendszerint felhívják Önt a változásokra. Ismételje meg az üzleti kisbabát – az aranylúd, amely sok szabadúszó WordPress-tervezőt elkerüli. Igen, tudom, hogy megkapod ezeket a száraz varázslatokat, tehát az ismételt üzlet bármikor jó dolgokat jelent.

Mi történik azonban akkor, ha az ügyfél elrontja a weboldalt? Ki fogja építeni az egész dolgot a semmiből, vagy van-e helyettesítő megoldása a helyén. Például, ha az ügyfél néhány dolgot elrontott valamelyik általam készített webhelyen, akkor csak megnyomom a visszaállítás gombot, és a nap mentésre kerül.

De azért van, mert minden kezelt ügyfél webhelyen a ManageWP-t használom, és ezek a srácok (ManageWP) valóban a növekményes biztonsági másolatot készítik a tiéd. Ha ez nem elég, készítek biztonsági másolatot a cPanel-ben és egy harmadik kézi biztonsági másolatot minden alkalommal, amikor bármilyen webhelyet meg akarok változtatni..

Nagyon soknak hangzik, de nem az, és minden megéri. Rekord idő alatt visszaállíthatok egy webhelyet, ezáltal sok időt takaríthat meg. Az ügyfél örül annak, hogy a weboldal azonnal visszatér online, azaz nem lesznek képesek fizetni a webhelyük helyreállításáért. Hát nem ez a visszatérő üzlet? Véleményem szerint ez jól megkeresett pénz – mindezt a visszaállítási gomb megnyomásával.

A fenébe, nem értem, miért terheli az ügyfelet mindezekkel a támogató üzleti tevékenységekkel, amikor egymillió és egyféle mód van automatikus biztonsági másolat készítésére. Valójában arra buzdítom az újszülött ügyfeleket, hogy játsszanak a weboldallal, és töltsenek be mindent, amennyit csak tudnak, mert van biztonsági másolatom. Haha. Igen, egyes ügyfelek nem fognak tanulni, mert félnek megtörni a dolgokat a WordPress rendszergazdai területén!

Ó, egyébként, egy ideje elvesztettem hat webhelyet egy hacker számára. A webhelyeket a semmiből kellett újjáépítenem, mert nem volt biztonsági másolatom. El tudod képzelni, mennyi ideig veszítettem újjáépítési dolgokat, amelyeket egyszerűen visszaállítottam volna a biztonsági másolatokból. És kérjük, ne hagyatkozzon a biztonsági másolat megoldásaival, amelyeket a házigazda kínál.

Fő elvihető: Készítsen biztonsági másolatot a haverjára, vagy fizetni fogja az árat, ha a legrosszabb történik. A biztonsági másolat segítséget nyújt az ügyfelek legtöbb problémájának megoldásában. Számos automatikus biztonsági mentési megoldás van érvényben, úgy érzem, hogy nem komoly, ha nincs biztonsági másolat. Kiváló, megfizethető és megbízható lehetőség VaultPress – amelyet a WordPress alkotói fejlesztettek ki.

5. Az ügyfél képzésének figyelmen kívül hagyása

Szabadúszó hibája: figyelmen kívül hagyva az ügyfelet

A WordPress egy imádnivaló alkotás, amelyet könnyen kezelhet. De ez csak azért igaz, mert egy ideje már dolgozik a platformon és a platformon. Új ügyfele egyszerűen csak webhelyet akar, és valószínűleg nem is tudják, hogy a WordPressen fogja felépíteni.

Tehát akkor dolgozik, mert van határideje, és elküldi a weboldalt az ügyfélnek. Sajnos az ügyfél még azt sem tudja, hogyan kell bejelentkezni a WordPress rendszergazdaba. És ha megmutatja nekik, hogyan kell bejelentkezni, az irányítópult teljesen idegennek tűnik számukra. Ráadásul nem tudnak cikket küldeni, hogy életüket megmentsék.

Személy szerint azt hiszem, hogy az intelligens WordPress tervező megölhet ezen a területen. Az ügyfelek már régen fizettek a képzésért, mielőtt kérték az edzést! Az egyik ügyfél olyan volt, mint: “Hé, előre küldtem neked pénzt, hogy egy órát kapjak az Ön idejéből.” Úgy érezte, mint a passzív jövedelem tesó.

Képzelje el, hogy pénzt kereshet weblapok készítésén, és készíthet még néhány képzést ugyanazoknak a srácoknak, akik elsősorban bérelt téged. És mit tanítasz nekik? Olyan mentális feladatok, mint a cikkek feladása, az oldalak létrehozása és talán a megjegyzés moderálása. Nos, volt egy kliensem, aki nem tudta, hogyan kell visszaállítani a jelszavukat, így az is.

Ha blogba lép, akkor megoszthatja ezeket a témákat a webdizájn-blogján, és több ügyfelet kereshet magának, mert az online piac beállítása megtörténik, az olyan dolgok megosztása, amelyek általában az Ön vezetésére vezetnek. Nem tudom miért, de azt hiszem, amikor tippeket oszt meg, automatikusan megszerezte a szakértői jelvényt.

Ne felejtsük el megkérdezni az ügyfelet, hogy szükség van-e valamilyen képzésre az újonnan létrehozott WordPress-webhely használatához. Bízz bennem, a legtöbb ember nem is tudja, hogy a WordPress egy tartalomkezelő rendszer (szájcsepp). Bejelentkeznének a WordPress adminisztrátori irányítópultba, és még mindig nem tudják, hogy a WordPress-re bámulnak. ez nem mindig vicces.

Fő elvihető: Ne siess, hogy ledobja a weboldalt az ügyfél asztalára, és gyorsítson fel úgy, mint a gyorshajtón. Mi az a célja, ha valami olyanat épít, amelyet az ügyfél nem fog hatékonyan használni? Használja ki ezt a keresési lehetőséget azáltal, hogy felelőssé teszi az ügyfelek képzését. Szeretni fognak érte, köszönöm később. Könnyű utat keres? A WP101 fehér címkével ellátott tanfolyamokat kínál, amelyeket megoszthat az ügyfelekkel.

Záró szavak

Nyilvánvaló, hogy sok más hibát is elkövethet szabadúszó WordPress fejlesztőként, de azt hiszem, hogy mind beletartoznak azok a pontok, amelyeket a jelen üzenetben tárgyaltunk. De nem szívesen szubjektív lenne, ezért ossza meg azokat a hibákat, amelyekben hibás vagy, és hogy elkerüli ezeket a hibákat.

Ezenkívül arra ösztönözjük Önt, hogy gondoljon először az értékre, és ne a pénzbeli haszonra. Vigyázzon a csúnya ügyfelekre, akik kiszáradnak. Ne felejtse el, hogy minden parazitnak szüksége van gazdaszervezetre, tehát ne vegyen fel toxikus ügyfelet, mert azt hitte, hogy a varázslaton dolgozol, és félelmetesvé teszi őket.

Kivéve, hogy félelmetes, és soha nem kell túlterhelt, mert minden vállalkozásnak szüksége van cash flow-ra a túléléshez. Végül is a készpénz mindent szabályoz, tehát vedd fel magad, és menj el csinálni. Milyen hibákat tettél szabadúszó WordPress tervezőként? Tudassa velünk gondolatait az alábbi megjegyzés szakaszban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map