A WordPress Post formátumok útmutatója: Mik azok és miért használja őket?

A valódi gyors, WordPress üzenetformátumok olyan metainformációk (vagy „címkék”), amelyeket a témák felhasználhatnak a hozzászólások megjelenítésének testreszabására. Urgh! Meta mi? Azok számára, akik nem jártasak a fejlesztõi beszédben, gondolkodhatunk post formátumok mint szolgáltatás amely lehetővé teszi, hogy különféle stílusban jelenítse meg bejegyzését. Itt van magántulajdonod, és most elteheti fegyvereit.


A postai formátumok kibővítik a WordPress mikroblogos arcát, mivel elkészítheti a bejegyzésed félre, állapotfrissítésként, idézetként, galériaként, videóként, linkként vagy képként és stílusként a szíve tartalmához. Alsó sor: A feladási formátumok funkció a WordPress-t egy teljesebb blogplatformvá teszi.

Gondolj bele erre. Megoszthatja az olvasóknak megfelelő külső linket, Twitter-szerű frissítéseket hozhat létre, csodálatos galériákat építhet és felejthetetlen idézeteket oszthat meg többek között a egyetlen kattintással. Elegendő mondani, hogy ha a témája támogatja a WordPress utáni formátumokat, testreszabhatja az egyes formátumok megjelenését akkor is, ha a fejlesztő ezt már megtette neked.

WordPress Post formátumok

Lényegében normál postát hoz létre, de a post formátum funkció lehetővé teszi az említett üzenet félrehangolását, videót, képet, galériát, linket stb. Anélkül, hogy túl sok munkát végezne. Nem is kell kategóriákat létrehoznia – mint ahogy a múltban is volt -, hogy a hozzászólásait eltérő módon stílusolja.

Kétségtelen, hogy az egyes formátumokban megadott tartalom kissé eltér. Úgy értjük, hogy a galériabejegyzés tartalmaz néhány képet (vagy a galéria rövid kódját), a videóbejegyzés tartalmaz egy harmadik féltől származó vagy önálló házigazdát tartalmazó videót, egy linkbejegyzésnek tartalmaznia kell egy linket egy külső erőforráshoz és így tovább, és így tovább tovább.

A postai formátumok érdekes kiegészítést jelentettek a WordPress 3.1-hez, ami azt jelenti, hogy már egy ideje léteznek. A legtöbb (ha nem minden) fejlesztő tudatában van ennek a ténynek, de a legtöbb kezdő (talán Ön?) Még soha nem hallott a postai formátumokról. Ez különösen igaz, ha olyan témát használ, amely nem támogatja a postai formátumokat.

Még akkor is, ha ezt támogató témákat vásárolt erőteljes, de elhanyagolt funkció, a postai formátumok nem foglalnak el kiemelkedő helyet a WordPress postaszerkesztőben, megmagyarázva, hogy miért maradnak észrevétlenül a legtöbb esetben. Ha el akarunk jutni az alapokhoz, akkor a post formátum funkció egyszerűen egy egyedi taxonómia, egy szabványos formátumkészlettel. Vagy amint Otto mondja:

A Post Formats csak egy taxonómia. Ez egy melléknév, amely leírja a hozzászólások főneveit. Tehát most van „félretett hozzászólások” és „galéria hozzászólások”, „chat-hozzászólások” és „video-hozzászólások” és így tovább. – Otto Wood

Az elérhető postai formátumok a következők:

 • Galéria galériák létrehozásához
 • Link a külső forrásokhoz mutató hozzászólások létrehozásához közvetlenül a címből
 • Félretenni félreállítást (max. Egy vagy két bekezdés, valószínűleg címmel vagy anélkül)
 • Image for… well… image posts genius
 • Idézet arra az idézetre, amelyet egyszerűen nem várhat meg, hogy megosszon az olvasóival
 • Állapot, mert a frissítéseket már nem fenntartják a Facebook és a Twitter számára
 • Csevegés, így bármikor elküldhet csevegési átiratot
 • Videó a videó beillesztéséhez és beágyazásához
 • Hang, mert időnként a hallgatásnak több értelme van, mint az olvasásnak

A WordPress Post formátumok vázlata

Mi lenne, ha mélyebben belemerülnénk és felfedezzük, mit lehet elérni a fenti post-formátumok mindegyikével.

Szabványos postai formátum

Ha valaha a WordPress-t használta egy bejegyzés közzétételéhez, akkor azon kevés szerencsés tagja vagy, akik a szokásos beküldési formátumot használják. Milyen szerencsés vagy tettedben. Ez a post formátum a alapértelmezett az összes üzenet formátuma. Mi úgy gondolhatjuk, mint a elemi postai formátum függetlenül attól, hogy a téma támogatja-e a postai formátumokat. És miért nem szabad a témát támogató postai formátumokat látni, mivel azok a WordPress története jó részében szerepelnek?

Tehát bármikor, amikor posztot készít – galériákkal, videókkal, idézetekkel, videóval vagy képekkel vagy anélkül – alapvetően a szabványos postai formátumot használja. Valószínűleg miért nevezték el „szabványos” postai formátumnak. Így van, és folytasd a fantasztikus tartalmak létrehozását, így növelheti az olvasói bázist, és nagyobb forgalmat irányíthat WordPress-webhelyére.

Képtár

Mit mondtál? Vegyünk egy szelfi? Mindannyian szeretjük a fényképeket, igaz? Szeretjük megmutatni nyári testünket, egzotikus utazásainkat, állatbarátjainkat, a Starbucks poharakat helytelenül írt nevekkel, a város legújabb moduljait, és tovább folytathatom, ha az Instagram nem volt olyan népszerű.

Találd ki? Az Ön webhelyén színt használhat. Ha szeretne galériát hozzáadni WordPress-üzenetként, akkor támaszkodhat a galériabejegyzés-formátumra. Csak ne felejtsük el megfelelő módon címkézni a képeket, és adjunk hozzá egy alt tag-t. Úgy hallom, hogy egyfajta dolog nagyszerű a WordPress SEO számára.

Félre

Rég régen olvastam valahol, ahol ihletet kereshet a megjegyzés szakaszából, hogy nagyon érdekes tartalmat írjon. Valami ehhez hasonló: Keressen egy nagyszerű kommentárt (vagy kettőt), és hozzon létre egy vitabejegyzést köré. Hozd a sodródásomat?

Nos, hivatkozhat a megjegyzésre az idézet formátumának felhasználásával, írhat egy 4000 szavas standard hozzászólást, vagy egyszerűen arra utalhat, hogy gondosan félretette az olvasóit. Végül is a mellékállomásról állítólag extra információt kell szolgáltatni – valami hosszabb, mint egy idézet, de sokkal rövidebb, mint egy szokásos üzenetnél..

Csevegési üzenet formátuma

Most miért akarna valaki csevegési átiratot tenni a blogjába? Meglepő módon számos oka van. Három azonnal eszébe jut. Lehet, hogy szeretné bemutatni a támogatási karácsokat, és feltehet egy nemrégiben folytatott csevegési beszélgetést közted és egy boldog ügyfél között. A beszámolók is működnek, de “Hé, itt van egy csevegési átirat, amely azt mutatja, hogy támogatom az önt, mint ügyfelem!”

Lehet, hogy néhány nappal ezelőtt csapkodtak rád, és most már nem tudsz aludni, amíg nem szégyellted azokat a srácokat, akik csúszáscsökkentő segítséget nyújtottak, amikor a hajója elsüllyedt. OMG, akire gondol még Óriási? Bárki, töltse le a csevegés átiratát (valójában lehetővé teszi, hogy e-mailben elküldje önnek egy példányt), és kiabál a háztetőkről. Meghallják, és ígérnek, hogy születésnapi tortát vásárol neked, de nem követi nyomon, mert a világ nem körül forog, és van még egy lúd, amelyet sütni.

Lehet, hogy ez a másik lúd a hirtelen és ellenőrizhetetlen vágya, hogy tegye közzé az egyik olyan színjátékát, amelyet annyira szerettél a középiskolában. A lényeg az, hogy ez csak néhány a sok módszer közül, amelyekkel a chat üzenet formátumát jól használhatják.

A link utáni formátum

Az internet eléggé találékony hely, amiben egyetért. Bármikor eshet egy kincsleletbe. vagyok talmbout ha olyan erőforrással találkozol, amely ismeri, akkor az ég felkeltheti az olvasókat. Mit kell tenni? Megjelölheti az oldalt könyvjelzővel, később visszatérhet ehhez és létrehozhat hasonló forrást, de mindannyian tudjuk, hogyan történik ez. Mondanom sem kell, hogy a hatalmas erőforrás régi hírek lehet, vagy a visszatéréskor nem létezik.

Ha időre van nyomva, vagy egyszerűen nem tud hasonló forrást létrehozni, az olvasóknak szívességet adhat azáltal, hogy megosztja az újonnan talált kincset a blogjában. Hogyan? Egyszerűen használja a link utáni formátumot. Csak adja hozzá a link címét, az URL-t, és válassza a „Link” lehetőséget a Formátum menü. Ó, várj, szükség esetén felveheti saját kommentárját.

Képbejegyzés formátuma

A Picture Post formátum Wprth 1000 Words

Egy kép 1000 szót mond, ugye?

Hagyom kitalálni, hogy a képfájl formátuma önmagában mit csinál. Üzlet? Nagy.

Video Post formátum

Fogalma sincs arról, hogy hány ember néz online videókat? Nemrégiben a Hubspot kutatása – igen, azok a bejövő marketing srácok – kiderül, hogy az online tevékenységek egyharmadát videofelvételre költik. Mondd mi? Ez egy megdöbbentő alak, barátom. Ha felkészültél, itt van még néhány tény:

 • 80% -kal növelheti konverziós arányát, ha videót tartalmaz a nyitóoldalon,
 • A mobil felhasználók kb. 92% -a oszt meg videókat barátaival és családjával,
 • Ha a vér még nem rohan, a felhasználók 90% -a szerint a termékvideók segítenek a döntési folyamatban, és
 • A YouTube szerint a mobil video-fogyasztás évente 100% -kal növekszik

Nézted ma egy videót? Pontosan a véleményem! Nem? Valószínűleg egyet fogsz nézni a nap vége előtt. Egész nap el tudtam dobni ezeket a statisztikákat az arcodra, de a lényeg az, hogy: A videó jó. Nagyon jó a The Dollar Beard Club mögött álló srác, aki videókat készít egy több millió dolláros márka felépítéséhez. Van még egy másik ViralNova srác, mi a neve? Scott? Igen, Scott. Valaki megemlítette a YouTube-ot? A YouTube még a videókat sem hozza létre. Mindezt a felhasználói bázis generálja. Ühüm.

A videó utáni formátumnak köszönhetően kihasználhatja a videók hatalmát a marketing irányításában. Ha több helyre van szüksége a lélegzethez, akkor megvizsgálhat egy olyan kezdőoldal-megoldást, mint például a Thrive Leads, vagy a saját Appy mobil céloldalunkat (amely a Total témával készült), amely közelebb hozza az olvasókat.

Idézet a formátum

Másik vándorlóként (Istenem, imádom ezt a szót; olyan érzésemre éreztem magam, mintha az egyik ilyen USS-ben vagyok) Vállalkozás űrhajók) az internet hatalmas világegyetemén keresztül láttam sok olyan idéző ​​webhelyet, amelyek nagy súlyt hordoznak, mert gondoljátok, mi az emberek szeretik az idézeteket. Igen, motivációs idézetek, milliárdos idézetek, Chuck Norris idézetek, szerelmes idézetek és idézetek erről és arról.

Lehet, hogy egy idéző ​​oldal elindítása meghűti a gerincét. Ez önmagában nem a csésze tea, de talán szeretne inspirálni az olvasókat időről időre motivációs idézettel. Tudod, valami ilyesmi:

Úgy él, mintha holnap meghalna. Tanulj úgy, mintha örökké élnél. – Mahatma Gandhi

Még néhány szóval leírhatja az idézeteket, mert – idézőjel formátum. A fentiek egyébként a kedvenc árajánlataim. Van pick-me-up árajánlata, amelyet szeretsz mindig dobni? Igen? Oszd meg a megjegyzésekben.

Audio Post formátum

A podcastok és az audiokönyvek fantasztikusak, mert bármikor és bárhol meghallgathatja kedvenc hangszóróját / szerzőjét. Alacsony hangulatban? Gyűlölöd, hogy hallgatsz a bevásárlóközpontban az emberi tevékenység zümmögésére? Nem tudja, mit kell tennie, ha vezet? Hallgassa meg a világító podcastot. Szüksége van WordPress tanácsra? Határozottan van egy podcast, haverod.

Vannak podcastok és hangoskönyvek szinte minden témához a nap alatt, és népszerűek. Hé, hallgathatsz is, ahogy a szerzők manapság 600 oldalas regények meséivel foglalkoznak téged.

Az audiokönyvek és a podcast-ok népszerűek, mert csupán a sajtójátékot és a szórakozást kell tennie. Nincs forduló oldal itt. De hogy az online kiadók, mint te magad, juttassák el podcastjaikat és hangoskönyveiket (vagy bármilyen más hangfájlt) szeretett hallgatók előtt?

Persze, néhány kiadó az Amazon-tól függ. Mások bérbeadják a fejlesztőket, hogy írjanak speciális kódot, mert többek között pénzben úsznak. Rendszerként elindíthatja, futtathatja a WordPress audio post formátummal, és elmondhatja az egész világnak a történetedet. Énekelj nekünk egy dallamot, vagy játssz nekünk valamit a kedvenc zenekarodból. Készítsen egy lejátszási listát is, mert hangot akarunk, és most akarjuk! Oké, megállok.

Status Post formátum

Az állapotfrissítések már nem maradnak olyan közösségi oldalakon, mint a Facebook és a Twitter. Mindenhol megtalálhatók, és a WordPress magasan tartja ezt a zászlót az állapot utáni formátummal. A status post formátum kivételével itt nem sok mondanivaló hasonlít a félre, de sokkal több az egyszerű egysoros állapotról. És nem, ez nem idézet.

Post formátumok versus post típusok

Csak annyira, hogy nem zavarodhat meg, amikor ráébred a két funkcióra, mutassa meg a különbséget a WordPress között post formátumok és a WordPress postai típusok.

A postai formátumok lehetővé teszik, hogy a hozzászólásokat különféle stílusban jelenítsék meg, az elérni kívánt hatástól függően. Előfordulhat például, hogy az idézetek eltérnek az oldalától, a képüzenetek és a videobejegyzéseidetől eltérőek és így tovább. Mégis normál blogbejegyzésekkel fog dolgozni.

A WordPress postai típusokhoz vagy tartalom típusok a Mark Jaquith. A standard blogbejegyzés egy adott bejegyzés típusa. A WordPress webhelyén található másik oldal egy másik típusú üzenet. A navigáció szintén postai típusú, és ugyanúgy, mint egy melléklet. Megfelelő mércéért a fejlesztője betehet néhány egyedi üzenetfajtát, például portfóliót, ajánlásokat és termékeket.

Egy dolog nyilvánvaló itt. A bejegyzés típusa a nem postai tartalom körül forog, azaz az oldalak, a menük, a mellékletek stb. A bejegyzés formátumai a blogbejegyzés stílusát vagy „formázását” jelentik, amely egyébként egy bejegyzés típusa, amely kezdődik.

A WordPress a hozzászólásokkal és az oldalakkal együtt kerül a fő üzenettípusba. Felveheti saját egyéni üzenettípusait, és a számra nincs korlátozás. A WordPress 3.1 óta kilenc post formátumban kezeltünk minket. Nem adhat hozzá saját postai formátumokat, de felhasználhatja a meglévő postai formátumokat az egyéni üzenettípusokban, de ez egy másik nap története.

Végül, az egyéni üzenettípusok általában a bal oldali admin menüben jelennek meg, de a feladási formátumok a WordPress postaszerkesztőben jelennek meg (igen, a képernyő, ahova a hozzászólásokat írsz).

Összegezve, a post formátumok több irányítást biztosítanak a. Megjelenítéséhez posta post típus. Szerezd meg? Jó. Most menjünk tovább, és fedezzük fel, hogyan tudjuk támogatni a témában megjelenő formátumokat. Ne feledje, hogy a postai formátumok be vannak építve a WordPress mappába; egyszerűen aktiválnia kell őket a témájában.

A WordPress Post formátumának beállítása

A postai formátumok beállítása nagyjából egyszerű folyamat. Csak adjon hozzá egy funkciót a WordPress felsorolásához, mely postai formátumokat kívánja használni, és aranyos vagy. Ha saját WordPress témát készít, akkor az alábbi kód kerül a function.php fájlba. Ha hozzászólói formátumokat ad meglévő témához, akkor feltétlenül használjon gyermektémát, mivel ez megvédi az egyedi stílusokat, amikor a témát frissíti..

A preambulum segítségével csináljuk ezt. Kezdje azzal, hogy létrehozza a „function.php” fájlt a téma könyvtárában, azaz ha még nem rendelkezik ilyennel. Csak használjon szövegszerkesztőt (hello, Jegyzettömb++ vagy Fenséges szöveg?) egy sima szöveges fájl létrehozására, melynek „funkciói” elnevezése nyitva van

Adja hozzá a következő kódot a function.php fájlhoz:

wpexplorer_add_post_formats függvény () {
add_theme_support ('utóformátumok', tömb (
'Képtár',
'idézet',
'videó',
'félre',
'kép',
'link',
'állapot',
'hang',
'csevegés'
));
}
add_action ('after_setup_theme', 'wpexplorer_add_post_formats');

Mentse el a változtatásokat, és töltse fel ezt a fájlt a témájába.

A fenti kód aktiválja az összes postai formátumot örömére. Ha új bejegyzést hoz létre, akkor ezeket a formátumokat a rádiógomb listában fogja látni a WordPress postaszerkesztő jobb oldalán.

Ha a témája a kezdetektől nem támogatta a postai formátumokat, akkor valószínű, hogy hozzá kell adnia az egyedi stílusokat minden egyes üzenetformátumhoz a CSS használatával (valamint meg kell változtatnia a sablonokat). Ez azonban könnyű dolog.

Mindaddig, amíg a témája helyesen használja a post_class függvény A hozzászólási és belépési osztályok hozzáadásához megcélozhatja az elemeket a postai formátum osztálya szerint az egyedi CSS hozzáadásához. Mivel a post_class függvény osztályneveket ad hozzá (például .méret-idézet), hogy lehetővé tegye az engedélyezett formátumok szerkesztését. Az egyetlen követelmény, hogy ismeri a CSS alapjait.

Ha feltétlenül meg akarja változtatni a sablon részeit, akkor van egy hívott függvény get_post_format ez lehetővé teszi a bejegyzés aktuális formátumának beolvasását. Ne feledje, ha nincs hozzárendelve postai formátum, akkor az üres értéket ad vissza.

WordPress témák utóformátumokkal

Most, hogy a postai formátumok támogatását szinte bármilyen, napfény alatt álló témához hozzá lehet adni, mi lenne, ha megkönnyítenénk a munkáját egy rövid, a postai formátumba előre betöltött témák listájával? A lista nagyszerű az Ön számára is, ha fogalma sincs arról, hogy ki vagy ki a CSS.

Hueman WordPress téma

Hueman WordPress téma

A Press Customizr hozta neked, Hueman a ingyenes WordPress téma, amely ingyenes és prémium témákat biztosít a pénzért.

A PressCustomizr szerint Hueman „… teljes értékű, reagáló, nagy felbontású magazin és blog-téma kompromisszumok nélkül. Hueman minden eszközön vizuálisan és felhasználóbarát módon bemutatja, amiről írnia kell. ”

Valójában az online magazin vagy blogod felhasználhat egy kis post formátum varázslatot. Ez a baba minden postai formátum támogatásával szállít, valamint rengeteg egyéb édes funkcióval, amelyeket nehéz figyelmen kívül hagyni.

Teljes WordPress téma

Teljes WordPress téma

Komolyan vesszük a tervezést itt a WPExplorer programban, ezért készítünk olyan témákat, amelyekben nagyon büszkék vagyunk. A konkrét eset a Total Responsive Multi-Purpose WordPress téma, amely lefújja a parókát..

Ne vegye figyelembe ezt, bátran nézze át a szolgáltatások széles listáját, amelyek tartalmazzák a WordPress utáni formátumokat. Amellett, hogy az igényeinek függvényében változó postai formátumot választhat, a Total további hozzászólási beállításokkal is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik többek között a hozzászólás háttérének, a feliratok, a média, a cím és a fejlécek megváltoztatását. Bejegyzésed csomagba fog dugni, és ez garancia.

A téma legmagasabb szintje 4,85 / 5,00, és közel 30 ezer boldog ügyfelet írt. Párosítsd ezt hihetetlen támogatással, és teljesen rendben van azt mondani, hogy biztonságban vannak. Láttam, hogy ez a téma növekszik, és fiú, hogy lenyűgöztem, vagy mi.

Matala WordPress téma

Matala WordPress téma

Ó, milyen szépség ez. A játék neve a színes, és Matt Mullenweg (igen, ő készítette el) nem visszatartja ezt. A Matala legismertebb funkciói, mint például hat post formátum (további adhat hozzá; csak megtudta, hogyan), két widget terület, színes textúrájú kialakítás és számos testreszabási lehetőség, beleértve az egyedi fejléceket, az egyképes oldalak véletlen galériáit és még sok minden mást. 100% -ban ingyenes a WordPress.org webhelyen

Szocializálja a WordPress témát

Szocializálja a WordPress témát

Hello BuddyPress szerelmeseinek. Ön a WordPress témájának piacán van, amelyet kifejezetten közösségi és közösségi oldalakhoz készítettek? Ha ez igen, akkor mi csak a téma az Ön számára. Köszönj a Socialize-hez, amely a piacon az egyik legjobb prémium BuddyPress téma.

A közösségi webhely életre keltéséhez szükséges összes funkció mellett a társasági életbe léptet mindenféle postai formátumot, hogy a felhasználók nagyszerű időtöltést tegyenek az Ön webhelyén. Természetesen a Socialize segítségével bármilyen más elképzelhető webhelyet felépíthet, mivel 100% -ban rugalmas. Szeretném áttekinteni veled a funkciókat, de ez nem az a üzenet.

Helyek WordPress téma

Helyek WordPress téma

Most beszéljünk egy olyan portfólió témáról, amely senki sem hasonlít. Hölgyeim és Uraim, bemutatjuk a SpaceBays-t, amelyet a ThemeBeans, a szerző és a fejlesztő extrém világítója.

Kreatív körökben dolgozik? Ha igen, akkor nyilvánvalóan szüksége van egy témára, amely segít a stílusos bemutatásban. Felhívhatja az olvasók figyelmét a munkájára vagy a blogjára, és videókat, képeket, hangokat, galériákat, idézeteket, linkeket és oldalokat összefűzheti az egész shebangot. Egy egyéni elcsúsztatható menü, 19 egyedi oldalsablon, beépített élő téma testreszabási beállítások és a népszerű pluginek teljes támogatása (WooCommerce, EDD és az összes Bean kiterjesztésű plugin) hozzáadott plusz.

Befejezni …

A WordPress utáni formátumok funkció megadja az erőt, amelyre mindig szüksége van egy kis stílus hozzáadásához; egy kis oomph; egy kis pizzazz a blogodhoz. Nagyon szomorú, hogy a WordPress sok felhasználó soha nem használ postai formátumokat a monotonitás megtörésére és a hozzászólások feltöltésére.

Reméljük, hogy ez a bejegyzés ösztönzi Önt cselekvésre és varázslat létrehozására a blogjával. Van valami hozzá a beszélgetéshez? Kérjük, wow minket a megjegyzésekben. Találkozunk!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map