A WordPress megjegyzés moderálása: Útmutató kezdőknek

A WordPress bejegyzés alatt található megjegyzés szakasz lehetővé teszi, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjen az olvasóival. A WordPress azonban egy lépéssel magasabb: lehetővé teszi a felhasználói megjegyzések moderálására a megjegyzés moderálási funkción keresztül. A közepes vagy nem közepes mértékű az a régi kérdés, amelyre látszólag nincs határozott válasz. Végül a döntés dönti el, de gondosan mérlegelnie kell bármelyik lehetőség előnyeit és hátrányait.


Mivel ez a WordPress megjegyzés moderálásának kezdő útmutatása, szeretnék kiemelni néhány indokot a megjegyzés moderálásának ellen és ellen, mielőtt ideális megoldást javasolnék..

Miért kellene moderálnia a megjegyzéseket

 • Moderáció és a megfelelő spamszűrő eszközök nélkül blogod könnyen spamfestévé válhat, különösen, ha népszerű. A moderálás révén teljes mértékben ellenőrizhető, hogy kizárólag megbízható felhasználók megjegyzéseit jelenítsék meg, ily módon elkerülve a spam és más rossz minőségű megjegyzések megjelenését. A megbízható felhasználók bevonása növeli a bizalmat, és az Ön blogja hamarosan tekintélyt szerez a választott résében.
 • A spam-megjegyzések általában linkeket tartalmaznak, amelyek némelyike ​​átirányíthat potenciálisan rosszindulatú webhelyekre. Ha egy felhasználó rákattint egy linkre, amely átirányítja őket egy olyan helyre, amelyben nem akarják elérni, elveszíti a blogjába vetett hiteit és bizalmát – ami lényegében ugyanaz, mint az önbe vetett hit elvesztése. A moderálással blokkolhatja a potenciálisan rosszindulatú linkeket.
 • A jól moderált megjegyzésszál hozzáadott értéket adhat egy egyébként unalmas üzenethez. Lehetnek olyan olvasók, akik jobban tájékozottak a témáról, és hozzájárulásuk javíthatja az Ön üzenetét. A jó minőségű megjegyzések hozzáértő embereket vonzanak, amelyek értékes információval bővülnek, és ezt akarod a hozzászóláshoz. Ne feledje, hogy a hozzászólások mindaddig a blog tartalmának részévé válnak, amíg a bejegyzés fenn van a blogodban.

Miért nem kellene moderálnia a megjegyzéseket

 • A megjegyzés moderálása időigényes lehet. Nagyobb weboldalak számára, amelyek jó olvasóközönséggel rendelkeznek, ez valódi fájdalmat okozhat, vagy akár még nem is kivitelezhető (kivéve, ha harmadik fél kommentáló rendszerét használja).
 • A moderálás sok valódi felhasználót frusztrálja, akik szeretnének részt venni a beszélgetésben. A felhasználók általában meg akarják látni a megjegyzésüket azonnal, miután megütik posta. Mi lenne, ha nem járna, hogy jóváhagyja?
 • A megjegyzés spammel plugin segítségével foglalkozhat. Például az alapvető WordPress szoftverhez mellékelt Akismet bővítmény nagyon jó feladat a spam eltávolításában, feltéve, hogy megfelelően beállította..

Most, hogy tisztában van a moderálás ellen és ellen, mit fog tenni? Javaslatom: mérsékelt, de légy okos.

Az elsődlegesWordPress megjegyzésrendszer önmagában elég tisztességes. Ez lehetővé teszi a megjegyzések hatékony moderálását, miközben elkerüli a megjegyzés spam többségét.

Ideális beállítások a WordPress megjegyzés moderálásához

A blog moderálásához állítsa be a következőt: Beállítások> Vita.

vitabeállítások

Keresse meg azt a részt, amely azt mondja Küldjön e-mailt bármikor. Itt engedélyezheti vagy letilthatja a megjegyzés moderálását az alaprendszer segítségével, és ez nagyon egyenes: ha a második négyzetet bejelöli (A megjegyzés moderálásra kerül.), moderálhatja az összes hozzászólást.

Mérsékelt első alkalommal szerzők

Az egyik egyszerű módszer a moderálás fájdalomcsökkentéshez az automatikus jóváhagyás lehetővé tétele az egyszer jóváhagyott megjegyzés szerzők számára. A beállítás engedélyezéséhez ugorjon a Beállítások> Vita és ellenőrizze a Mielőtt megjegyzés jelenik meg szakasz jelölje be a második négyzetet, amely olvas A megjegyzés szerzőjének korábban jóváhagyott megjegyzéssel kell rendelkeznie. Hagyja figyelmen kívül a fenti négyzetet.

megjegyzés moderálása

Ha egy megjegyzés szerző megváltoztatja adatainak – név és e-mail – bevitelének módját, akkor ismét moderálnia kell.

Vigyázzon a korábban jóváhagyott megjegyzéskészítőkre is: ezek közül néhány megtanulta a rendszer hibáit és kifogásait, és kezdetben minőségi megjegyzéseket tehet, de később később megjegyzéseket fűz a későbbi megjegyzésekhez, mivel tudják, hogy automatikusan jóváhagyják őket..

Kapcsolja ki a megjegyzéseket egy megadott időszak után

Egy másik okos módszer a blogod megjegyzéseinek ellenőrzésére, ha korlátozza az időt, amikor a blog megjegyzései nyitva állnak a szerzők számára. A 30 nap általában ésszerű időszak, de az adott körülményektől függően többé-kevésbé lehet. Ezzel elkerülhetővé válnak a SEO spamküldők – azok a felhasználók, akik kommentálják, hogy linkeket építnek a saját blogjukhoz. Általában olyan blogokat keresnek, amelyek magas PageRank-értéket értek el.

Néhány héttől néhány hónapig tart, amíg a magas PageRank felépül, így a SEO spamküldők általában olyan blogokat céloznak meg, amelyek néhány hete vagy hónapja állnak rendelkezésre.

Általában egy blogbejegyzés a közzétételtől számított 2-3 héten belül népszerűvé válik. Ez azt jelenti, hogy ebben az időben számíthat a legnagyobb aktivitásra a megjegyzések szakaszban. Tehát úgy tervezze meg, hogy a megjegyzéseket 30 napra korlátozza (ideális esetben), hogy ne legyen sok hozzászólás a moderáláshoz. Nyugodtan tedd tovább, ha nagyszerű vita folyik.

A kommentár szerzői idejének korlátozásához menjen a következő webhelyre: Beállítások> Vita és keresse meg a Egyéb megjegyzésbeállítások szakasz. Ellenőrizze a beolvasható opciót Automatikusan bezárja a (z) __naposnál régebbi cikkek megjegyzéseit és adja meg a hozzászólások nyitva tartásának napját:

Záró megjegyzések a hozzászólásokhoz

A Trackbacks letiltása

Időnként inkább a megjegyzés spammel foglalkozik, mint a trackback spammel, ezért gondolja át alaposan, mielőtt engedélyezné a Trackbacks alkalmazást. Általában jó ötlet kikapcsolni őket, mivel az irányítópult Bejövő linkek szakaszában még mindig tudhatja, hogy ki kapcsolódik a webhelyéhez. Vegye figyelembe, hogy ez a szakasz nem jelenik meg egy vadonatúj WordPress-webhelyen. Beállíthatja az RSS feedet is a bejövő hivatkozások megtekintéséhez.

A beépülő modulok használatával szűrheti meg a levélszemét megjegyzését

Nehezen észlelhető a spam megjegyzés, de a megfelelő pluginek segítségével könnyebben azonosíthatók, ha nem blokkolják őket teljesen. Itt van néhány plugin, amelyet felhasználhat ennek eléréséhez:

Akismet

Akismet

Röviden bemutattam a ragyogókat Akismet a WordPress alapszoftverbe beépített bővítmény a spamként megjelenő megjegyzések szűrésére. Csak annyit kell tennie, hogy aktiválja, de az induláshoz regisztrálnia kell és beállítania kell az API kulcsát. Noha a spam elkerülése érdekében tisztességes munkát végez, nem bolondbiztos, és néhány legitim megjegyzés időnként összetéveszthető a spammel. Tehát rendszeresen ellenőrizze a spam mappát, hogy nincs-e legitim megjegyzés.

WordPress Zero-Spam

wordpress-nulla-spam

Egy viszonylag új plugin, WordPress Zero-Spam segít a spam automatikus letiltásában CAPTCHA nélkül. A telepítés és aktiválás után azonnal megteszi a varázsa. Nincs beállítandó API.

Hagyja, hogy a felhasználók moderálják

Végül, az észszerűség fenntartásának másik módja a megjegyzés moderálása közben az, hogy bizonyos szerzők megengedik a moderálást. Csak ilyen hitelesítést adhat a leghűségesebb felhasználóinak. Ha blogod jelentős szerzői és hatalmi erővel bír, ez lehet a legjobb módszer a megjegyzés moderálásának kezelésére.

A lojális közösség tagjai megbízható felhasználókká válnak, akiknek hozzáférést biztosítanak más felhasználóknak. Hozzon létre egy jutalmazási rendszert, hogy motiválja őket, például engedélyezheti a saját blogjukra mutató linkeket. Egy plugin, például a Felhasználói szerepszerkesztő felhasználható a szerep zökkenőmentes létrehozására és hozzáadására a blogjába. Sokan vannak, amelyeket felfedezhetne.


Mindig emlékezzen arra, hogy továbbra is teljes ellenőrzést gyakorol azon felett, aki megjegyzéseket fűz a hozzászólásodhoz, és hogy mit tesz. A blog ezen szakaszához fordítson olyan figyelmet, amelyet megérdemel, és a blogja megbízható hatósággé válik. Elfoglalt-e a blogod kommentárja? Hogyan mérsékelted a megjegyzés szerzőit? Van-e jobb ötleteid arról, hogyan lehetne javítani a spamszűrést az egészségtelenség elvesztése nélkül? Szeretném hallani a gondolatait!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map