A WordPress karbantartási ellenőrzése, hogy ma ki lehessen térni

A WordPress karbantartási ellenőrzései, hogy tavasszal megszabaduljanak az útból

Amikor a dolgok megrázkódnak az ünnepi időszakban, és ahhoz vezetnek, sokan közülünk úgy döntenek, hogy a WordPress ellenőrzéseit a hátsó égőre helyezik, de az új év ideális idő arra, hogy karbantartással foglalkozzon, mielőtt az üzleti vállalkozás újra felmelegszik. . Fontos annak ellenőrzése, hogy a WordPress a lehető legjobb állapotban van-e, hogy ne kerüljön problémás problémákba vagy problémákba, amikor a legkevésbé számítanak rájuk..


Szerencsére a katasztrófa elkerülése érdekében van néhány karbantartás és alapvető WordPress biztonsági ellenőrzés, amelyet ma már ki is tudsz tévedni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a dolgok a legjobban működnek-e, amikor 2017-ben elindul. Itt van a kedvenc ajánlásaink webhelye tip-top alakú:

1. Készítsen biztonsági másolatot a webhelyről

Az egyik karbantartási feladat, amelyre valószínűleg egy ideje nem is gondolt, a webhelyről készült teljes biztonsági másolat készítése. Persze, annak a valószínűsége, hogy a biztonsági mentésedre támaszkodnia kell, mindig nagyon ritka, de ha ez megtörténik, akkor határozottan nem akarja, hogy nélküle maradjon.

Ez a karbantartási folyamat első lépése, mivel igaz, ha bármi történik a webhely finomhangolása és frissítése során, akkor legalább mindet biztonságosan tárolja. Javasoljuk, hogy webhelyének adatait több helyen tárolja, például helyben és a felhőn. Azt is szeretné biztosítani, hogy biztonsági másolatot készítsen minden, a webhelyhez társított fájlról. Használunk VaultPress de rengeteg WordPress biztonsági mentési lehetőség közül választhat.

2. Győződjön meg arról, hogy a WordPress alapfájlok, beépülő modulok és témák naprakészek

A WordPress mint platform egyik stresszmentes aspektusa az, hogy a webhely szempontjainak naprakészen tartása egyszerű. Mindemellett nem hangsúlyozhatjuk annak fontosságát, hogy biztosítsuk ezek jó működési állapotát – valójában ugyanolyan fontos, mint a teljes webhely biztonsági mentése (amelyet egyébként mindig frissíteni szeretne a webhelyről) ezeket a fájlokat kézzel).

Ha nem rendelkezik alapfájlokkal, beépülő modulokkal és témákkal az automatikus frissítéshez – a manuális frissítések részleteiről itt olvashat bővebben.

  • WordPress alap fájlok. A WordPress alapfájljainak kezdeti beállításakor és letöltésénél lehetőség van az automatikus frissítésre, amely mindig okos ötlet, főleg ha valaki nem emlékez rá, hogy manuálisan tegye. Fontos ellenőrizni az alapfájlok frissítését, mivel a tervezők folyamatosan végeznek fontos frissítéseket a WordPress zökkenőmentes működésének elősegítése érdekében, és az elavult törzsfájlok szükségtelen hibákat és kihívásokat okozhatnak.
  • Bővítmények és témák. Mindig ellenőrizheti az Irányítópult> Frissítések menüt, mert ez megmutatja, ha valamelyik plugin-jára / témájára szükség van-e frissítésre! Az értesítések jó kiindulópont, mivel hihetetlenül egyszerűen manuális frissítést hajtanak végre, ha a sajátja nem automatikus. Fontos megjegyezni, hogy azt találták, hogy a beépülő modulok és témák elavultak voltak szorosan összekapcsolódva a WordPress webhelyek hackelésével (ne felejtsd el futtatni azokat rosszindulatú programok beolvasása) – tehát ne zavarja, ha hagyja, hogy ezek összegyűjtsék a port, és elavulttá váljon (még akkor is, ha éppen nem használja őket).

Ha egy egyedi weboldalt hozott létre az Ön számára, a webdesigner általában ingyenesen frissíti az Ön webhelyét, hogy a frissítés ne változtassa meg az Ön terveit. Mindig kérdezze meg, mielőtt elkezdené.

3. Megszabaduljon a nem használt beépülő moduloktól

Megszabaduljon a nem használt beépülő moduloktól

Figyelembe véve azt, hogy a pluginek elavultak és elengedhetetlenek, csak szabaduljon meg a meglévő pluginoktól, amelyeket valószínűleg soha többé nem fog használni. Túl könnyű csak újból letölteni a plug-ineket, és ha nem használjuk őket, és elavulttá válnak, valójában több kárt okoz, mint hasznot. A webhely sebezhetőségének létrehozása mellett a webhely lassúságát is okozhatja. Tehát, januárban lépjen a pluginok listájába, és szabaduljon meg attól, amit nem használ!

4. Készítsen biztonsági másolatot a mesés blogtartalomról

Készítsen biztonsági másolatot a mesés blogtartalomról

2016-ban kétségtelenül írt, lektorálta és elküldött néhány mesés tartalmat! Amellett, hogy a teljes WordPress-webhelyet lefedi, akkor azt is szeretné biztosítani, hogy kifejezetten biztonsági másolatot készítsen a blog tartalmáról..

Ha történne valami a blogoddal, akkor ez a tartalom örökre elveszhet – és ez egy csomó SEO-ra optimalizált adat, amely csak ebben az évben megy el. Ha általában a dokumentumokba írunk, mielőtt elküldnénk (ami valóban a legjobb gyakorlat), az jó, de érdemes lehet fontolóra venni ezeket a fájlokat a merevlemezen vagy a felhőben is..

Ön is megteheti automatizált A WordPress biztonsági mentése a Dropboxba, amely lehetővé teszi, hogy eldöntse, milyen gyakran, mikor és hol kívánja ezt a fantasztikus blogtartalmat a Dropbox-fiókjába menteni. Ez nem a legjobb ötlet a nagy mennyiségű tartalommal rendelkező webhelyek számára, de a kisvállalkozások számára is jól használható.

5. Megszabaduljon a spamről és a kukából

Megszabadulni a spamről és a kukából

A WordPress nagyon könnyű megszabadulni a weboldal szemét- és levélszemét-megjegyzéseitől. Az ilyen jellegű megjegyzések végül csak a webhely tárhelyét foglalják el, és valójában nem támogatnak. Ezt valóban legalább havonta, ha nem hetente kell megtenni, attól függően, hogy milyen nagy forgalmú webhelyet ér el. Mindenesetre a jó indulás az, ha az évet frissen indítja.

6. Törölje a Bejegyzés módosításait

A WordPress valójában egy olyan platform, ahol nem feltétlenül kell aggódnia a tartalom közvetlenül az online platformon történő gépelésével, mivel olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek rendszeresen biztonsági másolatot készítnek a tartalomról, ha az Internet összeomlik, a számítógép meghal, vagy váratlan hiba történik. . Ez a szolgáltatás nagyszerű, de amint a tartalma élő és biztonságos, törölni fogja a utólagos javításokat, mivel ezek sok felesleges helyet foglalnak el a tény után.

Törölje a régi WordPress utáni javításokat

Egy gyors és egyszerű módja annak, hogy megszabaduljunk a kedvelt revízióktól WP-optimalizálja a WordPress bővítményt. Ez a plugin nemcsak a régi verziók törléséhez használható, hanem engedélyezheti a hozzászólások eltávolítását a kukából, a spam-megjegyzések törlését, a pingbacks / trackbacks eltávolítását és még egyebek használatát is..

7. Ellenőrizze a megszakadt linkeket

Ellenőrizze a megszakadt linkeket

Az egyik karbantartási feladat, amely gyakran az úthoz tartozik, a blogja és a WordPress tartalmának ellenőrzése a megszakadt hivatkozások szempontjából. Ez egyike azoknak a szempontoknak, amelyekben a tartalom közzététele után nem térhet vissza és ellenőrizheti újra, de a megszakadt hivatkozások valóban leértékelhetik a tartalmat mind a SEO / online rangsorolás, mind az olvasók tapasztalata alapján. Véleményem szerint a A WordPress megszakadt link-ellenőrzője A SUPER segíti az oldalak feltérképezését, és az ilyen típusú változások és hibák keresését.

Az elvihető

Ez a hét karbantartási tipp kötelezővé teszi a WordPress webhely jó működőképességét, amint a 2017-es évet elindítjuk. A rendszeres karbantartás javítja a webhelyek biztonságát, teljesítményét, és nagyban befolyásolhatja a felhasználók tapasztalatait az Ön blogján. Itt találhat néhány alapvető WordPress-tippet.

A karbantartási tippek valamelyike ​​megváltoztatta-e a webhely ellenőrzését? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map