A WordPress futtatásának előnyei és hátrányai az Ubuntun

A WordPress futtatásának előnyei és hátrányai az Ubuntun

Az Ubuntu az egyik legjobb operációs rendszer a WordPress-webhely futtatásához. Tudjuk, hogy ez egy nagy kijelentés. És ebben a cikkben megpróbáljuk csomagolni. Amellett, hogy szabadon elérhető, ez egy nyílt forrású Linux alapú operációs rendszer is.


Az Ubuntu az évek során kiadta az operációs rendszer különféle verzióit. Ez a cikk az Ubuntu 18.04.4 LTS-re hivatkozik, mivel ez a legfrissebb hosszú távú támogatási verzió. Ez elengedhetetlen ellenőrizze az Ubuntu verzióját Lehet, hogy fut, amint először jelentkezik be a gépébe.

Ubuntu szerver

Más operációs rendszerekkel ellentétben az Ubuntu rendszerint kiad egy új verziót, Ubuntu ízek, hathavonta, hosszú távon kétévente. Egyedülálló rendszerrel rendelkezik, amely öt évig támogatja az asztali és a szerver verziókat. Ezzel együtt az Ubuntu kilenc hónapos támogatási programot kínál a kiadott szabványos verziókhoz.

Ha üzleti webhelyet indít, vagy blogot szeretne indítani az Ubuntu operációs rendszer szerver technológiájának futtatásával, akkor alapvető előnyökkel jár, mint például az adatbiztonság és még sok más. Először fedezzük fel egy Ubuntu-alapú WordPress-webhely előnyeit és hátrányait.

A WordPress webhely Ubuntu futtatásának előnyei

Tanuljuk meg, mi olyan nagyszerű az Ubuntuval kapcsolatban, hogy a WordPress webhelytulajdonosoknak feltétlenül fontolóra kell venniük ezt a lehetőséget a webhelyük futtatásához..

Az Ubuntu ingyenes

Egy kezdőnek nem kell aggódnia, hogy a WordPress-webhely Ubuntuon történő futtatásához költségvetése van, mert ez teljesen ingyenes. Nem szükséges licencdíj. Az Ubuntu lehetővé tette üzletemberek milliói, intézményei és hivatásos bloggerei millióit, hogy kihasználhassák szolgáltatásaikat és webhelyét nagyobb irányítással indítsák el, mint a megosztott tárhely megoldások..

testre szabható

Bár a WordPress futtatható egy Microsoft-alapú kiszolgálón, a weboldal-fejlesztők többsége inkább az Ubuntu-t részesíti előnyben a számítógépén. Az Ubuntu CLI-vel, amelyet egy későbbi részben részletesebben tárgyalunk, hihetetlen testreszabási szintje van mind a webhely irányításának és kezelésének, mind a belső működésének vagy háttérének szempontjából..

Az Ubuntu ideális a fejlesztéshez

A tiszta ablaktól eltérően, amely megköveteli a felhasználó számára, hogy Microsoft Office programcsomagot, Java, Pythonot és szövegszerkesztőt telepítsen az asztalra vagy a számítógépére, vagy bármi mást, a tiszta Ubuntu telepítés sokkal gyorsabb és könnyebbé teszi a munkát. Megkülönböztető, beépített támogatási funkciókkal készült, amelyek lehetővé teszik a programozó számára, hogy a gépeket azonnal megszerezze őket. Valami hiányzik? Az apt-get paranccsal gyorsan letölthet bármit, amire szüksége van, egyetlen sornyi kóddal a sok Ubuntuból tárolók.

Ubuntu: Fejlesztés

Annak ellenére, hogy a Windows nagyra értékeli az a képesség, amely lehetővé teszi a felhasználó számára a többfunkció elvégzését a grafikus felhasználói felület segítségével, az Ubuntu választásának előnyei meghaladják azt, mivel segít a felhasználónak időmegtakarításban. Miután megszokta a CLI-t, sokkal hatékonyabban és gyorsabban tud fejlődni, miközben a kiszolgáló erőforrás-felhasználását minimális szinten tartja.

Könnyű frissítések

Az Ubuntu frissíti a háttér szoftvert anélkül, hogy akadályozná a projektet; emiatt több millió ember részesíti előnyben a Windows-hoz képest, amelyhez a motor újraindulásához szükséges a frissítés. Ha nem jelentős frissítést futtat (pl .: Ubuntu 18.04.03-tól 18.04.04-ig tart), a frissítés gyors, egyszerű és nem fogja megrontani az Ön webhelyét. A frissítések sokkal könnyebbek is.

Ubuntu: Egyszerű frissítések

Kiterjedt dokumentáció

Ubuntu nyílt forráskód a természet ugyanolyan előnyt kínál, mint a WordPress – hihetetlenül jól dokumentált. Bármit is szüksége lehet, valószínű, hogy valaki készített bemutatóval erről. Az új felhasználók rájönnek, hogy a választott keresőmotoruk az új legjobb barátjuk lesz, amint webhelyüket felállítják.

Forrásbarátabb

A GUI hiánya miatt az Ubuntu sokkal erőforrásbarátabb, mint bármely más szerver szoftver. Ez felszabadítja a helyet a webhely futtatásához, ahelyett, hogy a szervert és a nem alapvető háttérfolyamatokat tartsa fenn.

Ez lehetővé teszi továbbá egy kicsit több megtakarítást. Választhat egy olcsóbb, kevésbé erőforrás-gazdag szervert, mivel ezzel megtakaríthatja az erőforrások felhasználását.

Az Ubuntu parancssori elöl és középen van kialakítva

Az Ubuntu kiváló parancssori felülettel rendelkezik, amelyet meglehetősen könnyű megtanulni, mint a Bash alapértelmezett támogatása. Ezen kívül más parancsokkal is rendelkezik, amelyek egyszerűsítik a kiszolgálókezelést, a helyi fájlok használatát és a fejlesztési környezet működését.

biztonságos

Az Ubuntu az alapszoftver nagyon gyakori biztonsági frissítéseit élvezheti, és sokkal nagyobb rugalmasságot kínál a felhasználók számára, amikor a webhely tökéletes tűzfalat tervez, összehasonlítva más operációs rendszerekkel. Noha a kezdeti beállítások kutatást és időt igényelhetnek, a nap végén nagyon jól védve leszel.

Lehetővé teszi további tárolók számára az extra szoftvereket

Ubuntunak több tárolója van; rajtuk keresztül további szoftvert biztosít a rendszeréhez. Ezek az adattárak tartalmazzák az Ubuntu által támogatott ingyenes, nyílt, ingyenes szoftvereket, szabadalmaztatott eszközöket, a közösség által fenntartott ingyenes és nyílt forráskódú szoftvereket, az Ubuntu által támogatott szoftvereket..

A WordPress webhely Ubuntu futtatásának hátrányai

Gondoljuk le azokat az okokat, amelyek miatt az Ubuntu egyes webmesterek számára nem lehet a megfelelő választás.

Merev tanulási görbe

Figyelembe véve, hogy a nyílt forráskódú szoftverek inkább az energiafelhasználók felé irányulnak, az Ubuntut nehezebb elsajátítani. Azok a felhasználók, akik kevés tapasztalattal rendelkeznek a parancssori felület használatával, sok időt töltenek az oktatóanyagok felkutatásával, miközben feladatokat végeznek. Mindemellett, ha megérti a mögöttes alapelveket, a továbbtanulási folyamat sokkal egyszerűbb és határozottan megéri, amit kihozott belőle..

Szakértőket igényel

Amikor figyelembe veszik a weboldal fejlesztésének tárgyát, szakértőre van szükség, aki különféle parancsokat és funkciókat hallott meg. Egy összetett webes alkalmazáshoz valószínűleg több fejlesztőre lesz szükség, hogy mögötte dolgozzon. A WordPress felhasználóinak azonban teljesen jól kell lennie, miközben elindítják magukat.

Potenciális migrációs nehézségek

Ha fontolóra veszi a megosztott tárhelyszolgáltatásokon üzemeltetett WordPress-webhely megváltoztatását, előfordulhat, hogy nehézségeket okozhat, ha a WordPress-helyet egy Ubuntu-rendszer által üzemeltetett szerverre migrálja..

Tippek az Ubuntu futtatásához

Íme néhány tipp, amelyek segítenek az Ubuntu futóhelyként történő kiválasztásában, amely a helyes úton tartja Önt.

Azonnal és rendszeresen frissítse operációs rendszerét

Miután telepítette az Ubuntu-t a számítógépére, az operációs rendszer frissítését prioritásként kell kezelni, mielőtt a projektre összpontosít. Célszerű futtatni a piacon az operációs rendszer legújabb verziójának frissítését. Ha nem sikerül frissíteni az Ubuntu operációs rendszert a telepítés után, akkor nagy a lehetősége, hogy nehézségeket tapasztaljon a tárolók vagy a szoftver telepítésekor..

Válassza ki a kívánt zsetont

Vizsgálja meg és döntse el, melyik webszerver-verem megfelelő. A két leggyakoribb lehetőség a LEMP és a LAMP.

Bontjuk le azt, amit mindegyik tartalmaz:

  • LEMP – ez a szervercsomag Linuxból, Nginxből, MySQL-ből és PHP-ből áll.
  • LÁMPA – a másik népszerű választás helyettesíti az Nginxet Apache-val, és Linuxot, MySQL-t és PHP-t is tartalmaz.

Vannak más alternatívák is, de e kettő közötti választással biztosítja a könnyebb webhelykezelést, mivel ezek a legjobban dokumentált kötegek.

Kezdje a kutatást

Keresse meg a parancssori felület kutatását, tanulja meg a legnépszerűbb szükséges parancsokat, és válassza ki az előnyben részesített csatlakozási módot. Általában, ha Ubuntu-táplált VPS-t használ, SSH-n keresztül kell csatlakoznia a szerverhez. Ha Microsoft Windows-felhasználó, fontolja meg a kipróbálást Gitt. Időközben, ha Linuxot vagy iOS-t használ, akkor a terminálon keresztül csatlakozhat a szerverhez.

Ismerje meg a gyorsbillentyűket

Ez a WordPress Ubuntu futtatásának egyik előnye. Rugalmasságot biztosít, amely lehetővé teszi a felhasználó számára az Ön által választott parancsikonok beállítását, amelyek elősegítik az alkalmazások könnyű megnyitását, a kapcsolótáblák használatát stb. nano szerkesztő vagy osztópanelek TMUX, elengedhetetlen, hogy ismerkedjen meg különféle billentyűparancsokkal, amelyek elősegítik a szerver jobb kezelését.


Nagyon nyilvánvaló, hogy mostanra megérti a WordPress webhely Ubuntu futtatásának előnyeit és hátrányait. A döntés végül a tiéd lesz. Mikor kell kiválasztania a webhelyére ideális internetes hostot, sok kérdésre van gondolkodni.

Mielőtt végső döntést hozna, elengedhetetlen időt vesz igénybe és vizsgálja meg a rendelkezésre álló lehetőségeket. Kezdő WordPress-felhasználóként fontos, hogy reális célokkal rendelkezzen, szem előtt tartva, hogy az Ön tapasztalata és a weboldal célja, amely segít megőrizni álmai életét, és a lehető legjobb döntést meghozni.

Ha olyan ingyenes és egyértelmű gazdagépet keres, amely nem igényel sok gondot, azt javaslom, hogy futtassa a WordPress webhelyet az Ubuntun. Költségvetés nélkül biztosan profitálhat belőle. Ez egy kiváló hely, ahol kis vállalkozást indíthat, és nagy gond nélkül növekszik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map