A WooCommerce optimalizálása és a webhely teljesítményének javítása

A WooCommerce optimalizálása és a webhely teljesítményének javítása

Az e-kereskedelem piaca jelentősen megnőtt az elmúlt években, és továbbra is növekszik, a jelek szerint nem hamarosan lelassul. Az elektronikus kereskedelem ilyen népszerűségének fő oka az, hogy manapság a fogyasztók számára kényelmesebb online vásárlás. Azonban egy egyszerű online áruház üzemeltetése nem azt jelenti, hogy nagyon sok ügyfél vagy eladó lesz (előbb a WooCommerce-t kell optimalizálnia).


Az online vásárlók konkrét elvárásokkal, igényekkel és igényekkel rendelkeznek az online vásárlás vonatkozásában. Ha nem tudja meghaladni ezeket az elvárásokat, sőt még nem is teljesítheti azokat, elveszíti az ügyfeleket egy versenytárs felé. Ezért annyira fontos a WooCommerce áruház teljesítményének megfelelő optimalizálása.

Manapság sok webhelytulajdonos választja a WordPress alkalmazást. A WordPress a világ egyik legnépszerűbb és legerősebb tartalomkezelő rendszere (CMS). Nem csak ezt, hanem Az összes globális weboldal 31,6% -a futtassa a WordPress alkalmazást. Ezek közül több mint 4 millió ember döntött úgy, hogy online áruházat épít a WooCommerce segítségével.

A WooCommerce egy hatékony (és ingyenes) WordPress plugin beépített funkciókkal, amellyel termékeket értékesíthet a saját webhelyén. Ezenkívül több száz WooCommerce kiterjesztés és kiegészítő áll rendelkezésre az Ön áruházának testreszabásához. A fentiek szerint a busz nem elegendő az ügyfelek generálásához vagy az értékesítés növeléséhez.

A gyorsan betöltődő oldalak fontossága

A WooCommerce oldal optimalizálása során az biztos, hogy könnyen navigálható, felhasználóbarát, minőségi tartalommal gazdag, érzékeny és így tovább. Azonban az egyik legfontosabb teljesítménytényező a sebesség. Az oldalak betöltési ideje és általában a webhely sebessége alapvető szerepet játszik az ügyfelek elégedettségében.

Senki sem tűri lassú webhelyek manapság, és biztos lehet abban, hogy ügyfelei elhagyják üzletét, ha túl sok időbe telik az oldalak betöltése. Valójában az online fogyasztók körülbelül 47% -a számít arra, hogy az oldal kevesebb, mint két másodperc alatt betöltődik. Ezenkívül a mobil felhasználók 67% -a egyenesen el fogja hagyni az oldalt, ha három másodpercnél hosszabb a betöltés.

Ennek ellenére a lassú oldalbetöltési idő garantálja az ügyfelek és az eladások veszteségét. Ezen túlmenően, az oldal betöltési idejének egy másodpercével 16% -kal csökkent az ügyfél-elégedettség, 11% -kal kevesebb az oldalmegtekintés, és 7% -kal csökkenhet a konverziók száma. Az e-kereskedelemmel foglalkozó üzletek esetében ez jelentősen befolyásolhatja a profitot és az eredményt. Ezért a sebesség rendkívül fontos, ha sikeres e-kereskedelmi boltot szeretne működtetni. A WordPress felgyorsításával kapcsolatos teljes útmutatónk felhasználása mellett ez az öt egyszerű tipp segít a WooCommerce gyorsabb optimalizálásában..

1. Válassza ki a megfelelő WordPress tárhelymegoldást

A legjobb WordPress tárhely az Ön webhelyére

Minden a WordPress tárhely-szolgáltató kiválasztásával kezdődik. Ez az első lépés a gyors WordPress webhelyhez. Ha a tárhely szolgáltatója nem támogatja a webhely jó sebességét, akkor nem sok mindent tehet a WooCommerce optimalizálása érdekében. Kutatjon egy jó tárhely-megoldást, mielőtt elkezdi optimalizálni az üzletét.

Amikor a legjobb WordPress-tárhelyet keres webhelyén, koncentráljon a rendkívüli rendelkezésre állás és a lehető legalacsonyabb állásidő, a napi 24 órás támogatás, a weboldal nagy sebessége és az elfogadható árak lehetőségére. Ellenkező esetben lassú sávszélességet, gyakori szerver-összeomlásokat, megnövekedett webhely-állásidőt és nem megfelelő teljesítményt tapasztalhat. Ez minden bizonnyal kiszorítja ügyfeleit az üzletéből.

A WooCommerce esetében próbáljon kerülni a költségvetési tárhely-megoldásokat. Havonta 1 dollár vagy állítólag „ingyenes” terv hosszú távon nem fog jót tenni. Lehet, hogy eleinte jól működik, de mivel a boltok mérete és a termékek iránti kereslet növekszik, ezek az apró tervek egyszerűen nem tudnak elegendő erőforrást kínálni az Ön webhelyének támogatásához. Ehelyett szánjon időt egy olyan terv kiválasztására, amely megfelel a forgalom és az erőforrások igényeinek. Szeretjük a WP Engine-t és a Flywheel-t – mindkettő szupergyors, teljes mértékben menedzselt WordPress tárhelyet kínál, rengeteg erőforrással a mérsékelt méretű WooCommerce üzlet támogatásához.

2. Optimalizálja a képeket

A képek optimalizálása a WordPresshez, teljes útmutató

A kiváló minőségű képek az egyik legegyszerűbb módszer az e-kereskedelmi áruház kiemelésére. A képek azonban nem befolyásolhatják megfelelően az oldal betöltési idejét. A termékek nagy, kiváló minőségű képei kivételesnek tűnhetnek az üzletben. De a fordított oldalról időbe telik a képek feltöltése. Ez miért optimalizálja a képeit? annyira fontos.

A képek optimalizálásával megőrizheti lenyűgöző képeit az áruházban anélkül, hogy megnövelné az oldal betöltési idejét. Használhat egy plugint, de jobb, ha megtanulja, hogyan kell a képeket megfelelő módon optimalizálni, mielőtt azokat az üzletbe feltölti. Néhány dolgot megtehetsz a képek optimalizálása érdekében:

 • Használja a megfelelő képformátumot: A képek formátumának kiválasztásakor fontos a formátumokra összpontosítani, amelyek ideálisak a webhelyek és a böngészők számára. Általában ez JPG vagy PNG formátum. Tömörítik a képeket online használatra, és negatív hatások nélkül csökkentik a képminőséget. Más szavakkal, képei kiválóan néznek ki még alacsonyabb minőségben is.
 • Használja a megfelelő méretet a képekhez: Vágja be képeit a megfelelő méretre, mielőtt feltölti. Ezenkívül, amikor képet tölt fel a WordPress-hez, automatikusan létrejön az alapértelmezett médiaméret. Ezek a képméret-beállítások a következő oldalon találhatók Beállítások> Média a WordPress irányítópulton. Javasoljuk, hogy távolítsa el a nem használt lehetőségeket úgy, hogy az alapértelmezett értéke nulla.
 • Képek tömörítése: Győződjön meg arról, hogy tömörítse a képeket, mielőtt feltölti őket a WordPressbe. Használhat asztali beállítást, például ImageOptim, vagy egy ingyenes online szolgáltatást, például Kraken. Ha már feltöltötte képeit a WordPress-be, ne aggódjon. Még mindig használhat egy plugint, például ewww vagy Smush az adatbázisban már található képek fájlméretének csökkentése érdekében.

3. A tartalomszolgáltatási hálózat (CDN) kihasználása

CDN: Tartalomszolgáltatási hálózat

A CDN vagy a tartalomszolgáltatási hálózat javíthatja webhelyének sebességét, és csökkentheti a WooCommerce áruházának betöltési idejét. A CDN a világszerte stratégiailag elhelyezett szerverek hálózata. Ezeket használják webhelyének tartalmának gyorsítótárazásához annak érdekében, hogy könnyebben elérhetővé váljon az ügyfelek számára a földrajzi helyzet alapján. Tehát amikor egy CDN tárolja a webhely fájljait (a képek statikus verziója, CSS, JavaScript stb.), Később elérhetővé teszi azokat a CDN-hez legközelebb eső felhasználók számára..

Például egy CDN esetén az ügyfelek kérést küldenek a hozzájuk legközelebb eső CDN adatközponthoz. Tehát a washingtoni ügyfél tárolt tárolt tartalmat láthat egy New York-i szerverről, míg Tokióban egy ügyfél látja a hongkongi adatközpont tartalmát. Ily módon csökkenthető a földrajzi távolság, a sávszélesség és a betöltési idő.

Ezen felül a CDN használatának további előnye, hogy csökkenti a host kiszolgáló igényeit. A főszerverekre irányuló HTTP-kérelmek számának csökkentésével csökkenti a szerver-összeomlások kockázatát. Például, ha ösztönzőt használ jelentősen növeli a weboldal forgalmát, Lehetséges, hogy a tárhelyszerver nem képes az összes új kérelmet CDN segítségével kezelni.

Számos CDN lehetőség érhető el. Nagyszerű lehetőség CloudFlare, amely ingyenes CDN tervet kínál a személyes webhelyek számára. A felhőkarcolást még ezen a webhelyen is használják (WPExplorer) – így láthatja, mennyire jól működik.

4. Minify Code

Minified Code

Nem ritka, hogy a webhelyek sok fájlt hoznak létre és tárolnak. Sajnos ez megnövelheti az oldal betöltési idejét. Maga a kód aprításával csökkentheti a fájlok és a szükségtelen kódsorok számát. Az oldalak betöltése viszont kevesebb időbe telik. Kódminifikáció a szükségtelen kódsor eltávolításának folyamata. Ilyen módon a kód végrehajtása továbbra is megfelelő, csak hatékonyabb módon. A kódvonalak például megjegyzések, blokkhatárolók, szóköz karakterek, új sorkarakterek stb. Lehetnek. Példaként említjük a CSS-kódot:

test {
margin: 20 képpont;
párnázat: 20 képpont;
szín: # 333;
háttér: #fff;
}

h1 {
betűméret: 32 képpont;
szín: # 222;
margó alja: 10 képpont;
}

Itt ugyanaz a kód, miután aprították:

body {margin: 20px; padding: 20 képpont; szín: # 333; háttér: #fff} h1 {font-size: 32px; szín: # 222; margin-bottom: 10px}

Ezekre a túlzott karakterekre egyszerűen nincs szükség a böngésző nyelveinek, például a JavaScript vagy a CSS, a kód megfelelő olvasásához. Csak lelassítják a teljes folyamatot. Más szavakkal: a rövidebb kód kevesebb adatot jelent a feldolgozandó nyelvek számára, ami végül javítja a WordPress webhelyének sebességét. A kód aprítása manuálisan is elvégezhető, vagy használhat egy ingyenes online eszközt, például MinifyCode. Noha a legtöbb jól kódolt WordPress-téma és plugin már lesz aprítva, érdemes megismételni, hogy a testreszabás túl.

5. Ellenőrizze beépülő moduljait

Bővítmények áttekintése és eltávolítása

Az a rész, ami a WordPress-t annyira vonzóvá teszi, a webhely testreszabásához elérhető bővítmények széles választéka. Végül is maga a WooCommerce egy plugin. Ugyanakkor csak azért, mert rengeteg plugin áll rendelkezésre, ez nem azt jelenti, hogy mindegyiket használni kell.

A WordPress nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy bárki létrehozhat új testreszabási lehetőségeket, témákat vagy beépülő modulokat. És van egy tonna odakinn, ami fantasztikus. Szinte minden olyan funkcióhoz, amelyet esetleg hozzáadni szeretne az üzletéhez, van egy plugin, amely képes megtenni. Néhány webtulajdonos azonban szélsőséges helyzetbe kerül, és telepíthet minden olyan plugint, amelyről úgy gondolja, hogy a legkisebb hasznos lehet.

Bár ésszerű számú beépülő modul nem befolyásolhatja a webhely sebességét, vannak néhány figyelmeztetés.

 • Plugin kódminőség: Ha csak egy rosszul kódolt plugint használ, akkor a webhelye összeomlik. Például, ha az internetes házigazdák nem engedik meg a felhasználóknak, hogy telepítsék a népszerű Broken Link Checker bővítményt, mivel ez túl sok HTTP kérést hoz létre. A beépülő modulok szintén harmadik féltől származó szoftverek – ez azt jelenti, hogy kiterjedt kódokkal vagy akár biztonsági kockázatokkal is járhatnak, amelyekről Ön esetleg nem is ismeri. Próbáljon meg véleményeket találni egy bővítményről, vagy tesztelje azt egy átmeneti környezetben, mielőtt telepítené a fő webhelyet.
 • Duplikált plugin-funkciók: Ha több, ugyanazt a célt szolgáló beépülő modult használnak, akkor konfliktusok alakulhatnak ki, ezzel lelassítva a webhelyet. Például nincs szüksége két csúszó pluginre telepítve a webhelyére. Ha csúszkákat használ, csak válasszon egyet. Ugyanezen vonal mentén, ha már telepítette a JetPack-t, akkor valószínűleg nincs is szükség további elemző plugin telepítésére (mivel a webhelystatisztika a JetPack sok hatékony funkciójának egyike).
 • Beépülő modul mérete: Egy csomó nagy vagy erőforrásigényes bővítmény telepítése (például egy oldalkészítő, prémium csúszka, e-kereskedelem, élő csevegés és egy közösségi fórum) problémákat okozhat. Hasonlóképpen, a pluginek szélsőséges használata webhely duzzadást okozhat. Csak annyi hely van az adatbázisában.

Végül használja fel azt, amire szüksége van, és szabaduljon meg minden olyan plugin-től, amelyben nem rendelkezik. Ha kibővíteni kívánja a WooCommerce áruház funkcionalitását, szánjon időt az új pluginek gondos megfontolására (vagy az egyedi fejlesztésű szolgáltatások lehetőségére) a jó sebesség és a funkcionalitás biztosítása érdekében.

Becsomagolási tippek a WooCommerce optimalizálásához

A WooCommerce bevezetése a WordPress webhelyére nagy lépés egy sikeres e-kereskedelmi áruház működtetése felé. Bármennyire is nagyszerű a platform, nem képes mindent önmagában megtenni. Ez azt jelenti, hogy optimalizálnia kell a WooCommerce-t és a többi webhely elemet a lehető legjobb vevői élmény vagy a közönség számára.

Van más tippje a WooCommerce optimalizálásához? Vagy kérdés a saját WooCommerce üzletével kapcsolatban? Nyugodtan hagyjon megjegyzést alább.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map