A webhely igényeinek leginkább megfelelő WordPress plugin kiválasztása

Hogyan válasszuk ki a legjobb WordPress bővítményt

A gyönyörű vagy lenyűgöző nem olyan címke, amelyet könnyen rögzíthet a WordPress-en. Izgalmassá és vonzóvá teszi azonban az igazán hatalmas számú beépülő modult, amelyek óriási mértékben bővítik a platform funkcióit. Gondoljon minden olyan funkcióra, amelyet elvégez a WordPress. Valószínű, hogy több bővítmény lesz elérhető ehhez a funkcióhoz.


A WordPress felhasználói valóban elkényeztetik a választást a pluginokról. A WordPress beépülő modul-tárhelyének teljes pluginja 45 000-et érint, összesen 1 291 557 880+ letöltéssel. Ezek a számok nem tartalmazzák a harmadik felek által kiadott számos ingyenes és prémium plugint.

Mindezen lehetőségek mellett valószínűleg telepíteni szeretne néhány (vagy többet). Egy pillanatra azon tűnődhet, hogy – hány plugint telepítenie kell a WordPress alapú webhelyre? Ha rendelkezel a kiszolgáló erőforrásaival ahhoz, hogy támogathassák, akkor tényleg megteheti telepítsen annyi minőségi bővítményt, amennyit csak akar. Ha a pluginek tisztán vannak kódolva, és a PHP-nek elegendő memóriája van, akkor ne lépjen fel semmilyen probléma. De egy rosszul kódolt plugin leronthatja a szervert – akár két plugin van telepítve, akár húsz. A válasz itt a minőség a mennyiség felett.

Egy egyszerű szabály, amelyet be kell tartania annak biztosítása érdekében, hogy a bővítmények ne lassítsák le az Ön webhelyét deaktiválja a nem használt plugineket. Az inaktív pluginok kiszolgálóhelyet foglalnak el, de nem fogyasztanak RAM-ot, sávszélességet vagy PHP-t. Ez az egyszerű lépés hozzáadhat néhány milliszekundumot webhelyének sebességéhez.

A legtöbb plugin önállóan kerül kifejlesztésre, és akkor hasznos, ha jól kódolva vannak. Azonban a rosszul kódolt beépülő modulok, amelyek nem támogatják a szerző folyamatos támogatását, vagy a WordPress verziókkal, témákkal vagy más beépülő modulokkal összeegyeztethetetlen bővítmények katasztrofális következményekkel járhatnak az Ön webhelyén. Lehet, hogy egy webhely lassúvá válik, sőt összeomlik, hibákat okozhat, memóriahelyet engedhet, vagy halálos képernyőt eredményezhet.

Ellenőrző lista a pluginek kiválasztásához

A beépülő modulokon történő rendezés során mindig jó, ha néhány alapszabályt állít be magának. Ily módon nem megy túl a fedélzeten, és túl sok pluginnel zsákmányolja webhelyét. Íme néhány egyszerű útmutató, amelyet szem előtt kell tartani egy új plugin telepítése előtt:

1. Készítsen kívánságlistát a plugin-szolgáltatásokról

Kezdje azzal, hogy írja le a bővítmény funkcióinak követelménylistáját az Ön számára fontos sorrendben. Tegye be az összes olyan feladatot, amelyet a plugin elvégz, a tetején a „Nem élhetek nélkül” feladatokkal, majd másokkal, amint a listán haladsz..

Ellenőrző lista

Néhány funkció alapvető minden webhelyre – mint például a biztonsági mentés, a SEO és a spamvédelem. Ezeknek a listájának tetején kell lenniük, és ott, ahol elindítják a plugin-keresést, mivel ezek kulcsfontosságúak a webhely mindennapi működéséhez. Ha nem biztos benne, hol kezdje, ne félj. A cikk vége felé felsoroltam a legfontosabb beépülő modulokat, amelyek végrehajthatják ezeket a fontos funkciókat.

Ezenkívül mielőtt bármilyen szoftvert telepítne, ellenőrizze, hogy a kívánt funkciókat még nem biztosítja-e a témája vagy a tárhely. Például, ha a WPEngine által kezelt WordPress tárhelyet használja, akkor nincs szüksége gyorsítótár-beépülő modulra, és ha telepítette a Teljes WordPress téma funkcióit, mint például a közösségi megosztás, a tipográfia beállításai és a csúszkák is benne vannak.

2. Indítsa el a plugin-keresést

Plugin keresésekor valószínűleg ingyenes és prémium lehetőségeket talál. Az ingyenes opciók általában jó hely a kezdéshez, mivel nem igényelnek befektetést. mert ingyenes bővítmények a legjobb forrás a WordPress plugin-lerakat. Több ezer lehetőség van, mind INGYEN, tehát kiváló kiindulópont. A beküldések magas szintű kódolást, a WordPress kompatibilitást és a szerzői frissítéseket tartanak fenn. A beépülő modulokat szintén címkézik és kategorizálják, hogy megkönnyítsék a keresést. Egyszerűen használja a szűrőket a lehetséges bővítmények listájának megtalálásához. Ezen felül a tároló ingyenes opciói közül számos prémium szintű frissítést kínál a hozzáadott szolgáltatásokhoz és prémium támogatást, ha erre van szüksége / szüksége van.

codecanyon

A prémium pluginek viszont valóban nem olyan drágák, és jobb támogatással érkeznek. A kezdeti költség után az élettartama frissítések gyakran ingyenesek. mert prémium plugins, keresse meg a CodeCanyon-t. Kínálnak az egyik legjobb prémium plugin az interneten, és a WordPress.orghoz hasonló kódolási szabványokat követik. Ezen kívül otthont adnak az interneten található népszerű prémium pluginek legtöbbjének. A WordPress legjobb oldalkészítőjét keresi? A CodeCanyon ad otthont a Visual Composernek. Szüksége van egy erőteljes és reagáló csúszó pluginre? Próbálja ki a Slider Revolution alkalmazást – egy másik CodeCanyon kiemelkedést. És a lista folytatódik.

Mindkét esetben csak letölthető plugin megbízható forrásokból. Rengeteg olyan webhely található, amely ingyenes bővítményeket kínál, tehát bármi letöltése és telepítése előtt próbálkozzon a lehető legjobb megítéléssel. Használjon közismert blogok ajánlásait (kezdje ezekkel a fantasztikus WordPress blogokkal), hogy elképzelést kapjon arról, hogy hol találhatók kiváló minőségű pluginok. Is kerülje az illegális ingyenes letöltéseket prémium pluginek száma. Ez nemcsak tisztességtelen a szerzővel szemben, aki oly sok erőfeszítést költött a félelmetes bővítmény létrehozásához, de valószínűleg csúnya rosszindulatú kódot is befecskendezik a webhelyére (nem érheti meg a 10-20 dolláros megtakarítást, ha kérdezel tőlem).

3. Válassza ki a minőségi beépülő modulokat

A megbízható források mellett jó ötlet ellenőrizni egy plugin értékelését és áttekintését. Számos népszerű plugin számára a gyors Google-keresés rengeteg részletes áttekintést fog adni a bloggerek részéről. A WordPress könyvtárban és a CodeCanyon alkalmazásban ellenőrizheti az egyes bővítmények jobb oldalsávjában megjelenített részleteket.

Keresse meg a letöltések száma a plugin ellen. A magas szám jól jelzi a plugin népszerűségét. Időnként előfordulhat, hogy egy plugint nem töltöttek le gyakran, pusztán azért, mert megfelel egy rést követelménynek.

Ellenőrizd a csillagbesorolás. Míg a magasabb értékelés jobb plugint jelent, az ellenkezője nem feltétlenül igaz. Ha megtalálja a kedvelt bővítményt, de ennek rossz értékelése van, ne utasítsa el azonnal. A besorolás korlátozott számú vélemény miatt, vagy egyetlen értékelő miatt nagyon torz lehet. Ha bármilyen kérdése van, hagyjon megjegyzést, vagy küldjön e-mailt a bővítmény szerzőjéről, hogy megtudja, a plugin képes-e arra, amire szüksége van.

Értékelési oldal

A pluginnek meg kell lennie a szerző támogatja. Az elmúlt 2 hónapban feloldott szálak száma megjelenik a WordPress.com webhelyen, míg a piacok, mint például a CodeCanyon gyakran használnak egy megjegyzés szakaszt.

A szerző támogatása mellett ellenőrizze még egyszer, hogy volt-e a plugin korszerűsített nemrég. A legtöbb plugin legalább a WordPress új verzióinak megjelenésekor rendszeres frissítést igényel (de ne feledje, hogy az ingyenes pluginek esetében egyszerűen az is lehetséges, hogy a plugin nem igényel frissítést). Ez fontos, mivel a bővítmények gyakran belépési pontot jelentenek a rosszindulatú programok és a hackerek számára, akik hozzáférhetnek a beépülő modulok ismert biztonsági kérdéseivel. A legfrissebb beépülő modulnak ismert problémákkal kell foglalkoznia, hogy megóvja Önt és webhelyét (de az is segít, ha proaktívan megismerkedik a WordPress Biztonságról is). Ezért tartsa szem elõtt az aktív váltási naplót.

A plugin képernyőképeinek és demóinak megtekintése hogy láthassa a működőképességet. Egyetlen kép vagy egy teljes élő teszthelyszín megmutathatja, hogy mire képes egy plugin. Ha képernyőképeket kap, ellenőrizze mindet, és ha van hivatkozás egy élő webhelyre, folytassa és próbálja ki a plugint különböző böngészőkben vagy különböző eszközökön. És ha nem biztos abban, hogy egy plugin megfelel-e igényeinek, kérdezze meg a szerzőt.

Az utolsó emlékezet, hogy néha egyetlen plugin több funkciót lefedhet, és ez remek. Vegyük például a Jetpack-et – ez csak a tökéletes megoldás lehet a CDN-hez, az automatikus frissítéshez és a közösségi megosztási igényekhez egy pluginon.

4. Egyéb plugin-tippek

Ha láttál egy adott funkciót valamelyik webhelyen, és szeretnéd azonosítsa a használt plugint hogy telepítse a saját webhelyére, ellenőrizze a következővel WordPress beépülő modul-ellenőrző. Ez a webhely felismeri, hogy az 50 legnépszerűbb bővítmény bármelyike ​​telepítve van-e a WordPress-alapú webhelyre.

Ha a telepítés után a bővítmény nem működik próbáljon ki inaktiválni a webhely összes többi pluginjét a többi pluginnal való összeférhetetlenség megoldása érdekében. Ezután döntse el, hogy melyik plugint szeretné megtartani, és melyiket el akarja dobni.

Néhány opcionális teszt, amelyet a plugin telepítése előtt vagy után végezhet, a következők:

 • Ha a listát két beépülő modulra szűkítette, de nem tud választani közöttük, összehasonlíthatja a beépülő modulokat egy összehasonlító eszköz segítségével.
 • Az Query Monitor plugin felhasználható annak ellenőrzésére, hogy van-e tüske az adatbázis-lekérdezésekben a plugin telepítése után.
 • Hasonlítsa össze a weboldal sebességét a plugin telepítése előtt és után. Nem tudja, hogyan lehet ellenőrizni a webhely sebességét? Nézze meg a WordPress teljesítményének és sebességének teszteléséről szóló cikket. A rossz kóddal rendelkező bővítmények lelassítják a webhelyet.
 • A P3 plugin teljesítményprofil teszt azt is felfedi, ha a bővítmény lelassítja webhelyét.
 • Dugó biztonsági rései ellenőrzi a telepített beépülőket, és értesíti Önt a gyakran kihasznált biztonsági résekről. Azt is választhatja, hogy figyelmeztetést kapjon bármilyen sebezhetőségre.

Egy másik elem, amelyet ellenőrizni kell plug-inek kompatibilitása. A legtöbb esetben a pluginok általában jól játszanak együtt, de nem mindig, ebben az esetben a szerzőkkel kell kapcsolatba lépniük, hogy megtudja, vajon egyikük frissíti-e pluginját a másikkal való együttműködés érdekében. Vagy te is fontolja meg a plugin-kötegeket amelyeket harmadik felek, például a WPMU kínálnak. Mivel ezek a beépülő modulok egyetlen forrásból származnak, nem valószínű, hogy ütközés lépne fel a beépülő modulok között, és bármilyen probléma esetén csak egy forráshoz kell fordulnia támogatásra.

WordPress plugins minden webhelyhez

A gyors ellenőrző listánkkal képesnek kell lennie arra, hogy megoldást találjon a WordPress webhelyéhez a megfelelő pluginek megtalálására. Ha szeretne egy kis útmutatást az induláshoz, van néhány kulcsfontosságú funkció, amelyeket a WordPress legtöbb felhasználójának be kell építenie pluginokon keresztül. Az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb beépülő modulokat, amelyeket fontolóra kell vennie a WordPress webhely felvételével, hogy az összes alapját lefedje:

1. Keresőoptimalizálás: Yoast WordPress SEO ez a plugin, amellyel optimalizálhatja a WordPress-t a keresőmotorok rangsorolására. Olvassa el ezt a cikket, hogy többet megtudjon arról, hogy ez a plugin mit tehet az Ön webhelyén.

Yoast

2. Spam elleni védelem: Akismet egy ingyenes spam-elhárító plugin, amelyet alapértelmezés szerint a WordPress tartalmaz. Csak aktiválnia kell. WP Bruiser egy prémium plugin, amely felhívja a WordPress közösség figyelmét a spam ellenőrzésére.

Akismet

3. Tárolás: W3 teljes gyorsítótár egy ingyenes bővítmény, amely elősegíti a gyorsítótárazást és a webhely sebességének észrevehető javítását. Kicsit technikai jellegű lehet a plugin beállításához, de a WPExplorer rendelkezik útmutatóval ehhez a pluginhoz. Egy másik jó lehetőség WP rakéta gyorsítótárazó plugin, de ne feledje, hogy tanácsos egyszerre csak egy gyorsítótárazási plugint aktívnak tartani.

W3 összesen (2)

4. Biztonság: Sucuri biztonság hozzájárul webhelye biztonságának megőrzéséhez, figyelemmel kísérve és a rosszindulatú programokat. A Sucuri segítségével elrejtheti a WordPress verzióját. Ingyenes és prémium változatban is kapható. A WordPress védelmének egyéb módjai a következők A bejelentkezési kísérletek korlátozása, vagy kéttényezős hitelesítés végrehajtása.

WAF és a weboldal malware Protection Sucuri webhelyének tűzfala

5. Biztonsági mentés: VaultPress, és a BackupBuddy egyaránt jó prémium lehetőségek a WordPress biztonsági mentéséhez. Ha ez egy ingyenes plugin, amit keresel, akkor próbáld ki backupwordpress.

VaultPress

6. Többfunkciós: Jetpack egy ingyenes bővítmény, amely több funkciót köti össze. Ezek a funkciók függetlenül aktiválhatók, és ezt a plugin-t felhasználhatja képoptimalizáláshoz, mobil üzemmódhoz, a forgalom figyeléséhez és még sok más funkcióhoz.

Jetpack plugin

Egyéb beépülő modulok, amelyekre szükség lehet

Attól függően, hogy webhelye igényli-e ezeket a funkciókat, ezek a bővítmények felbecsülhetetlen fontosságúak lehetnek számukra – Gravitációs űrlapok fejlett űrlapok létrehozásához, Optin Monster az ólom generációhoz, Monarch Social Sharing a társadalmi megosztáshoz, a MemberPress a tagság felépítéséhez., WP Smush.it a kép optimalizálásához és Broken Link Checker a megszakadt hivatkozások ellenőrzéséhez.

Ellenőrizheti a WPExplorer által készített 50 alapvető bővítmény listáját is. Vagy egyszerűen látogasson el a WordPress blogra, ahol áttekintjük a plugineket, és sokuk számára is nyújtunk indulási útmutatót.

Következtetni…

Most, hogy van egy jó ötlete a beépülő modulokon keresztüli rendezésről, magabiztosabban telepítheti őket webhelyére. Tartsd be a szabályokat, és valószínűleg egy vékony WordPress-t akarsz magadnak, kiváló beépülő modulokkal, amelyek felépítik webhelyét, és valódi előadóvá teszik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map