A spam megelőzése és a WordPress Blog védelme

A spam megelőzése és a WordPress Blog védelme

A megjegyzései szakasz kényelmes módszert kínál a webhely olvasóival való kapcsolattartásra. Sajnos, ha webhelyét megjegyzésekkel nyitja meg, akkor a spammel kell foglalkoznia. Hacsak nem az a blogger vagy, aki nem kér visszajelzést megjegyzésekkel és visszakeresésekkel / pingback-ekkel, akkor valamikor vagy máshol kell foglalkoznia vele..


De a kérdés az, hogyan? Ahogy a spam botok (és az emberi levélszemét-továbbküldők) kifinomultabbá válnak, egyre nehezebb a blogját tisztán tartani a irreleváns és nem megfelelő tartalomtól..

Szerencsére a WordPress beépített funkciókkal és ingyenes kiegészítőkkel rendelkezik, amelyek segítenek a spam ellenőrzésében és leküzdésében, ideértve az Akismet és a megjegyzések feketelistáit is. Még jobb, ha számos harmadik féltől származó bővítmény érhető el a további spamvédelem érdekében.

Ebben a bejegyzésben mélyrehatóan megvizsgáljuk a spam kérdését a WordPress blogjain, annak negatív hatásait, amelyet a webhelyére lehet hagyni, ha nem hagyjuk figyelmen kívül, és hogyan lehet kezelni és megelőzni. Megvizsgáljuk a WordPressben elérhető eszközöket is a probléma leküzdésére. Végül néhány plugin-ajánlással fejezzük be a spam-moderálódás új szintre emelését. Merüljünk be!

Mi a WordPress komment spam

Képernyőkép spam-megjegyzésekről

Ilyen automata spam-megjegyzések túlléphetik a WordPress adatbázist.

Izgalmas lehet, amikor új megjegyzések jelennek meg a blogodban. Az izgalom első elpirulása azonban gyakran eltűnik, ha nem megfelelő válaszokat lát a tartalmára. Ezeket a válaszokat természetesen spamnek is nevezik. A szótár egyszerűen úgy határozza meg, hogy „jelentős számú felhasználó számára az interneten elküldött irreleváns vagy nem megfelelő üzenetek„. Jól hangzik nekem.

A blog spam ugyanabból a családból származik, mint az ó ismerős e-mailes spam, de megvan a saját egyedi célja – visszajelzéseket kapni. Függetlenül attól, hogy egy blog komment, trackback vagy pingback útján jön létre, a blog spam célja egy olyan link közzététele a webhelyen, amely egy másik webhelyre mutat. A kérdéses webhely általában nem releváns az Ön niche-je szempontjából, és gyakran rossz minőségű.

Ezek a kéretlen üzenetek élet tények, ha engedélyezi a hozzászólásainak kommentálását. Szerencsére azonosítani viszonylag egyszerű, mivel általában a három elsődleges forma egyikének felel meg.

1. Spambots

Ezeket a megjegyzéseket automatikusan egy szkript vagy bot használatával teszik közzé, amely a célokat keresi az interneten, hogy a megjegyzés hulladékba kerüljenek. Ezekben a megjegyzésekben nincs közvetlen emberi részvétel, és általában nagyon könnyen észrevehetők az emberi szem számára. A irreleváns megjegyzések legnagyobb valószínűségét a spamrok jelentik.

2. Kézi megjegyzések

Ebben az esetben az embereket alkalmazzák, hogy manuálisan tegyék meg észrevételeiket a webhelyeken. Ezeknek a megjegyzéseknek a minősége változhat a nyilvánvalóan nyilvánvaló és a vitatható kérdésig, ami természetesen nagy fejfájást jelent mindazok számára, akik megpróbálják kitörölni a spamüket a webhelyükről. Ezek szinte mindig tartalmaznak hivatkozásokat a megjegyzésekben, és kissé szokatlanabbak lehetnek, mint a botok (láttuk a megjegyzések megkérdőjelezhető linkekkel történő hozzáadását az üres mezőkhez a megjegyzés szövegében).

3. Trackback és Pingback

A Google meghatározása szerint a trackback „a linkback módszerek három típusának egyike, amellyel a weboldal készítői értesítést kérhetnek, ha valaki hivatkozik valamelyik dokumentumukra”. Célunk szerint feltételezhető, hogy a pingback lényegében ugyanaz. Valószínűleg látta már a visszavetéseket is. Linkek listájaként léteznek, általában egy blogbejegyzés kommentár szakaszában vagy alatt. A levélszemét-elküldők számára a cél egyszerű – említsen egy blogbejegyzést saját bejegyzésükben, és kapjon egy linket.

Ezen spam-típusok mindegyike problémás, és gyakran egynél több kategóriát kap. Együtt eltömíthetik a megjegyzés szakaszát, és mindenféle problémát okozhatnak.

Hogyan befolyásolja a levélszemét a WordPress-webhelyet

Trackback spam

A spamerek a visszakereséseket használják az irreleváns webhelyekre mutató linkek létrehozására.

A spam nem más, mint bosszantásnak tekinthető. Ha azonban nem veszi figyelembe, negatív következményekkel járhat webhelye számára. Amellett, hogy az olvasók számára rossz felhasználói élményt nyújt, a kéretlen levélszemét számos szempontból károsíthatja webhelyét, és az alábbiakat okozhatja:

 • A keresőmotorok rangsorának elvesztése. A Google rangsorolás céljából célozza meg webhelyének rossz linkeit, még a megjegyzésekben is.
 • Potenciális kockázatok az olvasók számára. A spam megjegyzésében szereplő linkek rosszindulatú webhelyekhez vezethetnek.
 • A webhely sebességével és a betöltési idővel kapcsolatos problémák. A túl sok megjegyzés túlterheli a WordPress adatbázist, és lelassíthatja webhelyét.

Minden olyan blog, amely lehetővé teszi a kommentálást, érzékeny a spamre. A webhely és az olvasók védelme az egyetlen módja annak csökkentésére és leküzdésére irányuló cselekvési tervvel.

Hogyan lehet leküzdeni a WordPress megjegyzés spamét

Noha a komment spam elkerülhetetlen, vannak jó hír. Küldheti le ezt a hibát a megjegyzés moderálásával és felhasználásával A WordPress beépített eszközei.

Először ellenőrizze, hogy bekapcsolta-e a megjegyzés moderálását. Ez lehetővé teszi bármilyen megjegyzés jóváhagyását, mielőtt az a webhelyére kerül. Ha nincs ideje felülvizsgálni minden egyes megjegyzést, számos tényező alapján beállíthat paramétereket. Például, alatt Beállítások> Vita tudsz:

 • A megjegyzés megjelölése spamként, az általa mutatott linkek száma alapján.
 • A feketelistát a korábbi spamre reagálva kommentálja.
 • A trackbacks és a pingbacks letiltása.
 • Csak a regisztrált felhasználók tehetnek megjegyzéseket.

Ne felejtsd el az alapértelmezett arzenálod legnagyobb fegyverét: a pluginokat. Rengeteg nagyszerű ingyenes és nyílt forráskódú plugin adhat hozzá a WordPress telepítéséhez, hogy ellenőrizze a megjegyzéseket és kiszűrje mindazt, ami spamnek tűnik.

Csatlakoztassa a WordPress-webhelyen található megjegyzés spamét egy bővítménnyel

Az egyik legjobb dolog a WordPress használatában az, hogy milyen egyszerű testreszabni. A blog megjegyzéseihez a spam-ellenes WordPress plugins használhatják biztonságát. Íme három beépülő modul, amelyek segítik az irányítást a megjegyzés spam felett.

1. Akismet

akismet spam elleni plugin

Hogyan nem tudnánk megemlíteni Akismet? Ez a bővítmény alapértelmezés szerint telepítve van a WordPress blogokra, és ingyenesen használható személyes bloggerek számára (havi előfizetésüknek havonta 5 dollár, havi vállalati megoldásoknak pedig havonta 50 dollár elérhető).

Az Akismethez hasonló, „mindenre kiterjedő” spam megoldás használatakor el kell fogadnia, hogy néhány legitim megjegyzés spamként megjelölhető. Ez egyszerűen a blogolás és az automatikus spam-blokkoló használatának költsége. A kérdés elsősorban az emberi spamelőkből származik. Az egyik ember spamje egy másik személy legitim megjegyzése, tehát ha az emberek nem tudnak egyetérteni az idő 100% -ával, milyen esélye van egy pluginnak?

azonban, az Akismet nagyrészt nagyszerű munkát végez. Óriási mennyiségű spam marad a blogomban, csak az alkalmi legitim megjegyzéseket vonják ki. Ezenkívül a trackback spammel is foglalkozik – óriási bónusz.

Főbb jellemzők:

 • Blokkolja a megjegyzéseket és a visszakeresési spámokat.
 • Az összes megjegyzés automatikus ellenőrzése.
 • Kommentálási előzmények, így ellenőrizheti, hogy a plugin vagy a moderátorok mely blokkolást blokkolták.
 • Tartalmaz egy „Elvetés” beállításokat a legrosszabb spam automatikus blokkolásához.

Ár: Az Akismet egy ingyenes plugin, és valószínűleg már telepítve van a blogodba.

Szerezd meg Akismet

2. Levélszemét-méh

antispam méh

Ez a plugin a „méz pot” technikát használja a robotok láthatatlan csapdájához. Az emberek nem fognak captchas-ot látni, de a botok látni fogják őket, és ekkor spamként fogják őket elcsapni. Az Antispam Bee tűzfalként működik, hogy blokkolja az automatikus és a célzott spam egyaránt. Mivel letiltja ezeket a megjegyzéseket, mielőtt elérnék az adatbázisát, soha nem kell aggódnia, hogy lelassítják webhelyét.

Főbb jellemzők:

 • Blokkolja a nyomkövetést és a pingback spamot.
 • Megakadályozza a weboldal elején található spam megjelenését, így soha nem érheti el a WordPress adatbázist.
 • Az összes főbb forma-készítő eszközökkel működik.

Ár: A Antispam Bee ingyenes plugin.

GET AntiSpam Bee

3. Titan anti-spam

titán antispam és a biztonsági WordPress plugin

A spam elleni védelem láthatatlan captchas alkalmazással blokkolja az összes spamot a megjegyzéseiben. A pro verzió a manuálisan benyújtott spam blokkolását is blokkolja. Noha ez a bővítmény nagyszerű munkát végez a nem kívánt megjegyzések megállításában, nem védi a webhely más formáit. Ez azt jelenti, hogy érdemes ezt a bővítményt valami mással használni az extra formavédelem eléréséhez. Ez azonban továbbra is kiváló könnyű megoldás.

További védelmi lehetőségeket keres? Az Anti-Spam Pro hozzáadott beállításokat tartalmaz a kézi spamvédelemhez, így tovább megakadályozhatja azokat a megjegyzéseket, amelyek a spampontok skáláján magasan helyezkednek el (egynél több hivatkozás, szó vagy megjelölt spamszó mellett)..

Főbb jellemzők:

 • Alapértelmezés szerint blokkolja a nyomkövetéseket.
 • Megakadályozza az automatikus spam eljutását a WordPress adatbázisba.
 • A Pro verzió blokkolja a kézi levélszemét.

Ár: Az anti-spam ingyenes, a pro verzió pedig 25 dollárért elérhető.

GET Titan anti-spam

4. WPBruiser

wp bruiser wordpress spam elleni plugin

A WPBruiser azt ígéri, hogy működni fog, miután telepítette. Ez a bővítmény egyesíti a brutális erő támadások elleni védelmet a komment spam blokkolással. Használhatja az összes űrlap védelmére, és az olvasóknak soha nem kell captcha-t használniuk. Összességében átfogó és felhasználóbarát lehetőség.

Főbb jellemzők:

 • Tartalmazza a brute force támadást.
 • Lehetővé teszi a rosszindulatú IP-címek blokkolását.
 • Kompatibilis a WordPress Multisite verzióval.
 • Bővítményeket kínál, amelyek az összes főbb űrlappal működnek.

Ár: A WPBruiser egy ingyenes plugin a opcionális kiterjesztések.

Szerezz be WPBruiser-et

5. A trackbacks elrejtése

Ez az utolsó plugin nagyon egyszerű, mivel egyszerűen azt teszi, amit a cím mond – elrejti a visszajelzéseket. Noha teljes mértékben letilthatja a nyomkövetéseket, hasznos az, ha egyszerűen elrejti őket, ha nyomon szeretné követni, hogy ki kapcsolódik Önhöz. Ez a plugin eltávolítja a visszakereséseket a kezelőfelületről, de lehetővé teszi, hogy láthassa azokat a WordPress irányítópultján.

Ár: A Trackbacks elrejtése teljesen ingyenes.

Get Trackbacks elrejtése


A megjegyzés spam az élet egyszerű tényezője az interneten, hacsak nem tervezi teljesen letiltani a megjegyzéseket. A webhely védelme a nem megfelelő megjegyzésekkel nélkülözhetetlen a webhely általános egészsége és teljesítménye szempontjából. A levélszemét-megjegyzések eltávolításával megőrizheti adatbázisát, fenntarthatja a szilárd felhasználói élményt, és javíthatja az elkötelezettséget.

Kérdése van a WordPress webhelyén található spam kezelésével kapcsolatban? Vagy tippeket a listához való hozzáadáshoz? Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map