A rosszul viselkedő WordPress téma elhárítása

A WordPress platformot az egész világon egyének és szervezetek használják dinamikus webtartalom tárolására. Lehet, hogy nem is veszi észre, de a népszerű blogok, híroldalak és blogok nagy része a WordPressen fut. Ez a népszerű CMS (tartalomkezelő rendszer keretet biztosít a szöveg, képek és videók kezeléséhez.


Mennyire népszerű ez a tartalomkezelő rendszer (CMS)? Olyan népszerű, hogy kb Az összes weboldal 30% -a az interneten.

A WordPress minden telepítése egy témával kezdődik. A témák a weblap megjelenését és hangulatát a stíluslapok segítségével szabályozzák, amelyek meghatározzák a színeket, betűkészleteket és a weblapok szegélyeit. Online böngészhet a népszerű WordPress témák között, amelyek közül néhány ingyenes, míg mások vásárlást igényelnek.

Mi történik, ha telepíteni vagy megváltoztatni a témákat, és a WordPress elkezdi hibákat dobni, vagy nem működik megfelelően? Olvassa el az alábbi tippeket a hibaelhárítási javaslatok megtekintéséhez.

1. Biztonságosan vándoroljon át

Áttérjen biztonságosan az új témára

Ha nemrég váltott az egyik WordPress témáról a másikra, vagy azt tervezi, hogy a közeljövőben megteszi, akkor számíthat néhány ütésre az úton. A témák közötti áttelepítés sok konfigurációs változtatást vonhat maga után, amelyek bizonyos hibaelhárítást igényelhetnek.

Először győződjön meg arról, hogy új témákat keres egy megbízható forrásból. Olyan webhelyeket ajánlunk, mint a hivatalos WordPress könyvtár, a ThemeForest, az Elegáns témák stb. Kerülje a prémium témák illegális „ingyenes” példányainak keresését és letöltését. Ezek a webhelyek olyan témákat kínálhatnak, amelyek véletlenül vagy szándékosan tartalmaznak hibákat vagy más ismert biztonsági kérdéseket.

Mielőtt folytatná, készítsen teljes biztonsági másolatot a régi webhelyről és a témáról, mielőtt bármilyen migrációs tevékenységet indítana (bár sok más tipp is használható a WordPress téma biztonságos megváltoztatásához)..

Miután készen áll az új témára váltásra, jelentkezzen be a WordPress adminisztrációs konzoljára, és keresse meg a „Megjelenés” fület. Kattintson a kívánt téma melletti „Aktiválás” gombra. Vegye figyelembe, hogy az áttérés jelentős időt vehet igénybe, és fokozatosan frissíthető.

2. Linkek frissítése

Permalinks frissítése és mentése

Amikor új témát telepít a WordPress webhelyére, az tartalmazhatja az aloldalak kezelésének konfigurációs változásait. Ez új URL-formátumot eredményezhet, amely hibákat okozhat a látogatók számára.

Az URL-probléma enyhítéséhez lépjen az adminisztrációs konzolba, és használja a „Beállítások” fület. Akkor menj a „Permalinks” almenü. Görgessen lefelé, és kattintson a „Változtatások mentése” elemre a permalink ellopásához. Ennek frissítenie kell az összes oldal URL-jét, hogy megfelelően összekapcsolódjanak.

3. Futtassa a témafrissítéseket

Ahhoz, hogy személyi számítógépe és okostelefonja boldog és egészséges maradjon, rendszeres szoftverfrissítéseket kell futtatnia. Ezek között lehet új szolgáltatások, biztonsági fejlesztések vagy javítások kombinációja. A frissítés kihagyása kiszolgáltatottá teheti a számítógépes támadást.

Ugyanez a forgatókönyv igaz a WordPress gazdagépeire és témáira. Ha biztonsági hiba van jelen a témájában, akkor a hackerek képesek lehetnek behatolni a háttérrendszerbe és potenciálisan érzékeny információkat fedhetnek fel. A fejlesztők folyamatosan frissítik témáikat a teljesítmény javítása és a biztonsági aggályok kiküszöbölése érdekében.

Amikor elérhetővé válik a WordPress téma új frissítése, értesítési buborék jelenik meg az adminisztrációs konzolon. Lépjen a „Frissítések” fülre a „Kezdőlap” alatt, és erősítse meg döntését, hogy a kiválasztott téma új verziójára lép. Egyes témák támogatják az automatikus frissítés-ellenőrzést és -telepítést. Például, ha olyan témát használ, amelyet a Themeforesttől vásárolt, akkor az Envato Market bővítmény határozottan kötelező. Ez a plugin megkönnyíti az Envato téma és plugin-vásárlások telepítését és frissítését a WordPress irányítópultján..

Az a lényeg, hogy csak a téma legújabb verzióját telepíti, különben hibaüzeneteket jeleníthet meg a WordPress platformmal, a pluginokkal vagy mindkettővel való összeférhetetlenség miatt..

4. Ellenőrizze a webhely beállításait

Ellenőrizze a webhely beállításait

Ha olyan komplex témával dolgozik, amelyet a múltban testreszabtak, nehéz lehet, ha a WordPress-környezetet összekapcsolja a domain nevével. A webhely domainje az elsődleges URL, amelyet a látogatók elérnek, vagyis a .com vagy a .net cím.

A WordPress példány futtatása nem engedélyezi automatikusan hozzáférést a domain névhez. Be kell szereznie egy internetes regisztrátoron keresztül. A tranzakció befejezése után utasíthatja a domain nevet, hogy mutatjon a WordPress webhelyére.

Ha problémái vannak a WordPress témájával, és megpróbál navigálni rajta egy böngészőn, kezdje meg a adminisztrációs konzol és az általános „Beállítások” menübe lép. Innentől görgessen le annak a szakasznak, ahol meghatározza a használni kívánt webcímeket.

A „WordPress cím” mezőben ellenőrizze, hogy helyesen írta-e be az URL-t vagy IP-címet, amely az elsődleges WordPress-kiszolgálóra mutat. Ha felhőalapú tárhely-szolgáltatót használ, akkor ezt az információt meg kell adnia Önnek. A „Webhely címe” mezőbe írja be azt a domain nevet, amelyet össze szeretne kapcsolni a webhelyével. Ügyeljen arra, hogy a cím elejére tegye a következőt: „http: //” (vagy még jobb, ha „https: //”, ha hozzáadott SSL-t a WordPresshez)..

5. Tekintse át a beépülő modul használatát

Tekintse át a Beépülő modul használatát

Ha elakad a WordPress témával kapcsolatos problémák elhárítása, a beépülő modulok megnézése hasznos lépés lehet. A plug-inek a szoftverfejlesztők által létrehozott kis szkriptek vagy eszközök, amelyek egyetlen kattintással hozzáadhatók a WordPress webhelyéhez. Gyakran hozzáadnak hasznos funkciókat, de bonyolíthatják a téma konfigurálását is.

Telepítheti például egy plugint, amely támogatást nyújt a blogbejegyzéseinek kommentálásához. A telepítési folyamat részeként új testreszabásokat hajtanak végre a meglévő témádhoz annak érdekében, hogy a megjegyzéseket a weboldal többi részével összehangolva jelenítsék meg. Előfordulhat, hogy a plugin váratlan hatással van a WordPress telepítésének más részeire.

A probléma forrásainak szűkítése érdekében először tiltsa le az összes plugin-t a webhelyén, majd újra aktiválhatja őket. Miután meghatározta, hogy melyik plugin hibáztatja a problémát, ellenőrizze a szoftverfrissítéseket az adminisztrációs konzolon a probléma megoldása érdekében. Lehet, hogy végül fel kell vennie a kapcsolatot a fejlesztővel, ha továbbra is fennáll a probléma. Attól függően, hogy képesek-e segíteni, esetleg teljes mértékben eltávolítania kell a plugint a webhelyéről.

TIPP: A plugin-hibák elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy ne telepítsen több plugint ugyanarra a célra. Tapasztalataink szerint a legtöbb plugin és téma konfliktus a duplikált funkciók miatt merül fel. Ragaszkodjon hozzá egy beépülő modulhoz olyan szolgáltatásonként, amelyet hozzá szeretne adni a webhelyéhez. Több SEO plugin, prémium csúszka vagy oldalkészítő csak problémákat okoz.

6. Gyorsítsa fel a teljesítményt

Gyakran telepíthet egy WordPress témát, és úgy találja, hogy negatívan befolyásolja webhelyének sebességét és teljesítményét. Ennek oka lehet az, hogy a téma miként tölti be forrásait, mielőtt tartalmat jelenít meg a látogató böngészőjében.

Fontos, hogy lépjünk vissza, és mérlegeljük, hogyan tárolják webhelyét. A WordPress helyi telepítésének kezelése több problémát okozhat, mint amennyit érdemes. Ellenkező esetben fizikai hardvereket kell karbantartania, és lehetővé kell tennie egy elég gyors hálózatot az elvárt forgalom kezeléséhez.

A. Által végzett sebességteszt szerint Kanada fogadója az Egyesült Államokban és Kanadában több mint 1000 webhelyen az átlagos töltési idő 226 és 2 850 ms között változott. Nyilvánvalóan azt akarod, hogy legalacsonyabb helyzetben legyél. Ezzel az ingyenes eszközzel ellenőrizheti webhelyének sebességét. Ha ez rossz, akkor érdemes megváltoztatnia a gazdagépeket.

Nem tudja, hol kezdje? Számos lista és cikk tartalmazza a legjobb WordPress-tárhelyet, ám a WPExplorer első számú választója a WP Engine. Ez az, amit (a Cloudflare-nal együtt) használunk, hogy nagy sebességgel és tökéletes 100-as pontszámot érjünk el a Google PageSpeed ​​Insights-ban.

A hostolt WordPress platformon történő váltás kiküszöböli a webhely teljesítményével kapcsolatos problémákat, miközben pénzt is megtakarít. Az Ön webhelye felhőben fog működni, és virtualizált hardveren fut egy nagyobb adatközpontban.

A felhő által üzemeltetett WordPress-webhelyek nagy előnye a rugalmasság, amely gyorsan növeli a keresletet. Ha a WordPress témája nagy erőforrások betöltését igényli minden egyes látogatáskor, akkor a felhő-szolgáltató szükség esetén automatizálhatja a hálózati és a szerver teljesítmény biztosítását..

De ne hagyja abba csak a WordPress jobb tárhelyét. Sok más tipp és trükk is megpróbálhatja felgyorsítani a WordPress programot. Érdemes megfontolni egy CDN hozzáadását, a képek elmosását, a utólagos javítások korlátozását vagy egyszerűen egy jobb WordPress téma kiválasztását is. Ezek mind drasztikusan csökkenthetik az oldal betöltési idejét.

7. Ellenőrizze a gyorsítótárazást

WP motor gyorsítótár

Észre fogja venni, hogy amikor átáll egy új WordPress témára, vagy testreszabja a már meglévőt, a változtatások hosszú időbe telik, hogy azok tükröződjenek a saját böngészőtesztjeiben. Ennek oka a gyorsítótárolásnak nevezett folyamat. A böngészők bizonyos adatokat helyben tárolnak, így a jövőben gyorsabban tölthetők be.

A WordPress témát illetően a böngészők tipikusan gyorsítótárba helyezik a stíluslap információkat, például betűkészleteket, színeket és elrendezéseket, mivel ezek az elemek ritkábban változnak, mint az oldalak szövege és képtartalma. De ha sok változtatást tervez a WordPress témájában, érdemes lehet megfontolni a böngésző gyorsítótárának ürítését vagy ideiglenes letiltását. Attól függően, hogy miként adta hozzá a gyorsítótárazást a WordPress-webhelyhez, ennek különféle módjai vannak.

Tisztítsa meg a gyorsítótárat

Az első lépés az adatbázis-gyorsítótár ürítése (vagy „megtisztítása”). Ha olyan tárhelyet használ, mint például a WP Engine, akkor könnyen törölheti az oldalát, a CDN-t és az objektum-gyorsítótárat a WordPress irányítópultjáról. Ez az opció a WP Motor> Általános beállítások alatt található. Csak kattintson az „Összes gyorsítótár megtisztítása” gombra.

Gyorsítótár-bővítményt használ, akkor a gyorsítótár ürítéséhez meg kell találnia a plugin beállításait. Például a WP Super Cache felhasználói beléphetnek a Beállítások> WP Super Cache menübe és használhatják a „Cache törlése” gombot..

Ezután, ha harmadik féltől származó CDN-t használ, törölnie kell a gyorsítótárat is. Például, ha Cloudflare-t használ, egyszerűen jelentkezzen be fiókjába. Ezután kattintson a webhelyére, majd a navigációs menü „gyorsítótárazás” opciójára. Kattintson a „Mindent megtisztít” gombra. Várjon kb. 30 másodpercet, és a webhelynek, valamint a CDN-nek készen kell állnia arra, hogy újból gyorsítótárazza az összes oldalt a módosításokkal.

JEGYZET: Noha teljes mértékben letilthatja a gyorsítótárazást (akár a gyorsítótárazási plugin-en vagy egy CDN-n keresztül), javasoljuk, hogy a módosítások végrehajtásakor egyszerűen törölje (vagy törölje) manuálisan. Így megakadályozhatja, hogy webhelye sebessége és teljesítménye csökkenjen.

8. Visszatérés az alapvető témához

Ha minden más kudarcot vall, fontolja meg a WordPress webhely alaphelyzetre állítását. Az egyik nincs bonyolult gyermektéma vagy plugin alapú testreszabás. Ez a leghatékonyabb módszer olyan témaproblémák megoldására, amelyeket a cikkben leírt többi tipp segítségével nem tud megoldani. Gondoljon úgy, mintha egy üres vászonnal kezdené.

Gyakran problémák merülnek fel a hibásan kódolt testreszabások vagy a plugin-konfliktusok miatt (amint már említettük). A legjobb módja annak elkerülésére, ha olyan témát választ, amely megfelel az igényeinek, már az utazás során. Szüksége van-e közösségi kapcsolatokra a fejlécben? Ezután ellenőrizze, hogy a választott téma tartalmazza-e ezt a funkciót. Szeretne portfóliót? Ismét ellenőrizze, hogy a választott téma tartalmaz-e beépített portfólió-típusú postai üzenetet.

Segítségre van szüksége a téma kiválasztásában? Itt található a rendelkezésre álló legjobb WordPress-témák felsorolása. A legtöbb rugalmas, többcélú stílusú témák, amelyek alkalmassá teszik a legtöbb internetes rést.

Alsó vonal

A sokféle testreszabási lehetőség és a „plug and play” filozófiának köszönhetően a WordPress bárki számára elérhetővé tette a weboldal-kialakítás világát (szinte), aki képes bekapcsolni a számítógépet és navigálni az internetre. Ennek hátránya, hogy sok nem technikai ember épít webhelyeket. De nem kell csalódnia, ha a szoftver nem viselkedik megfelelően.

Szerencsére, amint a cikkben megpróbáltuk rámutatni, ha nyugodt marad és csak lépésről lépésre stratégiát követ, nagy esély van arra, hogy elvégezze az alapvető feladatokat, például a témák sikeres telepítését vagy megváltoztatását. Köszönöm az olvasást és sok szerencsét!

További téma-hibakeresési tippeket keres? Íme 10 leggyakoribb WordPress-témával kapcsolatos probléma, valamint azok kijavításának módja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map