A legjobb WordPress eszközök és források szabadúszók számára

A legjobb WordPress eszközök és források szabadúszók számára

Ról ről 40% az amerikai munkaerő 2020-ig szabadúszókból áll, ami azt jelenti, hogy a WordPresshez hasonló platformokat egyre inkább kiszolgálják ezeknek az önellátó embereknek, akik vállalkozói úton akarnak szerepelni, hogy pénzt maguknak szerezzenek..


A szabadúszó fárasztó üzlet, amely arra kényszeríti Önt, hogy a saját főnöke legyen, és valójában üljön le és dolgozzon minden zavarás nélkül. Az egyetlen probléma az, hogy minden nap új figyelmetlenség táncol a szemünk előtt, amely elvontat minket a termelékenységtől és egy olyan útvonalon vezet, amely rossz híreket jelenít meg szabadúszó vállalkozása számára..

Jó dolog, hogy rengeteg WordPress eszköz áll rendelkezésre a szabadúszók és a WordPress szakemberek számára, hogy leküzdjék ezeket a zavaró tényezőket, termelékenyebbé tegyék az ön munkáját, és akár időt is nyomon követhessék, mint amit rendes irodai munkában végezhet. Bár sokan közülünk szabadúszók kigúnyolhatják azokat a technikákat és trófeákat, amelyeket a vállalati világban találhatunk, okunk van néhány eszköz bevezetésére.

Vessen egy pillantást arra, hogyan lehet ezeket a WordPress eszközöket felhasználni szabadúszók számára, hogy átvegyék korunk egyik legfigyelemreméltóbb blog- és webhelyplatformját, és hogy az Ön számára működjön.

Panoráma Projektmenedzsment

Panoráma Projektmenedzsment

A Panorama egy egyszerű és ingyenes plugin, amely közvetlenül a WordPress irányítópultján egyesíti a projekt- és a feladatkezelő eszközöket. Nagyon sok lehetőséget használtam a projektek kezelésére, de mindig van valami könnyebb abban, hogy nem kell teljesen új programot megnyitnom, amikor egyébként a legtöbb időt WordPress-en töltöm.

Naplózhatja az idejét, szerkesztheti és hozzáadhat projekteket, feladatokat átruházhat a csapat tagjaira, és akár saját irányítópultot is biztosíthat az ügyfeleknek a projekt követésére..

LastPass jelszókezelés

LastPass

Függetlenül attól, hogy szabadúszó blogger vagy webdesigner, több WordPress-fiókot kell kezelnie, és meg kell emlékeznie az összes felhasználónevet és jelszót, hogy adatait biztonságban tartsa, és egyszerűen minden nap elvégezze a munkáját. Itt jön be a LastPass. Ez szinte bármilyen eszközön működik, így gyorsan és biztonságosan mentheti az összes jelszavát az összes WordPress-webhelyre..

A nagy kulcs itt a biztonság. A Chrome böngésző automatikusan elmenti a jelszavaimat, de ez nem pontosan a legjobb módja annak, hogy elkerüljük a hackereket, akik teljesen tönkretehetik az Ön webhelyét, vagy veszélyessé tehetik a látogatók számára.

Szerkesztői naptár

Szerkesztői naptár WordPress bővítmény

A szerkesztői naptár tökéletes mindenkinek, aki blogot működtet a WordPressen, mivel láthatja a blogbejegyzések ötleteinek naptárát, és automatikusan beilleszthető az irányítópultba. Mozogjon a dátumok között, ne feledje, mikor kell feladnia, és tartson fenn állandó cikkek áramlását, ha olyan webhelyet futtat, ahol több szerző ír.

G Suite

G Suite a Google által

A G Suite nem egy közvetlen WordPress eszköz, de kötelező a WordPress munkatársai számára. A lapok, dokumentumok, e-mail szolgáltatások és még sok más lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a nehézkes szövegszerkesztőktől, és gyorsan biztonsági másolatot készítsen információiról. Akár offline is dolgozhat, és szinkronizálhatja tartalmát, amikor egy hotspotot talál.

Használjon további eszközöket, például UpdraftPlus a tartalom gyors mentéséhez a Google Drive-ba. Vagy akár át is helyezheti a dokumentumokat a WordPress rendszerbe, anélkül, hogy másolni és beilleszteniük kellene.

Asana Task Manager

ászana

Az Asana a piacon az egyik legnépszerűbb csapat-együttműködési eszköz. A legmenőbb dolog az, hogy Asana-nak van egy alkalmazásja, amely lehetővé teszi a WordPress-webhelyével történő szinkronizálást és a WordPress-irányítópulton a munkafolyamat megtekintését. Csak néhány kattintásba kerül, hogy elkezdje a csapattal való együttműködést, vagy hogy megnézze, mikor esedékes a következő feladat.

WP lakásbecslés és fizetési űrlapok

WP becslési és fizetési űrlapok

A szolgáltatás ára sokkal kevésbé fekete-fehér, mint a termék ára – sokkal nagyobb a rugalmasság, és két feladat soha nem azonos. Ennek a kérdésnek a megkerülése érdekében kifejlesztették a WP Flat Estimate & Payment Forms formáját, amely az egyik legjobb megoldást kínál az árazási szolgáltatásokra. A beépülő modul segítségével teljesen interaktív, stílusos árazási űrlapokat hozhat létre, amelyek a leendő ügyfeleknek áttekintik a számukra elérhető összes lehetőséget, és a munka előrehaladtával árazzák a folyamatot.

A WP becslési és fizetési űrlapok képernyőképe

Az űrlap teljesen testreszabható: betűkészleteket, színeket és a mezők számát választhatja ki. Megjelenítheti a rendelkezésre álló lehetőségeket képként vagy szövegként, és jelölőnégyzeteket is használhatja, ha több lehetőség is rendelkezésre áll. Minden kiválasztott elem hozzáadhat / eltávolíthat egy rögzített költséget vagy egy százalékot a teljes árhoz. Ha az elem megköveteli, engedélyezheti a látogatók számára a mennyiségek kiválasztását, a nagyobb mennyiségekre konfigurált kedvezményekkel (saját belátása szerint). A központ közepén egy elegáns folyamatjelző is található, amely megjeleníti az aktuális összköltséget vagy a lépés számát.

Ha közvetlenül fizetni szeretne, integrálhatja a PayPal fizetési lehetőséget az űrlap végére. A WooCommerce használata esetén a végterméket / szolgáltatásokat automatikusan hozzá lehet adni a látogató kosarához, ahol a webhely által támogatott fizetési kereskedők bármelyikével fizethetnek. A plugin a Gravity Forms-nal is integrálható.

WP Projektmenedzser

WP Projektmenedzser

A WordPress-en keresztül történő csapatmunka rendetlenné válik az e-mailekkel, ezért fontolja meg egy ilyen plugin használatát egy naptár kezelésére, mérföldkövek létrehozására és akár a csapat számára fájlok feladására is. A titoktartás komoly aggodalomra ad okot a webhelyek futtatásakor, tehát ez gondoskodik az Ön védelméről is.

WP számla

WP-számla - internetes számla és számlázás

Szeretek egy harmadik féltől származó számlázási rendszert használni, de ha időt akar megtakarítani, és a WordPress-ből ki tudja küldeni a számláit, ez a módszer erre. Készítsen néhány gyors számlát, integrálja a fizetési rendszert, és küldje el a számlákat és a számlákat ügyfeleinek.

MonsterInsights

MonsterInsights Analytics a WordPresshez

Ez egy kötelező eszköz, így pontosan láthatja, hogy milyen típusú emberek jönnek a WordPress webhelyére. Ha nem érti az ügyfelek és az olvasók demográfiai adatait, akkor súlyosan akadályozza a jó tartalom elkészítésének esélyét. Nézze meg az átkattintási arányokat, honnan jönnek az emberek, és mely blogbejegyzések teljesítik a legjobban. Különösen azt szeretném látni, ahonnan az emberek érkeznek, hogy megtekintsék a tárcámat.

Canva Image Editor

CANVA

A Canva egy harmadik féltől származó eszköz, amely segít gyorsan megtervezni azokat a képeket, amelyeket feltehet blogjába, közösségi média oldalaira és egyebekbe. Ha Ön nem grafikus, akkor ez a legjobb választás a lenyűgöző képek készítéséhez, hogy növelje webhelye elkötelezettségét.

MailChimp

MailChimp a WordPress számára

Készítse el e-mail listáját egyszerű regisztrációs űrlap létrehozásával, és adjon el valamit. Nem számít, mit árulkod vagy ír erről a WordPress-webhelyen, az ügyfelek, olvasók és ügyfelek e-maileinek küldése a legjobb módszer a kapcsolattartásra. A legjobb integráció érdekében használja a MailChimp for WordPress bővítményt.

Puffer közösségi média menedzsment

ütköző

Ha a közösségi médiabe való bejegyzés közben mindig kihúzza a haját, akkor nem vagy egyedül. Ha szabadúszó vállalkozást működtet, akkor valószínűleg hallotta, hogy örülök, hogy társadalmi hálózaton keresztül kapcsolatba lép az ügyfelekkel, de nehéz megmondani, hogy a közösségi média valóban segít-e vállalkozását. Nem is említve, hogy figyelemre méltóan hosszú időbe telik.

Gyors megoldás a puffer. A Puffer segítségével gyorsan megtalálhatja érdekes és vonzó tartalmat. Ezután másodpercek alatt ossza meg a tartalmat az összes közösségi média számára. Még ütemezheti a bejegyzéseket, így nem kell minden nap gondolkodnia a közösségi média stratégiáján.

Intelligens a Viewer után

Intelligens a Viewer után

Ha sikert akar elérni a tervezés világában, akkor fantasztikus portfólióra van szüksége. A probléma az, hogy a legtöbb portfóliót ugyanúgy mutatják be, nagyon kevés különbséget tesznek velük. Még ha a munkája is nagyszerű, a hétköznapi módon történő bemutatása aligha jelent meg egy kreatív egyén megközelítését. Ha egyedi módszert szeretne bemutatni a munkájához, érdemes megnéznie az Intelligens megjelenítés előtt elemet.

Az intelligens, mielőtt a Viewer alkalmazás lehetővé teszi, hogy munkáját a előtt és utána képek. Ez lehetővé teszi a potenciális ügyfelek számára, hogy teljes mértékben megismerjék az Ön által végzett munkát, és a szórakoztató, interaktív megközelítés nagyszerű első benyomást kelt.

Csúszka képernyőképe

A plugin lehetővé teszi két kép megjelenítését interaktív csúszkával. A csúszka függőlegesen vagy vízszintesen mozgatható, a képet húzva, vagy egyszerűen ráhúzva a képet. Ha információt szeretne adni az egyes képekről, akkor hozzá is adhat címkét a csúszka mindkét oldalához – ezeknek a címkéknek a színe teljesen testreszabható, csakúgy, mint az interaktív csúszka színe, amely lehetővé teszi, hogy építsen valamit a illeszkedjen webhelye többi stílusához.

Csúsztatást hozzáadhat bármilyen üzenethez, oldalhoz vagy widget-területhez – ugyanolyan egyszerű, mint két kép csomagolása két rövid kód között. A teljesebb portfólió érdekében több csúsztatót is hozzáadhat egy oldalhoz. A mobil eszközök látogatói számára a csúszkák teljes mértékben reagálnak és érintőképernyőkkel aktiválhatók.

Trello és betakarítási számlázás

Trello betakarítás

Ez egy érdekes integráció, amely két eszközt foglal magában, amelyek valójában nem kapcsolódnak közvetlenül a WordPress-hez. Ennek ellenére rosszul érzem magam, ha elhagyom őket a listáról, mert bárki, aki a WordPress-ben szabadúszóként dolgozik, fontolgassa mind a Trello, mind a Harvest használatát..

A Trello egy egyszerű projektkezelő eszköz, karcsú felülettel, az egyszerűség kedvéért és a gyors kommunikációért a csapat tagjaival. A Harvest hatékony időmérő és számlázó eszköz, ahol gyorsan termelékenységedre válthat, ha látja, hogy szabadúszó vállalkozásának mely területei vesznek túl sok időt.

Ez a két eszköz külön-külön csodálatos, de kap egy szép kis Google Chrome-bővítményt, amely összehozza őket. Készíthet egy feladatkártyát a Trello programban, majd az induláshoz kattintson az időkövető gombra. Automatikusan rögzíti a Betakarítás idejét, és a projektek megtekintésekor soha nem kell elhagynia a Trello-t.


Tudassa velünk a megjegyzések részben, ha bármilyen kérdése van ezekkel a szabadúszó WordPress eszközökkel kapcsolatban. A szabadúszó élete gyakran hektikus és stresszes, de lehetősége van arra is, hogy valóban függetlennek érezze magát és sikeres legyen a folyamatban. Ezen eszközök segítségével tompíthat a WordPress programmal, és teljes munkaidejét élhet a vállalati szektoron kívül. Érezd jól magad, és tudassa velem, ha tudsz más eszközökről gondolni, amelyek nélkül nem élhetsz!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map