A közösségi média elemzésének figyelése a WordPress segítségével

A közösségi média elemzésének figyelése a WordPress segítségével

A közösségi média figyelésének oka nagyon egyszerű. Meg akarjuk tanulni, hogy mi működik, és mi nem. Alapvető fontosságú annak megértése, hogy a közösségi média mely csatornái, kampányai és tartalma sikeresek, és amelyek befolyásolják vállalkozását. És melyek nem. Ezekkel az információkkal testreszabhatja a közösségi média stratégiáját.


A közösségi média metrikájának követése, az eredmények értelmezése, majd a megtanultak alkalmazása a közösségi média csatornáira kihívást jelenthet. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet a Google Analytics segítségével megfigyelni a közösségi média teljesítményét, hogy segítsen webhelyének a célokhoz való igazodáshoz.

Alapvető közösségi médiaelemzés

Twitter Analyitcs

Számos közösségi elemző eszköz megmutatja az alapvető szociális média mutatókat. Ide tartozhat például, hogy hány új követést hajtott végre ebben a hónapban, milyen tartalommal rendelkezik a legjobban tetszik és megosztott tartalom, és hány ember megtekintette profilját. Ez mind hasznos információ, és ha ez az, amiben vagy, akkor azt javasolnám, hogy használja az egyes közösségi médiacsatornák metrikai jelentéseit..

Facebook, Twitter, Instagram üzleti, Pinterest Business, és sok más nagy közösségi médiacsatorna nagyszerű bontást nyújt fiókja teljesítményében. Ez jó megértést fog adni arról, hogy a követői hogyan működnek együtt a profiloddal. És milyen tartalomra reagálnak jól.

Ha azonban mélyebb jelentéseket szeretne, amelyek a közösségi média elemzésére összpontosítanak a webhely-konverziókkal kapcsolatban, akkor fontolóra kell vennie a Google Analytics használatát.

Miért érdemes használni a Google Analytics szolgáltatást??

A Google Analytics

A Google Analytics széles körben használják a helyszíni mutatók figyelésére. Ezt az átfogó eszközt azonban gyakran figyelmen kívül hagyják a közösségi média jelentéseiben, ami nagy hiba.

A Google Analytics rendkívül értékes megoldás, mivel lehetővé teszi annak felmérését, hogy a közösségi média csatornái milyen hatással vannak a WordPress webhelyre. Meg tudja határozni, hogy mely közösségi média csatornák és közösségi tartalom küldik forgalmat az Ön webhelyére, és milyen mennyiségben. Ezután célokat állíthat fel annak mérésére, hogy a közösségi média teljesítménye hogyan befolyásolja a webhely konverzióit.

Például olyan célokat tűzhet ki, hogy pontosan figyelemmel tudja követni, hogy hány vezetést hozott létre a közösségi média forgalmából, hányan a közösségi médiából érkező emberek vásároltak termékeket az Ön webhelyén, valamint a társadalmi követői pénzbeli értékét. Tehát nézzük meg most részletesebben a Google Analytics beállításának, használatának és elemzésének módját …

Az első lépések a Google Analytics használatával

A Google Analytics beállítását és használatának megkezdését nagyon könnyű meghatározni. Csak regisztráljon és regisztrálja WordPress webhelyét. Amint a Google Analytics feláll és működik, megkezdheti a webhely elemzésének nyomon követését.

Beszerzés áttekintése

A legalapvetőbb szinten nyomon követheti, ahonnan a WordPress webhelyére érkezik a forgalom. Az ‘Beszerzés> Áttekintés’ részben láthatja, hány ember látogatta meg webhelyét a közösségi média csatornáin, összehasonlítva más forrásokkal. Megtudhatja a látogatók viselkedését a webhelyén.

Beszerzés áttekintése 2

A közvetlenül a „Közösségi” elemre kattintva részletes lebontást kaphat arról, hogy mekkora a forgalom az egyes közösségi média csatornáin. Itt láthatja az Ön weboldalára érkező emberek számát, mennyi ideig maradtak webhelyén, és az egyes közösségi média csatornáinak konverziós arányát..

Ahhoz azonban, hogy a legtöbbet hozza ki a Google Analytics szolgáltatásból, nyomon kell követnie a WordPress webhelyéhez kapcsolódó egyedi célokat. Ez lehetővé teszi, hogy megnézze, ha webhelye átalakul-e a céljainak megfelelően. És hogy a közösségi média hogyan segíti elő ezeket az átalakításokat.

A célmegfigyelés beállítása a Google Analytics szolgáltatásban

A weboldalon a célkövetés engedélyezéséhez először hozzá kell adnia Google Címkekezelő a WordPress webhelyére. Ez magában foglalja néhány kód hozzáadását a webhely minden oldalához, hogy a Google Analytics nyomon tudja követni a felhasználói viselkedést és a konverziókat az Ön webhelyén.

Világos utasítások vannak arra, hogyan kell ezt megtenni Google támogatás. Ha azonban nincs tapasztalata a kód hozzáadásával a WordPress webhelyéhez, akkor ehhez segítségre van szüksége.

A Google Címkekezelő beállítása után el kell készítenie saját személyre szabott webhely céljait a Google Analytics szolgáltatásban. Ezek lehetővé teszik annak nyomon követését, hogy a közösségi média csatornái hogyan járulnak hozzá webhelyének sikeréhez.

Célok létrehozása a WordPress webhelyéhez

A célmegfigyelés beállítása a Google Analytics-ben is nagyon egyszerű folyamat Google támogatás részletes információkat nyújt erről.

Az induláshoz kattintson a bal felső sarokban található „Rendszergazda” ikonra. Válassza a „Célok> Új hozzáadása” lehetőséget, majd egyszerűen kövesse a célok létrehozásának lépéseit.

Célmeghatározás

Számos céltípus közül lehet választani, de az Ön által létrehozott célokat közvetlenül össze kell kapcsolni a WordPress webhely céljaival. Például, ha termékeket árul, akkor szüksége lesz egy olyan célra, amely figyelemmel kíséri webhelye online fizetéseit. Ehhez a célhoz monetáris értéket is hozzáadhat, amely lehetővé teszi, hogy pontosan figyelemmel tudja kísérni, hogy mekkora bevételt generál a közösségi média forgalma vállalkozása számára..

A nyomon követhető egyéb célok között szerepel a webhelyen való elkötelezettség, a szolgáltatások iránti érdeklődés, a lefoglalt foglalások vagy a megbeszélések száma és még sok más. Az üzleti webhelyeknek mindig számos cél elérésére kell törekedniük egyidejűleg, tehát ennek megfelelően alakítsuk ki céljait.

Milyen közösségi elemzést figyelhet a Google Analytics segítségével?

Miután céljait beállította, részletes beszámolókhoz férhet hozzá arról, hogy a közösségi média csatornái miként segítik a WordPress webhelyét a céljaihoz való igazodásban. Vessünk egy pillantást a közösségi média elemzésével kapcsolatos legfontosabb jelentésekre, amelyeket a Google Analytics létrehozhat…

Társadalmi áttekintés

Társadalmi áttekintés

A közösségi média elemzésének áttekintéséhez válassza az „Beszerzés> Közösségi> Áttekintés” elemet. Itt láthatja, hogy hány konverziót sikerült elérnie a webhelye által kitűzött célokkal szemben. Fontos szempont, hogy az áttekintés lebontja, hogy hány konverzió történt a közösségi médiából, és hogy melyik csatornán.

Hálózati hivatkozások

Hálózati hivatkozások

A „Közösségi> Hálózati hivatkozások” szakaszban egy bontást talál az egyes közösségi média csatornák által mekkora forgalom által eljuttatott webhelyére. Részleteket kap a felhasználók viselkedéséről is. Ez magában foglalja az oldalmegtekintések számát, az ülés átlagos időtartamát és egyebeket. Ez segít megérteni, mely hálózatok vonzzák maga után a tartalmat, és melyek a lemaradásban.

konverziók

konverziók

A „Közösségi> Konverziók” jelentés segít felmérni a közösségi média csatornáinak pontos sikerét és értékét a webhely céljaival kapcsolatban. Ön képes lesz azonosítani, mely közösségi hálózatok vezetik a legtöbb konverziót, mely konverziókhoz járulnak hozzá, és az üzleti vállalkozásához hozzáadott pénzügyi értéket.

Felhasználók áramlása

Felhasználók áramlása

A ‘Felhasználók áramlása’ jelentés igazán érdekes, mivel megjeleníti a közösségi médiából érkező látogatók útját az Ön webhelyén. Láthatja, hogy az emberek miért léptek be a webhelyére, mely oldalakon foglalkoztak, és hol távoztak. Ez nagyszerűen segíti a közösségi média közönség által a WordPress webhelyén megtett utat. Betekintést nyújt arról is, hogy milyen tartalmakat érdekli a látogatók különösen.

A Goggle Analytics irányítópultjának hozzáadása a WordPresshez

Google Analytics a WordPresshez

Most, hogy mindent tud a Google Analyticsről, egyszerű módon integrálhatja elemző jelentéseit a WordPress telepítésébe. Íme néhány kedvenc bővítményünk, amelyekkel a Google elemzést hozzáadhatjuk a WordPresshez.

Google Analytics irányítópult a WordPresshez (ingyenes): Az egyik kedvenc bővítményünk Google Analytics irányítópult a WordPresshez. Ez a könnyen használható plugin jelentéseket készít a forgalomról, az oldalmegtekintésekről, a pattogásokról és a WordPress számára. És ha segítségre van szüksége a plugin beállításához, csak nézze meg a Google Analytics és a WordPress integrálásának útmutatóját.

MonsterInsights (Freemium): Egy másik nagyszerű lehetőség MonsterInsights amely freemium modellt használ. Töltse le a plugin ingyenes verzióját, hogy hozzáadja a Google Analytics irányítópultját és a valós idejű statisztikákat a WordPress-hez. Többet akar? Frissítsen prémiumra a fejlettebb jelentések érdekében.

Google Analytics a JetPackhez (Premium): Ha prémium lehetőséget keres, JetPack Premium magában foglalja a Google Analytics integrációját. Számos ok van a Jetpack többfunkciós készülék szeretésének, és ha fejlett Google-webhely-statisztikája van az ujjhegyedről, akkor csak a torta jegesedése van..

Záró gondolatok a közösségi média elemzéséről

Mint mindig az elemző elemzésnél, a kulcs az adatok értelmezése. Ezután változtassa meg a közösségi média stratégiáját ennek megfelelően. Nézze meg, mely közösségi média csatornák a leghatékonyabbak a webhely céljaival szembeni konverzióhoz. És milyen típusú tartalmak segítik ezt a sikert. Ugyanígy ugyanolyan fontos tudni, hogy mely társadalmi platformok nem teljesítenek, így elvégezheti a szükséges fejlesztéseket.

Hogyan figyeli a közösségi média elemzését? Kérjük, ossza meg gondolatait az alábbi megjegyzésekben …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map