A dilemma a „szép” és a felhasználóbarát között: Hogyan válasszuk ki a tökéletes WordPress témát

Számoztak azok a napok, amikor elég szép témájuk volt ahhoz, hogy kiemelkedjenek a web-dzsungelben. A WordPress hatalmas növekedése, sok új, tehetséges fejlesztővel, amelyek rengeteg jó megjelenésű témát hoztak létre, amelyek lehetővé teszik, hogy még a legfejlettebb írástudatlanok is hozzunk létre egy szép weboldalt hatalmas költségvetés nélkül, és anélkül, hogy számtalan órát kellene töltenie a formatervezés tanulásával. ebből.


Manapság ahhoz, hogy benyomást keltsenek, a témának nemcsak a szemnek könnyűnek kell lennie, hanem intuitív módon is kell használni. A jó hír az, hogy ennek nem kell kompromisszumnak lennie. Sok esetben a felhasználóbarátság egyszerűen csak egy már szép témát bókol fel, és a webhely látogatása minden szinten teljes örömöt jelent.

De amikor a felhasználóbarátságra gondol, könnyű azt gondolni, hogy valami összetett és drága a nagyobb webhelyek számára fenntartva, mint például a Facebook és a YouTube. De nem feltétlenül kell így lennie. A felhasználóbarátság jelentheti

Mi teszi a témát felhasználóbaráttá?

A szépséggel ellentétben az, hogy egy téma felhasználóbarát-e vagy sem, nem olyan szeszélyt jelent, amelyet esztétikai preferenciája alapján dönt (amely különbözhet a közönségétől). Ez az, amit úgy dönt, hogy szem előtt tartja a (jövő) közönségét.

A téma felhasználóbarát, ha:

 • Hatékonyan bemutatja azt a tartalmat, amely a legfontosabb / legmegfelelőbb a közönség számára.
 • A dizájn tiszta és intuitív.
 • A téma stílusa és a képek relevánsak az Ön webhelyén. (Vagy fordítva: elég semleges, hogy lehetővé tegye a tartalomnak magának a beszédet.)

Ez is bónusz, ha a téma olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek támogatják a jövőben azt, amit a weboldallal szeretnének tenni. (Ez lehetővé teszi új elemek bekapcsolását, jelentős leállás nélkül. És természetesen bármilyen leállás is bosszanthatja a dedikált közönséget.) Egyszerűen fogalmazva, ha ez segít abban, hogy kommunikáljon azzal, amit hatékonyabban szeretne kommunikálni, egy téma felhasználóbarát.

Például, ha fotós vagy egy szokásos üzleti téma a portfólió webhelyén, akkor rossz üzenetet küldhet. (Természetesen, ha a fő vevői olyan vállalati típusok, akik otthon érzik magukat leginkább akkor, ha egy olyan weboldalon van háttér, amelyben mosolygós emberek vannak öltözékben, akkor azt mondanám, hogy van a megfelelő ötlet.) Még egy nyilvánvalóbb példa az, hogy valószínűleg nem szabad nonprofit témát használni a webhelyén a tervezői árukkal kapcsolatos ügyekről.

De természetesen ennél finomabb is lehet. A legtöbb esetben ez sokkal finomabb. Például sok olyan portfólió-téma van, amelyek jól néznek ki. Azok közül, amire olyan messzire megyek, hogy Daisho, Yin & Yang és a saját Elegáns ingyenes témánk mind remek példák a minimális portfólió témákra (lásd magad alább).

Daisho (Honlap mód)

Daishoportfoliotheme

Yin Yang

yinandyangportfoliotheme

Elegáns

elegantportfoliotheme

Az első vizsgálat során sok szinten hasonlóak. Egyszerű, tiszta és gyönyörű. De nem maradnak nélkülözhetetlen különbségeik. A Yin & Yang a vizuális tartalom kiemelkedő prioritását teszi lehetővé, mondjuk fotósnak vagy tervezőnek, de a copywriter számára nem optimális. Ezzel szemben a Daisho (otthoni módban) nagyobb hangsúlyt fektet a szövegre, ideálisvá teszi azt a terméket vagy szolgáltatást, amelyet nehezebben lehet ábrázolni pusztán látványterveken keresztül.

A tartalomnak, amely a legjobban képviseli azt, amit csinál, prioritásnak kell lennie. Legyen szó videóról, képtárról vagy maga az írásról. (Ugyanaz az elv a blogok és más webhelyek esetében.)

Amikor tiszta és intuitív a téma, akkor arra kényszerül, hogy ítélkezési hívást kezdeményezzen. Általános övszabályként azt szeretné, hogy kevés olyan lehetőség és figyelmeztetés legyen, amely elvonhatja a figyelmet webhelyének fókuszától. Ha úgy találja, hogy a téma meghívja Önt a látogatók által elvégzendő tevékenységek elvégzésére… például, nézd meg portfólióját, vagy olvassa el többet egy adott szolgáltatásról, akkor lehet, hogy van egy tartója.

Ha kételkedsz: Keress egy egyszerű és tiszta témát

Ha még nem biztos benne a témakörben, vagy ha a jövőben a webhelyet a több irányba teheti, válasszon valami tiszta, egyszerű, semleges anyagot. Ily módon apró, vagy akár monumentális változtatásokat hajthat végre a témában és a logóban, de továbbra is ugyanazt a témát használja. (Hihetetlenül fájdalommentes az „újratervezés”.)

Amikor egyszerűen mondom, a kialakításra gondolok, nem feltétlenül a téma képességeire. Legalább a mobil és az internet számára is optimalizálni kell, figyelembe véve a mobil felhasználók nagy százalékát manapság. (Erre általában reagálónak hivatkoznak. Olyan kifejezésre, amelyet keresni szeretne.) Ha egy egyszerű bloggal szeretne kezdeni, de szeretné, ha lehetősége nyílik a jövőben kiváló megjelenésű szolgáltatási oldal létrehozására, ha egy olyan témát választ, amely mindkettőt támogatja a denevérrel, a fejfájást, néhány órát és esetleg akár egy darab készpénzt takaríthat meg a jövőben.

Mehetsz például a saját Totalunkkal, amely érzékeny, gyönyörű blogelrendezéssel rendelkezik, valamint egy oldal készítőjével, amikor ezeket a céloldalakat el szeretné készíteni..

De lehet, hogy kíváncsi vagy miért válasszon valami egyszerűt? Lehet, hogy észrevetted, hogy manapság a minimalizmus fellendülésekor a webdizájnról van szó. A logók egyszerűsödnek. A 3D-s tárgyak és gombok ismét laposra fordulnak. A nagy márkák olyan weboldal-újratervezéseket hajtanak végre, amelyek figyelmen kívül hagyják a művészi megoldásokat és a divatos animációkat, ehelyett az egyszerűségre és a használhatóságra összpontosítanak.

Talán azért van, mert a kutatás befejeződik, és azt mondja: egyszerűbb = jobb megjelenésű az emberek többsége számára. Minél összetettebb egy weboldal, annál kevésbé vonzó a végfelhasználó számára az első látogatáskor. (Ez nem azt jelenti, hogy az emberek az újjátervezés során nem fogják leplezni a változást.)

Ráadásul az egyszerű témákra való korlátozás segíthet abban, hogy kicsit könnyebben válasszon egyet a százezrek közül. És a megtakarított idő jobban felhasználható (például tartalom létrehozása a fantasztikus új WordPress webhelyhez).

Megteszi a választott témáját?

Mielőtt végül úgy dönt, hogy egy témát vásárol (vagy egyszerűen telepít), van néhány dolog, amelyet érdemes megnéznie előtte

 • Naprakész??
 • Kínál aktív támogatást??
 • Hibamentes??
 • Könnyű kezelni??

Ha a WordPress.org könyvtárat vagy a Themeforest piacot használja, megtudhatja e dolgok nagy részét, és rendkívül egyszerűen megbirkózhat a többiekkel.

Naprakész??

Ha a témája nem naprakész, akkor biztonsági rések lehetnek, vagy hiányzik a kompatibilitás a WordPress legújabb verziójával. Ez utóbbi nehezen fogja megtalálni a kompatibilis bővítményeket (vagy elavult verziókkal jár, amelyek kevesebb funkcionalitással rendelkeznek, vagy akár biztonsági kérdésekkel is jár). A legfrissebb témafrissítés a WordPress könyvtár jobb oldalán, az „előnézet” gomb alatt található.

dateupdatedwordpress

És egy kicsit lejjebb a Themeforest jobb oldalsávjában.

dateUpdated

Ha megtalálja a tökéletes témát, és valójában kissé elavult, akkor mit kell tennie? Mindig megtörténik. A fejlesztő / tervező alulértékelt remekművet készít, és nem fogja odafigyelni rá, mert csak nem érdemes idejüket hegedülni vele. És ki hibáztathatja őket? Csábító lehet egy ilyen témához kapcsolódni. Különösen mivel sok más webhely nem használja.

Általános ökölszabály, hogy érdemes távol maradni a régi témáktól, amelyeket hosszú ideje nem frissítettek. Először is, előfordulhat, hogy egyáltalán nem működnek a WordPress legújabb verziójával. Vagy csak néhány újabb funkciót nem támogatunk. De valójában a legrosszabb eset az, hogy működik, amíg a WordPress következő frissítése használhatatlanná teszi, és az aktív webhely témáinak megváltoztatásával kell foglalkoznia, új keresés mellett..

De ha igazán szerelmes egy elavult témába, akkor azzal érvelhet: “Miért nem használná a WordPress egy régebbi verzióját, amellyel együtt működik?” És a válaszom az lenne, hogy felkérnék Önt a Google “WordPress hibajavításaira”, és emlékeztetném Önöket, hogy a pluginekkel való kompatibilitás szintén problémát jelenthet. Mentsd el a lehetséges fejfájást, és tartózkodjatok tőle.

Kínál aktív támogatást??

A WordPress.Org esetében a kezdőlapon szereplő számokból jó információt kaphat, amely megmutatja, hogy hány támogatási igényre válaszoltak, de ez nem mindig nagyon pontos ábrázolás. Néhány jegy lehet másolatok, vagy a telepítés miatti probléma, és nem magának a témának, vagy a fenyegetés szerzője elfelejtheti a megkeresést, miután segítséget kapott.

A Themeforest oldalon ellenőrizze a megjegyzéseket, és továbbra is figyelmeztesse a testszöveg támogatását. Például a Yin & Yang értékesítési oldalán a másolat végén tényleges említés van egy dedikált támogatási fórumról..

Hibamentes??

Elméletben a WordPress.org könyvtárban és a Themeforest piactéren lévő témáknak hibamenteseknek kell lenniük, mivel a témakódot a beillesztés előtt felülvizsgálják. A gyakorlatban azonban az emberi hibátlanítási képesség miatt (különösen, ha a túlfejlett emberek felülvizsgálják a kódot) vannak kivételek.

Az egyik módja annak, hogy általános benyomást szerezzenek a téma integritásáról, ha szorgalmasan áttekinti a megjegyzéseket és az áttekintéseket, és megnézheti, van-e közvetlen említés egy zavaró hibáról, amely ennek eredményeként nem oldódott meg, jobb, ha elkerüli a téma összesen (Ha vannak említések kisebb hibákról, és a szerző gyorsan reagál, és végrehajtja a javításokat, ez általában jó jel, nem rossz).

Vajon nehézkes foglalkozni??

Míg a megjegyzések / vélemények ismét információforrásként szolgálnak, azt javasolom, hogy teljes áttekintést keressenek az emberek, akik tudják, mit csinálnak. Ennek néhány oka van. Először is nehéz lehet megítélni valakinek a műszaki ismereteit egy-három mondatból álló megjegyzés / áttekintés alapján. Ez semmit nem mond a várakozásaikról, amelyekbe belementek. Ez azt jelenti, hogy az ilyen rövid megjegyzések félrevezetőek lehetnek. Ha úgy dönt, hogy szigorúan észrevételeket tesz, vagy nincsenek vélemények, akkor néhány megfontolást fel kell hívnia a kommentátor technikai műveltségéről, elvárásairól és arról, hogy hasonló-e a sajátjához.

Ha ezen a ponton aggódik amiatt, hogy érdemes-e ilyen sok erőfeszítést egy témára fordítani, akkor fontolja meg ezt: úgy, ahogy webhelye SZERETÉNEK valójában fontosabb az első benyomás, mint a tényleges tartalom. És az is, hogy minél szorgalmasabban megy keresztül ezen, most már annál kevésbé kell aggódnia, és annál inkább az írásra, a tervezésre vagy a fényképezésre összpontosíthat. Ha szüksége van valamilyen inspirációra, itt talál néhány téma-ajánlást.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map