A CDN használatának előnyei a WordPress-webhelyen

Nagyon jó, ha a WordPress-alapú webhelyén működik egy CDN-szolgáltatás, ha webhelyét az egész világon meglátogatják. Különösen akkor, ha webhelye nehéz eszközöket jelent, és amikor eszközökre gondolok, akkor azokra a bosszantó javascript-re, CSS-re és képfájlokra gondolok.


Ezek a webhelyén lévő eszközök az első olyan témák között vannak, amelyekre szükségük van CDN-re. Ha webhelyed egy apró blog, akkor valószínűleg nem számít, mivel a betöltési idő elhanyagolható lesz, de mi van a nagyokkal??

Ehhez a kísérlethez egy a CDN77.com számla a tech / videojátékok webhelyemnél ez egy nagyon költséges, „eszközök szempontjából bölcs” oldal, amelynek mérete legalább 2,4 MB és több mint 95 kérés. Laikusok szerint ez nehéz terhet jelent a böngészőnek és a szervernek. Ha rengeteg újdonságú magazin, ezt nem lehet jobbá tenni. A szerver máris csúcskategóriás, és a tartalom csökkentése minden bizonnyal nem megy.

Rengeteg ilyen webhely van az interneten. Hallom, hogy mennyire haszontalan a CDN bármilyen (nagy vagy kicsi) webhelynél, és nem tudok segíteni, de csodálkozom az ilyen jellegű megjegyzéseken..

A mai cikkben megvizsgálom, hogy a CDN-ek miért fontosak és nagyon fontosak. Számokkal és bizonyítékokkal láthatja, miért rendelkezik CDN-vel sokat számít, különösen, ha ügyfelei távol vannak a kiszolgáló helyétől. Az egyik dolog az, hogy kevés eszközt kell betöltenie egy webhelyre, de a közepes és nagy méretű webhelyek nagy előnyökkel járnak, és megmutatom, miért…

Benchmark CDN-del és anélkül

A kísérlet céljára felhasználni fogom Pingdom eszközök. A webhely tényleges sebességének és betöltési idejének tesztelésére felkínált ingyenes eszközök közül a Pingdom Tools az egyik legjobb (és a legpontosabb is). A Pingdom mérések tartalmaznak olyan eszközök várakozási idejét, amelyek lehetnek külső és ami a legfontosabb, hogy aszinkron. A végfelhasználó számára történő töltési idő ennélfogva valamivel rövidebb. Először a weboldalt közvetlenül a szerverről töltsük le, semmilyen CDN nélkül. Vegye figyelembe, hogy a szerver már elég gyors, egy 3,3 GHz-en Nginxen futó Xeon FastCGI gyorsítótárral nem kis teljesítmény, és elég gyorsan el kell töltenie saját magát..

CDN77 nélkül, a kaliforniai San Jose-ból

A képen látható, hogy a teljes töltési idő kb 2,64 másodperc, ehhez a kísérlethez a San Jose szervert használtam Kaliforniában, az USA-ban, mivel szerverom az USA-ban Észak-Karolinában található, a betöltési időnek elég alacsonynak kell lennie. A jobb oldali képernyőn láthatja az összes betöltött erőforrást (eszközt) a tényleges idővel.

CDN77 nélkül, Stockholm, Svédország

Mint láthatja, amint a kérés egy távoli helyről érkezik, a dolgok elkezdenek lefelé menni … A webhely 86-ra csökkentette a pontszámot, és most a betöltési idő 5,20 s körüli, ez történik, amikor több mint 95 kérésre van az egész világon utazni. Vegye figyelembe a fény sebességét, és ezek a bosszantó fájlok csak növelik a teljes betöltési időt, egyszerűen nincs körül.

CDN77-vel a kaliforniai San Jose-ból

Most aktiváljuk a CDN77-et, így az automatikusan lekérdezi az összes eszközt, és megnézheti, mi történik …

Most ez a CDN használatának első hátránya. Helytelen értelmezés esetén téves véleményhez vezethet, hogy a CDN nem működik. A webhely első betöltésekor a CDN szolgáltatásnak ki kell töltenie az eszközöket a származási szerverről, és azokat a legközelebbi helyről kell betöltenie, ahol azt kérték. Világosan láthatja, hogy a betöltési idő valójában 6,36 másodpercre nőtt, és a jobb oldali képen láthatja, miért. A Az X-Cache válasz fejléce a válasz.  A CDN szolgáltatás a következővel válaszolt “HIÁNYZIK” egyértelműen jelezve, hogy az eszköz korábban nem volt tárolva, és „menet közben” kellett betölteni, ezért a CDN-megoldás lassabb, de csak az első betöltéskor. Mivel az eszköznek fordulót kell tennie a CDN szolgáltatástól az eredeti kiszolgálóra, majd vissza a belső hálózatra, és a legközelebbi kiszolgálóra a kért helyen. A körutazás elvégre nem olyan lassú, de az X-Cache paraméter egyértelműen segítséget nyújt Önnek abban, hogy felismerje, ha gyorsítótárban van, vagy sem. Most menő a Pingdom Tools vagy sem?

CDN77, második futás

Nézzük meg, mi történik egy második futással …

Életben van! Most beszélünk. Láthatja, hogy a betöltési idő 2,48 másodpercre csökkent, ami most gyorsabb, mint az eredeti CDN nélküli referenciaérték. A jobb oldali képen most látható a “TALÁLAT” megjelenik a válasz fejlécében, jelezve a böngészőt, hogy a kérés gyorsítótárban van, és azt a legközelebbi szerverről továbbították arra a helyre, anélkül, hogy további fordulókat kellene tenniük.

Mi lenne az Egyesült Államok külsejével?

Az előző példában láttuk, hogy amikor az oldalt az Egyesült Államokon kívül és azon a webhelyen, ahol a webhely található, kívülről használjuk, a dolgok csúnyá válnak, nézzük meg, mi történik a CDN engedélyezése mellett.

Az első bal oldali rakomány többé-kevésbé hasonlított az eredeti referenciaértékhez, ha nem is jobb. Ez nem történik meg a tényleges kérelem gyorsítótárban tartásával, most a jobb oldali képen jól látható a javulás, és nem kicsi. Most elmentünk 5.20s CDN nélkül egy óriási 2.34s az egész webhely betöltése, ez a továbbfejlesztés több mint 2X mivel most csak az alapvető PHP fájlokat töltik le a származási szerverről, míg az összes többi eszközt helyben töltik be a stockholmi szerverről a CDN77-en !

Bizonyítékot akarsz? Biztos dolog. Itt van:

cdn77-adatközpontok

Most menjünk a szélsőségekbe …

Az ausztráliai Melbourne-ből származó CDN77 nélkül

test03-01

Az ausztráliai webhely betöltése az CDN nélkül annyira fájdalmas, és a webhelyem most a leglassabbá vált, 77-et és C-t adva, oh well..

CDN77-vel ausztráliai Melbourne-ből

test03-02

Ha a CDN77 engedélyezve van, a sebességnövekedés lenyűgöző és szinte kétszeres különbség. A pontszám természetesen visszatért az A-ra, ez ismét bizonyítja, hogy a CDN valóban működik, ahogy kell lennie.

Most nézzük mindezt perspektívaba?benchmark-összehasonlítás

Ez a grafikon szinte önmagáért beszél arról, hogy a CDN hogyan javítja a teljesítményt a webhely elhelyezkedésétől függően. Ha az olvasók / ügyfelek ugyanabban az országban / helyben férnek hozzá a webhelyhez, ahol a szerver található, miért kérjen CDN-t? A dolgok nem javulnak. A legjobb esetben a szerver csak az erőforrásokkal fog segíteni, és csökkenti a CPU-időt is, de ennél sokkal kevesebbet nem javítja a betöltési időt.  De amint az egyik olvasó megpróbálja elérni a webhelyet azon országon kívül, ahol a szerver található, a teljesítményjavítás nagyon egyszerűen 2X-re megy. Nincs tagadás, mehet tovább, és ezeket a teszteket maga is elvégezheti. A CDN sokat számít, ha webhelyét a világ minden tájáról olvasják, és ez megkönnyíti a szerver sávszélesség-követelményeit is.

Következtetés

CDN van a nemzetközi webhelyen elengedhetetlen. Legyen szó tech blogról, digitális magazinról vagy termékszalagról. Ha törődik a teljesítménnyel, és az ügyfelek / olvasók az egész világon megtalálhatók, A CDN valóban sokat felgyorsítja a WordPress webhelyét. Is, minél több eszközt tölt be webhelye a különböző helyszínektől, annál nagyobb a javulás. A CDN megszerzése azonban nem egy rózsahelyzet. A szolgáltatás megfelelő irányítása elengedhetetlen annak teljesítéséhez. Ne feledje, hogy az első kérés mindig lassabb lesz, a CDN gyorsítótár megfelelő tárolása a webhelyen nagyon fontos.

A következő cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet a CDN77 a WordPress szolgáltatással, hogyan állíthatja be a helyét, és kihasználhatja a legtöbbet, hogy ugyanazokat az előnyöket élvezze, mint a cikkben. Maradjon velünk!

Ingyenes CDN szolgáltatások

Ne felejtsd el megnézni a legjobb ingyenes CDN-szolgáltatásokról szóló üzenetünket is. Ezek némelyike ​​egy bizonyos pontig 100% -ban ingyenes, míg mások egy próbaidőszak alatt ingyenesek. Míg a CDN77 jó lehetőség, szeretnénk, ha ellenőrizni fogja ezeket a nagyszerű szolgáltatásokat, így kiválaszthatja azt, amelyik az Ön számára legmegfelelőbb..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map