A CDN használatának 5 fő előnye a WordPress webhelyén

Több ember most sok ok miatt választja webhelyének erőforrásait a tartalomszolgáltató hálózaton (CDN). Bár a CDN használatának számos előnye van, tegye te használni kell? Ebben a cikkben a CDN és a WordPress webhely használatának legfontosabb előnyeit tárgyalom. Röviden megvitatom azt is, hogyan működik a CDN, és miért nem feltétlenül felel meg minden webhelynek. Először azonban fontos megérteni, mi a CDN és hogyan működik annak érdekében, hogy értékelje az előnyöket.


Mi az?

wordpress-cdn

A CDN alapvetően összekapcsolt gyorsítótár-kiszolgálók rendszere, amelyek tárolják a weboldal szerkezeti elemeit – általában eszközöket, például JavaScript és CSS fájlokat -, valamint statikus tartalmat, például képeket. A szervereket az egész világon elosztják, és a felhasználó földrajzi helyzetétől függően webhely-erőforrásokat szolgáltatnak. Az egyik jól ismert CDN cég, CloudFlare, 180 adatközpontot használ fel szerte a világon, hogy felgyorsítsa a tartalom felhasználóinak történő továbbítását.

Alapvetően a CDN alternatív szervereket biztosít a tárolt webhely erőforrások letöltéséhez. Amikor a felhasználó kérést tesz az Ön webhelyének egyik oldalára való belépéshez, a CDN-ben tárolt erőforrásokat a felhasználó földrajzi helyzetéhez legközelebbi szerver adja ki. Ez azt jelenti, hogy a CDN által szolgáltatott tartalom a lehető legrövidebb távolságot fogja elérni, hogy elérje a felhasználót, és itt a CDN kapja meg a legnagyobb előnyeit.

CDN előnyei

A CDN használatának számos előnye van, ideértve:

1. Javított sebesség

Amint a CDN működésének rövid ismertetéséből kiderült, a javított sebesség vitathatatlanul a legjobb előnye a CDN használatának a WordPress webhelyén. A CDN statikus tartalmat szolgáltat egy kiszolgálócsomóponttól, amely a legközelebb van a kérelmező felhasználóhoz. A javított sebesség miatt kissé jobb felhasználói élményre számíthat.

Mivel a weboldal nagy részének betöltési ideje statikus összetevők és eszközök, például képek, szkriptek és stíluslapok elérését és letöltését vonja maga után, könnyű belátni, hogy a CDN miért jelenti a webhely teljesítményének kulcsfontosságú javítását.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy a CDN használata varázslatosan meggyorsítja weboldalak betöltését. Például, ha webhelyén hibás kód van, akkor a CDN nem pótolja a későbbi teljesítményvesztést. Ezenkívül webhelyének teljesítménye többek között a kiszolgáló konfigurációjától és a gazdagép képességeitől is függ.

A lényeg az, hogy a CDN gyorsabban tölti be webhelye egy részének erőforrásait, ezáltal bizonyos margóval javítja az oldal betöltési sebességét, és néhány ember számára ez az előny önmagában is megéri az extra használat költségeit..

2. Továbbfejlesztett webhely-rendelkezésre állás

A CDN csökkenti a gazdagép terhelését, következetes sebességet eredményezve. Egy tipikus tárhely-forgatókönyvben, ahol a webhely összes erőforrása a fő megosztott vagy magánszerveren található, a nagy forgalmú időszakokban következetlen sebességeket vagy teljes hibákat észlelhet. A dolgok alapvetően lelassulnak, és néha teljesen lebonthatók a forgalom növekedésekor a hozzáadott terhelések miatt.

A CDN segítségével a forgalmi tüskék zökkenőmentesen kezelhetők, mivel a hálózat úgy van optimalizálva, hogy nagyobb hatékonysággal kezelje a nagy forgalmat. Más szavakkal, ha webhelye hirtelen megnöveli a népszerűséget, akkor valószínűtlen, hogy lecsupaszítson.

Ugyanúgy, csakúgy, mint a sebességjavításnál, a CDN használata a WordPress webhelyhez nem távolítja el teljesen a leállás idejét a hatalmas forgalomnövekedés pillanataiban. Ha a dinamikus fájlokat a fő host kiszolgálón tárolja, akkor továbbra is leállás fordulhat elő. Az gyorsítótárazás messze megy a forgalmi tüskékből adódó problémák minimalizálása felé. A legtöbb WordPress tárhelyszolgáltató gyorsítótárazással optimalizálja szervereit, így CDN hozzáadásával a dolgok csak jobb lesz.

3. Nagyobb adat integritás

Ha olyan vagy, mint a legtöbb webhelytulajdonos, akkor valószínűleg mindig a legfrissebb eszközöket használja a tartalom megjelenítéséhez. A webes eszközök folyamatos frissítése az egyik módja ennek, és a CDN elősegíti az integritás megőrzését az eszközök megváltoztatásakor. Ha például CSS vagy JavaScript fájlokat frissít egy CDN-en, akkor a változások azonnal tükröződnek a hálózat különféle szerverein, így megőrizve az adatok integritását és következetességét.

4. Nincs földrajzi akadály

Most a mobilitás és az alkalmazásvezérelt internet világában élünk. A felhasználók útközben is hozzáférést akarnak kapni a szolgáltatásokhoz, függetlenül attól, hogy hol vannak a világon egy adott időpontban. Itt hasznos a CDN. A CDN globálisan elosztott szerverei miatt a világ minden tájáról érkező felhasználók megtapasztalhatják webhelyét, mintha közvetlenül a gazdagép mellett lennének..

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a szolgáltató lefedettsége végül meghatározza az Ön elérhetőségét. Ha egy adott földrajzi terület felhasználóit célozza, akkor ellenőrizze a különféle szolgáltatók lefedettségi térképeit, hogy megtudja, hol kaphatná a legnagyobb előnyt a lehető legtöbb felhasználó eléréséhez. Ne feledje, hogy a CDN szolgáltatók nem teljesítik ugyanazt minden régióban. Egyeseknek egyértelmű előnye van bizonyos régiókban a hálózati beállításuk alapján.

5. Olcsóbb és gyorsabb

Noha CDN-t használhat 0 dollárért (van néhány ingyenes szolgáltató), a fizetett szolgáltatások nyilvánvalóan így érhetők el, ha komolyan veszi a teljesítmény előnyeit. Tehát hogyan takarít meg időt és pénzt egy fizetett CDN szolgáltatás??

Először is, gyakorlatilag nincs szükség telepítésre, különösen a WordPress webhelyeknél. Szinte minden CDN-szolgáltató egyéni telepítő plugin-t kínál a WordPress számára. Sőt, a WordPress könyvtárban sokkal több bővítmény található a webhely CDN-beállításához. Nem vásárol további hardvert a CDN használatához.

Másodszor, mivel a CDN javítja webhelyének teljesítményét, pénzt takaríthat meg további számítástechnikai erőforrások, különösen a RAM és a CPU vásárlásánál.

Mikor nem változtat a CDN??

CDN-helyszínek

Láttuk, hogy a CDN határozottan az a út, ha jobb sebességet, elérhetőséget, általános felhasználói élményt és globális elérhetőséget akar. Vannak olyan helyzetek, amikor a CDN nem változtathat meg, vagy pedig még rosszabbá teheti a dolgokat.

Például, ha egy CDN szolgáltatónak nincs kiszolgáló csomópontja egy adott földrajzi területen, akkor előfordulhat, hogy webhelyének erőforrásai hosszabb időt vesznek igénybe az adott terület felhasználói számára, mintha az erőforrások egy adott kiszolgálón lennének tárolva. Ebben az esetben a CDN használata nem jelent teljesítmény-előnyt.

Ezért a regisztráció előtt alapos házi feladatot kell elvégeznie a potenciális CDN szolgáltatónál. Biztosítani szeretné, hogy megfelelő lefedettséggel rendelkezzenek minden olyan helyen, ahol a célfelhasználók többsége lakik.

Következtetés: CDN-t kell használnia

Összességében egy CDN számos előnyt jelent a webhely számára. A sávszélesség több szerver csomóponton történő elosztása révén a CDN segíthet csökkenteni a fő gazdagép terhelését. Ez nem jelenti automatikusan a szerver teljesítményével kapcsolatos problémák kiküszöbölését, de hosszú utat jelenthet a felhasználóinak zökkenőmentes élmény biztosítása érdekében a webhely böngészése közben..

Ennek ellenére, ne feledje, hogy a CDN nem feltétlenül szükséges, és sok esetben az Ön weboldala mégis teljesíthet jól annak használata nélkül. Ennek ellenére valószínűleg jobban teljesít egy. Ha erősen forgalmazott, missziókritikus WordPress webhelyet működtet, akkor kihasználhatja a CDN által nyújtott legnagyobb teljesítmény előnyeit, és ezt feltétlenül fontolóra kell vennie az optimalizáló eszközök részeként..

A CDN-szolgáltató kiválasztása előtt mindenképpen végezze el a házi feladatot, mert a hasznok, amelyekre Önnek szert tesz, a választott szolgáltatótól is függ. Nem biztos benne, hol kezdje keresni? Előfordulhat, hogy az Ön host szolgáltatója gyorsítótárazást kínál (a WPEngine-t itt használjuk a WPExplorernél, és mindent vigyáznak ránk). De ha a házigazda nem kínál gyorsítótárazási szolgáltatást, akkor nézd meg az ingyenes CDN szolgáltatásokról szóló cikkünket. Rengeteg nagyszerű lehetőség közül választhat.

Most szeretném hallani rólad. CDN-t használ, vagy fontolgatja annak használatát? Mi az elsődleges oka az egyik használatához, és milyen előnyöket sikerült felismernie?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map