9 ok, amiért soha nem választja az ingyenes WordPress tárhelyet

Amikor egy WordPress-webhelyet építenek először, többségünk az ajánlott WordPress-gazdagépet választja, míg egyesek egy ingyenes WordPress host. Végül is a WordPress.com ingyenes tervet kínál, ezért miért nem kellene a WordPress.org-ot használni?


Jobb? Nem túl sok.

Tegyük fel egy dolgot. Ma létezik néhány ingyenes WordPress-házigazdák hogy valójában dolgozni. Azonban a kapcsolódó kockázat egy ingyenes gazdagéppel teljesen nem éri meg a nulla árat. Ez a cikk megmondja, miért. Megvitatom a az ingyenes WordPress-állomás használatának általános hibái és javasoljon néhány költségmentes alternatívát.

Jól hangzik? Kezdjük el.

Ebben a szakaszban az egyes kockázati tényezőket a szokásos üzleti gyakorlatok és heurisztikák példáival magyaráztam. Vegye figyelembe, hogy nem minden ingyenes házigazdák lesznek minden e kérdések közül, de a legtöbb ezek közül valószínűleg megvan legalább néhány problémák.

1. Biztonsági biztonsági rések egy ingyenes WordPress gazdagépen

Az ingyenes WordPress-házigazdák nem rendelkeznek erőforrásokkal hálózati mérnökök és házon belüli biztonsági szakértők alkalmazására. Rossz tűzfallal és nem megfelelő biztonsági ellenintézkedésekkel egy ingyenes gazda kiszolgáltatott a külső ellen hálózati támadások, ez gyakorlati helyszínévé vált kezdő hackerek számára.

Másodszor, mivel az ingyenes WordPress gazdagép belépési akadálya szinte nulla (a regisztrációhoz még nem is kell hitelkártyát igényelnie), a rosszindulatú szándékú felhasználók vagy botok könnyen regisztrálhatnak egy ingyenes tárhely-fiókot. Mivel a WordPress telepítése ugyanabban a kiszolgálóban található, Ön sebezhető belső támadások.

A támadások legrosszabb típusai a néma – azok, akiknek létezése addig ismeretlen, amíg fel nem mutatják magukat. Hadd mutassam Önnek egy példát:

 • Képzeljen el egy olyan kifinomult rosszindulatú programot, amely észrevétlenül marad a webhelyén, és amelyről biztonsági másolat készül a WordPress tervezett biztonsági mentési folyamatában.
 • Amikor megfelelő idő van, a rosszindulatú program elindul. Ez akkor fordulhat elő, ha nagyszámú hírlevél előfizetőt felhalmozott, vagy Isten tiltja, amikor fizető ügyfelei vannak az online áruházban.
 • A rosszindulatú program ellopja az ügyfelek adatait (beleértve a bejelentkezési információkat), és számtalan rosszindulatú célra használja fel azokat.
 • Ha az ügyfél ugyanazt a jelszót használja más webhelyeken, akkor a hatás rosszabb.

Ennek ellenére nagyon valószínűtlen, hogy valaki elindít egy WooCommerce üzletet egy ingyenes WordPress gazdagépen. A lényeg az volt, hogy elképzelést adjon a dolgokról, amelyek rosszul fordulhatnak elő, és ösztönözze Önt a WordPress biztonságába, még akkor is, ha fizetett hostot használsz.

2. Teljesítménnyel kapcsolatos kérdések

Tudjuk, hogy a megosztott WordPress-állomások teljesítményproblémákkal küzdenek, különösen, ha van forgalmi tüske vagy ha valaki visszaél a megosztott szerver erőforrásaival.

Képzelje el az esetet az ingyenes házigazdákkal, ahol bárki egy dollár kiadása nélkül számlázhat. Nagyon esély van, hogy a WordPress-webhelyed megkapja szakaszos leállások és nagyon rossz teljesítőképesség.

3. Korlátozott szerver erőforrások

A megosztott házigazdáknak pénze van nagy teljesítményű szerverek vásárlására, és bérlőiknek (ugyanabban a megosztott tárhely-kiszolgálóban lévőknek) korlátlan lemezterület, magas I / O műveleti kvóta és korlátlan sávszélesség biztosítására (tisztességes felhasználási politika szerint).

Az ingyenes házigazdáknak egyszerűen nincs meg a költségvetése! Ennek eredményeként beragadtál kevés lemezterület (néha alig van ahhoz, hogy telepítse a WordPress bővítményeket), korlátozott sávszélesség, és egy (nagyon) alacsony maximális fájlfeltöltési méret.

Ennek eredményeként előfordulhat, hogy nem lesz képes nagyméretű képeket vagy fontos médiafájlokat (mondjuk egy 5 MB-os PDF-fájlt) feltölteni a webhelyére, ez erőfeszítéseket haszontalanná teszi. És képzeld csak? Tényleg nem panaszkodhat.

Az ingyenes házigazdáknak érdekes üzleti modelljük van irreális összegeket számít fel az egyszerű frissítésekért például FTP-hozzáférés vagy megnövelt lemezterület. Ezt az eladásnak nevezzük, amelyet később ebben a cikkben tárgyalunk.

4. Az automatikus WordPress biztonsági mentés hajlamos a hibára

Mindig hangsúlyoztuk a WordPress biztonsági mentések fontosságát, és azt, hogy ezek időnként életmentőek lehetnek. A legelterjedtebb megosztott gazdagépek, mint például a BlueHost és a SiteGround automatizált R1Soft biztonsági mentéseket kínálnak a tárhelyedről. Ingyenes házigazdák nem.

Egy ingyenes WordPress gazdagépen még akkor is, ha konfigurál egy automatikus biztonsági mentést, például az UpdraftPlus használatával, nagy a esélye, hogy a cron job (ütemező) sikertelen legyen. Még ha az ütemező is elhalad, akkor van esély arra, hogy a távoli feltöltési feladat meghiúsul hálózati hibák vagy a PHP maximális végrehajtási időtúllépései miatt. Ellenőrizheti, hogy a WordPress biztonsági másolat valóban sikeres volt-e.

5. Kevés vagy egyáltalán nem ügyfélszolgálat

Legyünk valós itt – az ingyenes házigazdák semmilyen formában nem tartoznak neked az ügyfélszolgálatnak. Ha nem válaszolnak, akkor semmit sem tehetsz vele (csak fizetős házigazda felé költözhetsz!)

6. A szolgáltatás elkerülhetetlen és visszafordíthatatlan megszüntetése

Az évek során sok ingyenes WordPress-házigazda volt. A CodeInWP tanulmányt készített, ahol tesztelte, hogy az ingyenes WordPress-gazdák ténylegesen működtek-e. Meglepetésükre, néhányuk meg is tette. Ugyanakkor néhány évvel 2019-ig előrehaladva a négy házigazda közül kettő (50%) elhagyta az üzleti tevékenységet.

Ingyenes WordPress gazdagépek, amelyek 2019-ben már nem működnek, tanulmányozta a CodeInWP

Ingyenes WordPress gazdagépek, amelyek már nem működnek 2019-ben. Képforrás: CodeInWP

És képzeld csak? Nem vagyok meglepve!

A legrosszabb esetben – előfordulhat, hogy az ingyenes WordPress-kiszolgáló egy éjjel eltűnik, figyelmeztetés és kommunikáció nélkül. Nem tudod mikor vagy még akkor is, ha visszatérnek. És ha szerencséd van – teljes WordPress biztonsági másolatot fog tárolni egy távoli helyen, amellyel visszaállíthatja webhelyét.

7. A WordPress e-mailek és kapcsolattartási űrlapok nem működnek

Az ingyenes házigazdák egyik fő problémája rossz e-mail kézbesítés. Pontosabban: képtelenség e-mailek küldésére a host szerverről. Mivel az ingyenes házigazdák bárki számára feliratkozhatnak egy fiókra, a rosszindulatú botok ezeket a kiszolgálókat egy csomó spam küldésére használják. Ennek eredményeként az ingyenes gazdagépek IP-jét feketelistára helyezik a fő e-mail szolgáltatók, így az e IP-kből származó e-maileket automatikusan spamnek küldik el..

Ez az oka annak, hogy a legtöbb ingyenes házigazda letiltja az e-mailek küldésének lehetőségét a kiszolgálóiktól, vagy ha engedélyezve van, akkor az e-mailek valószínűleg megérkeznek a postaládájába..

 1. Ez különösen akkor jelent problémát, ha a WordPress rendszer e-maileit, például a jelszó-visszaállítási e-maileket és a kapcsolatfelvételi űrlap válaszokat, nem kézbesítjük a beérkező levelek mappájába. Az alábbiakban két megoldás található:
 2. A kapcsolattartó űrlap válaszaihoz a WordPress irányítópultjának beépülő modul beállításain keresztül férhet hozzá.
 3. Az e-mailek kézbesítésének problémáját is elháríthatja egy dedikált SMTP beépülő modul, például a WP Mail SMTP segítségével, amely a WordPress rendszer e-maileit továbbítja egy SMTP szolgáltatás például a SendGrid vagy a Mailgun.

8. Altartományok, hirdetések és SEO

A legtöbb ingyenes WordPress tárhelyszolgáltató csak al-domain használatát engedi meg, hogy megőrizhessék márkanevüket. Ha egy egyéni domaint szeretne összekapcsolni, akkor fizetett frissítés lesz.

Ugyanez a természet a hirdetésekkel. Az ingyenes házigazdák hirdetéseiket megjelenítik a WordPress webhelyén (miért nem kellene?), És nem engedik meg, hogy saját hirdetéseit jelenítse meg. Még ha meg is teszik, soha nem kap jóváhagyást egy nagyobb hirdetési hálózat (például a Google AdSense) egy olyan weboldalt használva, amelynek URL-je altartomány.

Végül, amikor a WordPress SEO-ról van szó, akkor itt van néhány módszer, ahogyan egy ingyenes WordPress-host károsítja SEO-ját:

 1. Webhelyét egy altartományban tárolják, ahol rossz DA van. A keresőmotorok láthatósága itt már veszteséges.
 2. A túlterhelt szerverek magasabb oldalletöltési időt eredményeznek, ami akadályozza a SEO pontszámát.
 3. Van egy lehetőség: link farm, ahol a mester domainnek százai vannak, ha nem több ezer kimenő link más árnyékos / nem kiírt tartományokhoz. Az eredmény – nagyon negatív hatással van a SEO-ra.
 4. (Ez elviszi a tortát) Ha a Google észlel ismert malware a webhelyén, automatikusan feketelistára veszi. Miután feketelistára került, ez a végső köröm a SEO koporsóban. Búcsút tehet a webhelyről! Az egyetlen lehetőség az, hogy újra indul egy új domainkel és (remélhetőleg) egy fizetett WordPress gazdagéppel.

9. Túl drága eladások és nehéz migráció

 • Az egyik elsődleges (és legitim) módszer, amellyel a ingyenes házigazdák pénzt keresnek upsells. Alapvetően túl drágább összegeket számítanak fel olyan kisebb frissítések miatt, mint például a megnövelt lemezterület vagy az átviteli sávszélesség.
  • Kevésbé legitim a pénzkeresés, ha beletartozik az ügyféladatok, például az e-mail listák ismert spamküldőknek vagy „listás vevőknek” történő értékesítése..
 • Végül, ha vagy amikor úgy dönt, hogy a webhelyét az ingyenes gazdagépről távolítja el, akkor ez szükségtelenül bonyolulttá teheti az áttérési folyamatot.

Jobb alternatívák egy ingyenes WordPress host számára

A cikk elején megemlítettem, hogy a WordPress ingyenes tárhelyének jobb alternatíváit osztom meg, amelyek szintén ingyenesek. Íme néhány:

WordPress.com (ingyenes)

wordpress.com ingyenes nyitóoldal

Hidd el vagy sem, egy ingyenes WordPress.com webhely egy sokkal jobb választás mint egy ingyenes WordPress gazdagépet. A két korlátozás a következő:

 1. Csak az aldomainek támogatása egy ingyenes WordPress.com fiókhoz.
 2. A hirdetéseket időnként megjelenítik az Ön webhelyén.

Jó hír az, hogy nagyon megbízható webhelyet, rendelkezésre állást és teljesítményt kap, tucatnyi nagyszerű ingyenes témához fér hozzá, és ami a legjobb – a már a WordPress ökoszisztémájában! Csak annyit kell tennie, hogy webhelyét professzionálissá alakítsa (és megszüntesse az összes korlátozást):

 1. Frissítés egy fizetett tervre, kezdve 5 dollár / hónap vagy
 2. Áttelepítés egy saját üzemeltetésű WordPress webhelyre, amely körülbelül 2,95 dollár / hónap kezdődik

Ajánlott: A WordPress.com ingyenes kiválóan használható kis portfólióval rendelkező webhelyek, alkalmi bloggerek, hobbisták számára, valamint az általános frissítések megosztására a barátok és a családdal.

Közös WordPress tárhely – BlueHost (2,95 USD / hó)

A BlueHost az egyik legnépszerűbb WordPress-tárhely-szolgáltató, amelyet a WordPress.org ajánlott. Több mint 2 millió WordPress webhelyet üzemeltet, és a piacon az egyik legolcsóbb megosztott tárhely-szolgáltatást kínálja.

Ajánlott: Azok az emberek, akik hajlandóak egy kicsit befektetni a projektbe, és az ajánlott módon új WordPress-webhelyet építeni. Érdekes tény – ha pénzt keres, akkor valószínűbb, hogy elkötelezett vagy a projekt iránt!

VPS tárhely – DigitalOcean ($ 5 / hónap)

Ha kíváncsi a WordPress programra, vagy szüksége van egy kis kiegészítő energiára, a DigitalOcean VPS (cseppként is ismert) remek gazdagép.

Ajánlott: Azok az emberek, akik alacsony (egy csésze kávé) költségvetés mellett további teljesítményt keresnek.

Cloudways – Felügyelt felhőtárhely ($ 10 / hónap)

Néhánynak kissé nehéz lehet a WordPress-webhely tárolása olyan felhőalapú számítógépes oldalakon, mint például az AWS vagy a Google Cloud. Itt jön be a Cloudways. Ez kezeli a felhőkiszolgálót, biztosítva ezzel, hogy a WordPress-webhely legkiválóbb állapotban legyen.

Ajánlott: Azok az emberek, akik nagy teljesítményű WordPress-tárhelyet keresnek, azzal a képességgel, hogy választhassanak felhő-tárhely-szolgáltatót.

Nem WordPress alternatívák

Manapság több száz ingyenes és fizetett alternatíva található a WordPress számára. Legtöbbjük hirdetéssel támogatott freemium-tárhelyet kínál, mint a WordPress.com, míg mások CMS, hasonlóak a WordPress.org-hoz..

Ezen ingyenes alternatívák mindegyike változó támogatást nyújt olyan funkciókhoz, mint például az egyedi domain támogatás és a hirdetések megjelenítésének képessége. Néhány ilyen platformot használunk, és javasoljuk a Bloggert, a Tumblr-t, a Dribbble-t, az Adobe Portfóliót (ingyenes, ha aktív Adobe Creative Cloud-előfizetéssel rendelkezik), a Wix-t és a Weebly-t.


Gondolkozott már valaha? miért választanak néhány ember egy ingyenes WordPress gazdagépet? Két okra gondolok, amelyekre gondolok:

 1. Sok ember fontolóra veszi egy ingyenes házigazda választását, mert hobbit próbálnak ki, és nem biztosak a projekt hosszú élettartamában. Következésképpen nem akarnak elkötelezni magát a fizetett terv mellett. Ilyen esetekben az mindig jobb válasszon egy ajánlott alternatívát, például egy ingyenes WordPress.com webhelyet.
 2. Egyesek egyszerűen csak kipróbálhatják a saját üzemeltetésű WordPress-webhelyet anélkül, hogy ténylegesen megvásárolnák a tárhely tervet. Felhő házigazdák, mint például a DigitalOcean és AWS bőséges próbaidőt kínálnak, amely tökéletes az ilyen alkalmazásokhoz.

A legalacsonyabb

Összegezve: a pénz, amelyet úgy gondolja, hogy egy ingyenes WordPress gazdagéppel fog megtakarítani, a valóságban egy csalás. A webhely biztonságával, teljesítménnyel és általános megbízhatóságával kapcsolatos kérdések rendezéséhez fordított idő lesz végül sokkal többet fizet. Nincs ilyen ingyenes ebéd, és ez mindig igaz a WordPress ingyenes tárhelyére.

Ha komolyan veszi a WordPress webhelyet, és el akarja vállalni magát, akkor az mindig jobb az ajánlott WordPress gazdagéppel kezdve. Havi ára körülbelül 3 dollár, azaz kevesebb, mint egy csésze kávé ára.

Használt már egy ingyenes WordPress-állományt a múltban? Mi volt a tapasztalata? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map