8 ok, amiért el kell kerülnie a WordPress Blog olcsó webtárhelyét

Mindannyian ott voltunk, amikor egy internetes hostot választottunk. Mindannyian ugyanazt a kérdést tettük fel magunknak – tudok-e együtt dolgozni ezzel a házigazdával? A WordPress életünk egy pontján – konkrétan egy internetes házigazda kiválasztásakor – mindannyian feltettük ugyanazt a kérdést – tehetnék-e ezt a gazdagépet?


A háló házigazda, szó szerint a WordPress webhely otthona. És mivel a webhely forgalma növekszik, frissíteni kell a gazdagépeket. De nemcsak a forgalmat kell figyelembe venni, hanem választásunkat számos tényező szabályozza. – A host átlagos üzemideje, a szolgáltatás minősége, beleértve a teljesítményt, a sebességet és a támogatott szoftvert, a támogatás technikai készségei, és – a legtöbb Fontos, hogy a költség.

A költségtényező

WordPress tárhely: A költségtényező

Szinte minden kezdő ugyanazt a kérdést teszi fel, amikor kiválaszt egy internetes hostot:

Mennyibe kerül a dolog??

Megcsináltam, és biztos vagyok benne, hogy megcsináltad is! Amint belemerül a WordPress csodálatos világába, fokozatosan rájön, hogy egy webes host költsége, bár az emberi logika irányító tényezője, nem a legfontosabb.

Miért? Az ok egyszerű – ahogy többet megtudsz a WordPress-ről, rájössz, hogy számos tényező létezik, például automatikus központi frissítések, DDoS védelem, menedzselt tárhely, beépített CDN, és sok más, akik játszanak, ha belépsz a nagy bajnokságba.

Hadd válasszam ki a legolcsóbbat, és kezdjem el.

Itt van az egyik rossz (de szükséges) fordul az életben, amelyre többségünk később gondolkodik. De hé – tanulunk a hibáinkból, ugye? Ha valahogy csodával csodálkozva eljutott erre a cikkre, miközben kutatta az új webhelyét – szerencséd van! Egyszerűen fogalmazva, kerülje az olcsó webgazdagépeket (hamarosan meglátja, miért).

Problémák az olcsó webtárhelyekkel kapcsolatban

A következő bekezdésekben tárgyalt tényezők többsége egymással kapcsolódik. Ez többről szól láncreakció – egy hiány másik problémához vezet. Ha üzleti szempontból gondolkodik – az alapvető nyereség és veszteség egyenletekkel -, akkor az okok egyértelműek. Kezdjük el.

1. Súlyos erőforrás-korlátozások

WordPress tárhely: Olcsó tárhely-erőforrás korlátozások

Az olcsó internetes házigazdák általában rossz vagy használt szervereket használnak, és / vagy a lehető legtöbb felhasználót becsapják ezekbe a szerverekbe. Ennek eredményeként az egyes felhasználók között megosztott erőforrások mennyisége jelentősen csökken.

Vegyünk például egy 8 GB RAM-mal rendelkező szervert. Ha 100 embert töltünk be ebbe a szerverbe, akkor mindenki nagyjából 80 MB RAM-ot fog kapni. (8 x 1000/100). Ez elég tisztességes. Növelje ezt a számot, és problémák merülnek fel Önnek.

Mi a baj?

 • Alacsony PHP memóriakorlát: A kezdők számára a fájdalmasan alacsony PHP-memória korlátozott. Megállapítottuk ezt A WordPress a PHP-n fut, jobb? Az alacsony PHP-memória korlátozásával a WordPress keze meg van kötve. Új téma telepítésekor vagy erőforrás-igényes bővítmény futtatásakor (például a ütemezett felhő biztonsági mentés), A WordPress meghiúsul, és szembe kell néznie a a halál fehér képernyője.
 • Túlterhelt adatbázis: Minden valószínűség szerint egyetlen adatbázispéldányra korlátozódik (ez csak egy WordPress telepítést jelent), és az adatbázis-kiszolgáló súlyosan túlterhelt lesz. Ennek eredményeként a lekérdezés eredményeinek (azaz a késés) generálása eltart egy ideig, ami végül rontja a webhely teljesítményét.

2. A merevlemez-szerelvény

WordPress tárhely: olcsó tárhely-merevlemez-beszéd

A szerver merevlemezei általában drágábbak, mint az asztali társaik. Ennek oka a jobb megbízhatóság, gyorsabb teljesítmény és nagyobb élettartam. Minden merevlemez a lebontható erőforrás és így van egy az élet. Ez azt jelenti, hogy a megadott élettartam után a merevlemez meghibásodásának valószínűsége jelentősen megnő, miközben a teljesítmény az elfogadható szint alá csökken.. Röviden: miután a merevlemez meghatározott élettartama lejárt – befejeződik kellene el kell dobni.

De ez nem a helyzet az olcsó webszellemekkel. Folytatni fogja azoknak a leépített merevlemezeknek (vagy akár asztali minőségű merevlemezeknek) a használatát, amelyek végül megbuknak… és így az összes adat!

3. Kevés vagy nincs biztonsági másolat

WordPress biztonsági mentések

Az esetek többségében az új felhasználók nincsenek tisztában a biztonsági mentések fontosságával, ami a felelősség egy jó tárhely szolgáltató cég rendszeres biztonsági mentések. Minden olyan jó házigazda, mint a BlueHost vagy a WPEngine rendszeresen biztonsági másolatot készít webhelyéről, és 30 napig megőrzi azokat!

Nagyon ritka az esélye, hogy egy olcsó internetes házigazda rendszeresen készítsen biztonsági másolatot. Még ha igen, akkor is elfogadhatatlan méretkorlátozások és rövid biztonsági mentési időtartamok lesznek. Bónuszként felszámíthatják Önt a biztonsági mentés helyreállításáért!

4. Tapasztalatlan támogatás

WordPress tárhely: Olcsó tárhely tapasztalatlan támogatás

Mindenekelőtt a jegyekre adott válaszok lassúak lesznek. Lehet, hogy nem is van megfelelő támogató szoftver. Ha sikerül átlépnie ezt a két akadályt, itt van a következő – előfordulhat, hogy a támogatás még mindig nem segít a még meglehetősen egyszerű hostolási problémák megoldásában. Nem gondolom, hogy a bonyolult kérdések még kérdésesek is – egyedül vagy.

5. Képzetlen szakemberek = hosszabb állásidők

WordPress tárhely: olcsóbb tárhely hosszabb leállásokkal

A háttér-technikusok olyan emberek, akik karbantartják a kiszolgálókat – a vezetékek csatlakoztatásától az operációs rendszer frissítéseinek telepítéséig és a biztonságig. A képzett szerver adminisztrátorok nagyon drágák – egy olyan koncepció, amelyet az olcsó házigazdák szeretnek elkerülni, mint például a pestis.

A leállások azonban a megosztott tárhely-üzlet szükséges részét képezik. A tételek legjobbjai fejlett szoftverekkel rendelkeznek, hogy megkerüljék annak hatását. Az olcsó webszellemekkel azonban nem megfelelő és sub-par szerver erőforrásokkal kell találkoznia – mint például a korábban tárgyalt merevlemez-kérdés. Párosítsd ezt tapasztalatlan szakemberekkel, és te is vagytok gyakori és elhúzódó leállások.

6. Gyakori túlzott felhasználási figyelmeztetések

WordPress tárhely: olcsó tárhely-túlzott felhasználási értesítések

Időnként forgalomnövekedés tapasztalható az Ön webhelyén. Például, ha linkjét valaki híres retweetelte, vagy ha népszerűvé válik a Reddit-en. Bármi a normál megosztott gazdagép ezt erőforrás-túlhasználatként naplózza.

De ne vegye figyelembe ezt. Az olcsó webszellemek oly módon korlátozzák az erőforrásait, hogy még a kisebb a forgalom fellendülése esetén túlzott felhasználási értesítést kap. Ismételje meg ezt néhányszor, és esetleg letilthatja a fiókját, és visszatarthatja a ti az adatokat, amíg nem fizet komoly bírságot!

7. Gyenge biztonság

WordPress tárhely: Olcsó tárhely, rossz biztonság

A biztonság egy olyan szempont, amelyet sajnálatosan aláássa a kezdők. De ez nem szabad mentesíteni a tárhely szolgáltatót. Állítólag ők lennének tapasztaltok, igaz? Az olcsó internetes házigazdáknak valóban rossz biztonsági intézkedéseik vannak. Alapvető tűzfalak, a rosszindulatú programok elleni védelem hiánya és a DDoS támadások elleni szinte nulla védelem miatt a webhelye kiszolgáltatott lehet a támadások sokasága ellen.

Az Ön weboldala játszótérré válik a hackerek számára.

Szerencsére a WordPress-t használja, amely sok beépített biztonsági mechanizmussal rendelkezik. Ha sokat utazik a webhelyén, például egy online áruházban, akkor fontolja meg a prémium szintű biztonsági bővítményre való frissítést, például az iThemes Security Pro és a VaultPress a biztonság fokozása érdekében.

A rosszindulatú programok kiadása

Kiváló példa erre a rosszindulatú kód befecskendezése. A hackerek gyorsan megtalálják a biztonsági réseket az adatbázisban, és csendben elcsúsztathatják a rosszindulatú programokat – ezt MySQL injekciónak nevezik. Ennek eredményeként anélkül, hogy tudta volna, webhelye rosszindulatú programokkal fertőzött domainré válik. A Google megjelöli domainjét mint malware terjesztési pont, és a SEO rangsorod lefolyik.

Egyetlen meghibásodási pont

Ha a kiszolgáló egyetlen adatbázis-kiszolgálót használ, mentés nélkül, egyetlen rosszindulatú program támadása megfertőzheti a kiszolgálón lévő összes adatbázis-példányt. Ez azt jelenti, hogy az adatbázis-kiszolgálón tárolt összes webhely érintett (mindegyik)! Ennek eredményeként ha valaki más domainjét támadják meg, akkor a következményeket is szenvedheti.

8. Rejtett költségek

WordPress tárhely: Olcsó tárhely rejtett költségek

Amikor egy vállalat díjat számol fel olyan termékekért vagy szolgáltatásokért, amelyeknek ingyenesnek kell lenniük, rejtett költségeknek minősítjük őket. Az olcsó webszellemeket tele vannak ilyen csavarásokkal. Lehet, hogy felszámítanak:

 1. A biztonsági mentések visszaállítása
 2. Domain transzfer (nagyon nagy összeg)
 3. Növelt támogatási jegy emelése
 4. Erőforrás-túlhasználati események

Egyszer adtam kapzsiságomat, és vettem egy olcsó, egy dolláros VPS-t. Gondoltam, miért nem próbálja ki? A várakozások szerint semmi sem működött. A nap végén csak támogatási jegyet kellett felvennem, hogy megtudjam, hogy már számláztak nekem 5 dollár a támogatási jegy megnyitásáért, nem is beszélve erre!

Következtetés

WordPress tárhely: Legjobb tárhely

Az olcsó webszellemek csak katasztrófát jelentenek. Különös óvatossággal kell eljárnunk, amikor kiválasztunk egy igényt kielégítő webhelyet. A legjobb, ha olyan tapasztalt és elismert webszellemeket választunk, mint a WPEngine, Media Temple, SiteGround, Cloudways vagy BlueHost, amelyek megóvják webhelyét. Tudjon meg többet a legjobb webgazda a VentureHarbour tárhelyi útmutatójában. Miután kikerült a megosztott gazdagépről, tovább léphet a hatékonyabb lehetőségekre, például a kezelt WordPress tárhelyre.

Tehát van megosztott tárhelyes története? Szeretnénk megtudni, mi volt az Ön tapasztalata. Ha további tippeket szeretne elkerülni a házigazdák számára, vagy válasszon egyet, kérjük, ossza meg választási lehetőségeit az alábbi többi olvasóval!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map