7 alapvető lépés a WordPress webhely elindítása előtt

7 alapvető lépés a WordPress webhely elindítása előtt

Az első WordPress webhely elindítása izgalmas élmény. Sokak számára ez egy új kaland kezdete, mások számára valódi fejfájást jelenthet.


Ennek oka az, hogy sokan nem hajtanak végre egyszerű, mégis létfontosságú műveleteket a webhelyük elindítása előtt, ami mindent eredményezhet a hackertámadástól a teljes adatvesztésig, anélkül, hogy reményt kapna annak visszaszerzésére..

Szerencsére ezt meg tudja akadályozni a megfelelő eszközökkel. Az alábbiakban felsoroljuk hét lépés, amelyet meg kell tennie a WordPress webhely elindítása előtt.

1. Válassza ki a megfelelő témát

Válassza ki a megfelelő WordPress témát

A webhelyhez megfelelő sablon megtalálása talán a teljes folyamat legfontosabb lépése. Ennek oka az, hogy egy téma beállítja a teljes webhely hangját.

Ha például üzleti webhelyet készít, de olyan témát választ, amelyben nincs professzionális megjelenés, akkor nem veszik komolyan.

Javaslom, hogy keressen sablonokat az általuk kiszolgált webhelykategória alapján, majd határozza meg, melyik tervezés felel meg legjobban az Ön webhelyének.

2. Készítsen biztonsági másolatot

A WordPress biztonsági mentése

A weboldal felépítése sok időt és energiát igényel. Sajnos ez az energia egy pillanat alatt pazarlásba kerülhet. Ezért elengedhetetlen a WordPress biztonsági mentése, beleértve az összes fájlt, kódot és tartalmat.

Által biztonsági másolat készítése, biztos lehet benne, hogy webhelyét szükség esetén bármikor vissza lehet állítani. A legjobb biztonsági mentési bővítmények lehetővé teszik az ütemezett biztonsági másolatok létrehozását, biztosítva, hogy minden alkalommal, amikor a webhelyet hozzáadja vagy felülvizsgálja, egy új példányt mentsen el.

Szeretek saját biztonsági mentéseket készíteni, és további intézkedésként tárolni őket a számítógépemen.

3. Erősítse meg a rendszergazda területét

Hogyan védjük meg a WordPress rendszergazda területét

Mivel a WordPress olyan népszerű weboldalépítő platform, inkább hajlamosak a támadásokra, mint a többiek. Ezért elengedhetetlen a háttér megerősítése minden rendelkezésre álló eszközzel.

A kezdet legkézenfekvőbb módja az erős jelszó kiválasztása. A könnyen kitalálható szó kiválasztása helyett betűk, számok, speciális karakterek és nagybetűk kombinációját használja.

Ezután állítsa be a kétlépcsős azonosítás folyamat. A jelszó mellett a webhely belépéséhez is szüksége lesz egy Google Authenticator kódra. Szeretne gyors javítást? Tájékozódjon ezek közül a fantasztikus, két tényezős hitelesítési WordPress bővítmények közül, amelyek segíthetnek.

Végül l védje meg a WordPress adminisztrációs területétutánozza a bejelentkezési kísérletek számát. Ez hozzájárulhat a brutális erőszakos támadások megakadályozásához – a hackerek által használt általános technika, amelyben a különböző bejelentkezési kombinációkat többször megkísérlik. Egyes hosting cégek ezt a szolgáltatást építik be (mint például a WP Engine), így éjszaka szeretnék még egyszer ellenőrizni, mielőtt telepítenek egy olyan plugint, mint például a A bejelentkezési kísérletek korlátozása vagy Bejelentkezés bezárása.

A háttérprogram biztosításával szabadon aggódhat más dolgok iránt.

4. Csatlakozás a Google Eszközökhöz

WordPress plugins a Google Services integrálásához

Bár a WordPress-en elérhető eszközök segítségével nyomon lehet követni webhelyének haladását, tanácsos a webhelyet a Google Search Console és A Google Analytics.

A Google nemcsak több adatot szolgáltat, mint bármely más webhely-követő eszköz, hanem feltérképezési jelentéseket is szolgáltat a webhely lényeges elemeiről, ideértve annak gyorsaságát, megfelelő betöltését, valamint azt, hogy nincsenek hiányzó vagy törött linkek.

Használhatja a Google Search Console 404 hibát találhat, megkönnyítve a helyszíni problémák figyelését és kijavítását, még mielőtt azok a forgalmat befolyásolnák.

A Google Analytics elengedhetetlen a közönség, a kedvelésük és a nem tetszésük megértéséhez. Ha nem tud megnevezni három jellemzőt a felhasználókkal kapcsolatban, akkor valószínűleg nincs sok megértése annak, ki vagy, ahonnan származnak.

Mivel ezeket az eszközöket annyira könnyű beállítani, valójában nincs mentség arra, hogy ne rendelkezzenek velük. Ha el szeretne kezdeni a Google Analytics használatával, vagy egyszerűen integrálni szeretné a Google szolgáltatásait a WordPress-rel, kérjük, nézd meg blogunkat.

5. Állítson be egy e-mailt a domain nevére

Növelje / készítse el e-mail listáját a WordPress webhelyén

Az informált webmesterek tudják, hogy a webhely domain nevéhez csatolt e-mail kritikus fontosságú elem az e-mail lista elindítása és összeállítása előtt..

Ennek oka az, hogy egy másik domain e-mail címének (azaz a gmail.com) használata problémákat okozhat az úton. Ezek többek között az e-mailes értesítések elmulasztását szolgálhatják a levelezőszervereknek, amelyek összekeverik a leveleket hamis e-mailekkel.

A domain alapú e-mail azt is bizonyítja a felhasználók számára, hogy e-mailjeik közvetlenül a forrásból származnak, amellett, hogy egyszerűbben profinak tűnnek.

Ha még nem állította be az e-mail fiókját az indítás előtt, akkor itt az ideje. Ha az e-mail nem támogatott, vagy nem szerepel a tárhely-csomagban G Suite a Google által. Ez egy nagyszerű eszköz, amely megkönnyíti a kisvállalkozás számára hasznos eszközök kezelését egy helyen,

6. Tesztelje a felhasználói élményt

A WordPress webhely korszerűsítése és a felhasználói élmény javítása

Weboldal létrehozásakor könnyen bekerülhet a pillanatba, és kihagyhatja a nagy képet. Ez befolyásolhatja a weboldal sok aspektusát, de különösen káros a webhely általános felhasználói élményeire.

Alapvető fontosságú, hogy teszteljék a felhasználói élményt, és korszerűsítsék webhelyét az indítás előtt. Ez nem csak egy jó ötlettel szolgál az Ön webhelyének működéséről, de segítséget nyújthat olyan hibák vagy problémák felfedezésében is, amelyeket korábban nem vett észre..

Ugyanakkor ne csak bízz magadra a feladatot. Fontos, hogy egy kívülálló szemléletmódot kapjunk arról, hogy egy webhely hogyan érzi magát. Gyakran elégedettek vagyunk a munkával, és hiányoznak a hiányzó kérdések.

Csak győződjön meg róla, hogy minden tanácsát lépésről lépésre veszi, és vegye figyelembe a különböző szempontokat.

7. Végezzen teljesítményteszteket

Pingdom eszközök

Bár a teljesítmény technikailag a felhasználói élmény része, a kategória annyira fontos, hogy teljes pontot szenteljek neki. Webhelyének teljesítménye mindent befolyásol, a visszafordulási aránytól kezdve a SEOig. Ennek oka az, hogy a felhasználók gyors töltési időt várnak el, és így van a Google is.

Ha a webhely betöltési sebessége nem optimális, akkor tegyen intézkedéseket annak biztosítására, hogy gyorsítótárazó eszközzel gyorsítsa fel. Az olyan eszközök használatával ellenőrizheti, hogy az egyes intézkedések hogyan befolyásolják webhelyét Pingdom.

Következtetés

Ez a hat lépés csak a kezdet. A legsikeresebb webhelyeket olyan emberek üzemeltetik, akik soha nem hagyják abba a tanulást, és mindig törekednek a jobb, hatékonyabb megoldások keresésére.

Sok szerencsét a dobodhoz!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map