6 tipp a több szerzőből álló WordPress blog kezeléséhez

A legtöbb blog egyszemélyes műveletként kezdődik. Van egy olyan témája, amely igazán érdekli, és elindít egy webhelyet, amelyről beszélni tud. Egy idő után a webhely növekedni kezd, és egyszerűen nincs elég idő ahhoz, hogy annyi tartalmat hozzon létre, amennyit tényleg szeretne, vagy úgy érzi, hogy új hang szükséges a dolgok frissítéséhez. A növekedés folytatása érdekében meghozza azt a döntést, hogy be kell vonnia még néhány írót.


Mielőtt átalakítja blogját több szerzőből álló weboldalra, helyezze be néhány alapvető folyamatot. Szüksége lesz többek között a közreműködők irányelveire és a szerkesztői naptárra annak érdekében, hogy megkönnyítse az életét a jövőben.

Miután a webhely felállt és működik több közreműködővel, mindent kezelni kicsit nehezebb lesz. Különböző szerkesztői feladatok vannak, például a több író felülírása és az összes hozzárendelési határidő megőrzése, valamint annak biztosítása, hogy az írott tartalom megfeleljen a webhely elképzeléseinek, és rendszeresen megjelenjen..

Vessen egy pillantást néhány tippre, amelyek segítenek a több szerzőből álló blog kezelésében, és hogy ésszerűvé tegyék webhelyed növekedésével.

1. Mindig előre

Ez szorosan kapcsolódik a szerkesztői naptárhoz, amelyet a webhely elindítása előtt hozott létre (létrehozott egy szerkesztői naptárt, ugye?). Ha egynél több íróval rendelkezik egy webhelyen, akkor érdemes előre megjelölni a témákat, mindegyiknek legalább egy héttel a határidő előtt kell megtennie a hozzászólást..

Az ilyen módon történő továbbmunkálás időt ad a bejegyzés szerkesztésére, visszajelzés küldésére az írónak, és biztosítja, hogy néhány hétig előkészíti a webhelyet. Ha sok tartalom van előre megtervezve, akkor szabadságot élvezhet a bejegyzések előterjesztésében a közzétételi ütemtervben az írókkal kapcsolatos bármilyen probléma megoldása érdekében..

Az előrehaladás jobban megtakarítja a józanságát, mint a listában szereplő bármely más tipp.

2. Hozzon létre egy „Írjon nekünk” oldalt

WriteForUs

Ha nyitva áll ahhoz, hogy az írók odafigyeljenek, akkor a blogjában kell lennie egy olyan oldalnak, amely megkönnyíti számukra a megkeresést.

Ennek az oldalnak tartalmaznia kell az összes információt, amelyre az írónak szüksége van a helyes hangoláshoz. Ez tartalmazhat egy linket a közreműködői iránymutatásokhoz, a pontos módszert, amellyel meg akarja osztani, vagy egyszerűen csak arra, hogy beírja adatait, hogy megközelíthesse őket..

Ez az oldal olyan eszköz, amely megkönnyíti az életét a jövőben. Minél nagyobb a webhelye, annál több író szeretne írni neked. Ha nincsenek egyértelmű folyamatok, ideje nagy részét a stílusok széles skáláján áthaladó írók pályáin keresztül gördül át, amelyek közül egyik sem felel meg az Ön webhelyének.

3. Rendeljen egyetlen szerkesztőt

A blogod elején csak egy szerkesztõ hangnak kell lennie. Függetlenül attól, hogy te vagy valaki, akit felvesz a munka elvégzésére, nekik kellene szerepelniük minden, a webhelyén közzétett bejegyzésben. Az egyetlen szerkesztő és a közreműködők irányelveinek köszönhetően a webhelyen egységes stílust biztosít, amely mind az írók, mind az olvasók számára előnyös lesz..

A webhely növekedésével szükség lehet további szerkesztők hozzáadására a különféle szakaszokhoz, vagy egyszerűen azért, mert egy ember számára túl sok munka van. Ha a kezdetektől egyértelmű hangot ad a webhelynek, akkor ezen szerkesztő pozíciók kitöltésének egyik módja az lehet, hogy elősegíti rendszeres közreműködőit, akik megmutatták minőségüket. Már hozzászoktak ahhoz, hogy a vezető szerkesztő által meghatározott stílusban dolgozzanak, és képesek lesznek kikényszeríteni, hogy a jövőben minden új író számára írják őket..

4. Hozzon létre egy Writer adatbázist

Sok író fog felkeresni Önt, akik szeretnének írni az Ön webhelyén. Néhányan nagyszerűek lesznek, mások nem. Akárhogy is, rendelkeznie kell ezekkel az információkkal, valamint elérhetőségeikkel, hogy milyen feladatokat elvégeztek vagy még fenn vannak, és hogyan kell fizetni nekik, miután átadták a megbízásukat..

Az írói adatbázis ideális módszer erre. Nem feltétlenül kell valami fantasztikusnak lennie, egyszerűen létrehozhat táblázatot az összes ilyen információval, vagy használhat online CRM eszközt.

Az adatbázishoz való megközelítés során azonban olyasmi legyen, amelyet folyamatosan frissít minden új íróval és minden olyan megbízással, amelyet a jelenlegi íróknak ad ki.

5. Kommunikáció az írókkal

te kell rendszeresen kommunikáljon íróival. Ez a kommunikáció attól kezdve, hogy konzervált e-mailt kap az új írók számára, akik szeretnék neked írni, és a visszajelzést a jelenlegi íróinak küldött tervezeteiről, minél többet kommunikál az írókkal, különösen amikor először dolgoznak az Ön számára, annál több kiszabadsz tőlük.

Nem akarja bombázni az írókat e-mailekkel, miközben ők próbálnak neked üzenetet írni. Lehetségesnek kell lennie arra, hogy válaszoljon kérdéseire, és visszajelzést adjon nekik, ha erre szükségük van.

A megbízás befejezésekor és ideje fizetni őket, mindig azonnal kommunikáljon velük. Semmi sem gyorsabbá teszi a munkaviszonyot, mint az íróknak, akiknek meg kell fizetniük az ígért fizetést.

Légy barátságos és profi, és a legtöbb helyzeten keresztül látni fogja. Ezek a kommunikációk jó módszer az író valódi személyiségének felmérésére. Ha nem kommunikálnak jól veled, miért szeretne velük együtt dolgozni a jövőben? Mindig könnyebb együtt dolgozni egy jó íróval, aki profi, egy nagyszerű íróval szemben, aki pelyhes.

Mindkét oldal szakmai kommunikációja rendkívüli módon fontos.

6. Mutassa meg íróit

Korábban már erről beszélt, de olyan plugin segítségével, mint például a Fanciest Author Box, bemutathatja az összes írót. Az írók szívesen látják nevüket byline-ban, vagy egy weboldal szerzőjeként. Ha van valami módja annak, hogy linkeljenek az ön webhelyén folyó munkájukhoz, akkor ingyenes marketingre vágyik őket, amikor megosztják munkájukat a közösségi médián keresztül..

Amellett, hogy minden szerzőnek saját postai archívumot ad – ami akkor történik, amikor egyedi bejelentkezéseket ad nekik, nem pedig a vendég szerzői bejelentkezés használatát -, létrehozhat egy közreműködő oldalt, amely felsorolja az összes írót, és büszkeséget ad nekik a tulajdonuk felett, amit írnak. . Ez megnehezíti őket, hogy nehezebben dolgozzanak az Ön számára, és extra kevés lendületet ad nekik, hogy minden, az Ön webhelyén írt cikk a legmagasabb minőséget biztosítsák, amelyre képesek.

Egy másik módja annak, hogy bemutassák azokat az írókat, akik rendszeresen hozzájárulnak, az, ha „promóciót” ad nekik. Adj nekik egy címet a szerzőik mezőbe, amely tükrözi a webhelyhez fűződő hozzájárulást, és elvonja őket az általános közreműködőktől. Ez lehet valami olyan egyszerű, mintha „Senior Writer” -nek nevezzük őket, vagy egy adott témában vezető íróvá tesszük őket. Ez növeli profilját, és nehezebbé teszi a munkát, hogy kitűnjön a tömegből, hogy igazolja a többi íróval szembeni emelkedését.

Van-e további tanácsa??

Remélem, hogy ezek a tippek segítenek a több szerzőből álló webhely kezelésének nehéz folyamatában. Ez semmiképpen sem a tanácsok kiterjedt listája, ám ezeknek a tippeknek a sok felmerülő kérdéssel a pályán kell tartaniuk.

Kezel egy több szerzőből álló webhelyet? Van valamilyen tanácsadása, amelyet itt nem fedeztünk fel? Szeretnénk hallani rólad az alábbi megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map