6 Lokalizációs csapkod a WordPress webhelyének forgalmának növelésére

6 Lokalizációs csapkod a WordPress webhelyének forgalmának növelésére

A webhely lokalizációja az egyik legnemesebb és felhasználóbarát módja annak, hogy új közönséget vonzzon vállalkozásához. Mivel azonban olyan sok webhely létezik az iparágban, csak annyit lehet tenni, hogy kiemelkedjen.


Átlagosan a márkák 7 különféle piacon mutatnak lábnyomot 7 különféle lokalizációs kínálaton keresztül (ideértve a natív terméket is). A tanulmányok ezt is mutatják Az online felhasználók 75% -a inkább az anyanyelvükön olvasnak és vásárolnak. Ez nyilvánvalóvá teszi, hogy a lokalizáció szükségessé válik a számos online iparágban tapasztalható növekvő verseny miatt.

Ebben az esetben is szokatlan, mérföldön kívüli lokalizációs csapdák kerülnek játékba. Ezeket a fordítási tevékenységeket az iparág többé-kevésbé ismeri. Különleges elkötelezettséget és gondosságot igényelnek a végrehajtásban, ezért a legtöbb vállalkozás hajlandó elhanyagolni őket.

A tartalom lokalizációjának előnyei

Először nézzük meg, miért kell külön figyelni a lokalizációra.

Bővített online láthatóság

Röviden: a lokalizáció a WordPress-webhely tartalmának más nyelvre történő teljes lefordítását jelenti. Logikus, hogy ez a lépés több előnnyel jár a márka és az egész forgalom szempontjából.

A lokalizáció egyik legszembetűnőbb előnye a keresőmotorok rangsorának és az online általános láthatóságának növekedése. A honosított tartalomnak köszönhetően sokkal nagyobb valószínűséggel jelenik meg webhelye az emberek keresési eredményoldalain a Google-ban, a Bingben és a Yahoo-ban..

Szélesebb közönség elérése

Az embereknek nem feltétlenül kell angolul beszélniük az internet használatához. Annak biztosítása, hogy tartalma elérhető legyen a globális nyelveken, biztosítja, hogy sokféle embert vonzzon webhelyére. Ide tartoznak a népszerű nyelvek, például a német, az orosz, a spanyol és a francia.

Azok a látogatók és ügyfelek, akik egyébként valószínűleg nem adnának külön pillantást az Ön webhelyére, élvezhetik a tartalmat, megrendelhetik termékeit és egyéb módon interakcióba léphetnek az Ön webhelyével. Ez lehetővé teszi a szájról szájra történő ajtó terjesztését az Ön webhelyén a világ különböző régióiban. Egy franciaországi ember sokkal nagyobb valószínűséggel oszt meg egy cikket vagy terméket franciául. Azáltal, hogy anyanyelvükön a közönség felé fordul, növelheti elérhetőségét és webhelyének forgalmát.

Magas ROI

Az üzleti tulajdonosok és a webhely adminisztrátorai gyakran szükségtelen kiadásnak tekintik a lokalizációt és a webhely optimalizálását. A webhely lokalizációjába való befektetés az idő múlásával eredményes. Ha biztosítja, hogy minél többen megértsék és felhasználják az Ön tartalmát, sokkal valószínűbb lesz, hogy vásárlóvá, követőjévé és befolyásolójává alakítsa őket..

Ez lehetetlen lenne az online hirdetés vagy a SEO egyéb módszerein keresztül. Miért? Az egyszerű tény miatt, hogy az emberek többsége nem csak egy nyelvet beszél. A WordPress lokalizációjába tartozó beruházás megtérülése (RoI) valódi tényező, amelyet érdemes megfontolni, mielőtt maga a lokalizációs folyamatba merülne..

Lokalizációs csapkodok, amelyeket figyelembe kell venni

Most a “csapkod”. Íme 6 egyszerű módszer a WordPress webhely tartalmának lokalizálására a jobb forgalom érdekében.

1. Kulcsszóoptimalizálás minden nyelven

Kulcsszóoptimalizálás minden nyelven

Röviden megvizsgáltuk a Search Engine Optimization (SEO) kérdését, de mit jelent ez a gyakorlatban? Röviden: a SEO lehetővé teszi a webhelyek magas vagy alacsony rangsorolását, a tartalom optimalizálásának szintjétől függően. Mint ilyen, fontos betartani a Google SEO előírásait, hogy a WordPress webhelyén magas forgalmat biztosítsunk. Az üzleti tulajdonosok egyik legnagyobb aggodalma az, hogy sok nemzetközi ügyfél egyszerűen nem vásárol olyan termékeket, amelyek nem kielégítik életmódjukat.

Például, A megkérdezett vásárlók 33% -a egyszerűen kijelentették, hogy nem hajlandóak vásárolni bármit, amely kizárólag USD-ben szerepel. Az értékesítés szociális mérnöki aspektusa ugyanolyan fontos az átalakulás során, mint a webhely teljes lokalizációs folyamata. Mint ilyen, fontos figyelembe venni a nemzetközi kulcsszavakat webhelye SEO-jában.

Az olyan platformokat, mint a Google Adwords és SEM Rush már az alapoktól kezdve jöttek létre, hogy megfeleljenek az egyes webhelyek SEO igényeinek. Ezek az eszközök nagyszerű átjárót jelentenek a webhely egészére kiterjedő tartalom lokalizációjához, különös tekintettel az általános forgalom növelésére. Biztosítják, hogy tisztában legyenek a legújabb iparági trendekkel és kulcsszavakkal, lehetővé téve maga a tartalom sokkal pontosabb és értelmesebb lokalizálását..

2. Multimédia tartalom lokalizáció

WPML médiafordítás

Nem titok, hogy az emberek az interneten böngészés közben vándorolnak a tartalomon. Ez azonban ellentmond annak, hogy továbbra is vonzza őket az Ön webhelyén. Ennek módosítása érdekében fontolóra kell vennie a multimédiás tartalom lokalizálását, az egyes oldalakon elvárt szöveges szöveg mellett. A képek, videók és audiális anyagok mind hozzáadják a végeredményt, amely az alkalmi, de gyakori látogatói konverzió.

A multimédiás tartalmakba helyezett átírások, feliratok vagy akár teljes lokalizációs erőfeszítések beszélnek rólad, mint márkáról. Az emberek sokkal valószínűbb, hogy felismerik a webhelyet, és vele foglalkoznak a tartalommal, ha teljes mértékben megtapasztalják azt, amit kommunikálni próbálnak..

A rossz vagy hiányos lokalizáció néha rosszabb, mint egyáltalán nem. Ne közeledjen a tartalom fordításához a barkácsolás módszerein keresztül, és ellenőrizze, hogy webhelyén minden információ a tartalom típusa szerint lokalizálódik-e.

Egy jó WordPress fordítási bővítménynek tartalmaznia kell a média fordítási lehetőségeket. Így szerkesztheti a címet, a feliratot vagy akár a képet is a nyelv alapján.

3. Kultúra-specifikus lokalizáció

A lokalizációval kapcsolatos általános tévhit, hogy ugyanaz, mint a fordítás. Ugyanakkor a kettő nem lehetne távolabb egymástól. A fordítás az eredeti tartalom közvetlen, egy-egy fordítását jelenti egy másik nyelvre. A lokalizációt ettől a folyamattól elválasztja a mögötte álló kulturális, társadalmi tényező.

Például a kínai és az amerikai látogatók eltérő módon látják a dolgokat, annak ellenére, hogy minden erőfeszítést meghökkent mindkét fél számára. Itt játszik szerepet a tartalom lokalizálása az egyes nyelvekre.

A helyes végrehajtás érdekében helyes gyakorlat az anyanyelvűekkel és a különböző nyelveken diplomával rendelkező írókkal való együttműködés. Lehet, hogy a kétnyelvű tartalom készítői nem elégségesek, ha webhelyének tartalma ugyanolyan mértékben megköveteli a műszaki ismereteket és az emberi kapcsolatot. Ahogy már említettük, kerülje a barkácsolás fordítását annak érdekében, hogy biztosítsa WordPress-webhelyének forgalomnövekedését és az azt követő konverziós arányokat az egész világon.

4. Gondolja át újra a felhasználói felületet és a navigációt

Gondolja át újra a felhasználói felületet és a navigációt

Csak azért, mert a tartalmát olyan nyelvekre fordította, mint például japán, görög és olasz, ez nem azt jelenti, hogy a munkád elvégzett. Valójában a webhelyek lokalizációjának egyik legnagyobb akadálya abban rejlik a műszaki optimalizálás maga a WordPress webhely.

Szövegkódolási problémák bármikor előfordulhatnak, ha számos ábécé van jelen. Nemcsak módosítania kell a felhasználói felületet (UI), hogy megfeleljen ezeknek a változásoknak, hanem módosítania kell a bemutatott tartalom háttér-kódolását is. Az olyan Unicode-szövegetípusok, mint az UTF, tökéletes választás a honosított webhelyek számára, különösen azok számára, amelyek tucatnyi nyelvet kínálnak.

Hasonlóképpen, a navigációs, a nyitóoldal és a kategóriák felhasználói felületét át kell alakítani, hogy megfeleljen az egyes nyelvek műszaki igényeinek. Ez hosszú távon sokkal magasabb SEO rangot biztosít az oldalai számára, valamint a WordPress-webhely nagyobb forgalmát.

Egy jól kódolt WordPress-téma (például a Total WordPress-téma) használata, amely támogatja az RTL-t és a különféle szövegtípusokat, remek hely a kezdéshez..

5. Tegye egyszerűvé és elérhetővé az átalakítást

Tegye egyszerűvé és elérhetővé az átalakítást

Míg a konverziós arányok követik a kezdeti forgalmat, a webhely láthatóságában játszott szerepet nem szabad túlbecsülni. Az e-kereskedelemre szánt webhelyeknek prioritásként kell kezelniük a webhely felületén található vásárlási gombok lehető legnagyobb hangsúlyt..

A blogoknak ugyanezt kell megtenniük a megjegyzésrészekre és a közösségi média gombjaira. Míg a vállalati webhelyeknek prioritásként kell kezelniük ügyfélszolgálatukat és kapcsolattartóinkat. Attól függően, hogy webhelye milyen fontos szerepet játszik vállalkozásának online ábrázolásában, gondoskodnia kell arról, hogy mindenki számára könnyű legyen vele foglalkozni és átalakítani,.

Ez biztosítja, hogy a látogatók a bemutatott tartalommal kapcsolatba lépjenek, függetlenül az anyanyelvüktől vagy a lokalizációs lehetőségektől, mihelyt megérkeznek a weboldalra. Ez viszont magasabb átváltási arányokat, jobb SEO rangsorolást és nagyobb bevételt eredményezhet vállalkozása számára attól a réstől függően, amelyben működik (értékesítés, hirdetés, szolgáltatások stb.).

Optimalizálja webhelyét az ólom generálása érdekében, szem előtt tartva a SEO-t és a lokalizációt is. Például az OptinMonster segítségével célzott kampányokat hozhat létre a hely alapján. Így kiválaszthatja az optin stílust (felbukkanás, formában történő csúsztatás, kilépési szándék stb.) És a szöveget, amely a legmegfelelőbb a célközönség számára.

6. Visszajelzés és közönségkommunikáció

Végül, a helymeghatározás szempontjából az egyik legjobb eszköz a maga közönség. Ügyeljen arra, hogy mindig nyitott legyen a javaslatokra, a visszajelzésekre, a konstruktív kritikára és az alkalmi fecsegésre a közönséggel. Használja ki az összes rendelkezésre álló lehetőséget, hogy beszélgetést indítson és beszéljen a releváns ipari témákról, valamint gondolatairól és véleményéről az Ön webhelyéről és márkájáról.

Ez egy felbecsülhetetlen visszajelzés és kritika forrása, amelyre nehezen kellene nyomon követni. Az Ön webhelyére érkező nemzetközi közönség kétségkívül tippeket és tanácsokat fog kapni a lokalizáció további fejlesztése érdekében. Ezzel a bemeneteik értékes eszközévé válnak a webhely folyamatos optimalizálásában, így véleményük gyakorlati szempontból számít.

Ezt ismét a WordPress-webhely magasabb forgalmi sebességének biztosítása érdekében teszik. De ez nem azt jelenti, hogy a dolgokat szigorúan műszaki és szakmailag kell tartani. Vegyen részt a beszélgetésben, akárcsak a közösségi médiában és a népszerű fórumokon, annak érdekében, hogy a lehető legjobb benyomást keltse követőire.

Legjobb lokalizációs bővítmények

A lokalizáció fantasztikus eszköz, de a tartalom fordítása unalmas lehet. Ki kell fejlesztenie egy módját a lokalizált tartalom megjelenítésére az olvasók számára anélkül, hogy a SEO-t károsítaná. Itt jön be egy jó fordító plugin.

WPML

WPML Translation WordPress bővítmény

Információ és letöltésView a Demo

Annak ellenére, hogy önmagában nem önálló platform, ez továbbra is az egyik legjobb WordPress plugin, amelyet a tartalom lokalizációja szentelt. Elég intuitív és zavaró, lehetővé téve a mélyreható lokalizációt mind manuálisan, mind automatikusan. A WPML SEO integrációval és egyéb életminőség-kiegészítésekkel is rendelkezik, amelyek egyidejűleg jelentősen növelik a forgalmat.

TranslatePress

TranslatePress - WordPress fordítás és többnyelvű beépülő modul

A WordPress webhelyének fordítása nem kell, hogy nehéz folyamat legyen, ha a megfelelő beépülő modult használja az elvégzett munkához. A TranslatePress egy könnyen használható bővítmény, amely képes egy teljes weboldal egyszerre lefordítására, beleértve az űrlapokat is. Teljes mértékben integrálva van a Google fordítással, ezért több tucat nyelvhez fér hozzá, amelyeket használhat. A Translate Press kiválóan alkalmas e-kereskedelmi webhelyekre, mivel könnyű és zavaró.

Weglot

Weglot Többnyelvű WordPress bővítmény

Ha megpróbálja lokalizálni a WordPress webhelyet különböző országok és közönségek számára, a Weglot lehetőséget kínál a folyamat ésszerűsítésére. Ezt automatikus tartalomérzékeléssel hajtja végre, ami azt jelenti, hogy a Weglot felhasználói felületén központosított hozzáférést biztosít az összes írott tartalomhoz. Ez lehetővé teszi a csoportos együttműködést is, lehetővé téve más írók és fordítók meghívását a webhelyére, hogy hosszú távon sokkal jobb minőségű legyen a fordítás..

Összegzésben

Annak ellenére, hogy nyilvánvalóan vágyakoznak a nagyobb forgalomra és a konverzióra, fontos, hogy magad a a közönség cipője ennek során. Feltétlenül vizsgálja meg az iparág legnépszerűbb nyelveit, és hogy ezeknek van-e értelme a meglévő tartalom szempontjából.

Ne döntsön a sikeres vállalkozások külső véleményein, mert a siker nem univerzális – nagyon szubjektív. Miután eldöntötte azokat a nyelveket, amelyeket folytatni fog a folyamatos optimalizálási törekvéseinél, tartsa szem előtt ezeket a csapdákat. Ez egy nagyszerű lehetőség a WordPress-webhely általános teljesítményének fokozására!

Van más lokalizációs tippeket vagy trükköket? Vagy kérdés azokkal, amelyeket megosztottunk? Hagyj egy megjegyzést – szívesen meghalljuk Önt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector