50+ Gyakran ismételt kérdések a WordPressről

Gyakran ismételt kérdések a WordPressről

Kérdése van? Nincs probléma – mindennapi kérdésünk van a WordPress-szel kapcsolatban. Annak érdekében, hogy azt gondoljuk, megosztjuk és kibővítjük a WordPress-rel kapcsolatban feltett leggyakoribb kérdéseket! Rengeteg témát fedünk le, ideértve:


 • A WordPressről
 • A WordPress telepítése
 • A WordPress alapjai
 • WordPress Blogging
 • WordPress oldalak
 • A WordPress testreszabása
 • WordPress SEO
 • A WordPress felgyorsítása
 • WordPress biztonság
 • Pénzkeresés a WordPress segítségével

Olvassa tovább (és görgessen) a WordPress összes GYIK-ján.

Contents

Kérdések a WordPressről

Nem biztos benne, hogy a WordPress megfelelő-e az Ön számára? Itt találunk választ a WordPress-szel kapcsolatos alapkérdésekre, hogy mi az, mennyibe kerül és még sok más.

1. Mi a WordPress??

Mi a WordPress?

A WordPress egy népszerű tartalomkezelő rendszer (CMS), amelyet felhasználhat webhelye táplálására a saját tárhelyi tervében. A WordPress lehetővé teszi egy blog, céloldal, online áruház, fórum vagy más weboldal létrehozását a felhasználók számára az egész világon.

Zavaros a WordPress két verziója közötti különbségek miatt? Vessen egy pillantást erre a teljes útmutatóra a WordPress.com vs WordPress.org webhelyen, és miért gondoljuk miért jobb a WordPress.org.

2. A WordPress ingyenes?

Maga a WordPress egy ingyenes, nyílt forrású webszoftver, de annak használatához befektetnie kell egy webtárhely-tervbe. Havonta kevesebb, mint 1 dollár tárhelyet találhat megosztott tárhely-tervben, de javasoljuk, hogy fordítson egy kicsit többet egy felügyelt WordPress-tárhely-tervre, hogy megkönnyítse webhelyének beállítását és karbantartását..

3. A WordPress elérhető az én nyelvemen?

Talán! Jelenleg 169 helyi WordPress-fordítás érhető el, 10 közülük 100% -ban naprakész. Csak látogasson el a WordPress Polyglots oldal, hogy ellenőrizze a nyelvét, vagy akár hozzájáruljon a fordítási folyamathoz.

4. Tudnom kell, hogyan kell kódolni a WordPress használatához?

Egyáltalán nem! A legtöbb WordPress-felhasználó nem fejlesztő, mivel nem kell megtanulnia a bonyolult CSS-t vagy a PHP-t, ha rengeteg funkcióban gazdag téma és beépülő modul van a webhely megváltoztatásának megkönnyítéséhez..

A WordPress telepítése

Miután eldöntötte a WordPress használatát, könnyű az indulás. Csak telepítse a WordPress-t, majd adjon hozzá egy témát és még néhány plugint a webhely felépítésének megkezdéséhez.

5. Hogyan telepíthetem a WordPress programot?

A WordPress manuálisan telepíthető a 5 perces telepítési folyamat, de a legtöbb hosting cég ezt sokkal könnyebbé teszi. A legtöbb megosztott tárhely-terv egy kattintással történő telepítéssel rendelkezik a fiók főoldalán vagy a cPanelben. De ha egy olyan kezelt WordPress gazdagépet választ, mint a WP Engine, a Flywheel vagy a Kinsta, akkor semmit sem kell tennie – a WordPress már előre telepítve van az Ön számára.

6. Telepíthetem a WordPress-t a számítógépre?

Igen tudsz! A WordPress használatával lehetősége van arra, hogy lokálisan (a számítógépen) telepítse szinte bármilyen operációs rendszerre. Képzettségi szintjétől függően használhat harmadik féltől származó szoftvert, például Desktop Server vagy Local by Flywheel, vagy manuálisan is telepítheti a WordPress szoftvert a MAMP, WAMP vagy LAMP segítségével.

7. Hogyan frissíthetem a WordPress programot?

A frissítések egyszerűek, mivel ezeket a WordPress irányítópultján fogja látni. Frissítés telepítéséhez kattintson a frissítés / frissítés ikonra, vagy keresse meg a Irányítópult> Frissítések és kattintson a gombra a “Telepítés most.” Látnia kell egy megerősítő képernyőt, amely a telepítés befejezése után üdvözli a WordPress legújabb verzióját.

8. A WordPress milyen verzióját használom?

WordPress verziószám

Nem biztos benne, hogy a WordPress melyik verzióján fut a webhely? Csak jelentkezzen be a WordPress webhelyére, és az irányítópult jobb alsó sarkában látnia kell az aktuális verziószámot.

9. Importálhatom-e bejegyzéseimet egy másik blogból vagy blogplatformról?

Igen – exportálhat tartalmat a régi blogjából, majd importálhatja az új WordPress blogba. A régi blogplatformon alapuló teljes utasításokért lásd a WordPress hivatalos útmutatóját tartalom importálása.

10. Hogyan változtathatom meg a WordPress webhelyem stílusát??

A WordPress webhelyének megjelenését a legegyszerűbben egy új témával módosíthatja. A WordPress téma olyan, mint egy stílusos webhely. A témája egyedi megjelenést fog nyújtani a webhelyének, és a témában szereplőktől függően hozzáadhat funkciókkal testreszabási lehetőségeket, például színeket, betűkészleteket, menüket, kütyüket, oldalakat, postai típusokat, postai formátumokat és még sok másat.

11. Hogyan telepíthetek egy WordPress témát?

Telepítse a WordPress témát

Új témanapló telepítéséhez a WordPress webhelyére, és keresse meg a Megjelenés> Témák> Új hozzáadása. Innen vagy böngészhet olyan ingyenes témák között, amelyek a WordPress.org weboldalon érhetők el, vagy rákattinthat a „Téma feltöltése” gombra kattintva feltöltheti a zip fájlt egy olyan témára, amelyet letöltött vagy másutt vásárolt.

12. Hibát kapok, amikor megpróbálom telepíteni a WordPress témát – mit tegyek?

Van néhány általános hibák a WordPress téma telepítésekor, de a leggyakoribb a „hiányzó stíluslap”. Ez azt jelenti, hogy rossz fájlt vagy mappát próbált telepíteni. A legjobb megoldás az, ha kétszer ellenőrzi, hogy feltölti-e a telepíthető téma-zip fájlt (nem szabad nyitott mappa, vagy az összes fájl és dokumentáció zip-je).

Egy másik általános hiba a fehér képernyő, amikor új téma telepítésére próbálkozik. Ez gyakran azt jelenti, hogy meg kell növelnie a szerver memória korlátját. Néhány tárhelyszolgáltatónak lehetősége van a fő adminisztrátorra vagy a cPanelre, de segítségért mindig forduljon a tárhelyszolgáltató támogatási csoportjához.

13. Hogyan adhatok új funkciókat a WordPress-hez?

Számos funkciót és funkcionalitást adhat a WordPress webhelyhez pluginekkel. A WordPress plugin lényegében kiegészítő webhelyének. A bővítmények általában új funkciókat vagy funkciókat adnak hozzá a WordPress webhelyéhez, kevés erőfeszítéssel. Csak telepítse és konfigurálja a plugin beállításait.

14. Hogyan telepíthetek egy WordPress bővítményt?

Telepítse a WordPress beépülő modult

A plugin telepítése nagyon egyszerű. A WordPress irányítópultján menjen a Beépülő modulok> Új hozzáadása. Innentől a keresés segítségével megtalálhatja a telepítéshez a WordPress.org ingyenes plugint, vagy kattintson a „Töltse fel a beépülő modult”Gombra kattintva feltöltheti a harmadik féltől megvásárolt vagy letöltött bővítmény zip fájlját.

A WordPress alapjai

Most, hogy a WordPress telepítve van és készen áll a használatra, fedezzük fel azokat a lényeges alapvető tényeket, amelyeket tudnia kell a WordPressről.

15. Hogyan változtathatom meg a logómat??

Logó módosítása vagy feltöltése a WordPress programban

Új logó feltöltéséhez jelentkezzen be a WordPressbe, és keresse meg a Megjelenés> Testreszabás. A WordPress-típustól függően előfordulhat, hogy megjelenik egy „márkajelzés” vagy „fejléc” szakasz, és ott látnia kell egy egyedi logó feltöltésének lehetőségét..

Alternatív megoldásként, ha a témája egyéni témapanelt használ a WordPress testreszabási eszköz helyett, akkor egyszerűen válassza ki a témapanelt a fő irányítópulton, keresse meg a márkanév / fejléc részt, és találjon lehetőséget a logójára.

16. Hogyan szerkeszthetem a WordPress menüt?

A WordPress menünek (vagy navigációnak) tartalmaznia kell linkeket a weboldal kulcsoldalainak vagy hozzászólásainak. A WordPress Irányítópulton ugorjon a Megjelenés> Menük. Innen létrehozhatja, szerkesztheti és hozzárendelheti a menüket.

 • Menü létrehozása: Kattintson a kék linkre az „új menü létrehozása” lehetőséghez, és nevet adjon az új menünek.
 • Menü elemek hozzáadása / eltávolítása: Használja a képernyő bal oldalán található lehetőségeket a már közzétett oldalak, hozzászólások, kategóriák és címkék hozzáadásához, vagy használja az egyéni hivatkozások lehetőséget (ami nagyszerű linket mutat más webhelyekre). Egy elem törléséhez a menüből kattintson az elem „eltávolítása” linkjére.
 • Menühely hozzárendelése: Miután linkeket adott hozzá a menühöz, használja az oldal alján található Menübeállítások részt, hogy kiválassza a menü helyét. Ezek a helyek a WordPress témától és a téma által meghatározott helyektől (fejléc, felső sáv, lábléc stb.) Függnek.

17. Hogyan szerkeszthetem az oldalsávomat??

WordPress oldalsáv-kütyü

A WordPress kütyüket használ az oldalsávban megjelenített tartalomhoz. A kütyü megváltoztatásához nyissa meg az irányítópultot, és keresse meg Megjelenés> Widgetek. Innen húzással és ejtéssel hozzáadhatja, eltávolíthatja vagy átrendezheti a kütyüket, valamint az egyedi widget opciókkal testreszabhatja az oldalsáv megjelenését..

Témája alapján talán további oldalsáv-testreszabási lehetőségeket találhat az alábbiakban Megjelenés> Testreszabás> Oldalsáv a színek, az oldalsáv szélessége stb.

18. Hogyan változtathatom meg a láblécemet?

A WordPress láblécjei, mint például az oldalsávok, kütyüket használnak (kivéve, ha a témában egyedi vagy alternatív lábléc található). Egyszerűen megy Megjelenés> Widgetek változtatni.

És csakúgy, mint az oldalsávok, ha a témája egyedi láblécoszlopokhoz, stílusokhoz, szerzői jogokhoz és egyéb elemekhez tartozik, akkor valószínűleg megtalálja azokat a Megjelenés> Testreszabás> Lábléc vagy egy egyedi témapanelen belül.

19. Hogyan változtathatom meg a jelszavam??

Ha már bejelentkezett a WordPress-fiókjába, kattintson a felhasználónévre a képernyő jobb felső sarkában lévő adminisztrátori eszközsoron (ha az adminisztrátori sáv le van tiltva, akkor egyszerűen lépjen a következő oldalra: Felhasználók> Saját felhasználóneved a műszerfalon keresztül).

Generáljon új WordPress jelszót

Görgessen a képernyő aljára, és kattintson a jelszó visszaállításának lehetőségére. Írja le jelszavát, vagy adja hozzá a bejelentkezési alkalmazásához (például 1Pass), majd mentse.

Elfelejtett jelszó

Ha zárolva van a fiókjából, lépjen a bejelentkezési oldalra (általában a yourwebsite.url / wp-admin webhelyen), kattintson a „Elfelejtette a jelszavát?” linkre, és kövesse az utasításokat a jelszó e-mailben történő visszaállításához.

És ha valamilyen okból egyik sem működik, akkor a jelszavát manuálisan állíthatja vissza a phpMyAdmin vagy a mySQL segítségével (de ezt csak akkor javasoljuk, ha a kódolás kedveli).

WordPress Blogging

Miután elkészítette webhelyét, megkezdheti a tartalom hozzáadását. A WordPress megkönnyíti a hozzászólások és oldalak hozzáadását, így nem kell megfélemlíteni. De ha kérdése van, akkor ezek a kérdések és válaszok segíthetnek az első WordPress-üzenet létrehozásakor.

Hozzon létre egy WordPress hozzászólást

20. Hogyan hozhatok létre új hozzászólást??

Új WordPress hozzászólás létrehozásához először jelentkezzen be a WordPress telepítésébe, majd lépjen a következő oldalra Hozzászólások> Új hozzáadása. Innen felveheti hozzászólásának címét, tartalmát, kivonatait és egyebeket. Tudjon meg többet ebben az útmutatóban a WordPress-bejegyzés létrehozásáról.

21. Mi az a formátum??

A post formátum egy olyan stílus a blogbejegyzéshez, amely általában a médián / tartalomon alapul (kép, galéria, videó, idézet stb.). Ez az opció akkor található, ha blogbejegyzést készít a képernyő jobb oldalán a „Format” metamezőben. További információ a formátum utáni útmutatóban.

22. Hogyan adhatok hozzá egy kiemelt képet?

Ha egy hozzászólással dolgozik, kattintson a „Kiemelt kép beállítása” linkre a „Kiemelt kép” metamezőben. Ezzel megnyílik a médiakönyvtár. Válasszon egy képet, vagy töltsön fel egy újat, és mentse.

A kép általában a kép alapértelmezett méretei alapján jelenik meg, de a témától függően lehetnek további kivágások (amelyek a képet a téma kialakításának magassága / szélessége alapján vágják), vagy a megjelenítés (nyújtás, borítás stb.) Beállításai is rendelkezésre állnak. A beállítások megkereséséhez tekintse meg a témájának dokumentációját, bár gyakran megtalálhatók a Testreszabóban vagy a Téma panelen.

23. Hol választhatom meg a kategóriát, és címkéket adhatok hozzá hozzászólásomhoz?

Kategória kiválasztásához és címkék hozzáadásához használja a tartalom jobb oldalán található metamezőket, amikor hozzászólást hoz létre. Választhat a meglévő kategóriák és a leggyakrabban használt címkék közül, vagy létrehozhat újakat is.

24. Hogyan illeszthetek be videókat (vagy audio) a bejegyzésembe?

Számos módon lehet video- vagy audiofájlokat hozzáadni a WordPress-üzenetekhez. Első lehetőségként egyszerűen beillesztheti a linket a postai tartalomba, ha a média szerepel a támogatott oEmbed lehetőségek (beleértve a YouTube, a Vimeo, a Soundcloud és még sok más).

Egy másik lehetőség az, ha a WordPress témája tartalmaz beépített „Hozzászólási beállításokat”, amelyekkel videót vagy hangot adhat hozzá kiemelt médiumként (a kiemelt kép helyett). Ha ez a lehetőség elérhető a hozzászólásain, akkor egyszerűen illessze be a linket a médiabe, vagy töltse fel saját mp3- vagy videofájlját.

25. Hogyan adhatok hozzá képtárat a hozzászóláshoz?

Képgaléria hozzáadásához használhatja a beépített WordPress galériát. Egyszerűen kattintson a hozzászólás tartalmának tetején található „Média hozzáadása” gombra, és válassza a „Galéria létrehozása” lehetőséget. Ezután válassza ki a használni kívánt fényképeket, majd kattintson az „Új galéria létrehozása” gombra. Mielőtt befejezné és beillesztné, ellenőrizze azonban az oszlopok számát és a képek hivatkozási pontját (ha a képet a világítódoboz médiafájljához kapcsolja, akkor a mellékletet tartalmazó oldalra, ha a képet új lapon vagy egyéni URL-en szeretné megnyitni).

A második lehetőség a témához tartozó képgaléria vagy média lehetőségek használata. Egyes témák tartalmaznak egy galériabejegyzés-formátumot, és egy hozzászólás létrehozásakor a tartalom alatt egy „Képgaléria” metamező jelenik meg. Egyszerűen használja ezt a lehetőséget a „Képek hozzáadása” lehetőséghez, hogy kiválassza és illessze be a galériába használni kívánt képeket.

WordPress oldalak

A WordPress oldalak nem azonosak a hozzászólásokkal. Ehelyett az oldalakat olyan fontos tartalomhoz használják, amelyet meg szeretnének jeleníteni a webhelyén, például egy ismertető oldalt, kapcsolatfelvételi űrlapot és a legújabb blogbejegyzéseket.

26. Hogyan hozhatok létre új oldalt??

Amikor bejelentkezik a WordPress webhelyére, használja az irányítópult menüt a navigációhoz Oldalak> Új hozzáadása. Innentől nevet adhat az oldalának, hozzáadhat tartalmat, adathordozót, beilleszthet rövidítéseket, vagy akár egy oldal készítőjével is létrehozhat valami egyedi.

27. Mi az a sablon (és mi az)?

Honlapsablon

Egy oldalsablon az oldal egyedi stílusát alkalmazza. A használt témától függően előfordulhat, hogy van sablonjai a kezdőlaphoz, a teljes szélességű oldalhoz, a bloghoz, az üzlethez stb. Az oldalsablon kiválasztásához csak válassza ki a „Oldalattribútumok” legördülő menüből..

28. Hogyan állíthatom be a kezdőlapomat??

Honlapolvasó beállítás

A kezdőlap beállításához menjen a Beállítások> Olvasás. Vagy elhagyhatja az alapértelmezett értéket (amely a „Legújabb hozzászólásod”), vagy kiválaszthatja a „Statikus oldal” opciót, és beállíthatja a kezdőlapot a kezdőlapként létrehozott oldalra, és hozzáadhat egy hozzászólások oldalt, ha van ilyen..

Ha szeretne többet megtudni a kezdőlapáról, kérjük, olvassa el ezt a bejegyzést a kezdőlap beállításáról és szerkesztéséről.

29. Hogyan hozhatok létre kapcsolattartó oldalt??

Kapcsolatfelvételi űrlap 7

A WordPress nem tartalmaz beépített kapcsolati űrlapot, de plugin segítségével egyszerűen hozzáadhatja. Ajánljuk a 7. kapcsolatfelvételi űrlapot (ingyenes) vagy a gravitációs űrlapot (prémium). Mindkettő lehetővé teszi űrlap létrehozását, a lehetőségek testreszabását, majd a rövid kód használatával beillesztheti bármelyik üzenetbe vagy oldalba (lásd a fenti 7. kapcsolattartási példát)..

A WordPress testreszabása

A WordPress rendkívül rugalmas és könnyen módosítható, hogy illeszkedjen a személyes stílusához. Az alábbiakban bemutatja, hogyan lehet gyorsan megtalálni vagy hozzáadni a testreszabási lehetőségeket a WordPress webhelyéhez.

30. Használhatom-e a Google betűkészleteket a WordPress webhelyemre?

Természetesen! Számos prémium témához tartozik a beépített Google Betűkészlet-integráció, így mindössze annyit kell tennie, hogy keresse meg a betűkészlet beállításait vagy az alábbiakban Megjelenés> Testreszabás> Betűtípusok / tipográfia vagy a Téma panelen egy tipográfiai szakasz alatt.

Ha a témája nem tartalmazza ezeket a funkciókat, akkor mindig telepíthet harmadik féltől származó bővítményt.

31. Testreszabhatom-e a téma színeit?

Igen! A színek és a stílus testreszabása három módon lehetséges.

 • Először jelentkezzen be a WordPress webhelyére, és lépjen a következő oldalra Megjelenés> Testreszabás és megnézheti, vannak-e beépített lehetőségek, amelyek a téma részét képezik.
 • Másodszor, ha nincs testreszabható témát tartalmazó elem, akkor lehetősége van egy élő CSS-szerkesztő beépülő modul, például a sárga ceruza telepítésére, így mutathat, kattinthat és szerkeszthet stílusokat.
 • Harmadszor, létrehozhat gyermektémát és szerkesztheti saját stíluslapját (ezt csak akkor javasoljuk, ha Ön kényelmesen kódol és ismeri a WordPress gyermektéma létrehozását).

32. Hogyan testreszabhatom az oldalam elrendezéseit?

Ha meg akarja változtatni az oldalt, vagy elrendezést szeretne küldeni, a legegyszerűbb módszer a WordPress oldalkészítő használata. Ezek a pluginek tartalmazzák a könnyen használható drag and drop építőket, így létrehozhat egyedi oldalakat, hozzászólásokat és akár egyedi hozzászólástípusokat (például alkalmazottak vagy áruházak oldalai). Ezt a funkciót a Visual Composer oldal készítőjének útmutatójában tekintheti meg.

A második lehetőség egy gyermektéma létrehozása és a téma kézi módosítása. Ebben a helyzetben rendkívül fontos, hogy ne felejtsen el gyermektémát használni, különben a téma frissítésekor minden szerkesztése elveszik (a biztonság és a téma funkcionalitása szempontjából is fontos, hogy a témát mindig frissítse – tehát ne hagyja figyelmen kívül a frissítéseket!).

WordPress SEO

A SEO egy sikeres webhely felépítésének hatalmas része, ám eleinte zavaró lehet. Íme néhány hasznos tipp, hogyan lehet a helyes irányba mutatni!

33. Mi a SEO?

A SEO rövid a Search Engine Optimization-ra. Ez befolyásolja a rangsorolását a keresőmotorokban, mint például a Google, a Bing és a Yahoo. Számos tényezőt vesz figyelembe a SEO, beleértve a tartalom minőségét, a linkeket, a strukturált adatokat, a webhelytérképeket és egyebeket.

34. A WordPress SEO barát?

A WordPress SEO-barát, de nem minden feladatot fog elvégezni az Ön számára. A WordPress úgy van beállítva, hogy megkönnyítse a SEO kezelését és fejlesztését, de ha csak a blog áthelyezése a WordPressbe, valószínűleg nem fogja megváltoztatni a keresőmotor rangsorát..

35. Hogyan javíthatom a SEO-t?

A SEO fejlesztésének egyik legegyszerűbb módja a WordPress plugin. Javasoljuk a Yoast SEO használatát, amely a következő lehetőségeket nyújtja:

 • Címek és meta
 • Társadalmi kapcsolatok
 • XML sitemaps
 • Zsemlemorzsa
 • És több

Készítsen fel olyan fantasztikus SEO tippeket is, amelyek olyan megbízható blogokra vonatkoznak, mint például a Moz, Yoast, ahrefs, Backlinko vagy akár a WPExplorer WordPress SEO tippeit a blogban.

A WordPress felgyorsítása

A webhely sebessége minden webmester számára komoly aggodalomra ad okot, függetlenül attól, hogy melyik platformon használja webhelyét. A WordPress használatával azonban számos módon optimalizálhatja és gyorsíthatja webhelyét egy pillanat alatt.

36. Hogyan gyorsíthatom fel a WordPress webhelyem?

Sokféle módon optimalizálhatja és felgyorsíthatja a WordPress-t webhelyén. Íme néhány módszer a webhely sebességének javítására ma:

 • Engedélyezze a WordPress gyorsítótárazását
 • Frissítse a PHP-t
 • Fektessen be jobb tárhelybe
 • Válasszon egy minőségi témát
 • Tisztítsa meg a plugin-eket
 • Optimalizálja a képeket
 • Az adatbázis tisztítása
 • Használjon CDN-t

37. Mi a WordPress gyorsítótár?

A WordPress gyorsítótárazása dinamikusan elmenti és megjeleníti webhelye HTML-változatát a látogatók számára. Ez kevésbé terheli a szerver erőforrásait, korlátozza az adatbáziskereséseket, és jelentősen meggyorsíthatja az oldalak megjelenítéséhez szükséges időt.

38. Használnom kell-e a gyorsítótárazási plugint?

Nem kell gyorsítótárazó plugint használni, de ez elősegítheti webhelyének felgyorsítását. Valójában csak azt javasoljuk, hogy hagyja ki a gyorsítótár-bővítményt, ha a gyorsítótár már be van építve a tárhelybe. Egyébként nem árthat a WP Super Cache vagy a W3 Total Cache kipróbálása (a WordPress két legnépszerűbb ingyenes gyorsítótárazási pluginja).

39. Mi az a CDN??

A CDN a Content Delivery Network. A CDN tárolja az Ön webhelyének másolatait tartalom (konkrétan képek, Javascript és CSS fájlok) és szállít az olvasók számára a hálózat szerver a világ minden tájáról. Ilyen módon, amikor az olvasók meglátogatják az Ön webhelyét, az adatok a legközelebbi szerverről töltődnek be. A CDN-k általában nagyon gyors reagálási és betöltési időket mutatnak, minimális állásidővel.

Ha tesztelni szeretne egy CDN-t, hogy megnöveli-e az internetes sebességet, ellenőrizze a WordPress legjobb ingyenes CDN-szolgáltatásainak körét. Ez egy remek hely a kezdéshez, anélkül, hogy előbb be kellene fektetnie a változást.

40. Mi a különbség a gyorsítótárazó plugin és a CDN között? És szükségem van mindkettőre??

A gyorsítótár-bővítmény elmenti a webhely HTML-verzióját, hogy csökkentse az adatbázis-igényeket és felgyorsítsa webhelyét. A CDN tárolja és kiszolgálja webhelyének eszközeit (képek, CSS, Javascript) a webhely sebességének növelése és az alacsonyabb sávszélesség-felhasználás érdekében. Ezt sem feltétlenül kell használni, de a lehető leggyorsabb webhelyhez mindkettőt kell használnia.

41. Lelassítja a webhelyem, ha túl sok plugint telepítek?

Látjuk, hogy ez a kérdés nagyon sok, és a válasz igen talán. A probléma általában nem a telepített pluginek számával, hanem inkább a pluginek méretével, funkciójával és minőségével kapcsolatos.

 • Nagy bővítmények: Minden, kivéve a konyhai mosogatóbeépülő modulokat, jellemzően szinte mindent tartalmaz, amely megkönnyíti a plugin-kezelést neked, mint felhasználónak, de lelassíthatja webhelyét, mivel minél többet egy plugin végez, annál több erőforrást igényel.
 • Plugin-konfliktusok: A beépülő modulokkal kapcsolatos legfontosabb kérdések az összeférhetetlenség vagy az ismétlődő szolgáltatások. Egyes beépülő modulok egyszerűen nem működnek, ha ugyanazon a webhelyen telepítik őket (például a WooCommerce nem működik a W3 teljes gyorsítótárral). Hasonlóképpen, valóban kerülnie kell az ismétlődő funkciókat. Csak egy csúszó beépülő modulra, egy SEO beépülő modulra, egy biztonsági bővítményre stb. Van szüksége.
 • Gyenge minőségű: Találkozhat olyan pluginnal, amely nagyszerű hangzású, de a telepítés után lelassul, vagy teljesen leállítja webhelyét. Sajnos sok rosszul kódolt plugin lebeg az interneten, ezért mindig javasoljuk pluginek használatát jó hírű forrásokhoz (például WordPress.org vagy CodeCanyon).

WordPress biztonság

A WordPress-t több mint négy webhely használja, tehát csak akkor van értelme, hogy időről időre célpont lehet. De ez nem engedheti meg, hogy aggódjon, ha néhány alapvető javaslatot követ, hogy a WOrdPress webhelyét biztonságban tartsa.

42. Hogyan biztosíthatom a webhelyem biztonságát?

A webhely biztonságának garantálásának legjobb módja az, hogy kövesse néhány egyszerű lépést:

 1. Használat erős jelszavak minden felhasználói fiókhoz.
 2. Vesz mentések a WordPress webhelyén (itt egy hasznos útmutató a WordPress biztonsági másolatának készítéséhez).
 3. frissítés a WordPress telepítését, a témákat és a bővítményeket (bár javasoljuk a frissítéseket először egy localhost telepítésen vagy egy átmeneti webhelyen). És ha a jelenleg használt témát vagy plugin-t az utóbbi néhány évben nem frissítették, akkor érdemes megfontolnia egy újra váltást..
 4. Ne telepítsen illegális letöltéseket prémium témák és bővítmények, amelyek szinte mindig tartalmaznak rosszindulatú kódot (vírus, spam, hacker hátsóajtó stb.).
 5. Csak használjon bővítmények és témák megbízható webhelyekről. Nem javasoljuk a letöltést fórumokról vagy harmadik féltől megosztó webhelyekről (torrentek). Ha nem biztos abban, hogy egy webhely megbízható-e, ellenőrizze az ügyfelek véleményeit, az elem besorolását és a közösségi számlákat.

43. Van-e egyszerű módja a WordPress biztonságának kezelésére?

Ha nem szeretne aggódni az internetes biztonság miatt, javasoljuk, hogy válasszon egy jól kezelt tárhelyi tervet, amely magában foglalja a napi biztonsági másolatot, a tűzfalakat és a rosszindulatú programok ellenőrzését a szerver biztonsága érdekében. És ha további réteget szeretne hozzáadni, vegye fontolóra egy biztonsági bővítményt, például iThemes biztonság vagy Wordfence.

44. Mi az a spam??

A spam az a témája, irreleváns, nem megfelelő és nem kívánt megjegyzések, ping-ok és akár közösségi média címkék, amelyeket egy webhely futtatásakor valamikor megkap. Általában ezek robotok, nem pedig valódi emberek, akik megjegyzéseket fűznek az Ön webhelyére.

45. Mit tehetek a spammel kapcsolatban??

Az egyik legjobb megoldás a spam ellenőrzésére a WordPress webhelyen a Akismet plugin az Automattic (a WordPress alkotói) által. Az Akismet különféle beépített szolgáltatásokkal és beállításokkal segít kiszűrni, megsemmisíteni és megakadályozni a spamot. Ha a JetPack kommentármodulját használja, akkor szerencséd van – minden megjegyzés automatikusan fut az Akismet szűrőin..

Inkább kezelje webhelyét plugin nélkül? Az alatt található irányítópulton engedélyezheti a szigorúbb kommentálási szabályokat Beállítások> Vita. Ha lehetővé teszi, hogy a WordPress alapbeállításai csak a regisztrált / bejelentkezett felhasználók számára tegyék lehetővé a kommentálást, és kéri az összes hozzászólás jóváhagyását, megakadályozhatják a spam elkerülését, de ez időigényes, és visszatarthatja a felhasználókat a kommentálástól.

Pénzkeresés a WordPress segítségével

A weboldal birtoklása nagyszerű az expozíció számára, de tudta, hogy pénzt is kereshet weboldalával, így magáért (és aztán némelyikért) fizet? Íme néhány a leggyakoribb kérdések

46. ​​Pénzt kereshetek a WordPress segítségével?

Igen tudsz! Rengeteg módon lehet pénzt keresni a WordPress segítségével – ez az egész üzletünk, tehát életünk bizonyítéka.

47. Milyen egyszerű módon lehet pénzt keresni a WordPress segítségével?

Webhelyének pénzbevételének legegyszerűbb módja az, ha kihasználja a webhely forgalmát hirdetési helyek felkínálásával és kapcsolt termékek ajánlásával, vagy saját üzlet létrehozásával..

 • Hirdető: A legegyszerűbb az volt, hogy webhelyén pénzbe kerüljön, ha hirdetési pontokat tartalmaz a fejlécbe, az oldalsávba, a láblécbe vagy akár a hozzászólásaiba is. Ez könnyen megvalósítható harmadik fél hálózatainak, például Adsense vagy BuySellAds, vagy magántulajdonban lévő hirdetőivel kötött saját szerződéseinek kidolgozásával..
 • Partner marketing: Ha csatlakozik egy termék kapcsolt programjához, pénzbeli kompenzációt fog kapni azért, ha az ügyfelek egy termékre vagy üzletre utalják. A legtöbb program vagy átalányösszeg, ha az ügyfél befejezi a vásárlást, vagy az ügyfél első vásárlásának százaléka.
 • Indítson el egy üzletet: A WordPress segítségével értékesítheti saját digitális vagy fizikai termékeit, online tanfolyamokat kínálhat, vagy akár szolgáltatásokat is nyújthat. A lehetőségek végtelenek – minden, amire szükséged van egy nagyszerű ötlet és egy jó hírű e-kereskedelem bővítmény az induláshoz.

Ha további ötleteket szeretne elérni a profit megszerzéséhez a webhelyén, nézze meg ezt az útmutatót arról, hogyan lehet pénzt keresni a WordPress segítségével.

48. Vannak-e különleges szabályok, amelyeket társultként kell követnem??

Ha affiliate linkeket fog használni webhelyén, rendkívül fontos, hogy kövesse az FTC (Federal Trade Commission) szabályait. Ezek nagyon fontosak, és magukban foglalják a kapcsolt hivatkozások használatának szigorú bevezetését, a szponzorált üzeneteket (ideértve a közösségi médiát is), az átadási útmutatásokat, a becsületes termékleírásokat és még sok más. Meglátogatni a FTC honlap a legfrissebb szabályok és rendeletek megtekintéséhez.

49. Hogyan indíthatom el saját áruházomat a WordPress segítségével?

Webáruház létrehozásához a WordPress használatával egyszerűen telepítenie kell az e-kereskedelem bővítményt. Népszerű lehetőségek a WooCommerce és az Easy Digital Downloads – ezek mindegyike remek választás az új webes vállalkozók számára.

50. Mik az elektronikus kereskedelem követelményei??

Ha azt tervezi, hogy elindítja saját online áruházát, ne feledje ezt HTTPS szükséges az ügyféladatok gyűjtéséhez, ezért feltétlenül vásárolja meg SSL-tanúsítványát a webhely elindítása előtt (különben a HTTP-t HTTPS-re kell átirányítania, és ez bonyolulttá válhat). Azt is érdemes fontolóra vennie, hogy oldalakat hozzon létre az Ön számára Webhelyhasználati és adatvédelmi feltételek valamint a Pénzvisszatérítési eljárás.

Ez természetesen azon túl, hogy beiktatja a helyi (ország, állam, tartomány stb.) Körzetében a termékek és / vagy szolgáltatások eladásához szükséges papírmunkát..

Bónusz: Kérdések a WPExplorerről

Sok kérdést kapunk arról, hogyan készítettük el a WPExplorer alkalmazást, de itt vannak a top 4, amelyeket hetente meglehetõsen kapunk:

 • Milyen témát használ a WPExplorer? A miénk szokásos, így nem találja meg az interneten (sajnálom!).
 • Milyen szerzőt használ?? Egyéni szerző dobozt használunk, de erősen ajánljuk a Fanciest Authorbox bővítményt (amelyet régen használtunk a webhelyünkön).
 • Milyen közösségi megosztás-bővítményt használ? Sajnos ez egy olyan egyedi szolgáltatás, amelyet beépítettünk webhelyünkbe, bár létrehozhat hasonló megjelenésű közösségi megosztási sávot a Bloom vagy a Social Warfare használatával..
 • Hogyan jelenthetek be hibát egy ingyenes WPExplorer téma számára? Minden ingyenes témaoldal jobb oldalán található link a téma Github tárházához. Csak kattintson a linkre, válassza ki a problémák fület, és nyisson meg egy új kérdést, és megnézzük!

Csomagolás fel

Remélhetőleg sikerült választ adnunk a WordPress-szel kapcsolatos néhány kérdésére. Ha kérdése nem szerepelt ebben a listában, kérjük, hagyjon megjegyzést és mindent megteszünk annak érdekében, hogy választ kapjunk!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map