5+ ok, amiért érdemes kipróbálnia a Jetpack-et (újra)

Ha Ön WordPress-felhasználó, akkor valószínűleg hallott már róla Jetpack – amikor alig több mint két évvel ezelőtt megjelent a WordPress.org felhasználók számára, az öröm és a gyanú keveréke üdvözölte..


Azoknak, akik nem ismeri az Automattic babaját, a Jetpack számos különféle népszerű funkciót (és néhány nem túl népszerűt) tartalmaz egy jól összekapcsolt csomagban. Egyesek emiatt szeretik, mások utálják.

De nem azért vagyok itt, hogy utáljam a Jetpack-et – elvégre magamat is használom. én nem nagyon hosszú ideig azt a félrevezető benyomást keltve, hogy ez nem sokat kínál, de a fiúnak tévedtem. Habár hiányosságai vannak, nagyon szeretni lehet a Jetpack iránt, és rengeteg funkcionalitást ki lehet üríteni belőle..

Ebben a bejegyzésben csak egy maroknyi Jetpack funkcióval foglalkozom részletesebben, ám ezek a kedvenceim, és egyedül meg kell győzniük Önt, hogy ez egy nagyszerű lehetőség a WordPress webhelyedhez. Ha nagyon keveset (vagy semmit) tud a Jetpackről, vagy akkor is, ha már használta, és gondol hogy nem tetszik, olvasd tovább. Sokat kínálhat.

Mielőtt elkezdenénk …

Már említettem, hogy vannak okok, amelyek miatt az emberek nem szeretik a Jetpackot. Hogy őszinte legyek, megértem az érvelésüket. Majdnem határozottan jelentése A prémium szolgáltatások nyújtására szolgáló járműként szánták, és annak végrehajtásakor kissé megbánhat, de mindig megválaszthatja, hogy hagyja figyelmen kívül a prémium kínálatot. Véleményem szerint a fejjel (azaz az összes ingyenes funkcióval) megéri.

Ott jelentése azonban csak egy dolog, ami nem tetszik benne, és ez az automatikus aktiválás funkció. Alapvetõen, ha új modult adunk a Jetpack beépülő modulhoz, akkor alapértelmezés szerint aktiválódik az Ön webhelyén. Szerencsére ennek javítása egyszerű: telepítse és aktiválja a Kézi vezérlés a Jetpack bővítményt. Ez megakadályozza az új funkciók automatikus aktiválását, és teljes ellenőrzést biztosít a webhely működése felett.

Ha nem így, merüljünk bele a szórakoztató dolgokba!

1. Nyilvánosságra hozni

Ha blogger vagy, akkor szinte biztosan legalább a Facebook-on és a Twitternél van szociális média-fiókod (ha nem, akkor nem blogolsz igazán ;-)). Az egyik házimunkát, amely mindig zavart, az új hozzászólások népszerűsítése ezeken a közösségi média-fiókokon keresztül. Szerencsére a Jetpack Publicize modulja eltávolítja a közösségi média utáni promóciójának minden nehézségét.

Csak csatlakoztassa a közösségi média számláit a Jetpack-hez…

Közösségi média megosztás beállításai

… És minden új hozzászólást közzétesznek azokra a fiókokra:

Hozzászólás közzététele Meta Box

Mint láthatja, egyedi üzeneteket is létrehozhat, amelyeket megoszthat a saját közönségével. Nagyon sima, nagyon könnyen használható, és abszolút megkönnyíti a bejegyzések megosztását.

2. Megjegyzések

A múltban sok időt töltöttem azzal, hogy megfontoljam, hogy mely kommentáló rendszert kell használni. Az alapértelmezetten kezdtem (mint mindenki), kipróbáltam a Livefyre alkalmazást, majd visszaváltottam. Szerény véleményem szerint nem tudod legyőzni.

Valójában kiderül, hogy tudsz (kicsit). A Jetpack Comments az alapértelmezett megjegyzésrendszert veszi át, és félelmetes szósszal tölti fel. A látogatók most bejelentkezhetnek, hogy megjegyzéseket fűzzenek a Facebookon, a Twitteren vagy a WordPress.com webhelyen.

Ezenkívül a forma karcsú és szexi, és tökéletesen integrálódik a témádba:

Jetpack megjegyzések

Mint láthatja, a frissített megjegyzésrendszer lehetőséget kínál arra is, hogy a látogatók feliratkozzanak megjegyzésekre és új hozzászólásokra (ezt az opcionális funkciót a különálló előfizetési modul vezérli). A megjegyzés és a feliratkozás alapvetően rendkívül egyszerűvé válik az elkötelezett olvasók számára, és pontosan ezt akarja.

3. Megosztás

A társadalmi megosztás valami, a legtöbb blogger (beleértve magamat is) megszállottja. Szeretjük megszerezni ezeket a társadalmi részesedéseket. Személy szerint én nagyon rajongó vagyok Digg Digg és továbbra is használni fogja. De én is használja a Jetpack megosztási modult:

Közösségi megosztás

Mint láthatja, a közösségi megosztási lehetőségek fantasztikusan néznek ki és szépen integrálódnak, bármilyen testreszabás nélkül. Saját Digg Digg sávom csak a Facebookon, a Twitteren és a Google + -on keresztül történő megosztás lehetőségét kínálja, de megragadom a lehetőséget a Jetpack Sharing modullal, hogy számos lehetőséget biztosítsunk az olvasóknak..

Ezen túlmenően, a megosztó gombok elhelyezése szép emlékeztetőként szolgál a megosztási lehetőségükről, ha a felhasználó vaknak akarja tartani a Digg Digg lebegő oldalsávját..

4. Kapcsolatfelvételi űrlap

Minden bloggernek kapcsolatfelvételi űrlapra van szüksége, és a Jetpack szállít ezen az oldalon. Csak aktiválja a modult, és megjelenik egy új gomb a Bejegyzés / oldal képernyőin:

Kapcsolatfelvételi űrlap

Nyomja meg ezt a gombot, és kap egy egyszerű és intuitív képernyőt, amelyből felépítheti kapcsolattartási űrlapját:

Kapcsolatfelvételi űrlap

Ha elkészült, csak kattintson a gombra az űrlap hozzáadásához, és ennyi! Az emberek most gyorsan és egyszerűen kapcsolatba léphetnek. Nem csak ezt, de ha van Akismet Ha a blogodra telepítve van, akkor a kapcsolatfelvételi űrlap benyújtását a spam-ellenes rendszeren keresztül futtatják, így csak eredeti üzeneteket kapnak.

5. WordPress.com statisztika

Ez megment egy kis időt a telepítés óta. Bár szinte határozottan használja A Google Analytics vagy más Analytics csomag, például Clicky (Mindkettőt használom), a WordPress.com Stats modul (lényegében egy másik elemzési csomag) érdemes aktiválni.

Miért? Mivel az elemzési adatokat közvetlenül a WordPress irányítópultján kapja meg:

WordPress.com statisztika

A WordPress Irányítópultnak annyi lehetősége van, hogy központosított helyévé váljon az összes olyan adat számára, amelyet napi szinten látni szeretne, és ha a WordPress.com statisztikákat hozzáadja a keverékhez, ez sokkal funkcionálisabbá teszi..

Mivel már naponta legalább egyszer bejelentkezem az irányítópultba, hogy ellenőrizhessem az észrevételeimet és az információim letöltését (a félelmetes Easy Digital Downloads irányítópult widget segítségével), nem bátorság az elemzés beépítésére, így nem kell a ideje bejelentkezni egy külön szolgáltatásba. Még jobb, ha a WordPress.com Stats nem jelent további terhelést a szerverén.

És van még sok más ….

Tényleg csak itt megkarcolom a felületet. A Jetpack jelenleg nem kevesebb, mint 25 különféle modulból áll, amelyek mindegyikének fontos szerepet játszik, ha szeretné, hogy működjön. Egyéb kiemelt események a következők:

 • Értesítések a weboldal elején található eszköztáron keresztül
 • Blogolási képesség az e-mail kliensen keresztül
 • Extra oldalsáv-kütyü
 • Mesterséges intelligencia alapú helyesírási, stílus- és nyelvtani ellenőrző eszköz
 • Teljes képernyős galéria megjegyzésekkel és meta adatokkal
 • Önálló CSS ​​szerkesztő
 • Egy mobil téma
 • WP.me ​​URL rövidítő

Ráadásul még több. A legtöbb blogger számára számos olyan modul létezik, amelyek potenciálisan nagyon hasznosak lehetnek, ezért sürgetem,!

Várjon…

Van néhány kérdése a Jetpack-lal (és kérjük, bátran kérdezze meg őket az alábbi megjegyzés szakaszban), de van egy, amely a legjobban ragaszkodik hozzám: Nem lehet letölteni a WordPress.org-ból olyan plug-ineket, amelyek a legtöbb A Jetpack moduljai?

Válaszom erre igen és nem is. Igen – a Jetpack moduljainak egy részét önálló plugins másolja. Már említettem a Digg Digg plugint – a közösségi megosztás kedvencem -. Akkor ott van Kapcsolatfelvételi űrlap 7; rendkívül népszerű kapcsolatfelvételi űrlap-bővítmény. A lista folytatódik.

A Jetpack mindazonáltal olyan dolgokat kínál, amelyek más pluginjektől valószínűleg nem: gyakorlatilag garantáltan garantálja a gyönyörűen működő és szorosan kódolt funkcionalitást, amelyet a belátható jövőben folyamatosan frissítenek. Az egy hatalmas haszon, és nem szabad figyelmen kívül hagyni egyet.

Minden egyes Jetpack-modul, amelyet használtam, minden gond nélkül integrálódott a blogjaim témáiban. A hozzáadott funkció mindig félelmetesnek tűnik, és pontosan a várt módon viselkedik. Mi kevesebbet számíthat az Automattic-tól? Hogy számomra a Jetpack legfontosabb értékesítési pontja – a gyakorlati garancia arra, hogy minőségi terméket kapsz.

Most szeretném megszerezni a ti véleményt a Jetpackról, ezért kérjük, használja ezt a lehetőséget, hogy megismerje véleményét az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map