5 ok, amiért a WordPress webhely nem szerepel a Google rangsorában

5 ok, amiért a WordPress webhelye nem helyezkedik el magasan a Google-ban

Beállította a WordPress webhelyet, és sok „How to” cikket olvasta a keresőmotor optimalizálásáról. Nagyon jól érzi magát webhelyének helyén, tehát hivatalosan elindítja azt. Most csak annyit kell tennie, hogy megvárja, amíg a Google indexelni fogja webhelyét, és megnézheti, hol helyezkedik el webhelye … de miért gondolja még mindig, hogy a WordPress webhelye nem szerepel a Google rangsorában?!


De talán már egy ideje – talán néhány hónap, esetleg egy év vagy annál tovább – és még mindig nem tudsz elkerülni a harmadik oldalt. Mit csinálsz rosszul? Van jó és rossz hír. A jó hír az, hogy alacsony rangsorát valószínűleg egy könnyen módosítható kérdés okozza. És a rossz hír? Csak annyi időt kell adnia neki, hogy megnézze, javítja-e a javítás a rangsorolást.

Íme néhány a leggyakoribb okokból, amelyek miatt a WordPress webhely nem szerepel a Google rangsorában.

1. A WordPress-webhely gyenge tartalommal rendelkezik

1. A WordPress-webhely gyenge tartalommal rendelkezik

A Google számára a tartalom és a linkek a két legfontosabb rangsorolási tényező. Tehát ha nincs jó tartalma, a WordPress webhelyének nincs esélye rangsorolni. Sok elem megy bele „jó” tartalom készítése. Annak érdekében, hogy tartalma a lehető legjobban elérhető legyen, ellenőrzőlistaként használja a következőket:

 • Tájékoztató – Tartalmának el kell hagynia az olvasót abban az értelemben, hogy megtanultak valamit, és hogy nem pazarolták az idejét.
 • Nyelvtanilag helyes – Tartsa be a megfelelő angol nyelvet, figyelmesen kezelve az olyan kérdéseket, mint a helyesírási szabályok, mondatok töredéke, írásjelek és így tovább.
 • Hosszadalmas – A tartalomnak legalább 400 szónak kell lennie, de a legjobban teljesítő írott tartalom legalább 1000 szó.
 • Frissesség – Hány éves a tartalmad? Gyakran frissíti a blogját új tartalommal? Soha nem frissítheti webhelyét új tartalommal olyan kérdés, amely miatt a rangsorod megváltozik. Arra törekszen, hogy havonta legalább egyszer frissítsen valamit,
  és lehetőleg hetente.

Ha hetente friss, minőségi tartalmat nyújt, akkor nem kell aggódnia, hogy nem rangsorolja a Google egyik legfontosabb tényezőjét.

2. Megváltoztatta az állandó linkeket

2. Megváltoztatta az állandó linkeket

A állandó link az Ön webhelyének vagy blogjának egy oldalára mutató állandó linkre utal. Azt akarja, hogy ezek leíróak legyenek, és a lehető leggyakrabban tartalmazzák azt a kulcsszót, amelyet az oldal vagy a hozzászólás céloz.

Ha a permalinknek vannak olyan extra bitjei, mint a “? P = 3282949”, vagy ha túl hosszúak, vagy stop szavakat tartalmaznak (pl. “És”, “by” vagy “do”), akkor ezeket meg kell változtatni, hogy emberiesek és géppel olvasható. Ha azonban rosszul csinálja, akkor a Google elveszíti nyomon követését ezen oldalakon, és elveszíti rangját.

Ha valamikor meg kell változtatnia az állandó linkeket, akkor a következőképpen módosíthatja az állandó linkeket anélkül, hogy feláldozna.

3. A webhely nem reagál a mobilra

3. A webhely nem reagál a mobilra

A weboldal forgalmának valamivel több mint felét mobiltelefonok generálják. A webtervezőknek kihívásuk az, hogy egy webhelyet elkészítsenek, hogy több böngészőt vonzzanak különböző eszközökön – ezért sokuk teszi a weboldalakat reagálóvá.

A „reagáló” weboldal adaptálódik egy adott eszköz számára felhasználóbarát formátumhoz. A nem felhasználóbarát webhelyet a Google a mobiltelefonon alapuló keresett lekérdezések során tárolja. A Google célja a nagy felhasználói élményt nyújtó webhelyek népszerűsítése.

Webhelyének ellenőrzéséhez használja a Google webhelyet Mobilbarát teszt eszköz. Meg fogja mondani, hogy webhelye mobilbarát-e, és figyelmeztet minden problémára (például az oldalak részleges betöltése), így tudja, mit kell kijavítani. És ha megtudja, hogy a jelenlegi WordPress-kialakítás nem optimális a mobilolvasók számára, fontolja meg az egyik legjobb üzleti WordPress-témára váltást – ezek mindegyike teljes mértékben reagál a legtöbb eszközre.

4. Az Ön webhelye nem látható a keresőmotorok számára

4. Az Ön webhelye nem látható a keresőmotorok számára

Ha a WordPress webhelye nem szerepel a Google rangsorában, és éppen a WordPress szolgáltatással kezdődik, akkor valószínűleg nem ismeri a webhely beállításainak testreszabásának számos lehetőségét. Tehát lehetséges, hogy megváltoztatott valamit anélkül, hogy rájött volna, hogy lenne befolyásolhatja a keresőmotor optimalizálását.

Jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába, és keresse meg Beállítások> Olvasási beállítások és görgessen le a Webhely láthatósága elemre. Az „Engedélyezze a keresőmotoroknak ezen a webhelyen történő indexelést” lehetőséget kell választani.

Győződjön meg arról, hogy törli a keresőmotor láthatóságát

Ha azt nem válassza ki, válassza ki, majd hagyjon egy ideig a Google-nak indexelni a webhelyét, és megnézze, javul-e az oldal rangsorolása.

Ha azt jelentése Ha kiválasztja, akkor lehet, hogy csak várjon egy kicsit hosszabb ideig, vagy más probléma merül fel.

5. Ez nem te vagy, hanem a kulcsszavak

5. Ez nem te vagy, hanem a kulcsszavak

A kulcsszavak fontos szerepet játszanak a keresőmotor optimalizálásában és az oldal rangsorának elősegítésében, de ha helytelenül használják, akkor valójában több kárt okoznak, mint hasznot. Az alábbiakban három bevált gyakorlatot figyelembe kell venni:

 • Ne töltsön kulcsszavakat – A kulcsszó-töltelék magában foglalja a bekezdések kitöltését a megcélozni kívánt kulcsszóval / kulcsszavakkal. A kulcsszóval töltött tartalom rosszul és természetellenesen olvasható. Kulcsszavakat szeretne használni, de természetes módon olvassa el, és emeli gondolatait és pontjait az egész darabban.
 • Használjon hosszú farok kulcsszavakatHosszú farok kulcsszavak három vagy négy (talán még több) szó hosszúak, és jobban megfelelnek annak, amit a vevő akar. Ezeket a kulcsszavakat könnyebb rangsorolni. Ezenfelül az ügyfelek, akik ezeket a kulcsszavakat használják, valószínűleg tovább lépnek a vásárlási ciklusban, mert pontosan tudják, mit akarnak.
 • Ne próbálkozzon a gyenge webhelyű kulcsszavak túl versenyképes rangsorolásával – Ha csak a magas versenyarányú kulcsszavak rangsorolására törekszik, akkor valószínűleg veszít más webhelyek számára. Ezért a legjobb, ha alacsony vagy közepes versenyképességű kulcsszavakat céloz meg. Amint elkezdi rangsorolni ezeket, ragaszkodhat a nagyobb kulcsszavakhoz. Csak ellenőrizze először a kutatását!

És ha kis segítségre van szüksége a kulcsszavak használatában, fontolja meg a plugin használatát. Nagyszerű lehetőség Yoast SEO, amely tartalmaz egy „fókuszkulcsszó” opciót. Miután beállította a fókuszálni kívánt kulcsszót, elemezheti a kulcsszó sűrűségét, a felhasználást a címsorokban, ha a kulcsszó az url-ben található stb. Plusz, ha frissíti a Yoast SEO Premium-ra, akkor akár 5 kulcsszavak egy oldalon, ami még egyszerűbbé teszi az optimalizálást.

Munka a magasabb rangsor felé

Ezt az információt használhatja egy ellenőrzés a webhelyén és megnézheti, hogy tudatlanul szabotált-e a webhely rangsorát. Néhány lehet, hogy „könnyebb” vagy „gyorsabb” javítások, mint mások, de mindegyik segít. Ne feledje, hogy ezek közül bármelyiknek időt kell adnia a Google-nak (gondoljon néhány hétre) a rangsoroláshoz.

Van tippeket hozzá? Vagy kérdés az egyik okból, amelyet felfedtünk, hogy miért nem szerepel a WordPress webhely a Google által említett rangsorban? Hagy egy megjegyzést a megjegyzés részben, kezdje el a beszélgetést.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map