5 egyszerű lépés a WordPress téma kiválasztásához

Kiválasztotta a domain nevét, kiválasztott egy nagyszerű internetes hostot, és megtanulta a WordPress sikeres telepítését. Itt az ideje, hogy kiválassza webhelye speciális megjelenését.


A WordPress számos különféle témát használ a webhelytulajdonosok szerkesztésére és tartalmának bemutatására. Noha az alapértelmezett téma elég vonzónak tűnhet (a Huszonhét téma elég fantasztikus, különösen, ha néhány alapvető bővítményt ad hozzá), szó szerint több ezer más közül választhat, hogy az Ön webhelyére egyedi centrifugálást biztosítson. Annak ellenére, hogy a választható témák sokasága izgalmas, ez is kissé lenyűgöző lehet. Webhelye alapvetően olyan, mint a globális névjegykártya, ezért a választásait körültekintően kell megtenni.

Tehát hol kezdje el kiválasztani ezt a tökéletes témát az összes választás közül? Itt áll öt egyszerű lépés a választás szűkítéséhez, amíg a megfelelő téma nem válik egyértelmű nyertesé.

1. Döntse el, hogy ingyenes vagy prémium témával jár-e

Válasszon egy ingyenes vagy prémium WordPress témát

Rengeteg ingyenes téma érhető el a WordPress könyvtár, amely sokféle webhelyen működhet. Általában azonban javasolt egy prémium téma használata, amely a szükséges testreszabási szintet kínálja. A prémium WordPress témák egy csomó további előnyt kínálnak az ingyenes verziókhoz képest. Általában ügyfélszolgálattal érkeznek, gyakrabban frissülnek, általában több funkcióval rendelkeznek, és testreszabhatók az egyedi igényeikhez jobban, mint az ingyenes témák..

Ha a témát vásárolja, figyeljen arra, hogy egyszeri díjat (Themeforest, Creative Market, Templatic stb.), Vagy előfizetési alapon számol fel, akár havonta, akár évente (például Elegant Themes vagy Themify just) hogy csak néhányat említsünk). Ez utóbbi lehetőség megadja a szabadságot, hogy bármilyen témát válasszon az adott kiadónál. Nyilvánvaló, hogy át kell néznie a költségvetését, hogy segítsen meghatározni, mennyit hajlandó (és képes) költeni egy prémium témára..

Általában minél többet fizet egy témáért, annál több funkció várható el. A legtöbb prémium téma 29 és 89 dollár között mozog, így nem is méregdrága. A plusz prémium témák gyakran tartalmazzák a prémium támogatást, tehát ha kérdése van, kérdezze meg a fejlesztőt, ahelyett, hogy az ingyenes WordPress.org fórumokra támaszkodna. Mivel webhelye jelentős beruházás, határozottan érdemes időt szánnia arra, hogy fontolja meg lehetőségeit, és kitalálja, melyik téma az Ön számára.

2. Egyeztesse a WordPress témát az iparágával

Egyeztesse WordPress témáját az iparágával

Úgy tűnik, hogy nem gondolkodunk, de ez az első és a legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni. Válasszon ki egy témát, amely az iparához vagy vállalkozásához kapcsolódik. Egy virágos témájú weboldalnak nincs sok értelme az ács-üzlet számára. Ehelyett sokkal jobban megfelelne valami, amelynek a háttérben a fa van. Ugyanúgy, mint egy autóalkatrész-társaság weblapja, jól illeszkedne egy autókkal foglalkozó témához. Ha segítségre van szüksége a téma kiválasztásában, nézd meg a WPExplorer alábbi néhány hozzászólását:

 • Hogyan építsünk egy egyházi webhelyet a WordPress segítségével
 • A legjobb orvosi WordPress témák az orvosok számára
 • A legjobb WordPress Real Estate témák
 • A legjobb WordPress portfólió témák
 • Kell, hogy a Pinteresthez hasonló WordPress témák legyenek

Csak győződjön meg arról, hogy az Ön által kiválasztott téma pontosan tükrözi az adott márka szolgáltatásait és értékeit. Egyszerűbben fogalmazva: ne tévessze össze a látogatókat!

3. Határozza meg a böngésző kompatibilitását

Határozza meg a WordPress téma böngésző kompatibilitását

Fontos annak ellenőrzése, hogy a kiválasztott új téma kompatibilis-e az összes böngészővel. A webhely különböző látogatói valószínűleg különböző böngészőket használnak, ezért alapvető fontosságú, hogy ne számítson be egyet. Számos műszaki tervező azt javasolhatja, hogy hagyja figyelmen kívül a régebbi böngészőket, például az Internet Explorert kompatibilitási problémák miatt, mivel egyre több felhasználó hagyja abba a böngészőt az újabb verziók, például a Google Chrome javára. Még mindig van rengeteg olyan internetes szörfös, akik régebbi böngészőkre támaszkodnak, ezért ügyeljen arra, hogy figyeljen a böngésző kompatibilitására azon téma böngészőjével, amelyet a webhelyén tervez használni..

Mielőtt elkötelezne egy adott témát, kipróbálhatja azt számos böngészőn. Ha már van egy webhely, amely működik és működik, akkor a legegyszerűbb módja ennek ellenőrzése a Google Analytics segítségével, hogy megtudja, milyen böngészőket használnak a látogatók az Ön webhelyéhez való hozzáféréshez. Kvóta esély, hogy ellenőriznie kell az összes főbb böngészőt, beleértve a Firefox, a Safari, a Google Chrome és az Internet Explorer böngészőt..

A Google Analytics azonosítja azokat is, amelyeket látogatása során a legtöbb használ. Te tudod használni Browsershots.org tesztelje a böngészőket, miután megtudta, melyiket érdekli. Csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a tesztelt böngészőt és verziót, és a Browsershots.org mindegyikre tesztet készít. Ezután az eredmények megjelennek az értékeléshez.

4. Válassza ki a könnyen szerkeszthető témát

Válasszon egy könnyen szerkeszthető WordPress-témát

Remélhetőleg vállalkozása továbbra is növekszik. És mint ez, számos változtatást hajtanak végre az út mentén. Később elindíthat új termékeket vagy szolgáltatásokat a sorban, vagy dönthet úgy, hogy valamikor áthelyezkedik. Webhelyének lépést kell tartania a vállalkozásában bekövetkező összes változással, és mint ilyen, fontos, hogy olyan témát válasszon, amelyet egyszerűen szerkeszthet.

Gyakori hiba az, hogy olyan témát választanak, amelyhez bele kell merülni a kódba, és mindent meg kell változtatni, hogy egyszerű módosítást végezzen. Rengeteg téma található odakint, és bár csodálatosnak tűnhetnek, szerkesztésük is elég bonyolult lehet. Úgy néz ki, hogy nem minden. Ehelyett válasszon egy témát, amely lehetővé teszi a kívánt változtatásokat az egér néhány kattintással.

A rövid listán szereplő téma testreszabási lehetőségeinek ellenőrzéséhez érdemes megvizsgálnia olyan funkciókat, mint a színválaszték, a postai típusok, a benne szereplő blog- és oldalkiosztás sokfélesége, valamint bizonyos speciális funkciók (pl. Naptár, portfólió megjelenítése) stb.) vele együtt.

Határozza meg, hogy a témához mellékeltek-e rövid kódok vagy oldalkészítő is. Ezek lehetővé teszik, hogy speciális funkciókat vagy oldal elemeket adjon hozzá a bejegyzéshez és az oldalakhoz. Annak ellenére, hogy rengeteg plugin érhető el odakint (ellenőrizheti a legjobb rövid kódok és oldalkészítő pluginok listáját, hogy csak néhányat láthasson) a webhely testreszabása érdekében, sokkal könnyebb, ha a szükséges alapvető funkciók már megtalálhatók – Ezért rengeteg hatékony testreszabási lehetőség van beépítve a Total WordPress témába.

5. Nézze meg a műszaki támogatást és frissítéseket

WordPress téma támogatás

Technikai támogatást kell nyújtani a kiválasztott témához, különösen, ha Ön fizet érte. A támogatás alatt a témahibákkal és a frissítésekkel kapcsolatos segítséget értjük – nem a téma testreszabásával, ha testreszabásokra van szükség, akkor fontolóra kell vennie egy WordPress témafejlesztő felvételét vagy egy olyan szolgáltatás igénybevételét, mint például az Elto, mivel ez túlmutat a támogatás körén..

Egyes WordPress témák e-mail támogatást kapnak, mások csak a lekérdezések fórumát kínálják. Meg kell határoznia, melyik az Ön számára legmegfelelőbb lehetőség. Rendben van-e a fórumbeállításban adott válaszokkal kapcsolatos várakozási idővel, vagy szüksége van-e időérzékenyebb kommunikációra? Azt is meg kell tudnia, hogy mikor történt a téma legutóbbi frissítése, és hány frissítést hajtottak végre a téma első kiadása óta. A jó témákat gyakran frissítik, és különösen a WordPress új verzióinak megjelenésekor (például a WPExplorer teljes WordPress témáját folyamatosan frissítik, hogy kompatibilisek legyenek a WordPress legújabb verziójával, és tartalmazzák a legújabb funkciókat, mint például a kezelőfelület előkészítése). ).

Jobb, ha a jelenlegi témákkal foglalkozik. Nem akarja kockáztatni, hogy csak az egyikért fizet, ha az elrontja webhelyét, amikor megjelenik egy új WordPress verzió. Biztosnak kell lennie abban, hogy a választott téma mögött szereplő fejlesztők naprakészek maradnak, és a témájukat naprakészen tartják..

Bónusz tipp: Olvassa el a véleményeket

Ha úgy gondolja, hogy a témát választotta neked, szánjon néhány percet, hogy elolvassa a többi blogger és a webhelytulajdonos véleményét. Végezzen Google-keresést a téma és a fejlesztő neve alapján. Tudja meg, mit kell másoknak mondani róla. Ez a további öt perc kutatás sok szívfájdalmat takaríthat meg!

Következtetés

A WordPress az egyik legkönnyebb eszköz az online jelenlét fejlesztéséhez és megerősítéséhez. Még azok is, akik technológiai szempontból nem jártasak, néhány órán belül feltölthetik a webhelyet a WordPress használatával. Csak kövesse ezeket a gyors és egyszerű lépéseket, hogy kiválassza a webhely ideális témáját, hogy ez kitűnjön a csomagból!

Most azt szeretném tudni, hogy hogyan választottál meg témát a webhelyedhez? Számodra fontosak-e a fenti kritériumok? Vagy van-e egy másik mutató? Kérjük, ossza meg gondolatait alább!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map