5 Általános WordPress indítás utáni probléma

5 Általános WordPress indítás utáni probléma

Egy új WordPress webhely elindítása izgalmas és kivitelező, és ha becsületesek vagyunk, akkor több, mint egy kicsit stresszes. Még egy könnyen követhető weboldal elindítását megelőző ellenőrző listával is. De a munka még nem ért véget.


Még ha csúcsminőségű minőség-ellenőrzési folyamata is van, van néhány probléma, amelyet nehéz felismerni egy új webhely elindítása előtt. Az alábbiakban felsoroljuk az 5 leggyakoribb problémát, amelyek a WordPress webhelyeken jelentkeznek a webhely életbe lépése után, és tippeket a gyors javításhoz.

1. Spam beküldés a kapcsolattartó űrlapokon

12 legjobb anti-spam beépülő modul a WordPress 2019-hez

Nehéz meghatározni, hogy milyen szintű spamvédelem szükséges a webhely életbe léptetése előtt. A spam – akár nemkívánatos, akár egyenesen ártalmas – manapság olyan széles körben elterjedt az interneten, hogy nehéz teljes mértékben elkerülni, és nagyon gyakori, hogy egy weboldal tulajdonosát röviddel az elindítás után elárasztják a spam-formák benyújtása..

A spot botok leküzdésére 2 általános módszer létezik: mézeskannák és captchasok. Honeypots arra a módszerre vonatkozik, amikor egy mezőt hozzáadunk egy űrlaphoz, amely rejtett a felhasználók számára, de azt a botot kitölti. A WordPress webhelyek számára rengeteg népszerű űrlap-bővítmény található, például a Gravity Forms és a Contact Form 7, amelyek egyszerű lépéseket kínálnak a mézespárok engedélyezéséhez..

Egy másik lehetőség, ha captcha-t ad hozzá egy űrlaphoz, amely megköveteli a felhasználótól, hogy töltsön ki egy kis puzzle-t annak igazolására, hogy nem robot. A Captcha lehetőségei az évek során javultak Google recaptcha most láthatatlan captcha-t kínál különböző beállításokkal. Néhány weboldalon mind a mézespotok, mind a captcha megkövetelhető a beküldések nagy mennyiségének csökkentése érdekében (szerencsére számos anti-spam plugin érhető el).

2. Lassú teljesítmény a tárhely konfigurációja miatt

A legjobb WordPress tárhely az Ön webhelyére

Azóta a teljesítmény minden WordPress-webhelyre összpontosított, mióta a mobil oldalak sebessége Google-ként vált rangsorolási tényező 2018-ban. A rossz oldalletöltési idők és az állásidők messzemenő negatív hatást gyakorolhatnak egy új webhelyre, ám a lehetséges károk csökkentése érdekében több lépést is megtehet..

Kezdje az előzetes sebesség- és teljesítményteszt futtatásával egy weboldal újratervezése a termelési kiszolgálón. Ezek a kezdeti tesztek felhasználhatják a jövőbeli problémákat, de az indítás utáni tesztek a lehető legpontosabb eredményeket adják, különösen, ha a nagy forgalmú webhelyekről van szó..

Ha lassú az oldal betöltése, akkor először értékelje a tárhely konfigurációját. A webhely korlátozott erőforrásokkal rendelkező megosztott tárhely-kiszolgálón van? Képes-e a szerver kezelni a forgalom mennyiségét??

Mivel a legtöbb webes tervező és fejlesztő a képek optimalizálásának bevált gyakorlatait követi, általában nem találja a kép optimalizálását az új webhelyek legnagyobb teljesítményű bűnösének.

A legtöbb teljesítményteszt lebontja a szerver válaszidejét, és ez a mutató segít pontosan meghatározni, hogy meg kell-e változtatni a tárhely beállításait vagy a szolgáltatásokat. A teljesítményen kívül érdemes kipróbálni egy üzemidő-figyelő rendszert az indítást követő első 30 napban.

3. A hibák indexálása a Google Search Console segítségével

A Google Search Console index lefedettségi jelentése

Az indexelési problémák gyakran merülnek fel az új webhelyeknél, különösen az olyan webhelyek esetében, amelyek jelentős változásokat mutatnak az URL-struktúrában és számos átirányítást végeznek. A Google Search Console nagyszerű eszköz az indexelési hibák megtalálására.

A Google Search Console-ban tekintse át a Index lefedettség jelentés és nézze meg a hibaelhárítási szakaszt a hibákért. Íme néhány a leggyakoribb hibaüzenetek, amelyek új webhely elindítása után jelentkezhetnek:

 • Az oldalakat a robots.txt blokkolja
 • Az oldal nem jelölt meg indexet
 • Az oldal feltérképezési problémával rendelkezik
 • A beküldött URL lágy 404
 • A beküldött URL értéke 404

A robots.txt fájlhoz kapcsolódó hibák vagy az index beállításának hiányában mindig ellenőrizze, hogy a WordPress webhely általános olvasási beállítása „a keresőmotorok e webhely indexelésének elkerülése érdekében” az indítás után nincs-e bejelölve. Ez egy egyszerű, mégis jelentős hiba lehet egy új weboldal számára.

Azoknak az egyedi URL-eknek, amelyeket nem mutatnak indexként, felül kell vizsgálnia a webhely beállításait és azt, hogy bizonyos oldalaknak index nélkül kell maradniuk, vagy módosítani kell-e. Az index lefedettség jelentésében szereplő bejárási problémát nehezebben lehet megoldani. Az URL-ellenőrző eszköz a Google Search Console-ban a legjobb módszer arra, hogy további adatokat gyűjtsünk arról, hogy mi okozhatja a problémát.

Ha bármilyen 404 hibát észleltek, kritikus az, hogy ezeket a lehető leghamarabb orvosolja. Számos 404 hiba miatt megsértheti a meglévő webhelyek rangsorolását. Ezen általános hibaüzeneteken túl a Google Search Console további adatokat is felfedhet, például mobilitási hibákat és teljesítményértékeléseket, amelyek szintén hasznosak lehetnek az indítás utáni értékelés során..

4. Helytelen kiemelt kép a közösségi megosztáshoz

Hogyan lehet megosztható tartalomképeket létrehozni a közösségi média számára

Egy új webhely elindítása elképesztő marketing lehetőség, és természetesen meg szeretné osztani a gyönyörű új weboldalt a közösségi médiában és a különböző marketing csatornákon..

Mielőtt Ön vagy valaki megérinti a megosztás gombot, ellenőrizze a kezdőlap kiemelt képét. Tesztelje a webhely URL-jének megosztását egy közösségi média platformon, és nézze meg, hogy a kiemelt kép és szöveg miként jelenik meg az URL-ben.

Ha még nem vizsgálta felül a közösségi megosztás beállításait, nagyon gyakori, hogy egy olyan platformon, mint a Facebook, véletlenszerű képet húzzon a kezdőlapról, és az izgalmas üzenetét az új webhely csalódást okozó előnézetevé változtassa..

Számos módon módosíthatja ezeket a beállításokat. A Facebook és több platformon nyílt gráf protokollt használnak. Használhatja a Facebook nyílt grafikon hibakeresés eszközzel megtekintheti azokat az aktuális információkat, amelyeket a platform használ a kezdőlap URL megosztásakor. Miután beállította a nyitott grafikon protokollt a kezdőlapon, a hibakereső eszközzel törölheti a Facebook gyorsítótárát az URL-hez.

Az Yoast SEO egy másik hasznos eszköz a közösségi megosztási beállításokhoz. Az ingyenes plugin tartalmaz egy közösségi média részt a Facebook és a Twitter számára. Mivel ezek a szociális média legfontosabb platformjai 2, a platformok beállításainak javítása gyakran biztosítja, hogy a webhely jól néz ki, ha más platformon megosztják. Vagy ezeket a tippeket felhasználhatja megosztható képek létrehozására a közösségi médiában (kézzel vagy egy plugin segítségével).

5. Hiányzó vagy hibás követőkódok

A Google Címkekezelő beállítása a WordPresshez

A legtöbb elemzési platform és hirdetési kampány a követőkódokra támaszkodik az adatok gyűjtésére az Ön webhelyén. Egy meglévő weboldal újjátervezésekor nem veszi észre vagy emlékszik arra, hogy ezeket a követőkódokat a múltban állították össze, és elfelejtheti áthelyezni őket az új webhelyre..

Lehet, hogy több marketing kampányt alkalmaz, hogy egybeesjen az új webhely elindításával. A helytelen követőkódok használata vagy a hozzáadás elfelejtése számos problémát okozhat, többek között az adatgyűjtés jelentős megszűnését, amikor erre a leginkább szükség van.

Ha a Google Címkekezelőt használja az összes követés kezelésére, akkor gyakran a Google Címke kód található a webhelyen, és az összes további nyomkövető kód a Címkekezelőben található. Ha azonban hiányzik az első webhelyen a Google Címkekezelő kódja, ez számos nyomkövető platformon adatvesztést okozhat..

Indítás utáni ellenőrzőlistaként tekintse meg az összes elemző vagy követő szoftvert, például a Google Analytics-et, közvetlenül a dobás után, majd 30 nappal később. Keressen szabálytalanságokat és hiányos adatokat. A legtöbb követőkódot a weboldal fejlécébe adják, tehát felülvizsgálhatja a fejléckódokat is a meglévő vagy hiányzó kódokhoz..

Kerülje az indítás utáni gondot

És megvan: 5 indítás utáni minőség-ellenőrzési feladat, amely segít elkerülni a lehető legtöbb indítási utáni gondot.

Végül is egy weboldal elindítása hatalmas eredmény, és kétségtelenül inkább inkább a sima vitorlázást szeretné élvezni, mint az elkerülhető problémákkal való zavarodást..

Van-e más kérdése is a webhely elindítása után? Vagy van további indítása utáni tippei, amelyeket meg szeretne osztani? Tudassa velünk a megjegyzések szakaszban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map