5 Alapvető WooCommerce számviteli tipp

5 Alapvető WooCommerce számviteli tipp

A számvitel fájdalmas lehet, de mindannyian tudjuk, hogy erre szükség van. Ha azt akarja, hogy vállalkozása növekedjen (vagy akár folytatja működését), rendelkeznie kell a számokkal és fel kell készülnie minden adószakaszra.


Az adószakasz gondolata okoz stresszt és szorongást? Készen állsz arra, hogy előkészítse ezeket az adólapokat az online WooCommerce áruházához? Úgy érzi, hogy nem látja üzleti betekintését úgy, ahogy kellene, mert a számviteli táblázatot működteti?

Ha a válasz igen, akkor ez az öt alapvető WooCommerce számviteli tipp lehet csak a szüksége! Végezze el ezeket a tippeket, és tökéletesen felkészülne a legközelebbi adószakaszra!

Mielőtt elkönnyebbülne, hadd mondjuk be előzetesen ezt, mondván, hogy az alább ismertetett tippek nem adnak további munkát a már elfoglalt ütemtervéhez. Valójában valószínűleg csökkenti a munkaterhelését! Végrehajtja az alábbi javaslatainkat, és a következő adószakaszban az lesz, hogy egy pohár vinoval a kezét felrúgja.

Készen áll a merülésre? Megkezdjük az alapokat!

1. Határozza meg a forgalmi adó szabályait és a Nexus-t

Az online áruház felállításakor és a termékek vagy szolgáltatások eladására való felkészülés során az adózás az első dolgokra, amelyekre gondolni kell. Noha ez nem a legvonzóbb téma, ezt be kell fedni. Először akadálynak érezheti magát, de a WooCommerce számos forrást kínál Önnek az adóbeállítás támogatásához. A jó hír az, hogy amint kitalálja a forgalmi adó szabályait, képes lesz rá konfigurálja a WooCommerce-t forgalmi adó felszámítására automatikusan!

Határozza meg a forgalmi adó szabályait és a Nexus-t

Megjegyzés – először az Általános beállítások alatt az „Adókulcsok és számítások engedélyezése” négyzetet kell bejelölnie az Adóbeállítások fül engedélyezéséhez.

Javasoljuk, hogy találkozzon egy könyvelővel, hogy megértse az adókötelezettségeit. A vállalkozás helye, az eladott termékek és az adózás összefüggései meghatározzák az adó mértékét, amelyet meg kell fizetnie. Ne feledje, hogy ezek megyéken, államonként és országonként változhatnak.

Lehet, hogy nem kell beszereznie a forgalmi adót, vagy lehet, hogy egy szerencsés ember, aki minden ügyfelet meghatározott díjjal számít fel. Ha nem, előfordulhat, hogy az adó kiszámítását és beszedését az ügyfél szállítási címe alapján kell elvégeznie. Ebben az esetben javasoljuk, hogy szánjon időt adóinak áttekintésére és beállítására.

… És ez vezet a következő lépéshez!

2. Állítsa be az adószabályokat a WooCommerce alkalmazásban, vagy használjon adókezelési beépülő modult

Miután meghatározta üzleti adókötelezettségét, ideje beállítani az adókat az online áruházban. A WooCommerce önmagában is lehetővé teszi a forgalmi adó kiszámítását minden rendelésre automatikusan. Automatikusan kiszámítja és kiszámítja az adókat az ügyfél termékei, szállítási címe és / vagy adózónái alapján. Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor elad valamit, a WooCommerce automatikusan felszámítja a megfelelő forgalmi adót.

Ha vállalkozása adózási kapcsolat megköveteli, hogy a forgalmi adót az ügyfél szállítási címe alapján, vagy több államban vagy országban számolja fel, úgy tűnik, hogy Önnek több száz adószabályt kell beállítania (és gondoskodnia kell arról, hogy ezek mind mindig naprakészek legyenek). Ebben az esetben az automatikus adószámítási bővítmény rendkívül hasznosnak bizonyulhat.

A TaxJar plugin beállításai

Plugins, például TaxJar és Avalara AvaTax automatikusan kezeli az összes adószámítást – és még az adók bejelentésében és benyújtásában is segít. Ezt követően továbbítják ezt az információt annak biztosítása érdekében, hogy a forgalmi adót helyesen számítsák fel a WooCommerce rendelésében.

Szóval melyik adószámítási bővítményt kell választania? A TaxJar és az Avalara a legnépszerűbb lehetőségek. Javasoljuk, hogy értékelje a kettőt az árak és a szolgáltatások szempontjából, hogy megtalálja azt, amely a legjobban működik vállalkozása számára. Lehet, hogy a TaxJar árai alacsonyabbak, de az Avalara további funkciókat kínál.

3. Szinkronizálja a WooCommerce adatokat egy könyvelési platformon

Most, hogy beállította a forgalmi adó felszámítását, a következő kérdés: hogyan fogja nyomon követni ezt? Önnek képesnek kell lennie arra, hogy bemutatja és beszámítsa a forgalmi adót, és meg kell győződnie arról, hogy a megadott számok pontosak. A legfontosabb tipp, hogy nyomon kövessük a forgalmi adót és más figyelemre méltó számadatokat, például az árbevételt, az, hogy adatait szinkronizáljuk a számviteli platformon.

Szinkronizálja a WooCommerce adatokat egy számviteli platformon

A WooCommerce e-kereskedelem, nem pedig számviteli platform. Ez nem biztosítja a számviteli adatgyűjtés szintjét, amelyre fel kell készülnie az adószakaszra, vagy az üzleti teljesítmény szempontjából kritikus betekintést kell megnéznie. A WooCommerce adatait azonban beviheti egy számviteli platformba annak érdekében, hogy szorosan nyomon tudja követni pénzügyeit, és az összes adatot egy helyen tárolja..

A legnépszerűbb számviteli platform QuickBooks. A QuickBooks számos különféle verziója létezik, és a legnépszerűbb a QuickBooks Online. Bármilyen eszközről, bármikor elérheti ezt a platformot. A QuickBooks hihetetlenül hasznos funkciókat kínál, mint például az egyszerű költségkövetés (csak készítsen be egy fényképet egy nyugtáról!), Valamint a számlázási lehetőségek.

A QuickBooks havi 40–70 dollárba kerül, és gyorsan megfizeti önmagát az Ön által megtakarított idő és munka alatt. Valójában automatizálhat egy csomó munkát, amelyért fizetnie kellene egy könyvelőnek.

A QuickBooks vállalat létrehozása általában körülbelül 30 percig tart, és javasoljuk, hogy találkozzon egy könyvelővel a legjobb gyakorlatok bevezetése közben..

Miután beállította a QuickBooks alkalmazást, elkezdheti beírni a WooCommerce értékesítési adatait a QuickBooks alkalmazásba. Bár technikailag manuálisan tudta megadni a WooCommerce értékesítését, elég sok időt vehet igénybe, ha több mint maréknyi megrendelés van. Szerencsére vannak módjai ennek a folyamatnak a automatizálására!

A MyWorks által készített QuickBooks Sync for WooCommerce

A MyWorks által készített QuickBooks Sync for WooCommerce automatikusan szinkronizálja az összes WooCommerce adatot a QuickBooks könyvelési platformon.

Legfontosabb javaslatunk az, hogy a WooCommerce adatait automatikusan szinkronizáljuk a QuickBooks szoftverrel a A MyBorks szoftver által készített QuickBooks Sync for WooCommerce. A szinkronizálás az összes értékesítési, ügyfél-, termék-, készlet-, fizetési adatot és egyebet átveszi, és szinkronizálja a QuickBooks alkalmazásba. Mindez automatikusan és valós időben fog megtörténni, és az ön részéről nincs szükség további erőfeszítésre.

Az eredmény? Az összes értékesítési adat automatikusan szinkronizálódik a QuickBooks alkalmazásba, és kategorizálásra kerül! Ezután nyomon követheti bevételeit, költségeit, áruk költségeit és így tovább! A készlet szintjei naprakészek lesznek a WooCommerce és a QuickBooks között!

4. Kövesse nyomon és jelenítse meg a fő adatokat

Kövesse nyomon és jelenítse meg a fő adatokat

Ha szinkronizálja a WooCommerce áruházát egy olyan könyvelési platformon, mint a QuickBooks, akkor a fontosabb adatok nyomon követése révén szigorúbban ellenőrizheti üzleti állapotát. Ezek a kulcsszámok tartalmazzák a bevételeket, a költségeket, az eladott áruk költségeit és a nyereséget.

A számviteli platformok hihetetlenül könnyűvé teszik ezeknek a jelentéseknek a futtatását, a QuickBooks pedig még áttekintő műszerfalakat is létrehoz, amelyek lehetővé teszik, hogy egy pillanat alatt figyelemmel kísérjék vállalkozásának állapotát. Mint már említettük, a WooCommerce értékesítési adatainak a számviteli platformba történő szinkronizálásával mindig pontos számokkal fog rendelkezni, és következésképpen bármikor ellenőrizheti vállalkozásának állapotát!

Javasoljuk, hogy futtasson jelentéseket és számlák összeegyeztetése gyakran. Ez ugyanúgy történik, mintha orvoshoz fordulnánk – a legjobb, ha rendszeresen bejelentkezik, és bármilyen problémát észlelhet, mielőtt kialakulna!

Az egyik legfontosabb figyelt tényező a készpénzáram. Ha még nem rendelkezik külön üzleti fiókkal, javasoljuk, hogy hozzon létre egyet. Ha üzleti pénzügyeit elkülöníti a személyes pénzügyeitől, mindent sokkal könnyebbé tesz. A legegyszerűbb módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy vállalkozása pénzt keres, az, hogy figyeli a cash flow-ját. Kövesse nyomon, ami jön, és kövesse nyomon azt, ami jön, hogy megbizonyosodjon arról, hogy időben teljesíti-e az összes pénzügyi kötelezettségét.

Ezután azt is javasoljuk, hogy kövesse nyomon készlet és az eladott áruk költségei. Ez egy kulcsfontosságú személy annak megértéséhez, hogy valójában mit termel az egyes eladott termékek. Még azt is észlelheti, hogy pénzt veszít bizonyos termékértékesítésekkel! A QuickBooks ezt könnyen kiszámolhatja az Ön számára, így csak figyelned kell az ábrákat.

Egy másik fontos költségek! A számviteli platform képes lesz kategorizálni a kiadásait – ezért ügyeljen a teljes számokra, valamint az egyes számokra. Azt is javasoljuk, hogy kategorizálja költségeit fix vagy változó kategóriákba.

Ezután feltétlenül kövesse nyomon a teljes összeget értékesítés és nyereség, még adóidőszak előtt. Fontolnia kell, hogy adóköltségei jönnek az adószakadhoz, és félre kell helyeznie a pénzt ezek fedezésére.

5. Ismerje meg határidejét

Hogyan ütemezzük a WordPress hozzászólásait ömlesztve

A határidő hiánya olyan, mint egy születésnap hiánya – kivéve, ha az adóhivatalok soha nem fogják elfelejteni a rosszat, amit tettél! Keresse meg a határidőket, vegye fel őket a naptárába, állítsa be a riasztásokat, tegyen meg minden, amit emlékeztet. Vannak még prémium szolgáltatások, mint például a LegalZoom megfelelőségi naptár amelyet felhasználhat a jelentési ütemezés tetején tartására. Csak ne felejtsd el időben benyújtani!

Ne feledje, hogy esetleg negyedéves adókat is be kell nyújtania. Ha nem biztos benne, forduljon a könyvelőhöz. Ők a legjobb barátod, ha a számokról van szó!

Miközben kiszervezheti a könyvelést, ha időben előkészíti és telepíti az automatizált rendszereket, akkor semmi mire nem kell aggódnia, amikor legközelebb az adószakasz jelenik meg! Most elbúcsúzhat a számviteli fejfájásokkal és a bevételekkel teli cipődobozokkal, és köszönheti a zökkenőmentes és gondtalan könyvelést.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector