4 legjobb felhasználói élményt tartalmazó tipp a WordPress webhelyének fejlesztéséhez

Népszerű (és jövedelmező) webhely létrehozásakor az elsődleges hangsúlyt kell fektetnie mindig legyen a felhasználói élmény.


Hogy kellene magától értetődik, és úgy tűnik, hogy oly sok webmester figyelmen kívül hagyja azt, amit a weblapok létrehozásának aranyszabályának tartok. A legnagyobb tisztelettel, ha nem a felhasználókra helyezi az első helyet, akkor őrült vagy.

És ez vezeti a bejegyzés témájához: a számtalan módon, amellyel javíthatja a WordPress webhely felhasználói élményét. Foglalkozom néhány, a webmesterek (és különösen a WordPress felhasználók) által elkövetett konkrét általános hibákkal, és megmutatom, hogy mit kellene arra törekszik, hogy ösztönözze az embereket újra és újra a webhelyére való visszatérésre.

Az alapok

Először is, beszéljünk a három dologról, amelyekre szükség van a jó felhasználói élmény megteremtéséhez:

 1. Tervezés
 2. használhatóság
 3. Tartalom

Ha van egy gyönyörű megjelenésű, könnyen navigálható és nagyszerű tartalommal bíró webhely, akkor aranyos vagy. Csak annyit kell tennie akkor egy csillagmarketing kampányra összpontosít (de ez egy egész másik téma egy másik alkalommal). Noha a fenti három követelmény felsorolása elég egyszerű, a gyakorlatban történő végrehajtás összesen másik történet.

A következő, kivitelezhető tippek mind a tervezésre, a használhatóságra és a tartalomra összpontosítanak. Ha semmi mást nem vesz ebből a posztból, akkor ismerje el, hogy a középpontba kell állnia mindig vegye figyelembe ezt a három dolgot a WordPress webhelyének megtervezése, karbantartása, optimalizálása és frissítése szempontjából.

Rendben – menjünk rá!

1. Tedd tiszta és egyszerűvé a formatervezést

A rossz web-tervezők inkább olyan dolgok létrehozásával foglalkoznak, amelyek inkább csinosak, mint funkcionálisak. Ennek a megközelítésnek a tévessége mély: a látogató szinte mindig inkább a forma, mint a funkció mellett részesíti előnyben. A weboldal tervezésekor az a fő kérdés, amelyhez mindig vissza kell térnie, az: „Megzavarja-e a webhelyem a látogatókat?”

Az egyedi és érdekes minták díjakat nyerhetnek, de természetüknél fogva jellemzően rémálom a felhasználhatóságról. Miért? Mert az emberek mint előreláthatóság. Arra számítanak, hogy bizonyos elemeket látnak bizonyos helyeken, és ha nem, akkor összezavarodnak és csalódottak. Aztán távoznak.

A szokásos blogelrendezéssel (fejléc, a fő tartalom és az oldalsáv, majd a lábléc követése nélkül) nincs semmi baj. És a valóságban sok minden lehetséges a standard elrendezésekkel, hogy feltűnővé tegyék őket. Szerintem a forgalom az egyik kedvenc példa:

Gondolj a forgalomra

Teljes szélességű forma merész színekkel és gyönyörű tipográfia. Tiszta és egyszerű, mégis feltűnő és gyönyörű. Nagyszerű egyensúlyt képvisel a forma és a funkció között. Pontosan ezt kell keresnie.

2. A navigáció egyszerűvé és nyilvánvalóvá válhat

A webhelyen történő navigálásnak a végfelhasználó számára teljesen könnyűnek kell lennie. Bemutatni kell őket egy vagy több navigációs elemmel, amelyek megkönnyítik a keresés megtalálását. A következők közül egyet vagy többet ajánlok:

 • Navigációs sáv (gyakorlatilag nélkülözhetetlen)
 • Kategóriák listája az oldalsávon
 • Keresőmező az oldalsávban
 • Archívum oldal
 • Zsemlemorzsa

Használja a WordPress nagyteljesítményű egyéni menüjét (Megjelenés> Menük az oldalsávban) a kulcsoldalak rendezéséhez és megnevezéséhez, akárcsak Pat ezt végzi Intelligens passzív jövedelem:

Intelligens passzív jövedelem

A kereséshez ajánlom az ingyenes Relevanssi bővítményt. Az Archívum oldal kapcsán azt javaslom, hogy kövesse a formátumot, amelyet a blogomban hagyom, a munka hátrahagyva:

A munka hátrahagyása

Lehetőséget adok a felhasználónak böngészéshez webhelyem szerint dátum, kategória és címke alapján. Természetesen az ilyen lehetőségek bemutatása csak akkor hasznos a végfelhasználó számára, ha hatékonyan kategorizálja és címkézi a tartalmat.

Végül: a zsemlemorzsa nagyszerű módja annak, hogy a látogatók meglátják, hol vannak az Ön webhelyén, és azonnal megtalálja a csapágyaikat. Használom a zsemlemorzsakat a P90X Journal blogban:

P90X Journal

A zsemlemorzsa integrálása a webhelyen egyszerű – csak használja a benne található belső linkek szolgáltatást Yoast WordPress SEO (a kedvenc SEO bővítmény távolságból).

A fenti példákban a közös téma a navigáció könnyűsége. Sok ember elhagyja a webhelyet, miután csak egy oldalt látott. Az Ön feladata, hogy könnyű lehetőséget adjon nekik a felfedezés folytatására. A hatékony navigáció segít abban.

3. Adj nekik helyet a kezdéshez

Hacsak nincs olyan postája, amely rendkívül vírusos (és még akkor is), akkor valószínűleg észreveszi, hogy a honlapja messze a leglátogatottabb oldal a webhelyén. Ennek oka kettős:

 • Ez egy nyilvánvaló belépési pont, és más webhelyekről sokkal gyakrabban kapcsolódik, mint bármely más oldal.
 • Ez az egyértelmű következő lépés, amikor az emberek rákattintanak, amikor először látogatják meg az Ön webhelyét Bármi oldal.

Ezért drasztikusan növelheti a felhasználói élményt azáltal, hogy segítő kezet nyújt az új látogatóknak annak bemutatására, hogy az Ön weboldala milyen előnyökkel járhat számukra. Azt javaslom, hogy ezt tegye kétféle módon.

Az első egy doboz. Ezt jól láthatóan fel kell tüntetni a webhely tetején, és azonnali képet ad a látogatóról arról, hogy mit kínál. Ugyanakkor nagy konvertáló opt-in formában is szolgálhat, mint ahogyan Derek Halpern végez Társadalmi eseményindítók:

Társadalmi eseményindítók

Egy jól összeállított funkciós mezővel egyetlen látogató sem zavarja meg, hogy mit kínál az Ön weboldala. Ha összehasonlítunk egy lineáris kezdőoldallal, amely csak a legfrissebb blogbejegyzéseket és hasonló elemeket tartalmazza, ez hatalmas javulás a felhasználói élmény szempontjából.

A második dolog, amit javasolnék, a Start Start oldal. Ennek az oldalnak a célja egyszerű – világosan felvázolni webhelyének előnyeit, és a következő lépéseket megtenni az embereknek a haladás érdekében. Használom a Start Itt oldalt a Munka hátrahagyásáról:

Ha a munkát a Start Here oldal mögött hagyja

Mint a szolgáltatás dobozát, a Kezdő oldal oldalt is használhatja, hogy kettős szépségű hatást érjen el: vonzza az embereket jobban és küldje el azokat a webhelyének olyan oldalára, amelyek valószínűleg konverziót és / vagy eladást eredményeznek.

4. Hogy a tartalma jól néz ki

A webes népek nagyon meglehetősen gyenge csoport – gyakran értékelik a tartalmat jobban, ha jobban néz ki. Személy szerint rájöttem ennek a hatására a közelmúltban, amikor egy régi cikkemet közzétettem egy iOS magazinban. Úgy nézett ki, mint ez:

Ha a munkát posta mögött hagyja

Ehhez:

Újságcikk

Kényszernek éreztem, hogy újraolvastam a cikket, amelyet pusztán azon az alapon írtam, amelyet írtam nézett érdekesebb.

Kétféle módon teheti tartalmát vonzóbbá a felhasználó számára (a jobb tartalom tényleges megírásán túl):

 1. Tervezés, tipográfia stb.
 2. formázása

A WPExplorer nagyszerű példa arra, hogy a tipográfia hogyan használható változatosság és érdeklődés érdekében a sima szöveghez, narancssárga fejlécekkel és könnyen olvasható sans szerif betűkészlettel. A formázás szempontjából ez rajtad múlik, postai úton. Tekintsük a következő:

 • Rövid szavak, rövid mondatok és rövid bekezdések: megkönnyíti az olvasót.
 • Alfejlécek: használjon nagyszabásúan, és tegye leíróvá.
 • Félkövér: jelölje ki a legfontosabb részeket.
 • Dőlt: hangsúlyozzon bizonyos szavakat.
 • Képek: széles körben használja a színt és a változatosságot.
 • Egyéb grafikai elemek: Használjon listákat, táblázatokat, blokkjeleket és bármi mást, amely hozzáad egy kis fűszert a tartalomhoz.

A lenyűgöző tartalom létrehozása nem csak magáról a tartalomról szól, hanem arról, hogy miként jelenítheti meg a tartalmat és elkészíti látszik még vonzóbb.

Mi a következő?

Ha körvonalazza a fenti fogalmakat, akkor jó úton lesz egy alaposan elkötelező webhelyhez. De noha a fentiekbe belefoglaltam azt, amelyet a pozitív felhasználói élmény legfontosabb szempontjainak tartok, nagyon sok dolog van nem fedett.

Ezt szem előtt tartva szeretném elolvasni javaslatait az alábbi megjegyzés szakaszban. Milyen további intézkedéseket kell szerveznie a webmestereknek annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsák a látogatók számára? Tudasd velem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map