4 egyszerű lépés a hatékony tartalomteremtéshez a WordPress-ben

Amikor minden meg van mondva és kész, a tartalom az, ami előmozdítja a blog sikerét. Ne érts félj – a tervezés és a promóció szerves részét képezik, de tartalom nélkül nem szolgálnak értelmet. Ez az oka annak, hogy a legtöbb WordPress-felhasználó (kivéve a fejlesztőket és hasonlókat) több időt töltenek tartalom létrehozására a WordPress-ben, mint bármi más.


Mint ilyen, kifizetődik egy hatékony folyamat a tartalom létrehozásához a WordPress-ben. Mint valaki, aki megélhetést írt – napi 4000 szót írva a WordPress webhelyekre – az idő múlásával kifejlesztettem azt, amit módszertani és korszerűsített munkafolyamat a tartalom készítéséhez. Ebben a bejegyzésben meg akarom osztani veled.

Négy lépésből áll, amelyeket rendben kell követnie. Miután lerövidítette az alapelveket és telepítette a szükséges plugineket, rájön, hogy a tartalom létrehozásának folyamata sokkal gyorsabb és hatékonyabb..

1. lépés: Tisztítsa meg a munkaterületet

Ne aggódj – nem az önről beszélek fizikai munkaterületet. Ez a hozzászólás szempontjából olyan rendetlen (vagy tiszta!) Maradhat, mint jelenleg.

Valójában a „virtuális” munkaterületre utalok, vagyis a WordPress „Új hozzászólás hozzáadása” oldalára. Sokunk számára ez az elégtelen kihasználtság és a fel nem használt kütyü rendetlensége. Az első dolog, amit meg kell tennie, ennek a kérdésnek a kezelése.

Valószínűleg már ismeri a „Konyhai mosogató” funkciót a TinyMCE szövegszerkesztőben:

A konyhai mosogató

… De ha nem, feltétlenül engedélyezze. Miért a WordPress fejlesztői csapat alapértelmezés szerint el akarja rejteni ezeket az értékes formázási funkciókat, engem nem tud megmutatni, de itt van. Valószínűleg valójában nem fogja használni ezt a szövegszerkesztőt (többet később), ám nem árt az, ha a last minute szerkesztésre lehetőségek állnak rendelkezésre, stb..

Most térjünk át a fel nem használt kütyüre – milyen értéket képviselnek neked? Csak annyit tesznek, hogy rendetlenséget okoznak az Ön oldalán, és tapasztalatom szerint a rendetlen oldal akadályozza a hatékony írást. A rendetlenség megszabadításához kattintson az oldal jobb felső sarkában található „Képernyő beállítások” fülre, majd szüntesse meg a kiválasztást, amire nincs szüksége:

Képernyő beállításai

Ne aggódjon – bármikor visszatérhet, és újraaktiválhatja azokat a kütyüket, amelyekről dönt csinál szükség. Mint ilyen, fárasztónak kell lennie, hogy agresszív legyen – meglepődhet, hogy mit tud megtenni.

Csak a következő alapértelmezett modulokat engedélyeztem a blogomban:

 • Kategóriák
 • Címkék
 • szemelvény

Majd néhány szükséges plugin-kütyü:

Ha nagyon lelkesnek érzi magát, véglegesen eltávolíthatja a kütyüket (beleértve azokat is, amelyeket nem lehet eltávolítani a „Képernyő beállítások” lapon, a ez az oktatóprogram)

Arra is érdemes egy percet elkapni, hogy ezeket a kütyüket könnyen elérhetőek legyenek. Nos, nem érzem jobban?

2. lépés: Válassza ki az író eszközét

Ha továbbra is küzd az alapértelmezett TinyMCE szövegszerkesztővel, akkor tudnia kell, hogy vannak messze jobb lehetőségek állnak rendelkezésre. Az első (és az egyik kedvencem) alapértelmezett funkció a WordPress magjában. A figyelmeztetés-mentes szerkesztőről (DFE) beszélek:

A Distraction Free Editor

Minimalista ég

Nem tudom alábecsülni, hogy ez a fejlesztés mértéke a szokásos szövegszerkesztőhöz képest. Sokkal több képernyő ingatlan van, amivel játszhatsz és élvezhetik – ahogy a neve is sugallja – egy teljesen zavaró környezet. Próbáld ki; meglepődhet, mennyire szereti jobban.

A DFE-vel kapcsolatos általános panasz az, hogy hiányzik a szabványos szövegszerkesztőben elérhető számos formázási lehetőség közül. Ezt azonban úgy látom, mint egy lehetőséget arra, hogy hatékonyságát jelentősen javítsuk azzal, hogy megtanuljuk a számos billentyűparancsot, amelyek lehetővé teszik írj sokkal gyorsabban a WordPress-ben.

Most a preferált módszeremre. Ha különösen kalandosnak érzi magát, azt javaslom, nézd meg a Markdown-ot. Ez rendkívül intuitív jelölési nyelv – mint a HTML (de sokkal egyszerűbb). A Markdown használatával elkerülheti a TinyMCE-ben és a DFE-ben jelen lévő irritáló hibákat, és teljes ellenőrzést gyakorolhat a tartalom létrehozása felett. Rendkívül könnyű megtanulni – imádhatja.

A rendszertől függően az én ajánlásom a MarkdownPad (PC) vagy a Byword (Mac). Jelenleg a Byword-t használom ennek a bejegyzésnek a írására:

Jelszó a Mac-hez

Miután befejezte a bejegyzés írását a Markdown szolgáltatásban, másolja át a tartalmát (HTML formátumban), és illessze be a WordPress HTML szerkesztőbe. Ez minden, amire szüksége van!

3. lépés: Optimalizálja bejegyzését keresőmotorok számára

Ebben a bejegyzésben nem megyek bele a Keresőoptimalizálás (SEO) összetettségébe – ezt a témát valójában a közelmúltban gyakori SEO hibákkal foglalkoztam. azonban, fizetni kell annak biztosítása érdekében, hogy megfelelő felszereltséggel rendelkezzen a webhelyen található SEO SEO maximalizálása érdekében.

Javaslom, hogy telepítse a következő két plugint:

 1. Yoast WordPress SEO
 2. Bejegyzéscím számláló

Ha elolvasta a fent említett SEO hozzászólásaimat, akkor mindent tudni fog az első pluginról – engem illetően a Yoast WordPress SEO elengedhetetlen része Bármi WordPress felhasználó. Ami a Postacím számlálót illeti, ez egy egyszerű bővítmény, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan megnézhesd, hány karakterből áll a bejegyzés címe:

Bejegyzéscím számláló

Mivel a Google hajlandó levágni minden 65 karakternél hosszabb hozzászólási címet, ez nagyon hasznos referenciaeszközként.

4. lépés: Hozzon létre egy ellenőrzőlistát

Miután lezárta a létrehozás utáni munkafolyamatot, azt javaslom, hogy hozzon létre egy ellenőrző listát, amellyel dolgozhat. Mert hidd el nekem – ha mindent csinálsz jobb A dolgokhoz szüksége lesz egy listára, hogy nyomon tudja követni azokat.

Itt egy ellenőrzőlista másolata:

 1. Válasszon egy címsort
 2. Ellenőrizze a kulcsszóversenyt, és szükség esetén módosítsa a címsort
 3. Kutatási és tervcikk
 4. Adjon hozzá kategóriát és címkéket
 5. Töltse ki a SEO információkat (fókuszkulcs, SEO cím, metaleírás)
 6. Írja meg az első vázlatot
 7. Szerkesztés és hangsúlyt helyez kulcs kifejezések
 8. Kép (ek) és hozzárendelés (ek) hozzáadása
 9. lektorált
 10. Beillesztés a WordPressbe
 11. Végezzen oldalt elemzést (a WordPress SEO bővítménnyel), és szükség szerint módosítsa a cikket
 12. Add kivonat
 13. Előnézet és végső áttekintés
 14. közzétesz

Sokat emlékezni kell, igaz? Jó dolog, hogy van egy ellenőrzőlistám, hogy az egészet hatékonyan át tudjam dolgozni. Végezzen el valami ilyesmit, és el fog lepődni, hogy mennyire könnyebb a tartalom közzététele a WordPress-en.

Most menj írni!

Most mindent tudsz én a tartalom létrehozásával kapcsolatban a WordPress programban, tehát mit vársz? Ideje végrehajtani az intézkedéseimet, és megrepedni!

Szeretném tudni, hogy mit gondol a módszereimről. Minden kommentár, javaslat és konstruktív kritika üdvözlendő!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map