3 Kevésbé ismert képkezelési tipp a WordPress programban

kevésbé ismert WordPress képkezelési tippek
 1. 1. A WordPress Image Management végső útmutatója
 2. 2. Jelenleg olvas: 3 Kevésbé ismert képkezelési tipp a WordPress programban
 3. 3. WordPress Image SEO hibák és azok kiküszöbölése

Üdvözöljük a Végső útmutató a képkezeléshez a WordPress programban. Az első üzenet a jobb láb elindításáról szólott. Megtanultuk, mikor kell JPG vagy PNG formátumot használni (bár szigorú példákkal), és néhány tippet az állománykép megfelelő feltöltéséhez..


A mai bejegyzésben a WordPress webhelyén a képkarbantartás és -kezelés néhány technikai aspektusát vizsgáljuk meg.

 • Mi történik a képeivel, ha megváltoztatja a webhely URL-jét vagy áthelyezi a kiszolgálókat?
 • Mi lenne, ha több szerző is van a webhelyén, és néhányuk külső képekre hivatkozik? Hogyan szerezheti meg ezeket a képeket a kiszolgálón?
 • Mi történik, ha valaki felhívja a kapcsolatot a képekre? btw mit hotlinking?

Ez a néhány kérdés, amelyet a mai bejegyzésünkben megválaszolunk. A postai sorozatunkhoz hasonlóan, miért kezdjük, majd továbbmegyünk a hogyan. Kezdjük el!.

1. tipp: Képkezelés webhely URL-frissítésekkel

Ez az egyik leggyakoribb hiba, amelyet a WordPress felhasználókkal tapasztalunk.

Mikor változik a WordPress webhely URL-je?

De először meg kell értenünk mikor a webhely URL-je valószínűleg megváltozik. Az alábbiakban bemutatjuk a három leggyakoribb forgatókönyvet.

1. Áttérés új domain névre

A webhely URL-je frissül, ha megváltoztatja a domain nevet. Például Moz korábban SEOMoz néven ismert. Új márkájukkal frissíteniük kellett az összes meglévő kép URL-t, PDF-t, társult linkeket stb. A seomoz.com-ról a moz.com-ra.

2. A WordPress telepítési könyvtárának megváltoztatása

A webhely URL-je szintén megváltozik, ha megváltoztatja a elhelyezkedés a WordPress telepítéséhez. Valójában ez az egyik leggyakoribb eset.

A WordPress új alapértelmezett könyvtárba telepíti magát blog. Számos első alkalommal működő WordPress-felhasználó tudatlanul végül telepíti a WordPress-t example.com/blog.

Csak később jött rá, hogy át akarják helyezni a WordPress-t a gyökértartományba, azaz. example.com. (Ha Ön termék- vagy szolgáltató cég, aki a későbbi szakaszokban beépített egy tartalommarketinget, akkor kapcsolatba lépne.)

Miután a WordPress átkerült a gyökérkönyvtárba, a webhely URL-je megváltozik example.com/blog hogy csak example.com. Bármely kép, PDF (vagy bármilyen médiafájl) így néz ki:

 • RÉGI: example.com/blog/ebook.pdf
 • ÚJ: example.com/ebook.pdf

3. Váltás az átmeneti és a produkciós (élő) szerverek között

Ez elsősorban a nagy forgalmú blogokban vagy az e-kereskedelemmel foglalkozó webhelyeken, ahol bármilyen hiba a konverziók csökkenését eredményezi. Az átállási kiszolgálóra és a onnan történő áttelepítés nagyon egyszerűvé tehető, ha kezelt gazdagépet használ, például WPEngine vagy Flywheel. (Btw, mi, a WPExplorer, már három éve egymás után használtuk a WPEngine programot, és soha nem tapasztaltunk leállást!)

A probléma akkor fordul elő, ha valaki képet tölt fel, vagy linkre állít be valamelyik üzenetre, az átmeneti kiszolgáló URL-jét használva. Amikor a webhelyet visszateszi az élő szerverre, az átmeneti hivatkozások azoknak a képeknek a felhasználására kerülnek felhasználásra, amelyeket az átmeneti kiszolgáló környezetében töltöttek fel. Ezért ezt ideális esetben kerülni kell. Ha úgy gondolja, hogy a csapatod valaki feltölthet tartalmat az átmeneti környezetbe, akkor alkalmazhatja az alábbiakban megosztott javítást.

Hasonló megjegyzésként néhányan feltehetik a kérdést – Nos, mi a káros az átmeneti szerverről származó hivatkozások használatával? Nem takarítja meg a sávszélességet az aktuális / élő webhelyről?

Nem tévedsz úgy gondolni. Valójában azonban ez ritkán fordul elő. Ez az oka annak:

 1. Az átmeneti kiszolgáló általában alacsonyabb erőforrásokon fut. A webhely sebességét veszélyeztetné, amely negatívan befolyásolhatja a felhasználói élményt.
 2. Sok esetben az átmeneti / tesztkiszolgáló gyökér linkje folyamatosan megváltozik – ami tonna megszakadt hivatkozáshoz vezethet. Képzeljen el egy 3000 szavas bemutatót törött képernyőképekkel mindenütt. Hogy érzi ezt??
 3. Ez negatív hatással lenne a imázs SEO-jére is. Ne feledje, hogy a Google-ban végzett képkeresés az még mindig az organikus forgalom forrása. Ha a kép nem tartozik a domainjéhez – elveszíti a szabad organikus forgalmat és SEO pontok!

Mit próbálunk megoldani??

Most, hogy tudjuk mikor megváltozik a WordPress webhely URL-je, nézzünk meg egy példát, ahol van potenciális hibahely. Az automatikusan létrehozott linkek (például kapcsolt hivatkozások) nem jelent problémát. A hozzászólásokba és oldalakra manuálisan beillesztett linkeket (például belső linkeket, képi linkeket stb.) Azonban manuálisan kell frissíteni.

Mindannyian képeket használunk a hozzászólásainkban és az oldalainkban. A kép hivatkozásának tipikus példája a következő:

http: //mywpsite.tld/wp-content/uploads/year/month/image-name.png

Amikor a WordPress-webhely webhelyének URL-je megváltozik, az összes kép forrása mutat kellene szintén megváltozik:

http: //newwordpressdomain.tld/wp-content/year/month/image-name.png

Nem csak a képeket, hanem az összes hivatkozást (beleértve a postai hivatkozásokat, médiafájlokat, PDF fájlokat stb.) Is frissíteni kell.

Oké, úgy néz ki, hogy mélyebben megvitattuk a kérdést. Most nézzük meg, hogyan lehet egyszerre és mindenkorra megoldani a problémát. Mint mindig, van egy WordPress bővítményünk a mentéshez!

Velvet Blues URL frissítése

 • Először töltse le és telepítse a Velvet Blues URL frissítése
 • Aktiválás után menjen tovább a WordPress Műszerfal eszközök> URL-ek frissítése oldal a bővítmény beállításainak konfigurálásához.

URL-csere a WordPress-ben – a Velvet Blues Update URL-bővítmény jóvoltából

Ne feledje, hogyan használtuk a Keresse meg és cserélje ki jellemző Microsoft Word? Nos, alapvetően ezt teszi a plugin! Azt leletek az oldal régi URL-jeit vagy a tartalom közzétételét, és helyettesíti az új URL-ekkel. Ily módon a kép hivatkozásai frissülnek az összes üzenetében.

Ezenkívül kibővítheti a plugin funkcióit az URL-ek megtalálásához / cseréjéhez a webhely linkeiben, kivonatokban, mellékletekben, egyéni mezőkben és metamezőkben.

Az alábbiakban bemutatunk néhány példát a régi URL-ekre a webhelyén:

 • Ha átmenne egy átmeneti szervertől, akkor a Régi URL valami hasonló lenne: hostname.com
 • Ha módosította / frissítette a domain nevet, egyszerűen használja az új webhely nevét.
 • Ha protokollként a „https” -t használta, cserélje ki a „http” kifejezést a „https” kifejezésre.

Példánkban kicseréltük a régi URL-t http://seomoz.com nak nek https://moz.com. Miután megadta a régi és az új URL-t, egyszerűen kattintson a gombra Frissítse az URL-ket MOST. A plugin beolvassa minden a bejegyzéseidet és oldalait, és alkalmazza a keresési és helyettesítő varázslatokat. Az összes URL-jét a következőre frissítjük: Új URL érték

Vigyázat: Több bejegyzés és oldal szkennelése és cseréje erőforrás-igényes lehet, különösen, ha a WordPress blogja több száz bejegyzés volt. Ha az összes szkennelési lehetőséget (webhely linkeket, kivonatokat stb.) Választotta, az erőforrás-felhasználás jelentősen megnő. Sok webhely-szintű URL-frissítés miatt a tárhely-fiókot ideiglenesen fel lehet függeszteni az erőforrások túlzott használata miatt. Ez a kérdés a legelterjedtebb a megosztott tárhely szolgáltatóinál. Ezért javasolnék egy kis óvatosságot a plugin futtatásakor.

2. tipp: Külső képek importálása a WordPress programba

Külső képek azok, amelyeket nem tárol a szerver. Ebben az oktatóanyagban megtanuljuk, hogyan lehet gyorsan és hatékonyan importálni az összes külső képet saját WordPress-webhelyére.

Az érthetőség kedvéért tegyük fel, hogy a képeket együtt használjuk megfelelő engedélyek (különben esetleg egy másik vitában indulunk el!).

A gyors visszatérés érdekében két oka van annak, hogy miért ne használjunk külső képeket a WordPress oldalunkon:

 • Más emberek sávszélességét fogyasztják, ami nem igazán tisztességes.
 • A fáj a mi képünk SEO pontszáma.

Vessen egy pillantást a következő üzenetre. Nagyon nehéz megérteni, hogy a bejegyzés külső képet használ-e a Visual Editor segítségével.

WordPress Visual Editor

Hacsak természetesen nem mozogunk a Szöveges nézet a WordPress szerkesztőben.

A WordPress Szerkesztő szöveges nézete, amely feltárja a bejegyzés tartalmának HTML forráskódját.

Látjuk, hogy ez a kép valójában az imgur.com webhelyen található – egy népszerű képtároló webhely. Ennek kijavításához:

 • Töltse le a képet
 • Töltse fel a WordPressbe
 • Frissítse a bejegyzésben található linket

El tudod képzelni, hogy megismételted ezeket a lépéseket mindegyik képhez az összes üzenetben? Csak az összes külső kép megtalálása napokig tarthat! Tehát legyen megoldás, ugye? Vagy csak azért hozom fel, hogy csalódást okozhassam?

Természetesen nem! Van egy megoldás. És mint mindig, ez egy fantasztikus ingyenes WordPress-bővítmény.

Hogyan importálhatunk külső képeket a WordPress programban

Az egyik legfontosabb dolog, amit tetszik ez a plugin, a neve. Ez tiszta, éles és a pont. Először töltse le és telepítse a Külső képek importálása csatlakoztat. Aktiválja a plugin-t, és lépjen rá WordPress Irányítópult> Média> Képek importálása

Látnia kell egy ilyen opciós panelt:

Külső képek importálása A WordPress beépülő modul opciói

Ha a jobb alsó sarokban észlel, látni fogja, hogy a plugin már azonosította a külső képeket tartalmazó hozzászólásokat.

Példánkban ezt a bővítményt átmeneti környezetben futtattuk, ezért van csak egy üzenetünk, egyetlen külső képpel.

Csak annyit kell tennie, hogy rákattint Képek importálása most a folyamat elindításához. A befejezéskor hasonló megerősítő üzenetet kell látnia az összes importált képről.

Választhat úgy is, hogy kizárja a képeket a domain név alapján. Ez akkor hasznos, ha rendelkezik speciális képletöltési linkekkel (fizetett külső képtároló webhelyekről, például Photobucket), amelyeket nem akar cserélni.

A képimportálás befejezése után, ha megnézzük a médiagalériát, látni fogjuk az összes importált képet.

A képeket automatikusan importálja és a WordPress Media Library tárolja.

Oké, a képeket importálják a WordPress Media Gallerybe. Mi a helyzet a bejegyzés tartalmával? Még mindig a régi kép URL-jére mutatnak? Egyáltalán nem!

A bővítmény a képfájl hivatkozását is felváltja az új URL-lel, azaz a domain linkjével!

Az importálás után a képi hivatkozások is frissülnek.

Teljesítményhatás: Az URL-frissítés beépülő moduljában megvitatott erőforrás-fogyasztási problémákhoz hasonlóan a külső képek importálása a WordPress-ben a szerver erőforrásainak méltányos részesedését is felhasználja. Szerencsére a fejlesztő intézkedéseket tett a szerver használatának ellenőrzésére. A beépülő modul hívásonként legfeljebb 50 hozzászólást vizsgál (azaz amikor meglátogatja vagy frissíti a beépülő modul beállításainak oldalát). Ezenkívül a képek maximális számát importálási hívásonként 20-ra korlátozza.

3. tipp: Hogyan lehet megakadályozni a kép Hotlink-összekapcsolását a WordPress programban

Egyszerűen fogalmazva: a hotlinking a város vándorolását jelenti valaki más Uber-foglalásával. Gondolkodj el rajta. Az Uber-t foglalja az ingázáshoz, és egy idegennek valahogy sikerül ellopnia a foglalását, és az akarata szerint felhasználja. Fizetsz az utazásaikért. Képzelje el, ha bárki el tudná venni az Uber-foglalását – használhatják azt, amit akarnak – mennyi ideig kívánják – és nem csinálhatsz egy átkozott dolgot.

Jól, kép hotlinking kissé hasonló. Az emberek elkészítik a képeket, és a webhelyükön használják. Hírnevet szereznek, és Ön végül kifizeti a számlákat. És semmit sem tehetsz vele.

Kitartás! Az utolsó sor nem igaz. te tud tegyen valamit érte. Végül is a WordPress! Valószínűleg arra gondolsz, hogy „Ah Sourav új beépülő modult fog bemutatni”. Bazzinga! Én nem.

1. Konfigurálja a webkiszolgálót a Hotlink-megelőzéshez (Apache vagy NGINX)

Ön a webszerver elegendő ahhoz, hogy megakadályozzon mások számára a képek forró kattintását. A két leggyakoribb webszerver az Apache és a NIGNX. Ha Apache-t használ webszerverként, akkor megakadályozhatja a kép hotlink-összekapcsolását a WordPress-ben, ha néhány sor kódot hozzáad a .htaccess-fájlhoz. 2013-ban írtam egy rövid ismertetőt erről – ez még ma is alkalmazható.

Ha azonban NGINX-t használ wes szerverként, akkor adja hozzá a következő kódrészletet az NGINX konfigurációs fájljához.

hely ~. (gif | png | jpe? g) $ {
érvényes_hivatkozók egyik sem blokkolva .yourwebsite.com;
if ($ invalid_referer) {
visszatér 403;
}
}

Cserélje yourwebsite.com a tényleges domain nevével.

Dióhéjban ez a kódrészlet megakadályozza a GIF, PNG és JPG / JPEG fájlok gyors hivatkozását. Ezeket a fájlokat csak a domain és csak senki más férheti hozzá. Abban az esetben, ha valaki megpróbál hotlink-hez csatolni ezt a 3 fájlformátumot, akkor 403-as hibát kap.

Itt található a kivágott kód gyors, soronkénti magyarázata.

 1. Az 1. sor a képformátumokat határozza meg. Itt videoformátumot is hozzáadhat, például az mp4-et.
 2. A 2. sor azt jelzi az NGINX-nek, hogy engedélyezni kell a domainjétől érkező kéréseket. Ha bármilyen más domain kéri, blokkolja a kérést.
 3. A 3. sor elmondja az NGINX-nek, hogy mit kell tenni, ha egy kérés tiltott domainről származik
 4. A 4. sor azt mondja az NGINX-nek, hogy dobjon el egy HTTP 403 Tiltott hibát, ha a 3. sorban feltétel teljesül.
 5. Az 5. és a 6. sor megfelelően zárja be a kódot, hogy végrehajtja!

Hasonlóképpen, ha meg akarta akadályozni egy teljes könyvtár gyorshivatkozását, ehhez is van kódrészlet.

hely / feltöltések / {
érvényes_hivatkozók egyik sem blokkolva .yourwebsite.com;
if ($ invalid_referer) {
visszatér 403;
}
}

Cserélje ki / feltölti / azt a könyvtárat, amelyben megakadályozni szeretné a gyorshivatkozást. Példánkban az alapértelmezett WordPress-t választottuk feltöltések Könyvtár. Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, az összes képet, PDF-fájlt és egyéb médiafájlt feltölti az alapértelmezett WordPress-feltöltő használatával, amely viszont a fájlokat a / feltöltések / mappába helyezné. Így a mestermappa védelmével megakadályozzuk az összes feltöltést a hotlinkeket.

2. Használjon CDN-t a kép forró hivatkozásának megakadályozására a WordPress programban

Meglepődött? Tehát én voltam, amikor először olvastam róla. Mindannyian hallottuk a CloudFlare-ról, mint az egyik legjobb ingyenes CDN-ről. Tudta, hogy ingyenes hotlink-védelmet is kínálnak?

A hotlink-védelem engedélyezéséhez egyszerűen térjen át a CloudFlare-fiók irányítópultjába, amelyet a Scrape Shield követ. Kapcsolja be a gombot BE, és készen állsz.

Ha Cloudflare-t használ, akkor könnyedén megteheti engedélyezze a hotlink védelmet a Fiókja Scrape Shield alatt. Mivel a Cloudflare egy teljesen proxy szolgáltatás, nem kell aggódnia, hogy engedélyezze a forró hivatkozás védelmét az eredeti kiszolgálón.

Prémium CDN szolgáltatást, például StackPath CDN vagy KeyCDN, csak a megfelelő szabályokat kell létrehoznia a zóna hivatkozók számára, és végrehajtania azokat. A KeyCDN rendelkezik egy csodálatos bemutató erről érdemes elolvasni.

3. Használjon egy beépülő modult: All in One WP biztonsági és tűzfal-bővítmény

Ha inkább nem keveredik a .htaccess kóddal, és azt kívánta, ha lenne elérhető plugin, amely gondoskodhat az üzletről – nos, szerencséd van.

Nézd meg a All in One WP biztonság és tűzfal csatlakoztat. Több mint fél millió aktív telepítéssel ez a plugin rengeteg alapvető WordPress biztonsági funkcióval rendelkezik.

Itt kell tennie az Image Hotlinking Prevention funkció aktiválásához.

Hogyan lehet megakadályozni a kép Hotlink-összekapcsolását a WordPress-ben az All in One WordPress biztonsági bővítmény használatával

 • Töltse le és telepítse a csatlakoztat.
 • Kapcsolja be és menjen tovább WordPress Irányítópult> WP biztonság> Tűzfal és kattintson a A forró linkek megakadályozása
 • Jelölje be az alján található kis jelölőnégyzetet, majd kattintson a gombra Beállítások mentése.

És ez az. A képek hotlink-összekapcsolása mostantól megakadályozva.

Következtetés

A bejegyzés befejezéséhez térjen át gyorsan az eddig megtanultakhoz.

 1. Hogyan lehet frissíteni, inkább cserélje le a régi URL-eket az újokra. A megoldás egy remek plugin, az úgynevezett Velvet Blues URL frissítése.
 2. Ezután megtanultuk, hogyan importálhatunk külső képeket a WordPress-be. Sok blogger-társ már megtette ezt életében legalább egyszer! A megoldás ismét egy úgynevezett plugin-ben volt Külső képek importálása.
 3. A fenti két forgatókönyvben említett mindkét beépülő modul teljesítményi hatással van rájuk. E plugint óvatosan kell futtatnunk.
 4. Végül megvizsgáltuk, hogy mi a kép hotlink-összekapcsolása, és kétféle módszert láttunk annak megakadályozására. Az egyik néhány sor sor hozzáadása volt a .htaccess beépülő modulhoz, a második az a biztonsági bővítmény.

Kérdés – mit gondolsz ezekről a tippekről? Találtál valami hasznosat? Van még valami jobb? Továbbá, hogy tetszik a sorozat eddig? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és maradjon velünk a sorozat következő részével kapcsolatban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map