25+ elkerülendő WordPress hibák

Tartalmi kurátorként az egyik legnagyobb és leginkább kínos hiba, amit 2014-ben elkövettem ismételje meg az ismert hibákat amikor jött a WordPress és általában a blogolás. Minden új év új állásfoglalásokat igényel. Egyesek (próbálnak) lefogyni – „ez év végére 130 fontot fogok mérni”, mások kalandos terveket készítenek – „határozottan megyek ejtőernyőzésbe márciusban”, míg mások úgy döntenek, hogy végre megkötik a csomót – “Ideje, hogy örökkévalóvá tegyük”! Nem mintha egy hónap lenne ebben az évben, tegyük fel mind a határozatot a listába – „WordPress hibák, amelyeket soha nem kell megismételni 2015-ben (vagy az elkövetkező években)”.


Már több mint egy éve hozzájárulok a WPExplorer programhoz, és szeretnék idén egy vadonatúj poszt-sorozattal elindulni, amely a WordPress leggyakoribb hibáival foglalkozik. Először 5 kritikus tényezőt vizsgáljuk meg, amelyek a WordPress webhely elindításával kapcsolatosak, és tovább lép az olyan ajánlások felé, amelyek hosszú távon eredményt hoznak. Ezeket a közismert pontokat könnyen besorolhatjuk a „léteztem, megtették” kategóriába, de ügyeljen arra, hogy ne ismételje meg őket, mint én. Ne feledje, hogy a kiképzett szem is időnként fáradt.

Contents

WordPress hibák és megoldások

Nagyon sok online cikk található a hasonló kérdésekkel foglalkozó témákban, amelyeket a közelgő hozzászólásokban szeretnék megvitatni. De találtam egy olyan aspektust, amely a legtöbbjükben hiányzott – egy mélyreható magyarázat. Miért? Miért ne? Milyen következményekkel jár? Van megoldás? Alternatívák? Példák?

Ezeket a kérdéseket vettem fel magamnak, amikor elolvastam ezeket a cikkeket. A közös kérdéseket meg akarom vitatni, hosszasan, hogy jól megértse a témát.

Az ebben a posztban tárgyalt összes pont tapasztalatból, kísérletezésből és természetesen a múltbeli hibákból levont tanulságokból származik. Megpróbáltam a lehető legtöbb példát bemutatni, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezzen, és az olvasotthoz igazítsa a tényleges forgatókönyveket. Arra biztatom, hogy mentse el ezt a cikket egy offline olvasóba, mint például az Instapaper vagy a Pocket, és olvassa el szabadidejében. Tehát csak dőljön hátra, pihenjen és élvezze a cikket.

1. Nem készít biztonsági másolatot

Találtál már azon gondolkodni – Hé, ez egy új oldal, alig van tartalom. Később aggódnék a biztonsági másolat miatt. Kedves barátom, hadd mondjam el, hogy ez az egyik alapvető a WordPress karrierje során elkövetett hibákat. Lehet, hogy egy kicsit pénzbe kerül, a sok pénzt, vagy a legrosszabb esetekben, minden. Vannak gerincvel borzasztó történetek az online vállalkozókról (bloggerek, tartalmi kurátorok stb.), Akik elvesztek Több ezer dollárt, csak azért, mert elhalasztották a biztonsági másolatot.

ütemezése és a biztonsági mentések biztosítása a webmesterek egyik alapvető felelőssége, minden tudományágtól függetlenül. A WordPress esetében a gyakornok számára korlátozott a hibahely. De ha eljutott a dolgok technikai oldalához, például módosíthat egy témát vagy beállít egy speciális plugint, akkor:

 • Pusztítsd el a webhely megjelenését
 • A kikötő biztonsági kiskapuk
 • Spawn a halál fehér képernyőjén

A helyrehozhatatlan események nagyon gyakoriak, és nem mindig lehet igaza. Ezért a biztonsági mentés szükséges óvintézkedés. Ha Ön azon emberek közé tartozik, akik úgy gondolják, hogy a WordPress automatikusan biztonsági másolatot készít az adatokra – tévedsz. Tudjon meg többet a cikkben szereplő általános WordPress biztonsági mentési mítoszokról – 10 WordPress biztonsági másolat, amelyek elpusztíthatják webhelyét.

Megoldás:

Rengeteg ingyenes és prémium WordPress biztonsági mentési plugin áll rendelkezésre, mindegyik változó funkciókkal. Ha számos WordPress webhelyet tervez, a VaultPress a legjobb választás. Az Automattic (a kedvenc CMS mögött álló cég) tervezte és karbantartja, és több millió felhasználó bíz meg benne. Néhány kedvenc WordPress biztonsági mentési plugin közül néhány:

 1. VaultPress (prémium)
 2. BackupBuddy az iThemes-ből (prémium)
 3. BackWPUp (ingyenes)

2. Új termékek tesztelése egy élő oldalon

Tesztelés egy élő oldalon

Sok ember megismétli ezt látszólag ártalmatlan, mégis pusztító hiba. Tegyük fel, hogy van egy élő WordPress webhely, és telepíteni szeretne egy biztonsági mentési plugint – mondjuk a BackWPUp-ot, miután elolvastam az utolsó pontomat (yay!). De úgy dönt, hogy a plugint közvetlenül az élő webhelyre telepíti – csak az extra erőfeszítések megtakarítása érdekében.

Mi történik, ha valami rosszul fordul, és néhány órára offline állapotba kell helyeznie a webhelyet az új, példátlan károk kijavításához? Lássuk néhány azok közül a dolgokból, amelyeket el fog veszíteni:

 1. Szerves forgalom keresőmotorokból
 2. Közvetlen átirányítási forgalom
 3. Társult jövedelem
 4. Reklám kattintások
 5. Átalakítás és értékesítés
 6. E-mail választási lehetőségek
 7. Elveszíti a keresőmotor rangját – amikor a Google egy keresőt átirányít a webhelyére, és megállapítja, hogy offline állapotban van, automatikusan elveszíti a SEO pontokat

Más szavakkal, el fogja veszíteni a forgalmat és pénz!

Megoldás:

Ha új témák és beépülő modulok kipróbálása az Ön WordPress-webhelyén, azt javasolom, hogy használjon élő webhelyének kísérleti példányát. A legjobb példa erre: összpontosítási körlet a WPEngine-ben. Egyszerűen megismétli a legfrissebb a WordPress webhely másolatát egy másik telepítésként, hogy kísérletezzen. Ha bármi megsérül, egyszerűen visszaállíthatja az utolsó működő biztonsági másolatból.

Ha a házigazda nem fér hozzá átmeneti területhez (ezért mindig javasoljuk a nagyszerű WordPress tárhelyi környezet használatát), azt javaslom, állítson be saját átmeneti területet (előadás jön létre). Kísérletezzen új termékekkel és szolgáltatásokkal a kísérleti beállítás során. Miután az új kiegészítést megfelelően konfigurálta a webhelyen, egyszerűen egyesítse azt az élő weboldattal.

3. A WordPress biztonsági másolatának nem biztosítása

A webhelyről készített biztonsági mentések biztosítása

Vagy amint azt szeretem hívni: Biztonsági másolat készítése a biztonsági másolatról.

Igen, ez így van. A teljes biztonsági másolat készítése és a számítógép merevlemezén tartása ugyanolyan jó, mint egy biztonsági másolat készítése egy karcos DVD-ről. A legmegbízhatóbb módszer a biztonsági mentés feltöltése a felhőbe – és rengeteg (ingyenes) lehetőség közül választhatunk – Dropbox, Box, SkyDrive stb. – ajánljuk az ingyenes BackWPUp plugin, vagy VaultPress – mindkettő automatikusan feltölti a biztonsági mentését a felhőbe.

4. Nem használ Permalinks-eket

Nem használ Permalinks-eket

A állandó linkek nem más, mint a webhely URL-jének felépítése. Alapértelmezés szerint a WordPress a következő állandó linket használja:

www.wpexplorer.com/?p=

Emlékezzünk erre a szerkezetre mindig működik, függetlenül attól, hogy új állandó link struktúrákat ad hozzá. Javasoljuk, hogy használjon felhasználóbarát URL-struktúrát – amely kulcsszavakat tartalmaz. Ez a látogatók számára jobban emlékszik az URL-re, és javítja a keresőmotorok rangsorolását. Fontolja meg a MaxCDN áttekintő cikkemet. Mindkét alábbi URL működik, de a második emlékezetesebb és jól működik a keresőmotorokban is.

 1. https://www.wpexplorer.com/?p=30951
 2. https://www.wpexplorer.com/maxcdn-review-best-cdn-wordpress/

Megoldás:

Mi, a WPExplorer, használjuk és javasoljuk a Bejegyzés neve állandó link szerkezete.

 • Az állandó linkek megváltoztatásához a WordPress adminisztrációs területen keresztül kell .htaccess fájljának lennie írható.
 • Ezt csináld meg, A WordPress hivatalosan javasolja hogy a .htaccess fájl fájljogosultságát 644-re változtatja.
 • Ha nincs engedélye a .htaccess frissítésére az adminisztrációs területen keresztül, a WordPress megadja a kiválasztott állandó link struktúrájának kódját, így manuálisan frissíti a .htaccess fájlt. Ezután manuálisan frissítheti a .htaccess fájlt a tárhelyfiók fájlkezelőjével vagy a File Transfer Protocol (FTP) klienssel.

5. Olcsó webtárhely használata

Olcsó web hosting bukás

A legtöbb ember azt javasolja, hogy használjon megosztott gazdagépet, amikor a WordPress webhelyén kezdi. A múltban használtuk a BlueHost alkalmazást, és nagyon ajánljuk. Noha havonta körülbelül 5 dollárba kerül, egyesek megpróbálnak új hosting cégeket keresni, amelyeket a különféle hosting fórumokon már láttak. Ok, hogy olcsók. (Vannak, akik havonta 1 dollárt is kínálnak tárhelycsomagokat!).

Az olcsó webtárhely-szolgáltatók problémája

Azt kapod, amiért fizetsz. Az olcsó hosting cégek általában túl sok kliens fiókkal elárasztják szervereiket. Egy forgalmi tüske (vagy DDoS támadás) és az egész fürt (beleértve a fürt összes weboldalát) le van állítva! Az ilyen hosting cégeknek is nagyon alacsony toleranciaértéke van az erőforrások túlzott felhasználásának.

Töltse le a WordPresshez kapcsolódó hozzászólásokat

Klasszikus példa a Kapcsolódó hozzászólások plugin a WordPress-hez. A Kapcsolódó hozzászólások lekérdezi a WordPress adatbázist, hogy egy keresési paraméterek, például címkék és kategóriák felhasználásával megtudja, hogy egy adott üzenethez (mondjuk XYZ) – hozzászólások kapcsolódnak. A kapott üzenet ezután az aktuális üzenet alatt jelenik meg (XYZ). Ez a technika kiváló eszköz arra, hogy javítsa a felhasználók elkötelezettségét és csökkentse a visszafordulási arányt WordPress webhelyén.

A háttérben a YARPP keresési folyamata jelentős lekérdezéseket igényel a WordPress adatbázishoz, amely növekszik a WordPress webhelyen található hozzászólások, címkék és kategóriák számával. Több lekérdezés = nagyobb kiszolgálói terhelés = lassabb webhely.

A probléma az, hogy ez a túlzott használat automatikusan megtörténik, és nem korlátozhatja a beépülő modul által felhasználható szerver erőforrások mennyiségét. (Fantasztikus lenne, ha tudnál). De te vagy elszámoltatható a felhasznált erőforrásokért. Ha egy túllép egy bizonyos korlátot, a kiszolgáló erőforrás-figyelője naplózza az erőforrás túlzott felhasználását / visszaélését a fiókjával szemben. Ismételje meg ezt néhányszor, és fiókja automatikusan felfüggesztésre kerül.

Ezért mindig az ajánlott webtárhely-szolgáltatót kell keresnie, és amikor eljön az idő, lépjen át egy erősebb megoldásra, mint például a VPS, vagy még jobb, a kezelt WordPress-tárhelyre..

6. Túl sok plugin telepítése

hálózati hub

Utolsó cikkünkben arról beszéltünk, hogy a YARRP bővítmény miként okozhat szerver erőforrások túlzott használatát, ami a megosztott tárhely-fiók felfüggesztéséhez vezethet. Hasonló probléma akkor fordul elő, ha telepít és aktivál egy csomó szükségtelen bővítményt – azokat, amelyeket ritkán használ.

Fontos felismerni a különbséget az an telepített plugin és egy aktivált plugin. Az összes bővítménynek két állapota van – aktív és deaktivált.

 • Alapértelmezés szerint egy plugin telepítésekor (függetlenül a telepítés módjától – FTP feltöltés vagy a plugin manager segítségével) a plugin inaktiválódik. A plugin működéséhez manuálisan kell aktiválnia.
 • A második állapot a aktív állapot, ahol a plugin aktív és működik a WordPress webhelyén

A káros hatások akkor jelennek meg, amikor több aktív plugin van. Két fő probléma merül fel:

 1. Pluginok és plugin-témák közötti konfliktusok – Előfordulhat, hogy egy adott plugin (vagy téma) nem működik egy másik plugin (vagy téma) által bevezetett korlátozások miatt. Hadd mutassam be Önnek az úgynevezett programozási koncepciót kölcsönös kizárás. Egy beépülő modul (vagy téma) megtarthatja egy adott erőforrást (határozatlan ideig), és nem engedheti, hogy mások ezt az erőforrást használják. Ha egy másik beépülő modul hozzá akar férni az erőforráshoz, akkor nem – mert korábban blokkolta. Így az új plugin nem működne.
 2. Buggy plugins – Számos plugin érhető el a WordPress lerakatban. Bárki hozzájárulhat ehhez – kezdő programozó vagy egy évtizedes programozási tapasztalattal rendelkező szakértő. A különbség a a kód minősége ahol az utóbbi kétségtelenül kiemelkedik. Ezért kerüljük az alacsony letöltési számú beépülő modulokat. Még ha megteszük is, akkor próbáljunk be egy kísérleti beállítást

Megoldás:

 • Ragaszkodjon a neves és népszerű témákhoz és bővítményekhez
 • Használja a kívánt bővítmények száma (próbáld meg a lehető legalacsonyabban tartani)
 • Deaktiválja a nem használt plugineket
 • Ne töltsön le olyan bővítményeket, amelyek nem állnak rendelkezésre a WordPress tárházban
 • Ellenőrizze a plugin kompatibilitását a jelenlegi WordPress verzióval
 • Hajtsa végre a teljes biztonsági másolatot, mielőtt telepíti a fő funkcióval rendelkező plugint
 • Próbáljon meg létrehozni egy WordPress-webhely kísérleti telepítését, és telepítsen belőle beépülő modulokat

Néhányan feltehetik a kérdést – Nem megfelelő annyi plugint telepíteni, amennyit csak akarunk, és aktiválni azokat, amelyek feltétlenül szükségesek? A válasz erre kiváló a kérdés az lenne – meglepetésedre – nem! Ez az oka annak:

Bizonyos pluginek – például a Yoast WordPress SEO pluginja – bizonyos összegű könyvelést igényelnek. A különféle SEO paraméterek, egyéni beállítások stb. Az összes információt a WordPress adatbázis tárolja.

A legtöbb plugin új mezőbejegyzéseket hoz létre a WordPress adatbázisban, amikor aktiválják őket. Ha túl sok ilyen plugint telepít, feleslegesen felfújja az adatbázis méretét. Később, még akkor is, ha kikapcsolja a beépülő modult – a WordPress adatbázisban újonnan létrehozott mezők továbbra is fennállnak. Tehát ne felejtsen el egy kicsit elgondolkodni azon a pluginnál, amelyet aktiválsz.

7. Gyakori témaváltások

varrás-background-Oksana-Kovách

A témák a WordPress webhely öltözékét jelentik. Néhány funkcióban gazdag téma, például a Total WordPress téma, ezer különböző projektben használható – mindegyik egyedi elrendezéssel. Egy tiszta, jól szervezett téma csodákat fog tenni az átváltási árfolyamon.

A kezdő bloggerek (vagy a webhelytulajdonosok) körében általános gyakorlat, hogy az egyik témáról a másikra ugrálnak. A WordPress esetében a kísértés túl sok! Több ezer gyönyörűen kidolgozott ingyenes témák – kéznél!

Természetesen az új WordPress-felhasználók nem lesznek elégedettek a telepített témával, és hajlamosak a témák cseréjére – a tökéletes keresése érdekében. Emlékszem, hogy hány témát váltottam az első blogom felépítése során – 27!

Íme egy tanács, amit szeretnék, hogy megkapjak:

Nincs olyan dolog, mint a tökéletes téma!

Most fedezzük fel a „miért” részt.

A műszaki rész

testreszabhatja a wp témát

Csakúgy, mint a beépülő modulok, bizonyos funkciókban gazdag témák kiegészítő tulajdonságokat is tartalmaznak, például egyéni beállításokat, szavazatokat, értékeléseket stb. Ezeknek a beállításoknak a tárolásához új táblákat vagy mezőket kell létrehozni a WordPress adatbázisban. Hasonlóan a plugin-ekhez, amikor túl sok témát telepít, ugyanaz a hatás folytatódik. Végül rendetlen adatbázis áll rendelkezésére, megnövekedett lekérdezési válaszidővel.

A pszichológiai szempont

shutterstock_186351248

Amikor valaki meglátogatja az Ön webhelyét, egy képet automatikusan regisztrál a fejében. Ha a tartalom minősége és a design jó, egy pontot szerezhet a látogató gondolatában. Amikor ugyanaz a személy meglátogatja újra a webhelyét (egy másik időpontban, és ugyanazt a mintát látja), memóriája frissül. Ezután gólt szerez két jó hírnév mutat rá a gondolataiban. Így állapíthatja meg webhelye hírnevét.

Most fontolja meg az alternatívát. Tegyük fel, hogy folyamatosan változtatta meg a témát. Ha a látogató egy teljesen más mintát lát a második látogatásakor, emléke nem frissül. Korábbi benyomásod elveszik, és új benyomás jön létre. Az összes korábban felhalmozott benyomási pontok elveszett.

A Márka Faktor

shutterstock_140282785

Végül ott van a márkaépítés szempontja. Minden webhelynek vagy vállalkozásnak törekednie kell a márka megteremtésére. Miután létrehozta márkanévét a vállalatának, a sikerre nincs korlátozva. Vegyük például az Elegáns témákat. Monarchsocial bővítményük óriási választ kapott az online közösség részéről – közvetlenül a bevezetés napjától. Meg kell próbálnunk egyetlen témát tartani a weboldalunkkal / márkánkkal kapcsolatban.

8. A WordPress telepítése egy „wordpress” nevű almappába

wordpress mappa

Sok WordPress automatikus telepítő, mint például a Softaculous, bármilyen módon telepíti a WordPress programot. Néhány ember azt gondolja: „Mivel a WordPress-t telepítem, megfelelő (nevű) mappába kellene telepítenem”. Nem! Ez nem igaz!

Ha a webhelyet csak egy CMS (WordPress) használatával kívánja futtatni, akkor mindig telepítse az alapkönyvtárba – azaz almappák használata nélkül. Gondolj bele, a www.wpexplorer.com néz ki út professzionálisabb, mint www.wpexplorer.com/wordpress

Csak akkor hozhat létre más mappát az új WordPress telepítéshez, ha eltérő CMS-t használ az üzleti portfólióhoz, a WordPress-t pedig a bloghoz. Még ebben az esetben a „blog” nevű mappa sokkal jobban hangzik, mint a „wordpress”..

9. Az ‘admin’ felhasználónévként történő használata

admin jelszó

A WordPress telepítése során az alapértelmezett felhasználónév admin. te biztosítania kell hogy más felhasználónevet használsz. Az alapértelmezett felhasználónév „admin” -ra hagyása súlyos WordPress biztonsági rést jelent, figyelembe véve a WordPress-webhelyek több mint felének a közelmúltban történt bruteforce-támadását.

Ha felhasználónévként ‘admin’ van, a hackerek ingyenes hozzáférést kapnak. A munkájuk fele (azaz a helyes felhasználónév kitalálása) befejeződött. Csak annyit kell tennie, hogy bruteforce támadások sorozatát használja a jelszavad kitalálásához. Ha készen állnak, behatolnak az Ön webhelyére, ellopják az ügyfél e-mail címét, a fizetési naplókat, és alapvetően megsemmisítik azt, amit oly sokáig építettek. Ha már rendelkezik felhasználónévvel admin – ne aggódjon, kifejezetten erre a célra készítettem egy oktatóanyagot – Hogyan lehet törölni a WordPress „admin” felhasználónevét.

10. Gyenge jelszavak használata

LastPass

Ez ostoba pontnak tűnhet. De gyakorlatilag az emberek még mindig nagyon sokat használnak sebezhető jelszavak. Ha erős jelszavakat használtak volna, akkor a Twitter nem tett közzé egy listát 370 tiltott jelszóból. Az erős jelszóban mindig a következő három karaktert kell tartalmaznia:

 1. Nagybetűs
 2. kisbetűs
 3. számok
 4. Speciális karakterek

Értem – értem jelentése nem praktikus emlékezni erre az őrült jelszóra 6efH & 9sD2! LP. Megoldásként használhatunk egy ingyenes online jelszókezelő eszközt, például LastPass, amely szinte minden böngészőhöz, mobil operációs rendszerhez és önálló Mac alkalmazáshoz bővítést kínál. Az elv egyszerű – ebben az eszközben tárolja az összes összetett jelszavát, és csak emlékezni kell erre egy jelszó a hozzáféréshez.

11. A WordPress frissítéseinek figyelmen kívül hagyása

wordpress-frissítések

Kritikus fontosságú, hogy frissítse a WordPress webhelyét, amint elérhetővé válnak. Ez az oka annak:

 • A fejlesztők globális közössége minden nap új hibákat, sebezhetőségeket és teljesítményjavító tippeket fedez fel és jelenít meg. Ezeket a javaslatokat áttekinti és beépíti a WordPress jövőbeli kiadásába.
 • Ha a biztonsági rés elég kiszolgáló, akkor egy azonnali megjelent a frissítés.
 • A WordPress minden nagyobb kiadásával új izgalmas funkciókat, például a fantasztikus WordPress képszerkesztőt (amely egyébként lehetővé teszi a képek kivágását és átméretezését útközben) is bemutatjuk.

Mi történik, ha nem frissítem a WordPress-t?

 • A WordPress frissítéseinek figyelmen kívül hagyása azt jelenti nem egyengető ismert vagy azonosított biztonsági rések. Ez csak más megkönnyíti a hacker munkáját. Mi történik azután? Tudja meg a következő címsorban!
 • Hiányzik az új szolgáltatások és a teljesítményjavítások frissítéseinek betöltése.

Egy feltört webhely következményei:

Vessen egy pillantást a feltört WordPress webhely néhány következményére:

 • Az Ön e – mail listája (a. Egyik legfontosabb eszköze Bármi webhely) ellopták és spammel bombázták. A helyzet még rosszabbá tétele érdekében ez az e-mail lista más „fekete piac” vevők számára is eladható.
 • Webhelyét rosszindulatú programok is megfertőzhetik. Ez viszont megfertőzi bárki aki meglátogatja az Ön webhelyét. A legrosszabb az, ha nem tudja, hogy webhelyét feltörték – ez a maximális károkat okozza a biztonság illúziója.
 • A feltört webhelyek hatása leginkább pusztító, ha tagsági webhelyet futtat. Emberek, akik fizetés webhelyének tartalmának megtekintéséhez fertőzhetik meg számítógépüket / eszközeiket és megsérthetik adatvédelmüket.
 • Miután a Google rosszindulatú programokkal fertőzött domainként azonosította webhelyét, keresőmotorja rangsorba esik. A feketelistán szereplő helyről való helyreállítás hihetetlenül fájdalmas és költséges folyamat.
 • Előfordulhat, hogy az embereknek is szükségük van rá állj meg vállalkozásaikat, és egy teljesen új márkát keresnek!
 • Röviden: hacsak feltörték, a webhely hírneve és minden jövőbeli kilátások az helyrehozhatatlanul megsemmisült.

Jogorvoslat

A nyilvánvaló megoldás a WordPress webhelyének proaktív frissítése. Köszönhetően az új Automatikus háttérfrissítések szolgáltatás (amelyet a WordPress 3.7-en mutattak be), az embereknek nem kell aggódniuk a webhelyük frissítése miatt. A háttérben a WordPress gondoskodik róla.

Ha olyan kezelt WordPress tárhelyszolgáltatást használ, mint például a WPEngine, akkor az is van már megtapasztalva az egyik legjobb WordPress szolgáltatások az iparban. A WPEngine nem csak automatikusan frissíti a WordPress magot, hanem a frissítéseket is finomhangolt a szerver specifikációihoz és biztonsági intézkedéseihez, hogy minden utolsó teljesítmény és biztonság fokozódjon.

Ha az események szerencsétlen fordulata után a webhelyet feltörik, akkor azt javasolnám, hogy béreljenek professzionális WordPress biztonsági fejlesztőket, például Sucuri megtisztítani. Ó, és megemlítettem a WPEngine-t is ingyenes hack-tisztítás?

12. Kalóz témák és plug-inek

kalózhajó2

Nézzünk szembe a tényekkel – a Themeforestben (vagy bármely más jelentős WordPress piactéren) megjelent új téma vagy bővítmény esetén a termék kalóz vagy „nulla” verziója érhető el a sok webhelyek ingyenes.

Szerintetek miért vásárolna 75 dolláros témát és ingyen megadja neked?

Néhányan talán tudatában vannak annak, hogy ezeket a kalóz témákat / beépülő modulokat nem tárolja a Themeforest. Ezeket fájlmegosztó szolgáltatásokban vagy „számítógépes blokkolókban” tárolják. Elkészítettem egy kis bevezetést az ilyen „számítógépes blokkolókról”, ha érdekli.

A 411 számú számítógépes blokkolóról:

 • A számítógépes blokkolók olyan szolgáltatások, amelyek ingyenesen tárolják a fájljait.
 • Fő bevételi forrásaik a hirdetések és a prémium számlák.
 • A hirdetések a fájl letöltési oldalán jelennek meg.
 • A prémium fiókok olyan előnyöket nyújtanak a letöltőnek, mint a gyorsabb / korlátozott letöltési sebesség és a letöltés előtti nulla „várakozási idő”.
 • Egyes számítógépes blokkolók a feltöltőkékért is fizetnek egy minimális összeget 2–5 USD-ért, minden egyes 1000 letöltött fájlért.
 • A rossz rész: Egyes számítógépes blokkolók olyan rosszindulatú hirdetéseket jelenítenek meg, amelyek számos rosszindulatú szoftvert tartalmaznak. A „letöltés” ​​gombok szándékosan félrevezető, hogy becsapja a rosszindulatú hirdetésre kattintással.
 • Ezenkívül számos felbukkanó és felbukkanó pop-up van, amelyek pusztítják el a rendszert, ha nincs telepítve megfelelő víruskereső..

Ez jó néhány a kiberlokkolóról való letöltés veszélyeiről. Természetesen ez nem azt jelenti mindenki számítógépes blokkolókat használ illegális célokra. A MediaFire kiváló példa a jó fájlmegosztási szolgáltatásra, és milliók használják azt törvényes célokra.

Visszatérés a Nulled WordPress témákhoz …

Ha kiszámítja az ezen tisztességtelen eszközökből származó bevételt, akkor úgy találja, hogy a vállalkozás nem jövedelmező. A kapcsolódó kockázatok jóval meghaladják a megtérülést. Tehát fel kell kérdezni – mi a fogás?

Biztos lehet benne jelentése egy. És ez is csúnya! Az végső ok a nulled témák és beépülő modulok feltöltése mögött van fecskendez be rosszindulatú kódot a webhelyére. Ez létrehozza azt, amit a hackerek és a kizsákmányolók „backdoors”A szerverén. Amint a hackerek bekerülnek a webhelyére, akkor te tudni a végtelen lehetőségek.

Erkölcsi rendőrség, készenlét …

Ez az oka annak, hogy soha ne telepítsen nulla / kalóz témákat és bővítményeket. A fejlesztők be több száz óra a termék fejlesztése, karbantartása és frissítése. Nem azt akarom prédikálni, de amikor legközelebb ingyen letölt egy terméket, csak tedd be magad azok cipőt, és nézze meg, hogyan érzi magát.

13. Ingyenes témák az árnyékos forrásokból

7034829-szép-fekete-fehér-fotózás

Csakúgy, mint a „nulla témák”, van néhány “ingyenes” WordPress témák megjelenik hogy ártalmatlan legyen. Nem hivatkozom a hivatalos WordPress témaraktárban található ezrek témákra. A tárolóban benyújtott összes téma szigorú kiválasztási kritériumokon megy keresztül, amelyek biztosak lehetnek abban, hogy a káros kódok vizsgálatát is elvégzik.

Azokra a webhelyekre gondolok, amelyeket a soha nem hallott weboldalakon talál, és „ingyenes, gyönyörű WordPress témákat” kínál. Előfordultak olyan események, amikor ezeket az „ingyenes témákat” rosszindulatú programok töltötték be. Ökölszabályként töltsön le ingyenes témákat a következőkről:

 • WordPress Repository
 • Híres források, például a WPExplorer vagy WooThemes
 • Népszerű témaüzletek, amelyek bizonyos ingyenes témákat kínálnak

14. Ne tiltsa le a könyvtár böngészést

Ez nem annyira biztonsági rés, mint a elővigyázatosság intézkedés. A könyvtár böngészés egyszerűen a web gyökérkönyvtárában található mappák tartalmának folyamatos böngészésére utal. Számos biztonsági okból le kell tiltania a könyvtár böngészést. Kérjük, nézd meg ez az oktatóprogram, ahol megvitattam ezeket a kérdéseket, és körvonalaztam, hogyan lehet letiltani a könyvtárak böngészését a WordPress-ben, és néhány további tippet!

15. Nem telepít biztonsági modulot

ithemes biztonság

Végül meg kell említeni a bejegyzés legfontosabb pontját – egy biztonsági bővítményt. Már sokat beszélt a biztonságról, az Ön webhelyének feltörésének következményeiről stb. Ma szeretnék rámutatni néhány kulcsfontosságú kifejezésre.

 • Vannak bőven az ismert és ismeretlen sérülékenységek a WordPress esetében
 • Nagyon sok függ az önétől tárhely környezet és a a telepítés módja WordPress.
 • A sérülékenységek kezelése enyhén szólva fárasztó feladat.
 • Sőt, sok WordPress-felhasználó nem rendelkezik a biztonsági intézkedések feldolgozásához és végrehajtásához szükséges technikai háttérrel.

Ezért javasoljuk a biztonsági bővítmény. Vessünk iThemes biztonság például. A plugin az összes fent említett problémát megoldja, és biztonságban tartja webhelyét.

Pótdíjat fizethet a hozzáadott biztonsági intézkedésekért, amelyek általában a tagsági webhelyekhez szükségesek. Miután elkezdett bevételt generálni online üzleti tevékenységéből, jó gyakorlat az alábbiak:

 • Váltás a kezelt WordPress tárhely környezetre
 • Feliratkozás egy prémium biztonsági bővítményre, például az iThemes Security Pro

16. Nem optimalizálja a képeket

optimalizálatlan kép

A képoptimalizálás az egyik alapvető tényező, amely szerepet játszik a weboldal sebességében, teljesítményében és felhasználói élményében. Az első dolog, amit valaki lát egy blogbejegyzésben, a fejléckép. A hatás mélyebb, ha a fejléc képet háttérként használják a szöveghez – például nézd meg a bejegyzéseket Közepes.

Az eredmény akkor a legfontosabb, ha a tökéletes egyensúlyt sikerül elérni minőség és Mennyiség.

Minőség utal a szövegre vonatkozó képek használata. A blogbejegyzés fejlécének képeinek kell lennie ide vonatkozó, jelenlegi és képesnek kell lennie arra, hogy kapcsolatba lépjen az olvasóval. A megfelelő választás stock kép sok agyviharzást igényel. Nézze meg Carly előadását itt hogyan válasszuk ki a jó stock képet néhány jó gyakorlati tipp.

Mennyiség a kép technikai szempontjaira utal – mint például a méret, méret, érzékeny tulajdonság, formátum stb. – Sok tényezőt figyelembe kell venni, és ezeket hosszasan tárgyaltam a WordPress Image Optimization Techniques cikkben.

17. Az Alapértelmezett vagy a Favicon használata

favicon

A favicon az a kis kép, amely a böngésző címsorának bal sarkában jelenik meg. Fontos márkanevű tényező az Ön webhelyén. Kíváncsi lehet, miért hangsúlyozom a márkaépítés fontosságát. Itt van miért.

Márkajelzés 101

Egy weboldal márkaneve fejlődik túlóra. A termékre kell összpontosítanunk első, ahelyett, hogy időt és pénzt költene díszes logókra és reklámcsíkokra, hogy megosszák őket a közösségi médiában. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a márkanevet elhanyagolni lehet.

Még ha nagyszerű terméke is van, senki sem fog másodszor is megnézni, ha a márkajelzése szokásos. Más szavakkal –

A márkajelzés hogyan vonzza a figyelmet

Miután készen állsz egy tisztességes mennyiségű tartalomra, munka a márkajelzésen. Időt tölt és pénzt rajta. Ha a költségvetés megengedi, nem menjen egy 5 dolláros grafikai tervezőhöz – többségük amatőrök, akik gyors dolgot keresnek (nincs bűncselekmény). Ha már van logója a termékéhez / webhelyéhez, felhasználhatja azt közösségi média profiljaként. Javasoljuk, hogy ugyanazt a logót használja, mint a webhely faviconja. Ez tovább javítja webhelyének márkatudatát! Ha egy kis projekten dolgozik, és gyors javításra van szüksége, sok ingyenes fiókot találhat olyan webhelyekről, mint például Iconfinder.

18. Az alapértelmezett hozzászólások eltávolítása

alapértelmezett hozzászólások

A WordPress egyik alapvető ötlete az, hogy az interneten történő közzétételt tegyék közzé intuitív folyamat. Ezeket a lépéseket követve a WordPress néhány mintaoldalt generál, közvetlenül a telepítés befejezése után. Ezeknek a mintáknak az a célja, hogy segítsen a WordPress használatának megkezdésében – hogy megismerje, hogyan néz ki minden. Tartalmazzák:

 1. Egy „Helló Világ
 2. Egy „példa oldal
 3. Megjegyzés a „Helló Világ”Üzenet
 4. Az alapértelmezett kategória:UncategorizedHelló Világ”Üzenet

Törölnie kellene ezeket a mintákat, mielőtt indexeli / benyújtja webhelyét a keresőmotorokhoz. sajnálatos módon, Több ezer a webhelyek száma elfelejti törölni a mintabejegyzést és az oldalt. Így ugyanazon adatok ezreinek példányai vannak minden ezek a webhelyek.

Ez rossz. Meg tudja tippelni miért? Nos, ez elsősorban két okból származik:

 1. Mivel (akaratlanul) másolatot tárol a tartalomban, a SEO pontszáma hátrányosan befolyásolja. Egyes esetekben ezeket spamnek is tekintik,
 2. Úgy néz ki igazán szakszerűtlen és gondtalannak tűnik a látogatók számára.

Megoldás

Ha nem törölte a mintabejegyzéseket, akkor ezt azonnal meg kell tennie. Látogasson el a Google Webmester Központba, keresse meg az indexelt oldalak listáját a mintaoldalakon, és küldje el kétszer az indexeléstől mentes kérelmet. Ez felgyorsítja az oldal eltávolítását a webhely indexéből.

19. Hiányos hozzászólások közzététele

hiányos hozzászólások

Igen, néhányan ezt teszik. Ha valamelyikük vagy, akkor azt nagyon ajánlom. Ez az oka annak:

 1. Miután közzétett egy bejegyzést, a WordPress automatikusan lefuttat számos olyan keresőmotort, amelyek végül is kezdje el indexelni az oldalt. Miután indexeltek egy oldalt, a következő ismétlés az azonos oldal általában a következő után történik hosszú Attól is függ, hogy milyen népszerű az Ön weboldala. Ezen időközönként frissítheti a bejegyzését új tartalommal, de az eredményekkel nem tükröződik, amíg sokkal majd később. Ez alapvetően jelentős mértékben károsítja a SEO kampányait.
 2. Amikor az emberek a közösségi média csatornáin keresztül látogatják meg webhelyét, és rájönnek, hogy a bejegyzés félig teljes, akkor vannak elhagyja a webhelyét, sőt aktívan el is kerülheti azt.

Jogorvoslat

Időnként nem lehetséges az összes tartalom egyszerre közzétenni. Egyszerűen lehet sok tartalom és / vagy nincs elég idő, vagy csak túl sok tartalom lehet egy üzenetben való közzétételhez. A megoldás egyszerű –

Ossza el és meghódítsa – ossza fel kisebb oszlopokra

Ez a technika nagyon jól működik. A WPExplorernél kétféle keveréket használunk:

 1. Például felosztottuk a (nagyon hosszú) oszlopokat
  • Marketing tippek a WordPress témákhoz – 1. rész
  • Marketing tippek a WordPress témákhoz – 2. rész
 2. Újat csinálni post-sorozat. Vegyük például ezt a sorozatot. Minden héten új tartalmat osztom meg a WordPress kezdő hibáiról. Ez megőrzi a közönséget, és nem kell aggódnom, hogy egyszerre írom le az egészet.

Esettanulmány – MacRumors

A program egy igazán hűvös és kissé eltérő megvalósítása post sorozat az ötletet a MacRumors végzi. Lefedik az Apple legújabb technológiáját – még mielőtt az Apple hivatalosan is elindítja őket. Például nézd meg a lefedettségüket a iPhone XR. Van neki egy mesteroldal, amely egy pillanat alatt az összes információt tartalmazza. Ezután egyszerűen linkre mutat minden a korábban kapcsolódó tartalom az „Idővonal” alatt.

TIPP: Mindig kísérletezhet a különféle közzétételi technikákkal és ütemezésekkel, és használhatja azt, amelyik a webhely résével a legmegfelelőbb.

20. Nem használ érzékeny tervezést

RWD

Google van kezdte jobban rangsorolni a webhelyeket attól függően, hogy mennyire jól működnek a mobil eszközökön. Nagyon hamarosan fognak büntetendővé olyan webhelyek, amelyek nem reagálnak mobilra. Szinte minden manapság megjelent ingyenes WordPress-téma (felejtsd el a prémiumot) jelentése mobil érzékeny.

A 2015-ös év. És erre nincs mentség.

Néhány kozmikus csoda szerint, ha a webhely nem reagál mobilra, kérjük, menjen tovább, és frissítse. Íme néhány tipp, amely segít Önnek abban –

 • Ha Ön olyan ügynökség, amelyben sok márkaépítési kérdés merül fel, béreljen fel egy profi tervezőt, aki a jelenlegi WordPress-témát olyan keretre váltja, mint például a Genesis vagy a Total. Ez rendkívül előnyös lesz a jövőben.
 • Ha a témának nincs reagáló verziója, és nem akarja megváltoztatni a témát, akkor használhatja a Jetpack mobil modult, amely egyszerűen elkészíti webhelyének mobilra / táblagépre optimalizált verzióját..

Ebben az esetben azonban webhelyének kialakítása nem lesz következetes (különböző eszközökön eltérő kialakítás és színséma). Ez az inkonzisztencia miatt hátrányosan befolyásolhatja a márkára irányuló erőfeszítéseit. Ezért erősen ajánlott, hogy szerezzen egy standard WordPress témát, amely HTML5 alapú (vagyis alapvetően jövőbiztos), és megfelelő válaszadó verzióval rendelkezik..

21. Gyerek témák nem használata

WordPress gyermek témák

A WordPress kezdőknek kezdetben nincs technikai tudásuk, hogy megkezdhessék a WordPress téma megjelenésének módosítását. Ezért inkább az egyik témáról a másikra váltanak. Erről beszéltünk a sorozat 2. részének 7. pontjában. Miután megismerte, hogy a dolgok hogyan működnek a WordPress körül, érdemes lehet kísérletezni a dolgokkal..

Nagyszerű, de próbálj emlékezni apró beszédünkre az új dolgok teszteléséről egy élő WordPress webhelyen (1. rész, 2. pont). Tegyük fel, hogy betartja ezeket a szabályokat, és elkezdi módosítani a témát egy másodlagos (vagy klónozott) WordPress telepítésen. Mégis vannak valami baj van vele. Nem gyerek témát használ.

Gyermek témák 101

A WordPress gyermek téma a szülőtéma kiterjesztése. Az összes attribútumot a szülőtéma örököl, és hozzáteszi a saját módosításait. (A módosításokat természetesen Ön kódolja).

Fontoljuk meg azt az esetet, amikor nem gyerek témát használ. Közvetlenül szerkeszted a szülő téma. Tegyük fel, hogy módosítani szeretné a téma betűkészlet-családját és az elrendezést. Valószínűleg elkezdené a téma szerkesztését stylesheet.css és functions.php fájlokat. Itt rejlik a probléma.

A standard WordPress témákat folyamatosan frissítik, hogy töröljék a hibákat, javítsák a teljesítményt, távolítsák el az elavult elemeket, új funkciókat hozzanak létre, vagy egyszerűen lépést tartsanak a WordPress legújabb verziójával. Csakúgy, mint fontos a WordPress mag frissítése, frissítenie kell a WordPress témát is.

A szülőtéma frissítésekor a témában végrehajtott összes módosítás a következő elveszett. A frissítés után a témában végrehajtott összes változás elveszik. Ezért ajánlott mindig használja a gyermek témáját, miközben módosítja a témát.

Gyerek téma használatakor az összes szülőtéma automatikusan örököl. Felvehet új tulajdonságokat vagy módosíthatja a meglévőket (például a betűtípus-családot). Az ingatlanok nem módosítsa vissza az eredeti definícióhoz (amelyet a szülőtéma határoz meg), mivel már örököltek.

Az előny

 • A téma minden változtatása vannak fájlba rendezve.
 • A szülőtéma frissítésekor az új funkciókat automatikusan öröklik a gyermek témája.
 • A frissítéseket a saját módosításai elvesztése nélkül kapja meg.

A WordPress gyermek témái igazán könnyen felépíthető. Nézze meg a hivatalos WordPress kódexet az induláshoz.

22. A WordPress gyorsítótárazás kihasználásának hiánya

WordPress gyorsítótár

A WordPress webhelyének gyorsítótárazása jelentősen javítja a teljesítményt és hosszú távon kevesebb szerver erőforrást igényel. Ez nagyszerű javítja a SEO pontszámait, mivel a Google imádja a gyors webhelyeket. Ezenkívül a látogatók imádják, hogy egy szupergyors webhelyet szolgáltassanak (ami javítja a felhasználói élményt), miközben minimális terhelést jelent a szerverén. Ez ideál megosztott tárhely környezetben, ahol a kiszolgáló erőforrásai meg vannak osztva. Van egy egész sorozat a WordPress gyorsítótárazásáról, amely elmagyarázza mi ez, hogyan működik, és hogyan kell megvalósítani.

23. Nem moderálja a megjegyzéseket

Megjegyzések moderálása

A megjegyzés kezdődik a első nap csak a következő körülmények között:

 • Az Ön tartalma megjelenik a Redditben vagy a Diggben
 • Vírusos lesz a közösségi médiában
 • Bejelenti blogját barátai és családtagjai számára
 • Már van hatalmas e-mail bázisa, ahol bejelenti új webhelyét

Minden más esetben a megjegyzések folyamatos áramlása szükséges idő. Ez attól is függ, hogy mennyire vonzó a tartalma, vagy hogyan fejezi be a hozzászólásait. Mindenesetre, amint a megjegyzések beáramlanak, meg kell kezdenie a megjegyzések moderálását. Íme néhány tipp, amely segít Önnek abban –

 • Telepítsen például egy anti-spam plugint, Akismet.
 • Használhat például egy megjegyzéskezelő plugin-t is Disqus vagy Livefyre. Ez megtakarítja a társadalmi bejelentkezési beépülő modulok telepítésének terheit
 • Ne hagyja jóvá az összes hozzászólást, amely utadon jár. Olvassa el a megjegyzést. Ha ez egy linkcsali, cserélje ki a kommentátor nevét. Ha valaki a „legjobb hair spa boston” nevet írja, „köszönöm, hogy ezt nagyon ésszerűnek találtam”, ez általában azt jelenti, hogy a botnak (a tömeges kommentáláshoz) jó algoritmusa van!
 • Amint a spam-sor vagy a tömörített megjegyzések elkezdenek dagadni, ürítse ki. Ez csökkenti a WordPress adatbázis méretét, mivel az összes megjegyzés (spam vagy más módon) benne található.

24. Nem megfelelő egyensúly a kategóriák és a címkék között

07-KATEGÓRIÁK-címkék

Míg a címkék általában gyorsabban indexálódnak, hosszú távon egy jól felépített webhely mindig nyer. Néhány SEO “szakértő” azt mondja, hogy minél több címkét használjon. „A hozzászólás címe? Használd címkéként! ”

Tegyen egy szívességet és nem hallgass rájuk. Csak a bizalmi hatóságok blogjai, mint például Moz, SEJ vagy Matt Cutts – emberek, akik tudják, miről beszélnek. Íme egy általános hüvelykujjszabály a címkék és kategóriák vonatkozásában. Mivel többségünk WordPress rajongói vannak itt, vegyük ezt példaként.

Tegyük fel, hogy webhelyünk a következő kategóriákba tartozik:

 • tippek
 • oktatóanyagok
 • Téma listák
 • Termék vélemények
 • Vélemény

Alkategóriák segítségével mélyebbre áshat. Például a tippek kategóriát finomítani lehet Biztonsági tippek, Performance tippek és Bevételszerzési tippek. A webhely finomításának döntése kizárólag a te dolgod.

A címkéket ezzel szemben finoman kell kezelni. A címkék számát minimalizálja. Kezelje alaposan. Például, ha webhelye a biztonságra összpontosít, akkor a biztonsági tippeket inkább címkeként, mint kategóriaként kell használnia. Fontolja meg a következő hozzászólásokat:

 • A WordPress biztonsági bővítmény áttekintése
 • Ingyenes biztonsági bővítmények a WordPress számára
 • Oktatás a .htaccess tippekről a biztonság javítása érdekében
 • (Vélemény) Miért kell a WordPress biztonságának prioritást élvezni?

Mindezen posztoknak egyetlen közös vonása van – a biztonság. Mindegyik különböző kategóriába tartozik. Ezért ahelyett, hogy e kategóriákhoz több kategóriát rendelne, rendeljen hozzá egy kategóriát és „biztonsági tippeket” címkéként!

Nincs olyan „tökéletes” megoldás, amelyen használni – címkét vagy kategóriát? A fontos dolog, amelyet emlékezzünk, az egyiket sem használja túlzottan. A Google csak okosabbá válik. Játsszon a tisztességes játékkal (ami kétségtelenül jelentős időt és erőfeszítést igényel). A nap végén az Ön webhelye elhanyagolható forgalomcsökkenést észlel, míg mások összeomlanak egy új keresési algoritmus kiadásakor..

Az utolsó két tipp a kedvencem. Elköteleztem őket, mivel biztos vagyok benne, hogy a WordPress-felhasználók 99% -a megteszi az első kísérletét.

25. Webhelyének indexálása a telepítés után

A webhely indexálása a telepítés után

A WordPress telepítésének utolsó fázisaiban egy kis jelölőnégyzetet ad, amelyen fel van tüntetve: „Engedélyezze a keresőmotoroknak, hogy indexeljék webhelyem”. Akkor még nincs tartalma az indexeléshez, ugye? Még akkor is, ha mindent eltervezne, valószínű, hogy módosít néhány funkciót, például címkéket és kategóriákat.

Azt tanácsolom, hogy távolítsa el a négyzetet a telepítés során. Ha már 2–3 hozzászólás áll készen a közzétételre, állítsa vissza a beállítást. Ezt meg lehet tenni WP műszerfal> Beállítások> Olvasás > Hagyjuk a keresőmotoroknak indexelni a webhelyem. Ha kész, még nem tegye közzé a bejegyzést!

Nyissa meg a Google / Bing Webmester Központot, és manuálisan regisztrálja webhelyét. A kérés benyújtása után térjen vissza, és tegye közzé a hozzászólást. A WordPress most minden új keresőmotort pingol az új hozzászólással kapcsolatban.

Ez a tipp inkább javaslat, a gyakorlati tapasztalatokból megtanulva. A keresőmotorok nagyon jók abban, hogy rangsorolják webhelyének tartalmát. Ha látják, hogy hiányzik egy tartalom vagy bejegyzés / oldal, végül eltávolítják! Ennek az a célja, hogy előnyt nyújtson az új üzleti vállalkozásában.

26. Bónusz-tipp – Kezdje el az e-mail listájának elkészítését

Kezdje el az e-mail lista elkészítését

Az e-mail lista fontosságáról nem tudtam, mielőtt elolvastam Jon Chow blogját. Ne csináld ugyanazt a hibát, amit tettem! Az e-mail hírlevelek az online üzleti vállalkozások egyik legfontosabb eleme! Örökzöld, igény szerinti forgalom, amely csak növekszik. Ingyenesen megnézheti az e-mail marketing szoftvert, például MailChimp.

Rajtad a sor

Ez lezárja utáni sorozatunkat. Meg kell élnem azt a varázslatos pillanatot, amikor megkaptam első e-mail feliratkozóomat, vagy az első megjegyzést a blogomban. Most, hogy visszatekintem a hibákat, nem sajnálom, hogy elkövettem azokat. Mert én tanult tőlük. És ma megosztom őket veled. Tehát, ha ezeket a hibákat már többet vagy mindegyiket elkövetted, ne érzed magad (egy pillanatra sem) rosszul.

Miért esünk, Wayne mester?

Ilyen időkben Alfred kérdése ihletet ad nekem. Batman válasza megújítja a lelkem –

Felkelni és újra harcolni

Nem fogom kérni, hogy tegye meg véleményét, mert már rendelkezik (mint mindig). Köszönöm ezt! Remélem, hogy megtanultál valami újat ebből a sorozatból. Ha van egy elbeszélhető története vagy tippe, amellyel megoszthatja, szívesen halljuk!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map