22 Konverziós megölési hibák a WordPress webhelyén

Konverziós gyilkos hibák a WordPress webhelyén

Tudtad, hogy 63% az online marketingszakemberek inkább az intuíciójuk alapján optimalizálják webhelyüket, inkább a bevált gyakorlatok alapján? Pár évvel ezelőtt, amikor a verseny nem volt olyan kemény, és egy vonzó weboldal működtetése elegendő volt a szélesebb közönség felhívásához, a helyzet manapság annyira más. A kortárs világban az Ön weboldalának kialakítása jelentős szerepet játszik a keresletben, amelyet a célközönség körében elnyer, valamint az átalakítást, amelyet elérni fog..


Webhelyének kezdőlapja az első olyan hely, ahol az ügyfelek a földre kerülnek, miután áttekintették az erőforrást a keresőmotorokban. Webhelyének konverziós arányai nagymértékben függnek a honlap tervezésétől. Ez az oka annak, hogy a marketingszakemberek egyre inkább különös figyelmet fordítanak webhelyeik első oldalának jellemzőire. A statisztikák csak ezt mutatják 22% az online marketingszakemberek elégedettek honlapjuk kialakításával. És mi lesz a fennmaradó 78% -kal? Melyek a legszélesebb körben elterjedt konverziós-gyilkos hibák, amelyeket el kell kerülnünk WordPress-webhelyeinken?

1. hiba: A vállalati hírek megjelenítése a honlapon

Ez az egyik leggyakoribb hiba, amelyet a kortárs vállalkozások elkövetnek. A webhely vállalati hírekkel történő frissítése közben növelheti a felhasználók bizalmát abban, amit csinál. Ne adjon hozzá hosszabb frissítések listáját közvetlenül a honlapon.

Tehát hogyan pusztítják el az Ön webhelyének honlapján megjelenő hírek az átalakítást? Amikor a keresőmotorok segítségével érinti el webhelyét, a potenciális ügyfelek az Ön ajánlatait és szolgáltatásait szeretnék felfedezni, ahelyett, hogy csak a vállalat hírlevelein keresztül szkennelnék. Az emberek érdeklődhetnek a vállalati hírek iránt, miután eleget tudtak a kínált dolgokról. Online üzleti marketing szereplőként elsődleges célja az, hogy vonzza az internetes ügyfeleket a konverziók fokozása érdekében.

Elég sok világhírű márka frissítéseket ad hozzá, figyelembe véve a vállalati híreket és a frissítéseket a blogjaikon keresztül. Minden alkalommal, amikor valami új és figyelemre méltó történik, bejelentik ezt a blogjukban. Még egy lehetőség, amelyet választhat, ha külön „híreket” ad hozzá a webhely navigációs paneljéhez.

2. hiba: lassú oldal betöltése

Az amerikai vásárlók 51% -a állítják, hogy a lassú webhelyek a fő oka arra, hogy különböző helyeken keressenek hasonló termékeket / szolgáltatásokat. Tehát a webhely oldalai betöltésének sebessége lenyűgöző fontossággal bír, amikor a konverziós arányt növelik.

A webhely betöltési sebessége szintén fontos a Google számára. A keresőmotor követi a felhasználók online viselkedését annak meghatározása érdekében, hogy webhelye méltó-e magasabb rangsorolásra a keresőmotorokban. Még egy másodperces késés akár 7% -kal is csökkentheti a webhely konverzióit. Tesztelje webhelyének teljesítményét, és végezze el a szükséges kiigazításokat (csomó üzenet van a WordPress felgyorsításáról, szóval nézzen meg).

3. hiba: Rossz navigáció

Webhelyének navigációs panele a kulcsfontosságú felhasználói átjáró a webhely összes oldalához. A rosszul megtervezett navigációs panel félrevezetheti az ügyfeleket, és így szenvedhet az átváltási árfolyam. Még a legstílusosabb menü sem fog működni. Ehelyett gondoljon annak funkcionalitására. Az emberek elvárják, hogy vízszintes menüt találjanak az oldal tetején. Bár úgy tűnhet, mintha valami teljesen egyedi lenne, pontosan ezt várják el az ügyfelek az Ön webhelyén.

Egyszerű navigáció

Túl sok vagy túl a legördülő menükben jelenhetnek meg bosszantó. A tanulmányok azt mutatják, hogy az emberek gyorsan átvizsgálják webhelyének tartalmát. Tehát minden adatot egy pillanat alatt látniuk kell. Éppen ezért a legördülő menük nem a legjobb megoldás.

4. hiba: zsúfolt honlap

Egy hiba, amelyet gyakran találunk a weboldalakon, a szükségtelen szövegekkel és képekkel ragaszkodó honlapok zsúfolása. Az első benyomás szabálya mindig működik. Ugyanez vonatkozik a webdesignra is.

Jamilin

Még ha a metaadatok és a kulcsszavak szempontjából is megfelelően optimalizált oldallal rendelkezik, akkor a webhely oldalainak túl sok szöveggel való ragasztása csak csökkenti az átváltási arányokat. Minden szót számoljon. Tegye egyértelművé és tömör szövegeket.

A copywriterek között folyamatban van a vita a legjobb szavak hosszáról, amelyet a példánynak tartalmaznia kell. Egyesek szerint a rövid és tömör szövegek működnek a legjobban, mások ragaszkodnak ahhoz, hogy a hosszabb másolatok nagyobb eséllyel közvetítsék gondolataikat a célközönség számára. Valójában mindkét megközelítés működik. Amit szeretnénk, ha figyelembe vesszük, az a, hogy honlapjának másolatát megfelelő módon optimalizálják a SEO-ra, és tartalmazzanak egy másolatot, ahol minden szó és kifejezés a ponthoz van szokva.

5. hiba: Audio / Video tartalom automatikus lejátszása

Mind a hang-, mind a videotartalmat azzal a céllal használják, hogy növekedjen a konverziók az Ön webhelyén. A modern korban, amikor a verseny egyre nehezebbé válik, és egyre több cég lép fel online, elengedhetetlen új módszerek keresése a tartalom közönséghez történő továbbítására. Az egyik ilyen legújabb innováció a podcast. Óvatosnak kell lennie a webhelyén található audio- és videoanyagok használatakor.

Ne játssza le automatikusan a audiókat és a videókat a webhelyén. Emlékezz csak a saját reakciójára, amikor furcsa hangokat hallott semmiből, amikor a weboldalra szállt le. Ahelyett, hogy felhívnák a felhasználók figyelmét, ezek elvonják az embereket az adatoktól. Ha audiókat és videókat ad hozzá a webhelyéhez, hagyja, hogy az emberek maguk döntsenek el. Ellenkező esetben az automatikus lejátszás megöli a konverziókat.

6. hiba: Túl sok CTA

Csak 47% a webhelyek száma egyértelmű CTA-kat jelenít meg, amelyek legfeljebb 3 másodpercet vesznek igénybe az ügyfeleknél.

A webhely látogatói ügyfelekké történő átalakításakor a legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni, az értékek, eredetük és célok megértése. Az egyik oldalhoz hozzáadott túl sok CTA eredményezhet az ügyfelek bénulását.

Nincs egy mindenkire szabható szabály a CTA-k helyes elhelyezésére vonatkozóan egy oldalon. Helyezze az egyik gombot az oldal tetejére, míg a másik elhelyezhető valahol az alján (lásd az alábbi példát). Ha van hosszú másolat, adjunk hozzá még egy gombot valahol a szöveg közepére. Futtasson A / B teszteket annak érdekében, hogy megbirkózzon a webhelyén a legjobb CTA pozícióval.

7. hiba: Blogok elhanyagolása

A webhely szerves forgalmának fő forrása a Blog. A Google jobban szereti a blogokat, mint bármely más, az interneten elérhető webes erőforrás. Egy hivatalos blog segítségével közelebb kerülhet minden egyes látogatóhoz, aki az Ön weboldalán találkozik.

CTA

Sok vállalkozás hibája az, hogy elrejtik blogjaikat a közönség előtt. Tegye elérhetővé a látogatók számára. A weboldal fejlécében link hozzáadása a blogjához működő tipp a webhely megfelelő optimalizálásához, ami nagyobb mennyiségű leadot eredményez.

8. hiba: hatalmas képek használata

A képek segítik a webhely látogatói számára a szövegek jobb megértését. A képek nagyszerűek. Hangosabban beszélnek, mint a szavak, és biztosítják az üzenet világosabb megértését. Ne felejtse el azonban a vizuális tartalom megfelelő optimalizálását. Ha túl nagyok és nehezebbek, mint a weboldal bármely más eleme, akkor ezek valószínűleg csökkenti a webhely betöltési sebességét, amely elpusztítja a konverziókat.

Műveleti lépés: állítsa be az egyes képeket az 1366 × 768 képernyőn megjelenített pixelméretnek megfelelőre.

9. hiba: rendetlen fizetési folyamat

Ha a webhelyén a konverziók fizetéssel járnak, ellenőrizze, hogy mindenféle eszközre optimalizálva van-e. Az emberek egyre gyakrabban vásárolnak kézi eszközük képernyőjén. Tehát egy nehézkes pénztárnál valószínűleg inkább a bevásárló kosár elhagyása, nem pedig a vásárlás.

Annak érdekében, hogy ez ne történjen meg, tervezze meg teljesen minimalista stílus. Hajtsa végre az ügyfelek számára a legmegfelelőbb adatok kiválasztásának lehetőségét legördülő menü segítségével, ahelyett, hogy szembe kellene néznie az egyes karakterek beírásával. Az a lehetőség, hogy adataikat további referencia céljából elmentsék, nagy előnyt jelent a visszatérő ügyfelek számára.

10. hiba: Nem az a hangsúly, hogy az elrendezés támogatja a több eszköz támogatását

Hacsak a webhely nem érhető el különféle asztali és kézi eszközökkel, nem hozza meg a kívánt konverziós arányt. Tehát győződjön meg arról, hogy a webhelyének minden oldalán rendelkezésre álló tartalom hibátlanul hozzáigazítható az összes képernyőmérethez. Használhatja annak érdekében, hogy megszabaduljon a webhely külön verziója fejlesztésének szükségességétől mobiltelefonokhoz és táblagépekhez érzékeny WordPress témák. Ez időt, pénzt és energiát takarít meg az átalakító webhely fejlesztésén.

11. hiba: Törött linkek

Ha valaki keresőmotorok segítségével találja meg az Ön webhelyét, és a metaleírásban azt olvassák, hogy Ön WordPress-bővítményeket ad el, de ha ezt a linket követik, akkor egy másik vagy 404-es oldalra kerülnek, ez a személy aligha tér vissza az Ön webhelyéhez. webhelyen, és ügyfelé válhat. Ezért minden alkalommal, amikor linkeket ad hozzá webhelye oldalainak vagy terjeszt linkeket az interneten, győződjön meg arról, hogy egyikük sem törött meg, és a megfelelő rendeltetési helyhez nem vezet. Ha van néhány, akkor bármikor használhatja útmutatónkat a megszakadt hivatkozások javításához a WordPress webhelyén.

12. hiba: Összpontosítás az 1 típusú tartalomra

Nincs egyetlen olyan tartalom, amely mindenki számára vonzó lenne. Nincs egyetlen minden formátum. Annak érdekében, hogy weboldala különféle felhasználói rétegeket vonzzon, hozzon létre tartalmat több formátumban. Megpróbálhatja a blogbejegyzéseket tweetekké, infográfiákká, GIF-ekké, diavetítésekké, videókká, stb. Is átalakítani. Használjon „csomag” megközelítést a tartalmához, hogy a közönség eldönthesse, milyen típusú tartalmat kíván terjeszteni..

13. hiba: stock fotók használata

Egyetlen webhely sem működhet látvány nélkül. A képek minden webprojekt kritikus részévé váltak. Amint azt már korábban említettem ebben a bejegyzésben, a látványtervek segítenek az üzleti ötletek hatékonyabb kommunikálásában. Képek segítségével a webes közönség vonzóbbá válhat, így jobb márkafelismerést biztosítva. Ugyanakkor aligha fogja elérni a kívánt hatást, ha stock fotókat oszt meg webhelyének oldalain.

A stock képek tönkretehetik vállalkozásának hitelességét. Ha fotókat ad hozzá néhány család vagy csapat tagjának boldog, mosolygós arcáról, akik nem állnak kapcsolatban a cégével, értelmetlen és akár rossz üzenetet küld a közönségnek. Minden megosztott képnek hitelesnek és relevánsnak kell lennie. Használjon minden képet okból, minden ügyfelet ösztönözve az átalakítás felé.

14. hiba: Nincs hierarchia

Magától értetődik, hogy a webhely oldalain megosztott összes tartalomnak olvashatónak és gyorsan átvizsgálhatónak kell lennie. A képeknek nemcsak relevánsnak kell lenniük a tartalmához, hanem egyértelmű hierarchiába is sorolva.

Arvorecer

Hacsak nem tölti fel webhelyének világos és informatív címsorát tartalmazó oldalakat, az emberek nem képesek megkapni azt az üzenetet, amelyet első pillantásra meg akarnak küldeni nekik. Ennek eredményeként kissé összezavarodhatnak az egyértelmű üzenet hiányában.

15. hiba: Nincs bizalmi mutató

Hatalmas hiba, ha nem tölti fel webhelyét olyan bizalmi mutatókkal, mint más ügyfelek áttekintése vagy társadalmi jóváhagyás. Még ha feltölti webhelyének oldalait is a legjobban megírt marketing szövegekkel, semmi nem érinti jobban a célközönséget, mint a meglévő ügyfelek hagyta el. Fontos a pozitív és a negatív értékelés is. Ezek növelik vállalkozásának hitelességét, ezáltal kényelmesebbé teszi a potenciális ügyfelek számára termékek vagy szolgáltatások megrendelését tőled.

A webhelyének oldalain megosztott összes véleménynek valós üzenetnek kell lennie azoktól az emberektől, akik kipróbálták az Ön szolgáltatásait. Ezeknek tartalmazniuk kell egy személy nevét, aki a szöveget alkotta, valamint a fényképet. Ha van valami, amivel büszkélkedhet (például egy világhírű személy által benyújtott áttekintés), tegye elérhetővé az ügyfelek számára is.

16. hiba: Írás csak SEO-hoz

Amikor szöveget dolgoz fel a webhelyén, gondoljon azokra az emberekre, akik olvasni fogják. Közönsége nem robot, ezért vigyázzon, hogy minden egyes ügyfél számára értéket biztosítson, aki eléri az Ön platformját.

Az online marketingszakemberek által elkövetett egyik leggyakoribb hiba csak a keresőmotorok számára történő írás, a szövegek hatalmas számú kulcsszóval történő kitöltése, ily módon a nagyobb forgalom vonzása érdekében. Ez egy hatalmas hiba. Írás közben az emberek számára növekszik annak esélye, hogy több organikus forgalmat vezessen és növelje az átváltási arányokat.

17. hiba: hiányzik a célzott céloldalak

Amikor valaki keresőmotorokon keresztül jut el az Ön webhelyére, elvár egy olyan erőforrás megtalálását, amely releváns a keresési sávban megadott kulcsszóhoz. A célzott céloldal jobban képes kezelni ezt a feladatot, mint bármi más. Például, ha valaki jógaórákat keres gyerekeknek, akkor rossz ötlet lehet őket vezetni a fitnesz klubjának honlapjára. Adja meg a látogatóknak pontosan azt, amire szükségük van. Ez csökkenti a visszafordulási arányt és ugyanakkor növeli a konverziót.

18. hiba: A vélemények keresésének elmulasztása

Ha nagy ügyfélkörrel rendelkezik, és havonta eladások százezrei vagy ezrei kerülnek elhelyezésére a webhelyén, miért nem kérheti meg elégedett ügyfeleit, hogy tegyék meg véleményüket a márkájukkal kapcsolatos tapasztalataikról? Ha lehetséges, kapcsolódjon az ügyfelekhez, hogy a webhely látogatói láthassák, hogy a webhelye oldalain megosztott vélemények hitelesek-e. Ezenkívül az ügyfelek által készített áttekintések a webhely magasabb rangsorolását biztosítják a keresőmotorokban, mivel ezeket tekintik az organikus forgalom bevált forrásainak..

19. hiba: A szociális média figyelmen kívül hagyása

Ez az online marketing szakemberek körében az egyik legvitathatóbb téma. Míg egyesek ragaszkodnak ahhoz a hatalmas értékhez, amelyet a szociális média ad az üzleti tulajdonosoknak, mások szerint ez nem olyan nélkülözhetetlen, mint egyesek gondolhatják. Függetlenül attól, hogy a közösségi média hozzájárul-e a magasabb SEO rangsoroláshoz, az mégis segíthet a célzott forgalom növelésében a webhelyén.

Gyűjtsön információkat ügyfeleiről, és próbálja elérni őket a közösségi média platformon. Ahogy frissítéseket küld a készletéből, és megosztja azokat követőivel, valószínű, hogy több ember követi linkjét, és akár meg is rendel új friss kiadásait.

20. hiba: Hiányzik a webhely elérhetősége

Hányszor jött fel olyan weboldal, amelyen csak a kapcsolatfelvételi űrlap szerepelt, csak a kapcsolattartó oldalon található. Mi van, ha bármilyen kérdése van egy adott termék minőségével vagy felhasználásával kapcsolatban? Hogyan érheti el személyesen a cég képviselőit? Annak érdekében, hogy ügyfelei számára könnyebben személyesen elérhessenek Önt, adjon meg elérhetőségi adatokat webhelyének fejlécében vagy láblécében, vagy egy külön oldalon, amelyen egy kapcsolatfelvételi űrlap található. Ne felejtse el megadni a telefonszámát és a fizikai helyének címét. Ilyen módon javíthatja vállalkozásának hitelességét a potenciális ügyfelek szemében.

21. hiba: hiányzik a keresőmező

A funkcionális főmenü mellett a webhelynek tartalmaznia kell egy élő keresőmezőt, amely közvetlenül a szükséges információhoz vezet. Helyezze az oldal tetejére, egy vízszintes menüsáv mellett.

A felhasználók kényelme érdekében az Ajax funkcióval javíthatja az élő keresést. Emiatt az embereket bevezetik a javasolt keresési eredmények listájába, amikor beírják a keresési kérelmet. Ez jelentősen javítja webhelyének használhatóságát, és másodpercek alatt segíti az embereket a kívánt termékek megtalálásában.

22. hiba: Túl sok szín használata

A webhely színsémájának jól kiegyensúlyozottnak és legfeljebb 3 színűnek kell lennie. Ezek lehetnek a színkerék kiegészítő színei, amelyek közül kettő semleges, a harmadik pedig élénkebb, a legfontosabb területek kiemelésére. Használjon vastag színeket a CTA-k és a címsorok kiemeléséhez. Ilyen módon a felhasználó szemét akaratlanul a legfontosabb elemekhez vezetik, ami várhatóan szintén segít webhelye konverziós arányának növelésében..

Végső gondolatok…

A WordPress-webhely tervezésénél ne feledje, hogy van egy dolog, amelynek közönségesnek kell lennie az online marketingstratégiánál – építsd úgy, hogy az átalakuljon. Kerülje a fent említett 22 leggyakoribb konverziós ölési hibát. A weblap elrendezése hatékony legyen, egyértelműen definiált ékezetekkel, a megfelelő színsémával, észrevehető CTA-kkal, olvasható címsorokkal és kevesebb szöveggel. Készítse el webhelyét és online marketingstratégiáját a felhasználó szem előtt tartásával.

Mindezt szem előtt tartva, és alkalmazva a webdizájnra, a legrövidebb időn belül látni fogja a kívánt konverziós arányt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map