20+ Alapvető lépés a WordPress karbantartási ellenőrző listájához

20+ Alapvető lépés a WordPress karbantartási ellenőrző listájához

Függetlenül attól, hogy kezdő vagy tapasztalt webmester, a WordPress karbantartása az egyik olyan terület, amelyre összpontosítania kell webhelyének fejlesztése érdekében.


Egyszerűen nem tudja létrehozni a WordPress webhelyet, és hagyja, hogy csak üljön; proaktív megközelítésre van szüksége webhelye (i), valamint egyéb online tulajdonságainak fenntartásához. És bár egy olyan WordPress felügyeleti eszköz, mint például a ManageWP vagy az InfiniteWP, a legtöbb feladat elvégzésében segít, vannak olyan területek, amelyek észrevétlenül maradnak.

Pontosan ezért van szüksége egy WordPress karbantartási ellenőrző listára a WordPress minden egyes részének biztosításához gépezet a weboldal olajozott. Ellenkező esetben a dolgok megsérülnek, és nagy időt veszít, főleg, ha ez a heveder a megélhetése.

De először is, miért tartja fenn a WordPress karbantartását?

Miért a WordPress karbantartása??

A WordPress webhely kezelése teljes munkaidős feladat, szemben a közvélemény véleményével, amelyet egyszerűen beállítania kell és ülnie kell. A dolgok váratlan időkben megszakad, és a javítás elvégzése a te felelőssége. Készítsen biztonsági másolatot, frissítse weboldalát, és egyszerűen csak az üzleti tevékenységet folytassa.

Ha a WordPress webhely a megélhetése, akkor nem engedheti meg magának, hogy hosszú ideig hagyja felügyelet nélkül hagyni a dolgokat. Itt jön be a WordPress karbantartási ellenőrzőlista. Biztosan nem akarja elveszíteni webhelyét a hackerek számára, vagy veszíteni az üzleti tevékenységektől, mert a tervezése elrettenti a kilátásokat.

A WordPress karbantartási ellenőrzőlista elemei

Ha eddig elérted, nagyszerű. Fedezzük fel néhány alapvető elemet a WordPress karbantartásának következő ellenőrző listájához.

1. Látogasson el webhelyére

Által javasolt Mitz, Ha webhelyén látogatóként látogat meg, lehetővé teszi a hibák észlelését, amikor azok felbukkannak. Kár, hogy legtöbbünk beragadt az adminisztrátor irányítópultjába, és ritkán van ideje a kezelőfelületre. Nos, hiszem mi? A látogatók nem látják az adminisztrátorok irányítópultját.

Ideális esetben látogasson el webhelyére naponta, lehetőleg különböző eszközökön, hogy gyorsan észrevegye a tervezési elrendezéssel, a tartalommal és még sok más problémával kapcsolatos problémákat. Ezt sokáig meg kell tennie, mielőtt a WordPress karbantartásának más szempontjaira gondolt volna. Gyere, csak egy percig tart.

2. Hozzon létre egy WordPress gyermek témát

Ha jelentős változtatásokat szeretne elvégezni a WordPress témájában, fontos, hogy gyermekei témájú módon építse ki webhelyét. Ha még nem tette meg, kérjük, hozzon létre egy gyermek témát a lehető leghamarabb. Ennek egyszerű oka, hogy megőrizheti az egyéni változtatásokat, amikor frissíti a szülői témát.

A szokásos fordulóim során találtam ezt a srácot, azt hiszem, hogy a neve Szürke vagy Gary – nem emlékszem arra, hogy egy gondolatmenetben szerepel, mivel félte frissíteni szülői témáját. Nyilvánvalóan óriási, és úgy gondolom, hogy hatalmas testreszabása van a szülő témájához, de attól tartott, hogy frissítse ezt, attól tartva, hogy elveszíti a stílusokat.

Fogadok, hogy a weboldala az támadásoknak kitéve és ennek miatt fejfájás van. Tehát csak kezdje el egy gyermek témával. Itt található egy részletes WordPress gyermek téma útmutató az Ön örömére.

3. Frissítse a WordPress Core-t

Látva, ahogy csak a webhely biztonságának érzékeny témáját érintettük, mi lenne arról, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a rossz fiúk rendkívül nehéz időbe kerülnek az Ön webhelyére? Ne feledje, hogy a WordPress karbantartása mindent magában foglal a biztonságtól a tervezésig, a SEO és még sok minden másig.

Annak érdekében, hogy a WordPress-webhely egészséges legyen, a WordPress legfrissebb verziójára való frissítés az első számú prioritás. Szerencséd neked, nagyrészt automatikus. Ha nagy jelentőségű frissítés történik, figyelmeztető üzenetet kap az irányítópulton. Csak frissítse a WordPress legújabb verziójára.

4. Frissítse a témákat és beépülő modulokat

Ha van egy gyermek témája, a téma frissítése szempontjából nincsenek minősítések. Csak nyomja meg a frissítési linket, és kész! Ugyanez vonatkozik a pluginokra; mindent naprakészen tartani. Ez megerősíti webhelyének biztonságát és teljesítményét.

Ezen felül megszabaduljon minden haszontalan témától és bővítménytől a webhelyén. Ennek ellenére nem elegendő a témák és beépülő modulok törlése, optimalizálnia kell az adatbázist a WP Optimalizálja a bővítményt később. jegyzet, az adatbázisok optimalizálása önmagában egy elem a WordPress karbantartási ellenőrző listájához.

Félre: Egy olyan WordPress felügyeleti eszköz, mint például a ManageWP vs InfiniteWP, egyetlen kattintással több webhelyen mindent frissít. Adatbázisának optimalizálása csak te, tehát húzza meg súlyát, és végezze el a dolgokat.

5. Optimalizálja az oldalbetöltési sebességeket

Mivel a dolgok optimalizálásáról beszélünk, tudsz néhány percet bocsátani az oldal betöltési sebességére? Van egy dolog, amire az embereknek nincs idejük, és ez a webhelyek lassú betöltése. Rendszeresen ellenőrizze webhelye teljesítményét olyan eszközök használatával, mint például GTmetrix, Pingdom eszközök és Google oldalsebesség-betekintés.

Ezek az eszközök általában javaslatokat kínálnak a webhely lelassulását okozó bármilyen megoldására. Néhány megoldás azonban köztük a tech-hozzáértésnek szól. A többiek számára a közönség népe, csökkentsük a képeink méretét a használatával WP Smush.it, válassza a WPEngine fantasztikus tárhelyét, és használjon tartalomszolgáltató hálózatokat (CDN), például a StackPath (korábban MaxCDN).

Szeretne javítani a WordPress-webhely sebességét? Ha igen, fedezze fel többet ezzel az oldalbetöltési sebesség útmutatóval, amely gyakorlati tippeket kínál a tartalom betöltéséhez szükséges idő csökkentésére. A sebesség jó, és a Google most, mint valaha, a sebességet akarja.

6. Készítsen rendszeres biztonsági mentéseket

Mivel mivel nem volt WordPress karbantartási ellenőrzőlista, amikor elkezdtem, néhány mintás webhelyet hagytam felügyelet nélkül, és ennek eredményeként feltörtek. És mivel a szomorú szódának teljes hozzáférése volt, könnyen átjutottak a mintaoldalakról a szakmai oldalamra.

Azt mondtam, hogy a dolgokat felügyelet nélkül hagyom, ami azt jelenti, hogy megbízhatatlan biztonsági mentési stratégiám van. Az összes biztonsági másolatom a tárhelyszerveren volt, és amikor a hackerek megütöttek, szar a rajongót. Röviden, a webhelyeket a semmiből kellett felépítenem. Akkor vágytam egy megbízható biztonsági mentési megoldásra.

Manapság van néhány megbízható biztonsági mentési megoldás, köztük a blogVault, VaultPress és a BackupBuddy. Kérjük, tartson biztonsági másolatot, mert nincs szüksége hackerek segítségére a saját webhelyének elrontásához. Ha tudod, hogy ez megtörténik, akkor tudod, milyen bosszantó mindent elveszíteni.

7. Ellenőrizze a megszakadt linkeket

Valószínűleg egy évszázaddal telt el, anélkül, hogy a WordPress webhelyén ellenőrizte volna, hogy nem találtak-e hivatkozásokat. Ha bűnös vagy, ne aggódj, nem vagy egyedül. A megszakadt hivatkozások azonban valódi és alkalmatlan probléma. A megszakadt hivatkozások a linkek rothadását, a link rothadása pedig az elveszített SEO és UX pontokat jelentik. A nem kezelt személyek számára az UX felhasználói élményt jelent.

A törött linkek kézi ellenőrzése megsemmisíti az agyat, ezért szüksége van olyan eszközökre, mint a Broken Link Checker plugin és W3C kapcsolat ellenőrző többek között. Azt is használom egy plugin nevű Velvet Blues, amely „… frissíti a webhely összes URL-jét azáltal, hogy a régi URL-eket új URL-ekkel cseréli”.

8. Készítse el / módosítsa a 404 oldalát

A törött linkekkel 404 hibalap található, amelyek olyan oldalak, amelyek célja, hogy elmondják az olvasóknak azt, amit kerestek, nem érhetők el. Elképzelhetetlen, hogy elengedje ezt a felhasználót. Ugyan már, a felhasználó komoly szándékot mutatott itt a fiúk és a lányok számára, szóval szerezze meg őket, amíg még melegek vannak.

Hogyan? Ha a WordPress témájához tartozó alapértelmezett 404 oldalt használja, akkor valószínűleg egy rettenetes oldallal dolgozik, amely elfordítja az olvasókat. Az olyan opciók bevonása, mint például linkek más oldalakra, webhelytérkép vagy keresőmező, ösztönözheti az olvasót további vállalkozásra.

A 404-es hibaoldalaidnak nem kell, hogy hol maradjon a beszélgetés. Nagyszerű lehetőség arra, hogy rögzítse az olvasót, aki problémákat tapasztalt a webhelye navigálása közben. Ha körülnézel a Google-ban, akkor mindazt az inspirációt felhasználhatja, amelyre 404 nagy méretű hibaoldal létrehozásához van szükség.

9. Keresőoptimalizálás (SEO)

A WordPress karbantartási ellenőrzőlista kedvenc része, egy nagyszerű keresőmotor-optimalizálási stratégia segít ragyogni a Google keresési eredményeiben. A SEO sok minden, valószínűleg miért fél a legtöbb webmester. Ennek ellenére könnyen használhatja a legalapvetőbb SEO-ot egy olyan plugin segítségével, mint a Yoast SEO.

Sokat merítettünk és sok SEO kincset fedeztünk fel. Ezeket a kalandokat a következő üzenetekben fedjük le:

 • Hogyan tarthatjuk SEO juice-t, amikor a WordPress-tartalmat új domainbe helyezzük
 • Video-SEO tippek, hogy a legtöbbet hozhassa ki WordPress-videókból 2017-ben
 • A legjobb WordPress SEO eszközök 2017-re a keresőmotorok rangsorolásának javításához
 • A WordPress SEO kezdő útmutatója: Bevezetés, előkészítés és szakszólam (Post sorozat)
 • A WordPress SEO bevált gyakorlatai 2015-re és az utána

Ne feledje, hogy a SEO egyszerű, függetlenül attól, mi a legjobban guruk fog hinni. Az optimális SEO tartalom segítségével könnyen rangsorolhatja kulcsszavait. A minőség itt meghaladja a mennyiséget, és ezt nem tudjuk elég hangsúlyozni.

10. Rendszeresen küld

A tevékenység jó, nem gondolod? Készítsen rendszeres feladási ütemezést, de összpontosítson a minőségre, mivel nincs értelme feltölteni blogját haszontalan szeméttel. Az írás idején, Brian Dean, Backlinko havi hozzászólást hozott létre az indulása óta, és rendszeresen frissíti a hozzászólásait.

Ahhoz, hogy némi súlyt adjon az általunk említett minőségi dologhoz, (az írás megírásához) összesen 34 blogbejegyzést írt, mégis nagyon jó SEO rangsorolással rendelkezik néhány versenyképes kulcsszó számára. Ha blogod elavulttá válik, akkor arra számíthat, hogy rangsorolása megváltozik, és az ügyfelek kérdései csökkenni fognak.

11. Válasszon egy nagy házigazdát

Ha a kedvező árú ajánlatoknak és a korlátlan mindent megígérő ígéreteknek köszönhetően egy megosztott tárhelycsomagba került, akkor az mindenképpen áthelyezheti webhelyét egy új gazdagépre. Vegye figyelembe azonban, hogy a kezelt WordPress tárhely nem mindenki számára elérhető, de ha komolyan veszi vállalkozását, ez előfeltétel.

A WPEngine programot hatékonyan és költséghatékonyan kezeltük a WordPress tárhelyet, és nagyon szeretjük. A technikai dolgok többségéért gondoskodnak, beleértve a biztonsági mentéseket és a biztonságot is, így összpontosíthatunk a WPExplorer futtatására és fantasztikus témák felépítésére..

Ha költségvetési házigazdát keres egy személyes blog számára, akkor esetleg csak a vizeket próbálja ki, akkor javasoljuk a SiteGround vagy a Cloudways alkalmazást. Mindkettő nagy teljesítményű és biztonságos csomagokat kínál, amelyek egyszerűen boldogság.

12. Végrehajtja a biztonságot

Átlagosan havonta 60 bejelentkezési kísérletet kapok, és nem is vonzom ilyen sok forgalmat. Nézze, az én üzleti modellem nem működik nagy mennyiségű forgalom vonzásán, nem. A bejelentkezési űrlapjaimat azonban minden héten bombázzák, mint senki üzletét.

Biztonsági megoldás nélkül, mint például iThemes biztonság (vagy Sucuri) a helyén, fogadok, hogy sok betolakodóval kell küzdenem. Ez nem minden, ők nyomon követik a webhelyem fájlváltozásait is, és értesítenek, ha bármi megváltozik. Ez azt jelenti, hogy megszerezheti a tettet, mielőtt súlyos károkat okoznak.

13. Használjon egyedi felhasználónevet és erős jelszavakat

A legrosszabb, de legnépszerűbb jelszó és felhasználónév – ebben a sorrendben – „12345”, és jól gondolta, hogy „admin”. Van valami úgynevezett brute force támadó srác. A rosszindulatú hackerek a bejelentkezési űrlapon az ismert felhasználói jelszó-kombinációk hatalmas adatbázisát lobogják, amíg valami meg nem ad.

Találd ki, mi történik, amikor “admin” és egy gyenge segédjelszót használ. Így van, detrontot kapsz, és még néhányat szerencse eladhatja a Viagra-t szeretett webhelyén. A WordPress egy jelszó-erősség-mutatóval szállít, vagyis katonai jelszavakat hozhat létre, de te csak lusta vagy.

És a fenébe sem, soha ne használj „adminot” adminisztrátori felhasználónévként. Ha már használja az „admin” alkalmazást, csak jelentkezzen be a WP műszerfalába, és keresse meg a Felhasználók menüpontot. Hozzon létre egy új felhasználót rendszergazdai szerepkörökkel. Az összes tartalmat hozzárendelheti ehhez az új felhasználóhoz. Kijelentkezés és jelentkezzen be újra az új felhasználóval. Törölje a régi „adminot”.

14. Tesztelje a reakcióképességet

A rugalmas webdesign volt a webdizájn jövője. Manapság a reagáló webdesign alapvetően az, amit webdizájnnak hívunk. Szüksége van egy teljesen érzékeny és mobilbarát WordPress témára, amely több eszközön jól néz ki és jól működik.

Tudod, olyasmi, mint a saját Total Responsive többcélú WordPress témánk. Teljes oknak nevezzük; ez az egyetlen téma, amelyre szükség van különféle igényeinek kielégítésére. A szégyentelen dugaszok mellett tesztelheti a reakcióképességet egy olyan eszköz segítségével, mint a Válaszolok? vagy A Google mobilbarát tesztje.

15. Tesztlapok

A nyomtatványok működni szándékoznak, és ha ezek kudarcot vallnak, miért kell kezdeni? Semmi esztétikai célt szolgálnak, nagyon gyorsan, egyáltalán nem. Az űrlapokat azoknak a látogatóknak szánják, akik szeretnék elérni. Egyszerűen nem tud létrehozni egy űrlapot, egy rövid kóddal sorba rendezheti webhelyén, majd elhagyhatja. Tesztelje ezt a dolgot fiúk és lányok.

A folyamat során észreveheti, hogy webhelye nem küld leveleket, ami ugyanolyan általános probléma, mint a többi 15 javítandó WordPress-hiba. Győződjön meg arról, hogy e-mailt kaphat a webhelyéről, amikor egy potenciális ügyfél kapcsolatba lép Önnel. A kapcsolattartó űrlap tervezése ugyanolyan egyszerű, mint a pite. Használjon olyan remek plugint, mint a Ninja Kick űrlapok és a Gravity Forms.

Ezenkívül frissítse a rendszergazdai e-mailt a módosítások elvégzése után. Egyszer megváltoztattam webhelyem. Áttelepítettem webhelyem egy új domain névre, de elfelejtettem frissíteni az adminisztrátor e-mail címet. Nem is említve, hogy a régi adminisztrátori e-mailem azonnal elhasználódott.

Röviden: nem kaptam értesítést, beleértve a jelszó-helyreállítási linket. Be kellett jelentkeznem a phpMyAdminba az adatbázis szerkesztéséhez, amely – be kell vallanom, nem a tökéletes kezdő. Az adminisztrátori e-mailt a rendszergazda irányítópultjának Beállítások fülén könnyen megváltoztathatja.

16. Kapcsolja össze webhelyét a Google Search Console-val

Korábban a Google Webmester Eszközök néven ismert, Google Search Console kiváló forrása a keresési elemzésnek az Ön webhelyén. Az eszköz egy életmentő, amit mondok neked, mivel rengeteg információt gyűjt, beleértve a bejövő linkeket, a feltérképezési hibákat, a legfontosabb lekérdezéseket, a legfontosabb oldalakat és a biztonsági kérdéseket, többek között.

Párosítsa ezt a Google Analytics segítségével gyűjtött információkkal, és szilárd alapot nyújt a következő marketing kampányhoz. A forgalmi elemzésekből sok információ gyűjthető a célközönségről. A Google Search Console és a Google Analytics az.

17. Hozz létre szociális média profilokat

Noha ennek technikai szempontból nincs semmi köze a WordPress-webhelyhez, fontos, hogy a közösségi profilokat a márka kiterjesztéseként kezeljük. Mutasson nekem egy olyan weboldalt, amelyben nincs szociális média jelenlét, és megmutatom egy vállalkozót, aki pénzt hagy az asztalra.

Csatlakozzon néhány közösségi hálózathoz, és hozzon létre profilokat webhelyéhez. Ezután épít egy közösséget ezeken a platformon. Keresse fel a Facebook, a Twitter, a Google+ és a LinkedIn szolgáltatást, bár létrehozhat annyit, amennyit csak tud kezelni. Tartsa a beszélgető, vicces és / vagy izgalmas dolgokat – ne vegye fel az eladást.

18. Adjon hozzá közösségi megosztás-gombokat

A közösségi média profilokkal együtt ügyeljen arra, hogy adjon meg közösségi megosztási gombokat, hogy a felhasználók könnyen megosszák az Ön tartalmát barátaival és közösségeikkel. Néhány szociális média beépülő modult fedeztünk fel a WordPress számára, hogy hihetetlenül egyszerűen megkönnyítse a folyamatot az Ön királyi fensége.

Tudja, hogyan lehet vírusos posztot létrehozni? Én sem. Ezért van szüksége egy elkötelezett közösségre, amely lenyeli a tartalmi horgot, a sort és a klinchert. Ez az elkötelezett közösség fogja vírusosként elküldeni a hozzászólásait, függetlenül a témától. Mindenesetre hatalmas befektetéseket kell befektetnie a tartalomba, hogy működjön a közösségi média stratégiája.

19. Adja hozzá a hírlevél előfizetését

Célul kell állítania egy levelezőlista létrehozását jóval az indítás előtt. Ha levelezőlista nélkül indított, mint sokan, kérjük, értse meg, hogy az összes nem veszített el. Számos plugin segítségével könnyedén felveheti a hírlevél előfizetését. Az én személyes kedvencem MailChimp a WordPress számára, de azért van, mert használom MailChimp.

Számos más e-mail hírlevél szolgáltatás áll az Ön rendelkezésére. Olyan megoldásokról beszélünk, mint például MadMimi, GetAResponse, Aweber és Állandó kapcsolat többek között. Ne feledje, hogy az e-mail marketing a leghatékonyabb stratégia. Valójában, ahogy a régi mondás megy, a pénz szerepel a listán.

Még feliratkozhat minden olyan potenciális felhasználóra, aki kapcsolatba lép Önnel. Meg lehet csinálni automatikusan vagy manuálisan, a választás mindenki a sajátja, bár az automatizált hangzás jobb. Tehát add hozzá a Hírlevél WordPress plugin , amely jelölőnégyzetet tesz az űrlapokhoz, lehetővé téve a kilátások automatikus feliratkozását.

20. Érvényesítse webhelyét

A webhely felépítése után alapvető fontosságú, hogy minden a várt módon működjön. Ez magában foglalja a webhelyét alkotó összes erőforrás érvényesítését. Ez azt jelenti, hogy ellenőrizni kell a HTML kódot, a CSS-t és az összes többi szkriptet, amely az Ön webhelyét futtatja.

Könnyedén validálhatja (és ennek következtében javíthatja) webhelyét egy olyan eszköz segítségével, mint például W3C Markup Validation Service. A jelölés-ellenőrző eszköz lehetővé teszi a jelölés összes hibájának pontosítását. Sok olyan hibát rámutat, amelyek ronthatják webhelyének kialakítását és funkcionalitását.

21. Hozzon létre egy webhelytérképet

A webhelytérkép a kapuja a tartalomhoz, amennyire a keresőmotorok megy. Nagyon fontos az, hogy webhelytérképe legyen, amely körvonalazza az oldalakat. Webhelytérkép létrehozása és benyújtása azt jelenti, hogy a tartalma gyorsabban megtalálható és indexelhető. Használhatja a Yoast SEO plugin vagy A Google XML Sitemaps beépülő modul.

Menjen tovább, és hozzon létre egy webhelytérképet a videotartalmához is. Ez biztosítja, hogy a keresőmotorok úgy tudják megfejteni a videotartalmat a webhelyén, mintha szöveges tartalom lenne, ami minden fantasztikus dolgot jelent a videó SEO erőfeszítéseihez. A webhelytérkép létrehozása után mindenképpen emlékezzen arra, hogy elküldi őket a keresőmotoroknak.

Nyújtsa be webhelytérképet a következőhöz:

Kétségtelen, hogy sok más, bár kisebb jelentőségű elem szerepel a WordPress karbantartási ellenőrző listájában. De ezek a tippek mind remek kiindulópont!

Záró szavak

A WordPress karbantartása a munka elválaszthatatlan része. Amennyiben WordPress webhelyet működtet, akkor nem kerülheti ki a dolgok rendben tartásának felelősségét. Noha számos WordPress-kezelő eszköz létezik, szem előtt kell tartania a dolgokat, hogy biztosan ne hagyja ki a létfontosságú területeket.

A fenti elemek emlékeztetnek néhány dologra, amelyre aktívan ügyelni kell a sikeres weboldal, így az üzleti vállalkozás működtetésére. Van ötlete, kérdése vagy javaslata ezzel a postával kapcsolatban? Kérjük, ne habozzon megosztani az alábbi megjegyzés szakaszban.

Mindig várjuk visszajelzését. Előre is köszönöm!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map