10 WordPress biztonsági másolat, amelyek elpusztíthatják webhelyét

A webhelyről készült biztonsági mentés az egyik a legtöbb fontos feladatok webes rendszergazda. Néhányan, aki ezt a cikket olvassa, új lehet a webhelyek kezelésében. Célul tűzheti ki, hogy egy nap elindítsa saját web-fejlesztő cégét. Az ebben a cikkben tárgyalt ötletek a legfontosabb dolgok egy részét képezik, amelyeket be kell tartania – egész szakma során.


Tapasztalt veteránok számára – akik fél évtized óta irányítják a vállalatokat, kérem, ossza meg tartalék katasztrófatörténeteit (ha van ilyen) vagy néhány személyes tippet minden olvasónk számára! Valamit, amit szeretne, ha tudna, mikor kezdte el! Tehát sokat anélkül, kezdjük el.

Ebben a cikkben 10 leggyakrabban használt mítoszról fogok beszélni, amelyek az elmúlt években kialakultak egyes blogszerző közösségekben. Néhány informálatlan ember olyan szavakat terjeszt, mint a futótűz, és az emberek, akik újak az üzleti életben, úgy gondolják ők, mint az evangélium. Azért vagyok itt, hogy megváltoztassam. Megmondja mi micsoda, megalapozott érvelés alapján.

1. lecke: Egyszeri biztonsági mentés

matematikai egyenlet

Emlékszel a középiskolai algebrára? Hányszor kellett csinálnia, hogy helyes legyen? A biztonsági mentések hasonlóak. Ha úgy gondolja, hogy egyszeri biztonsági másolatot készít webhelyéről – Önnek egy élvezetre van szüksége. El kell vennie a teljes mentés havonta legalább egyszer, webhelyétől függően:

 • Ha egy webhelyet nulláról épít vagy rekonstruál, készítsen biztonsági másolatot hat-tizenkét óránként.
 • Ha aktív blogod van, és naponta rengeteg hozzászólást talál, készítsen napi biztonsági másolatot.
 • Ha van portfólióhely, akkor hetente vagy kéthetente készített biztonsági másolat elég jó.

2. lecke: Részleges biztonsági mentések

félig megevett-fánk

Részleges biztonsági mentések, más néven: Hiányos biztonsági mentés, csak a WordPress adatbázisból készít biztonsági másolatot, és elfelejti a wp_content mappa, vagy fordítva. A részleges biztonsági mentéseknek vannak előnyei és hátrányai. Előnye az, hogy viszonylag kicsi a teljes biztonsági mentéshez képest. Rossz hír az, hogy egyedül nem tudják visszaállítani a roncsolt webhelyet. Szüksége van a fennmaradó adatokra (esetünkben a WordPress telepítési könyvtárának tartalmára), amelyek csak a teljes biztonsági másolatot tartalmazzák.

A teljes biztonsági mentés tartalmazza a WordPress adatbázist és a telepítő mappát is. Ha sok kép / média feltöltődik, akkor a biztonsági mentés mérete természetesen nagy lesz. Ezért szelektívnek kell lennie a a biztonsági mentés típusa te választasz. Íme néhány tanács, amely segít ebben:

 1. Ha új üzeneteket tölt fel minden nap, akkor a teljes mentés
 2. Ha hetente egyszer új cikkeket tesz közzé, akkor a heti teljes biztonsági mentés és a napi részleges biztonsági mentés (az adatbázis) csinálná a trükköt.
 3. Ha a webhelyén több közreműködő dolgozik, akkor a napi mentés ismét szükséges.

A trükk az, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb kombinációt. A célnak a hatékonyságnak kell lennie – a lehető legkevesebb hely felhasználásával tárolja a maximális mennyiségű adatot.

3. lecke: A megosztott internetes házigazdákra támaszkodva készíthet biztonsági másolatot az Ön számára

gondtalan-man-i-in-grass-iStock-2x3

Nem azt mondom, hogy a webgazda nem vállal biztonsági másolatot. A biztonsági másolat típusa azonban az Ön által használt webtárhelytől függ. Például egy megosztott tárhely szolgáltató 30 napos redundáns biztonsági mentési lehetőséget kínálhat, amely esetleg nem tartalmazza a fiókjában lévő adatbázisokat.

Tegyük fel, hogy webhelyét ilyen gazdagépen tárolja. Egy szép napon a webhely váratlanul meghibásodik, és elkezdi söpörni a biztonsági mentési naplókat. Szerencsére megtalálta – de várjon! Ez csak a public_html mappába! Hol van az adatbázisod? Nem tudod!

Így részleges biztonsági másolatot kap. Ami nem jó a a tényleges WordPress adatbázis. Képzelje el, hogy van egy 3000 szóból álló cikk mind a 30 képe, anélkül, hogy maga a 3000 szóból álló cikk lenne. Elvesztette a SEO szolgáltatásait, és óriási forgalmi veszteségeket szenved.

4. lecke: Helyi biztonsági mentések

merevlemez

Valójában mi a helyi biztonsági mentés? Ez egyszerű – a webhelyről készíthet biztonsági másolatot csak a számítógépén. Ez azt jelenti, hogy webhelyének egyetlen példánya a merevlemezen található – egy kiszámíthatatlan eszköz, amelyről ismert, hogy valamikor meghibásodik.

Ez a barátom, nem bölcs dolog. A felhőhöz tartozó korban élünk. Hamarosan minden a felhőben lesz. Miért nem indul korán? Ideális esetben webhelyének biztonsági másolatát olyan felhőalapú tároló társaságban kell tárolnia, mint a Dropbox, a Google Drive, az Amazon S3 vagy a RackSpace Cloud Files..

5. lecke: A WordPress automatikus biztonsági mentési mítosza

A 3.5-ös verzió óta a WordPress beépített automatikus frissítési opcióval rendelkezik. Ez lehetővé tette mindenkinek, hogy könnyedén automatikusan frissítse a WordPress-et a legújabb verzióra. Ez egy félreértéshez vezetett. Az emberek elgondolkodni kezdtek – “Oké, ha a WordPress automatikusan frissíti magát, akkor automatikusan biztonsági másolatot kell készítenie a fájlokról”.

Kedves olvasók, ez nem igaz. A WordPress semmilyen módon nem automatikusan biztonsági másolatot készít a fájljairól. Gondolkodj el rajta. Hol tartaná a biztonsági mentési archívumokat? A gazdaszerveren? Az Amazon S3-ban? Ebben az esetben szükség lenne hitelesítő adataira. De még semmiféle információt sem kér. A webmester felelőssége a megadott időtartamon belül konfigurálni és biztonsági másolatot készíteni.

nem köszönöm

Oké, eddig néhány mítoszot fedtünk fel, amelyek az információhiány eredményeként következtek be. Most, hogy ezt mindent tudod, biztos vagyok benne, hogy legközelebb óvatos leszel. A hozzászólás második részének ideje: túlzott önbizalom. Néhányan túl biztosak vagyunk a saját magukban, és nem egészen elfogadják a „megelőzés jobb, mint gyógyítani” szabályt – olyan gyakran, ahogyan azt feltételezzük.

Lehet, hogy nem okoz problémát. A személyes tapasztalatok alapján azt mondanám, hogy sok ember áldozatul esett a túlbizalomnak. Leírom a négy ilyen téves képet, amely azzal kezdődik, hogy „Nem kell biztonsági másolatot készíteni, mert _____”. Kérjük, olvassa el, és ossza meg gondolatait ugyanezzel.

6. lecke: Nem kell biztonsági másolatot készíteni

Mint arrogáns és túl magabiztosnak tűnhet, létezik egy megdöbbentően magas azon emberek száma, akik feliratkoztak erre a szabályra. Azt gondolják, hogy ők egyszerűen nem kell biztonsági másolatot készíteni. Miért? Talán azért, mert legkevésbé zavarják a webhelyet, vagy inkább a szélén élnek. Vagy mert úgy gondolják, hogy nem olyan szerencsések, hogy rossz dolgok történnek velük! Remélem, hogy nem Ön egyike.

7. lecke: Nem kell biztonsági másolatot készíteni, mert nem vagyok elég hülye ahhoz, hogy megtörje a saját webhelyem

Senki sem mondja, hogy hülye vagy. Ez a büszkesége, hogy ott beszélsz. Barátom, soha nem tudhatod, mi fog történni.

 • Nem vagy korongos. (Te?)
 • Nem oldotta meg az összes NP nehéz és NP hiányos problémát. (Van?) Nem!
 • Tehát mind a hívő, mind a tudós szempontjából nincs előre látható módja a jövő előrejelzésére.

Őszinte leszek veled. Ilyen gondoltam. Néhányukra ez teljesen természetes. De a legbölcsebb lenne óvatossággal járni, és leiratkozni erről a kategóriáról. Soha nem tudhatod, mikor egy bővítmény, egy új téma vagy más frissítés tönkreteheti webhelyét – tehát a legjobb, ha mindig téved az óvatosság oldalán.

8. lecke: Nem kell biztonsági másolatot készíteni, mert csak most kezdtem el

WordPress 4.0 Benny kiadás

Fiú, bárcsak valaki már korábban figyelmeztette volna! Mennyi időt és energiát takaríthatnék meg! Amikor még nem ismertem a WordPress-t, minden egyes dolgot kísérleteztem, amit találtam. Ismeretlen plug-inek, témabeállítások, új kütyü, CSS-módosítások – nevezed el. De nem készítettem biztonsági másolatot! Azt sem tudtam, mi a biztonsági másolat.

És ez volt a halálom. Több mint 11 órát töltöttem az első webhelyen, csak annak kiderítésére, hogy a gazdagép merevlemeze meghibásodott-e, és a napi biztonsági másolatot fedezték utolsó napok adat.

Mint a cikkben korábban már említettem, a webhelyének aktív módosításakor 10–12 óránként biztonsági másolatot kell készítenie. Ideális esetben ezt egy átmeneti területen (offline vagy online) kell megtennie, majd a főoldalra cserélnie. Azoknak az embereknek, akiknek nincs hozzáértésük ezzel foglalkozni, jobb, ha a megnövekedett biztonsági mentési gyakorisággal járunk el.

9. lecke: Nem kell biztonsági másolatot készíteni, mivel a hackerek nem zavarják a kis webhelyem

Nem szeretek hangzott közhelynek, de –

Minden nagy dolog kezdetének kicsi

 • Az univerzum az entrópiából áll. Tehát lehet, hogy csak egy amatőr hackerek használhatják az Ön webhelyét célzott gyakorlathoz. Nem akarja, hogy hack fiú célzott gyakorlata legyen, ugye?
 • Biztonsági másolat készítésekor is óvatosnak kell lennie. Ha biztonsági másolatot készít a már fertőzött fájlokról, akkor mi az? Telepítenie kell egy WordPress biztonsági beépülő modult, hogy ellenőrizze webhelyén a rosszindulatú programokat és tartsa tisztán.
 • Ha korábban már megtámadtak, akkor ki kell szednie a kiegészítő készpénzt – törnie kell egy kis malacka bankot, ha kell, és megfelelő biztonsági ellenőrzést kell szereznie Sucuritól.

10. lecke: A biztonsági mentés túl sok munka!

kocogás

Nos, ez a szabály kissé igaz. Napi biztonsági másolat készítése jelentése túl sok munka – különösen, ha az idő nagy részében el van foglalva. Javaslatom – használjon biztonsági mentési plugin szolgáltatást, például VaultPress. Havi körülbelül 5 dollárba kerül, és korlátlan biztonsági mentéseket készít!

De valóban rengeteg nagy WordPress-erőforrás van, amelyek megkönnyítik a biztonsági mentést. Következő bejegyzésünk a WordPress legjobb biztonsági mentési pluginjainak gyűjteményét fogja tartalmazni, kezdve az ingyenes pluginektől a prémium szolgáltatásokig. Ezzel válassza ki a kedvenc WordPress biztonsági mentési megoldást.

Búcsúzó szavak

Ha webhelye sok forgalmat keres, akkor ideje nagy részét a fejlesztésére, a tartalom további hozzáadására és az aktív promócióra kell összpontosítania. Az egyszer tweetelt cikk nem fog sok mindent felidézni.

Fontos az, hogy elosztja a feladatát. Ha úgy érzi, hogy a biztonsági mentések létrehozása és kezelése túl sok időt igényel, akkor fontolóra kell vennie egy egyszerűbb alternatívát – a felügyelt WordPress tárhelyet. Szinte minden szolgáltatónak rendszeres, korlátlan biztonsági mentése van, 30 napos megőrzési idővel és sok más fantasztikus funkcióval. A következő alkalomig!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map