10 módszer a WordPress feladatok automatizálására az Ön webhelyén

A WordPress feladatok automatizálásának módjai a webhelyen

Sok a tennivaló, amikor webhelye fel van állítva és működik – tartalom létrehozása, karbantartása, biztonsági ellenőrzések, rosszindulatú programok tisztítása, biztonsági mentések, a megjegyzés moderálása és még sok más. A jó dolog az, hogy nem kell mindent egyedül tennie. Vannak olyan eszközök, amelyek segítenek a WordPress feladatok automatizálásában, és ezek használatával automatizálhatják a webhelykezelés jó részét. Idő pazarlása nélkül fedezzük fel a WordPress feladatok automatizálásának módját, hogy időt takarítson meg.


1. Frissítések

A WordPress frissítése fontos mind a weboldal biztonsága, mind a teljesítmény szempontjából. A WordPress rendszeresen kiadja a frissítéseket, és értesítésként jelenik meg az irányítópulton. Amikor úgy dönt, hogy automatizálja a WordPress frissítéseit, akkor a háttérben nagy gondot fordítanak rájuk, ezáltal eredményes időt takarít meg.

Alapértelmezés szerint a WordPress kisebb frissítései automatikusan megtörténnek, bár a nagy frissítések esetében ez nem ez a helyzet. Témák és beépülő modulok esetén az automatikus frissítés alapértelmezés szerint le van tiltva. Lehetőség van a lehetőségek módosítására vagy egy kicsit a kód használatával a mag, a témák és a bővítmények automatikus frissítésének be- és kikapcsolására. A WordPress frissítésére vonatkozó rövid útmutató segíthet ebben.

A WordPress automatizálása: Easy Updates Manager

Az automatikus frissítéseket a következővel is bekapcsolhatja: Egyszerű frissítések kezelője – egyszerre vagy szelektíven. Ez a beépülő modul felülírja az összes felmenéssel kapcsolatos beállítást. Ez lehetővé teszi a WordPress mag, a témák és beépülő modulok összes frissítésének, a fejlesztési frissítések, a fordítási frissítések, valamint néhány harmadik fél beépülő moduljainak kezelését..

A Themeforest vagy a Codecanyon prémium témáinak vagy beépülő moduljainak az Envato Market beépülő modulja segíti a WordPress telepítésének és a frissítések automatizálását. Ezt az Envato Market plugin útmutatónkban részletesen ismertettük.

2. Biztonsági mentés

A biztonsági másolatok valóban olyanok, amelyek segítségével éjszaka aludhat, anélkül, hogy aggódnának a webhelyén. Az, hogy milyen gyakran készít biztonsági másolatot a webhelyről, attól függ, hogy milyen gyakran teszik közzé a tartalmat. Jó biztonsági szokás a webhely biztonsági mentésének ütemezése. Ez nem minden, meg kell őriznie a biztonsági másolatú verziók több példányát különböző helyszíneken, és időnként tesztelnie őket.

Ha nem kezelt hostolási tervvel rendelkezik, a WordPress biztonsági másolatának készítésének legjobb módja a plugin. A BackupBuddy biztonsági másolatot készíthet a WordPress teljes telepítéséről, és beállíthatja a biztonsági mentési ütemezéseket az automatikus futtatáshoz. A biztonsági mentéseket biztonságos, távoli helyen tárolhatja, és szükség szerint visszaállíthatja.

Backup Buddy

Ha inkább egy ingyenes bővítményt szeretne, Updraft Plus jó lehetőség. A WordPress kezdő útmutatójának sorozatában található részletes bejegyzés a WordPress webhelyének biztonsági mentéséről.

3. Hozzászólások ütemezése

Tudta, hogy a tartalom közzétételéhez nem szükséges, hogy bejelentkezzen a WordPress-be. A WordPress olyan beépített funkciókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik egy hozzászólás közzétételét a kívánt ütemezett időpontban.

Ütemezzen egy hozzászólást

A bejegyzés kitöltése után keresse meg a Közzététel lehetőséget a bejegyzés szerkesztőben, majd kattintson a Szerkesztés linkre. Ezt követően megadhatja a bejegyzés közzétételének dátumát és pontos időpontját. Ha szeretné, akkor is módosíthatja a hozzászólásokat. Bár tetszőleges számú bejegyzésnél megteheti, nem jó ötlet a jövőbe túlságosan ütemezni. Lehet, hogy módosítania kell az ütemtervet, hogy illeszkedjen a hozzászólásnak a közzététel időpontjához való relevanciájához.

Ha ez egy plugin, amelyet jobban szeret, próbáljon ki ingyenesen Szerkesztői naptár. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerűen húzza át a közzéteendő bejegyzéseket ütemezési formátumba. Áttekintést kap a tervezett hozzászólásokról, és kezelheti a vázlatokat és a több szerző hozzászólásait, megnézheti az egyes bejegyzések állapotát, és gyorsan szerkesztheti őket..

CoSchedule

Egy másik lehetőség  CoSchedule, egy prémium plugin, amely nemcsak lehetővé teszi a közzététel ütemezését, hanem automatikusan közzéteszi a közösségi médiában is. Tudjon meg többet a szerkesztői naptár felépítéséről ebben a bejegyzésben.

4. A közösségi média automatikus közzététele

A közösségi média feladásának nagy része automatizálható. Úgy rendezheti, hogy a közösségi média fiókjai frissüljenek, és a tartalmadat automatikusan megosszák a különböző közösségi média platformokon. Automatizálhatja a WordPress RSS-hírcsatornáit is, miután formázta azokat a közösségi platformokra.

Ideális esetben a közösségi média feladásának automatizálása az általános közösségi médiastratégia részét képezi. Ez lehetővé teszi, hogy pihenjen a közösségi médiából anélkül, hogy az olvasók elhagynák a jelenlétét. A WordPress közösségi média feladatainak automatizálásával kapcsolatos további segítségért keresse meg korábbi bejegyzésünket.

Újjáéled a régi posztot

Az egyik plugin, amely itt segíthet, a Revive Old Post plugin. Az egyszeri beállítás után automatikusan megosztja az új és a régi tartalmat a közösségi hálózati fiókokkal.

5. Állítsa le a Spam szolgáltatást

A spam elhúzódhat a SERP-jein. A spamküldők azonban határozott tétel, mindig keresik a webhelyére való bejutás módját. Ez az oka annak, hogy a WordPress minden WordPress letöltéshez előre telepítette a hatékony Akismet anti-spam beépülő modult.

Akismet

A WordPress telepítése után aktiválnia kell a beépülő modult, és be kell szereznie egy API-kulcsot. Ezt követően a beépülő modul rendszeresen ellenőrzi a spam észlelését a megjegyzésekben és a kapcsolatfelvételi űrlap benyújtásában.

De ha nem az Akismet rajongója, akkor tudnia kell, hogy vannak más plugin lehetőségek a WordPress spam megakadályozására, és amelyek bejelentkezési kísérletekkel, előfizetésekkel, regisztrációkkal, foglalásokkal és egyebekkel foglalkozhatnak..

6. Tömörítse a képeket

Az összes olyan fényes kép a webhelyén – tömöríteni kell, mielőtt feltölti őket a médiakönyvtárba. Bájtos nehéz képfájlok lelassíthatják webhelyét. Plugins tetszik Rövid pixel képoptimalizáló és EWWW Image Optimizer lehetővé teszi a képek automatikus tömörítését, miközben feltölti őket a médiakönyvtárba. Tömöríthetik a WordPress-ben jelenleg létező képeket is.

EWWW Image Optimizer

Ha webhelyén nehéz a képek, ezek a bővítmények valós idejű megtakarítóknak bizonyulhatnak. Ha úgy tetszik, további információkért olvassa el a kép optimalizálására vonatkozó részletes útmutatónkat.

7. Az adatbázis optimalizálása

Ahogy egyre több és több tartalmat ad hozzá a webhelyéhez, az adatbázis felhalmozódhat. A weboldal rendszeres karbantartásának fontos része az adatbázis rendszeres tisztítása. A felfúvódott adatbázis lelassítja webhelyét, míg a sovány adatbázis hatékonyabban reagál a lekérdezésekre.

WP optimalizálás

Bízhat benne WP optimalizálás hogy tisztítsa meg az adatbázist, amilyen gyakran csak akarja. Testreszabhatja a tisztítandó dolgokat, és konfigurálhatja azt a redundáns adatok törléséhez. Annak érdekében, hogy adatai mindig biztonságban legyenek, beállíthatja a plugint, hogy az adatbázis optimalizálása előtt automatikusan mentse a biztonsági másolatot az UpdraftPlus fájlba..

8. Kommunikáció

Időnk jelentős része e-mailek írása a csapat tagjainak és együttműködőinknek. Meg kellene próbálnod Laza, egy online termelékenységi eszköz, amely elősegíti az online közösségek, szervezetek, csoportok és médiafiókok közötti kommunikáció egyszerűsítését egyetlen helyről.

A WordPress felhasználók számára egyszerűbbé teszik a bővítményeket Slackbot amelyek csatornaként működnek a WordPress és a Slack-fiók között. Ezen felül beállíthat egyéni értesítéseket a Slackban a különböző WordPress eseményekhez, például frissítésekhez, felhasználói regisztrációhoz vagy egy üzenet közzétételéhez..

Laza

A Slack tökéletesen működik olyan közösségi média platformokkal, mint a Twitter és a Dribble, valamint az olyan alkalmazásokkal, amelyek nyomon követik a weboldal teljesítményét vagy az üzemidőt. Elkészítettünk egy bejegyzést a WordPress és a Slack integrálásáról, így ott bővebben olvashat róla.

9. Tartalom létrehozása

Hihetetlennek tűnik, nem igaz, hogy a tartalom létrehozását autopilotba teheti. Noha sok esetben ez nem igazán jó ötlet, a webhelyek tartalmának létrehozása megterhelheti néhány webhelyet, amelyek többnyire több forrásból származó tartalmak képzésére szolgálnak. Autoblogging plugins tetszik WP RSS összesítő segíthet a tartalom összesítésében és automatikus közzétételében.

Például megteheti iratkozz fel egyes YouTube-csatornák RSS csatornájára és bemutathatja webhelyének kurátus tartalmát az előfizetőknek.

10. Broken Link Checker

A webhelyén lévő törött linkek miatt a blog vagy a weboldal szakszerűtlennek és elavulttá válhat. Egy egyszerű plugin, Broken Link Checker beolvashatja webhelyét, és automatikusan kijavíthatja a megszakadt hivatkozásokat és a hiányzó képeket.

Ráadásul a plugin könnyen beállítható és konfigurálható, és deaktiválható, ha erre nincs szükség.

Hogyan lehet automatizálni a WordPress Wrap-up-ot

Miután elkezdi automatizálni a WordPress feladatokat, ellenőrizze őket időről időre, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kívánt módon teljesítik-e őket. Noha ezek a pluginek remekül szolgálnak a WordPress automatizálásához és az idő megszabadításához a hatékonyabb munkához (például a minőségi tartalom létrehozásához), még mindig meg kell kétszer ellenőriznie a plugin frissítéseit és kompatibilitását (ha egynél több plugint használ).

Milyen más feladatokat szeretne automatizálni a WordPress segítségével? Vagy vannak olyan kulcsfontosságú automatizálási bővítmények, amelyek nélkül egyszerűen nem élnek? Tudassa velünk a megjegyzések részben – szeretnénk tudni, hogyan kezeli a webhelyét.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map