10 leggyakoribb WordPress téma-probléma és hogyan javíthatjuk őket

10 leggyakoribb WordPress téma-probléma és hogyan javíthatjuk őket

Több ezer fórumbejegyzés nyílik meg minden nap, nem csak a webhelyen WordPress.org hanem más fórumokon és természetesen szinte minden témafejlesztő támogatási webhelyén olyan nagyon gyakori kérdésekkel kapcsolatban, amelyek nagyon gyorsan és egyszerűen megoldhatók. Biztos vagyok benne, hogy a témafejlesztők és a közösség tagjai unatkoznak, hogy újra és újra megválaszolják ezeket a kérdéseket, ezért úgy döntöttem, hogy írom a következő üzenetet, amely a WordPress leggyakoribb témájú kérdéseivel foglalkozik, így könyvjelzővel és készen áll az Ön rendelkezésére.


1. Hiányzik a stíluslap

Most töltötte le vagy vásárolt egy szuper fantasztikus témát, majd telepíti azt, és látja az alábbi kedves üzenetet:

Hiányzik a stíluslap

Nos, az első gondolatod lehet:

„A fejlesztő becsapott, és megadott nekem egy témát stíluslap nélkül”

Természetesen lehetséges, hogy a kapott ZIP-fájlnak nem volt style.css fájlja, de valószínűbb, hogy a probléma az, hogy nem töltötte fel a gyökér téma mappa.

Hiányzó stíluslap-megoldás

Keresse meg a témája mappáját az asztalon, és nyissa meg (ha csomagolva van, bontsa ki és nyissa meg). Most, amikor megnyitja, látnia kell az összes fájlt, ha nem, akkor a téma valószínűleg egy alkönyvtárban található. Például a prémium témák mindegyikének témája az „Installálható téma” mappában található. Általában ez valahol nyilvánvaló, és az aktuális témamappát valószínűleg ugyanazzal a névvel kapják, mint a témát. Miután megtalálta, tömörítse és töltse fel a WordPressen keresztül, vagy töltse fel a kicsomagolt mappát az FTP-n keresztül.

2. Mintaadatok importálási hibái

Telepítette a témát, és most már feltölt egy mintát .xml fájlt, amelyet a témafejlesztő annyira kedves volt nyújtani Önnek, és ismét hibaüzenetet kap.!

Mintaadatok importálási hibái

Az 1. megoldási hiba importálása nem sikerült

A „sikertelen” importálási hiba általában 2-ből 1-ből áll. Az első az, hogy megpróbálhatja betölteni hozzászólásokat vagy taxonómiákat olyan egyedi postafajtákból, amelyek még nem léteznek.

 • Téma aktiválása: Győződjön meg arról, hogy a használni kívánt téma aktív.
 • Dupla ellenőrzés téma: Győződjön meg arról, hogy a téma valóban tartalmazza ezeket az egyéni üzenettípusokat és taxonómiákat – kérdezze meg a fejlesztőt, vagy ha tudja, hogyan néz ki önmaga

Nem sikerült importálni a 2. megoldást

A „Nem sikerült az adathordozó importálása” feliratú hibák esetén a képeket nem töltik le.

 • Jelölte be a mellékletet a mellékletek importálásához? Az importálás megkezdése előtt be kellett jelölnie a „Fájl mellékletek letöltése és importálása” jelölőnégyzetet..
 • A képek hozzáférhetők-e?? Lehetséges, hogy a mágusok nem érhetők el a szerverről. Megnyithatja a mintaadatokat egy szövegszerkesztőben, megkeresheti az egyik fájlt, és tesztelheti a hivatkozást a böngészőjében. De a legegyszerűbb valószínűleg kapcsolatba lépni a témafejlesztővel, és tudatni velük, hogy a képeket nem töltik le.

3. A honlap nem úgy néz ki, mint a bemutató

Nagyszerű lenne, ha bármelyik aktivált téma pontosan olyan lenne, mint az aktiválás bemutatója? A teljes WordPress-téma ezt akkor teszi, ha a beépített demo-importátort használja, de nem minden téma lehet olyan fantasztikus, mint az Összes.

Tehát ha telepített egy témát (és annak mintaadatai), de a webhelye nem felel meg a téma bemutatójának, néhány nagyon gyakori oka lehet annak, hogy kezdőlapod másképp néz ki.

Honlap-megjelenítési hibamegoldás 1

Honlapolvasó beállítás

Az olvasási beállítások helytelenek. Ez azt jelenti, hogy a témád vagy igényel vagy nem igényel egy kezdőlapot, és a webhelyét az ellenkezőjére állítja. Tehát menj Beállítások> Olvasás és ellenőrizze a „Front page Displays” szakaszban található lehetőségeket.

Ha a témájához nincs szükség semmilyen oldalsablonra a kezdőlap-elrendezéshez, akkor ellenőrizze, hogy ezt a beállítást „Legújabb hozzászólásai” -ra állította-e. Ha a témája egy kezdőlapsablont használ, akkor állítsa be webhelyét statikus kezdőlap használatára.

Honlap-megjelenítési hibamegoldás 2

Honlapsablon

Használnia kell egy kezdőlap-sablont. Sok témafejlesztő egyedi oldalsablonokat használ honlapja elrendezéséhez. Tehát először persze el kell olvasnia a dokumentációs fájlokat, de ha nincs fejük, és hozzon létre egy új oldalt, a szerkesztő alatt Oldalattribútumok> Sablon ellenőrizze, hogy van-e Kezdőlap, Honlap, Kezdőlap vagy hasonló sablon. Ha igen, akkor valószínűleg létre kell hoznia egy oldalt e sablon használatával, el kell mentenie / közzé kell tennie, majd tovább kell lépnie a következő címre Beállítások> Olvasás hogy beállítsa statikus kezdőlap-opcióként.

4. Az URL-m “csúnya”

Alapértelmezés szerint az alapértelmezett WordPress url struktúra nem nagyon szép, sokkal kevésbé SEO-barát. Tehát, amikor először állítja be a webhely URL-jét, csúnyanak tűnhet (a postai azonosító, a közzététel dátuma, a bejegyzés címe és még a kategória hibája is). Ne aggódjon – könnyen javítható.

Csúnya URL-ek hibamegoldás

Permalink Settings

Tehát ha az URL-je nem tűnik olyan nagyszerűnek (yourwebsite.com/?p=1), egyszerűen keresse fel Beállítások> Permalinks és változtassa meg a beállítást a „Hozzászólás neve” opcióra (vagy bármelyikre – csak válassza azt, amelyik az Ön számára legmegfelelőbb).

5. A hozzászólásaim 404 hibát jelentenek

Github 404 hiba

Ha olyan hozzászólásai vannak, amelyek most egy 404-es hibalapot adnak vissza, ne essen pánikba (még), hogy a hozzászólásaik nagy része továbbra is fennáll, és a probléma megoldásához csak frissítenie kell az állandó link beállításait. Ez nagyon gyakori azoknál a témáknál, amelyek egyedi postai típusokat használnak. Amikor egy új témát aktivál, amely egyedi üzenettípusokat használ, akkor vissza kell állítania az állandó link beállításait.

A 404 hibamegoldást megjelenítő hozzászólások

A legegyszerűbb javítás az, hogy csak oda kell menni Beállítások> Permalinks majd kattintson a Mentés gombra. Általában ez a trükk. De ha ez nem működik, akkor előfordulhat, hogy manuálisan frissítenie kell a .htaccess fájlt (megjegyzés: nem javasoljuk ezt egyedül kezelni, ha teljesen új vagy a WordPress-hez, inkább kapcsolatba kell lépnie egy szabadúszó fejlesztővel, aki segít.) . Tudod többet olvasni a a WordPress permalinks segítségével a WordPress kódexben.

6. A Saját menü üres

Azok számára, akik napi rendszerességgel használják a WordPress-t, valószínűleg nem lesz ez a kérdés, de ha nagyon új vagy a WordPress-ben, vagy néhány éve használta a WordPress-t, és csak visszakapta, akkor zavart lehet abban, hogy miért üres a menü, ha telepíti a témát.

Hiányzó menühiba

WordPress menübeállítások

Az alapértelmezett WordPress-témának van tartaléka a WordPress-menühöz, ha nincs ilyen beállítás, azonban nem minden témafejlesztő adta hozzá ezt a saját témájához..

A menük működésének ellenőrzéséhez ugorjon a Megjelenés> Menü a menü beállításához.

 1. Ellenőrizze, hogy van-e menü. Ha nem, akkor létre kell hoznia egyet (ellenőrizze ezt a bejegyzést, hogy megtanulja a menük beállítását a WordPress-ben)
 2. Győződjön meg arról, hogy a menü hozzá van rendelve egy adott helyhez. A menü alatt a „Helyek megjelenítése” feliratot kell látnia – ezek a menüterületek, amelyek beépülnek a témájába. Egyes témáknak csak egy főmenü helye lehet, másoknak sok hely található. Csak ellenőrizze azt a lehetőséget, ahol meg szeretné jeleníteni a menüt, majd mentse.

7. Az új téma kiemelt képeket használ, de rengeteg bejegyzésük van nélkülük

A WordPress 2.9 előtt nem volt kiemelt kép (miniatűrök közzététele) támogatást nyújt a WordPress-ben, ezért sok téma meta lehetőségeket vagy egyedi mezőket használt a kiemelt képek meghatározásához, vagy nem volt semmiféle alapértelmezett hozzászólási kép.

Tehát valószínűleg vált egy régebbi témáról egy olyanra, amely támogatja a kiemelt képeket, vagy talán az előző témája csak nagyon minimális volt, és nem használta őket. Nem fogjuk órákig tartani, hogy bemutassuk több száz hozzászólásodat a kiemelt kép beállításához (vagy talán Ön is van), tehát ehhez gyors megoldás, és plugin formájában érkezik.!

Nincs kiemelt kép hibamegoldás

Könnyű hozzáadása Miniatűr Plugin

Egy egyszerű megoldás az, hogy használja a „Könnyű hozzáadása miniatűr”Beépülő modul a kiemelt képek automatikus beállításához a régi üzeneteken. Csak telepítse, aktiválja és kövesse az utasításokat a képek hozzáadásához a régi üzenetekhez. Ha tovább megy, ne felejtse el hozzáadni a kiemelt képeket, amikor új hozzászólásokat tesz közzé.

8. Diák, harmonikák, váltógombok, lapok … Nem vagy nem álltak le!

Sok WordPress-téma manapság a java-script / jQuery felhasználásával fejleszti a témákat, például: képcsúszkák, váltógombok, harmonikák, lapok, mobil menük, képtartók stb..

Ha ezek a szolgáltatások nem működnek a témádban, vagy hirtelen leálltak, valószínűleg valamilyen javascript hibát okoz, ami mindent megszakít.

Törött diák, váltások, lapok stb. Hibamegoldás

WP motor gyorsítótár

Az első dolog, amit meg kell tennie tiltsa le az összes bővítményt, törölje a gyorsítótárat (mindet), és töltse újra webhelyét, hogy ellenőrizze, hogy minden működik-e, ahogy legyen. Ha van, akkor most már 1: 1-vel vissza tudja aktiválni a plugin-okat, és amint megszakad, tudni fogod, hogy az utolsó plugin okozta problémákat (jegyezze fel ezt a plugin-t, deaktiválja, majd ugyanazt tegye).

Miután megtudta, melyik plugin / beépülő modulok okozzák a problémát, keressen új beépülő modult ugyanazzal a funkcióval, amely kompatibilis, vagy vegye fel a kapcsolatot a beépülő modullal vagy a témafejlesztővel, hogy tudatja velük a konfliktust (először ellenőrizze az oldalt, hogy mi a tényleges problémák annyira, hogy felveheti a kapcsolatot a megfelelő személlyel – ha plugin hibája, küldjön egy megjegyzést a plugin fejlesztőjének, vagy ha a téma hibája a theme dev).

9. A stílusmódosítások semmit nem csinálnak

Tehát minden témája beállítva, és most meg akarja változtatni a megjelenés módját, hogy inkább a saját „személyiségét” adja meg, és igazán igazítsa azt a márkájához, üzleti vállalkozásához, niche-hez stb. Tehát elkezdett hozzáadni egyéni CSS-t a webhelyéhez, vagy módosítani a stíluslapot, de amikor frissíti a webhelyet, a módosítások egyikét sem befolyásolja!

Hiányzó stílusszerkesztések Hibamegoldás

WordPress Live Customizer

Néhány lépés megtehető a szerkesztések alkalmazásának biztosítása érdekében:

 • A gyorsítótár letiltása: A leggyakoribb probléma az, hogy van valamilyen gyorsítótár-bővítmény, például W3 teljes gyorsítótár telepítve és a CSS gyorsítótárazása. Ha igen, akkor tiltsa le.
 • WordPress testreszabó: Ha a téma testreszabót használja, próbáljon rákattintani a Mentés gombra, majd frissítse az oldalt, hogy megnézze-e a változtatások.
 • A háttér nem változik: Ha egyszerűen meg akarja változtatni a hátteret a WordPress háttér irányítópultján, akkor problémák merülhetnek fel, ha a használt témának van képkészlete a háttérhez. Próbáljon meg új képet feltölteni, csak a tesztelés céljából, mert ez felülbírálja azt. Megfelelő megoldás lehet egy 1x-es egyszínű szín feltöltése és ismételt beállítása.
 • A WordPress Szerkesztő változásai: Ha a WordPress szerkesztővel próbál változtatni a következő címen: Megjelenés> Szerkesztő a változtatások valószínűleg nem a szerver engedélyei miatt menthetők meg, de ebben az esetben hibaüzenetet kap. Tudhat meg többet a következőkről: itt állíthatja be a fájljogosultságokat.

10. Frissítettem a témámat, és minden változásom megtörtént!

A hiba valószínűbb oka az, hogy manuálisan módosította a sablonfájlokat, például a style.css fájlt (általában). Ezután a téma frissítésekor a szerkesztett fájlokat az alapértelmezett témakód felülírta. Ezért soha nem javasoljuk az eredeti téma módosítását.

A témaváltozatok hibáinak megoldása történt

Egyéni kód hozzáadása a WordPress-hez

Sajnos a szerkesztések örökre eltűnhetnek, hacsak nem rendelkezik biztonsági másolatával a webhelyéről, amellyel visszaállíthatja. Néhány tárhely szolgáltató cég 30 napos webhelyről készít biztonsági másolatot, ezért kérjen segítséget a házigazdának, ha segítségre van szüksége a biztonsági másolat megkeresésében és / vagy visszatérésében. Ha van saját manuális biztonsági másolata, képesnek kell lennie a témafájlok visszaállítására FTP-n keresztül.

Bár valószínűleg nem tudja ezt a problémát jelenleg megoldani, óvintézkedéseket tehet annak érdekében, hogy biztosan nem ismét van ebben a helyzetben. A jövőben, amikor a témákat szerkeszteni szeretné, az alábbiak közül egyet (vagy többet) kell használnia:

 • Egyéni CSS beépülő modul. Ha csak néhány apró javításra van szüksége, használhat egy egyedi CSS-bővítményt a javítások elvégzéséhez és annak biztosításához, hogy azok ne kerüljenek törlésre a témafrissítés során. Itt van egy kettő, amit szeretünk:
  • Sárga ceruza CSS szerkesztő
  • CSSHero Visual CSS szerkesztő
 • Hozzon létre egy gyermek témát. Gyerek téma létrehozása valószínűleg a legjobb módszer a téma testreszabására, és lehetővé teszi a legnagyobb rugalmasságot, sőt lehetővé teszi a sablon fájlok szerkesztését (a stílus.css mellett), új szkriptek eltávolítását vagy hozzáadását, valamint az egyedi funkciók hozzáadását..
  • Nézze meg ezt a cikket, hogy megtudhatja, hogyan lehet létrehozni a WordPress gyermek témáját.
 • Tartsa fenn a teljes webhelyről készített biztonsági másolatot. Ha valami rosszul fordul elő, mindig érdemes a webhelyről biztonsági másolatot készíteni. Erre erősen javasoljuk, hogy készítsen biztonsági másolatot WordPress webhelyéről (amely különbözik a tárhelyszolgáltató által kínált szerver biztonsági másolatoktól) a következők egyikével:
 • Tartsa a Changelog-ot. Függetlenül attól, hogy a sablonfájlokat manuálisan szerkeszti (legjobban nem), vagy gyermektémát használ, a változtatási napló létrehozása a legjobb módja annak, hogy nyomon tudja követni a témához kapcsolódó összes csínyet. Különösen akkor hasznos, ha valami eltörik, így visszavághat és megnézheti, hogy hol hibázott.

Csomagolás fel

Itt van – 10 általános WordPress hiba és megoldás, így kijavíthatja őket. De ez csak néhány a hibákból, amelyekbe a leggyakrabban férfiakba kerülnek. További tippekért tekintse át ezt az útmutatót, amelyről írtunk a Themeforest WordPress téma telepítése (bár az útmutató olyan tippeket tartalmaz, amelyek a legtöbb témára vonatkoznának).

Ha más kérdései vannak, akkor első lépésként gyors Google-keresést kell végeznie, hogy meg tudja találni a választ. Ha önmagában végzett kutatás után továbbra sem talál választ, próbáljon kapcsolatba lépni a téma vagy a plugin szerzőjével (ha ez problémát jelent a saját termékükkel), vagy keresse fel a fórumot, például Reddit vagy Envato hogy megtudja, segíthet-e egy közösség tagja. Valószínű, hogy a hiba, amelyet észlel, gyakoribb, mint gondolnád!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map