10 leggyakoribb e-mail marketinghiba, amely elkerülhető minden áron

10 leggyakoribb e-mail marketinghiba, amely elkerülhető minden áron

Azt hiszem, egyetért azzal, amikor azt mondom: az e-mail marketing nem a gyenge szíve. De csak akkor érvényes, ha nem tudja, mit csinál, és végül elhárít néhány vagy az összes e-mail marketing hibát ebben a bejegyzésben.


Elveheti tőlünk; Az e-mail marketing továbbra is az egyik legjobb módszer a forgalom növelésére és az értékesítés fellendítésére. És ha jól elvégzi a házi feladatát, elkerülheti ezeket a gyakori hibákat, és az e-mail marketingt aranybányává alakíthatja.

Nagyon hangzik, igaz? Úgy gondolom, hogy éppen most kezd el, vagy az e-mail marketingre gondol. Ha profi vagy, jó és jó, szívesen látunk.

További beavatkozás nélkül kezdjük el az üzletet, és készítsünk Önnek e-mail listát, amely kézzelfogható eredményeket kínál. Íme 10 nagyon gyakori e-mail marketing hiba, amelyeket mindenképpen kerülnie kell.

1. Az e-mail marketing elindítása későn

Általában a legtöbb kezdő nem látja az óriási értéket az e-mail marketingben. Tehát ahelyett, hogy az e-mailes marketingre fordítaná a megérdemelt időt és erőforrásokat, a tartalom, a közösségi média és a SEO fejlesztésére összpontosít.

Mint ilyen, az e-mail marketingt a hátsó égőre helyezi, és végül sok pénzt hagy az asztalra. Elfelejti azon emberek többségét, akik keresőmotorokból és a közösségi médiából érkeznek webhelyére, gyakran nem térnek vissza.

Azonban megfordíthatja a táblákat az e-mail marketing telepítésével, amikor elindítja a webhelyét. Ennek eredményeként javul az olyan vezetési lehetőségek rögzítésének esélye, amelyeket egyébként hiányozna a go szóból. A kilépési szándékú optin-bővítmény használata elősegítheti az új ügyfelek begyűjtését, mielőtt elhagynák a webhelyet.

A kozchedule intelligens ütemezése

És mivel az időzítésről beszélünk, ne feledje, hogy nem csak elküldheti az e-maileket, amikor csak akarja. A tanulmányok azt mutatják, hogy vannak specifikusak napok és idők amikor e-mailjei a leginkább befolyásolják előfizetőit. Az olyan eszközök, mint a CoSchedule, még „intelligens ütemezés”, Hogy megtudja, mikor érkezik a legjobb idő a különféle platformokon történő hirdetésre.

Ezért ne várja meg, hogy egy későbbi időpontban elindítsa az e-mail marketing; azonnal indítsd el, és folyamatosan javítsd, ami a számozáshoz vezet.

2. Nem tesztelés és javítás

A tudás hatalom, amit mondanak, tehát elengedhetetlen az e-mail marketing stratégiájának különböző aspektusainak kutatása és tesztelése. A legtöbb esetben az e-mailes marketing kezdők beillesztik a regisztrációs űrlapot, elhelyezik valahol a saját weboldalukon, majd hagyják, hogy legyen.

Aztán azon töprengenek, miért nem növekszik e-mail listáik olyan gyorsan, ahogy szeretnék. Ugyanazon a hajón vagy? Nos, el kell futtatnod A / B tesztek így összpontosíthat a legjelentősebb hatású területekre.

OptinMonster A / B jelentések

OptinMonster A / B jelentési példa

A legnépszerűbb marketing eszközök, mint például Helló Bar és az OptinMonster rendelkezik a beépített A / B nyárs tesztelési funkcióval. Így különféle regisztrációs űrlapokat, megfogalmazásokat és helyszíneket készíthet és tesztelhet, hogy megtudja, mi működik a legjobban az Ön webhelyén.

Hasonlóképpen megtanulhatja az e-mail tartalmát az e-mail szolgáltatója beépített jelentéseivel. A nyitott árak fontosak!

Egyszerűbben szólva élj, tanulj és fejlessz haverod. Ezenkívül ne felejtsen figyelemmel kísérni a legújabb e-mail marketing trendek így a legtöbb eredményt ki lehet használni a módszerekkel.

3. E-mail listák vásárlása

Nem tudom, miért szeretne vásárolni egy e-mail listát, kivéve, ha természetesen Ön a nigériai Yahoo fiúk közé tartozik, vagy alacsony élettartamú spammerek közé tartozik. De ha látja, hogy nem vagy, akkor jobb, ha az e-mail listát a semmiből készíti.

Az e-mail listák vásárlása mindig rossz ötlet, nem számít, mennyi időt takarít meg Nincs szüksége doktorikra. a robbanóanyag-gyártásban, hogy tudja, hogy egy e-mail lista vásárlása nagy időben felrobbant az arcán.

Először is senki sem akarja, hogy e-maileket kapjon egy listáról, amelyre nem iratkozott fel. Kihívja azt a spammer / scammer hangulatot, amelyet a „Video feltár, hogyan lehet 10X profitot elérni a webhelyről” e-mailekkel. Fogadhatom az összes pénzem, hogy nem zavarja az ilyen típusú e-mailek megnyitását, plusz általában ezek a szemét mappába kerülnek.

Másodszor, egy e-mail lista megvásárlása egy biztos módszer a márka meggyilkolásához. Ha vállalkozást működtet (és ha erõs márkának kedvezne), kérjük, kerülje el az e-mail listák vásárlását. Ez, valamint az e-mail marketing szolgáltatója megtiltja és megakadályozza az e-mailek küldését a megvásárolt listába.

Harmadszor, lényegében az, hogy hamis e-mail címek listáját vásárolja meg a pénzt a csatorna alatt. Még ha néhány kapcsolattartó is valós, nem adnak hangot vállalkozására, ami ismét idő és pénz pazarlását jelenti..

De a legfontosabb, törvénytelen e-mail címek eladása (és vásárlása). Az CAN-SPAM törvény számos e-mail megfelelőségi szabályt tartalmaz (például nem tévesztett címek, egyszerű lemondási lehetőségek stb.), és szigorúan tiltja az e-mail címek eladását vagy átadását. Tehát ne csináld.

4. A vezetékgenerálás figyelmen kívül hagyása

E-mail lista létrehozásához az embereknek regisztrálniuk kell. A fantasztikus tartalma az egyenlet egyik része. A felhasználói élmény a második, az ólom generáló megoldás pedig a harmadik. Tegye össze a három elemet, és az e-mail listája exponenciálisan növekszik.

Az egyértelműség kedvéért a legérdekesebb tartalmat és felhasználói élményt kínálhatja, ám ha elmulasztja észrevenni a regisztrációs űrlapokat, minden erőfeszítésed hiába történik, amennyire az e-mail marketing megy. Az embereknek látniuk kell a regisztrációs űrlapot!

WP Optin Wheel áttekintés: Hogyan lehet azonnal növelni az opt-in tarifát

Írja be az ólomgenerációs bővítményeket, mint például a WP Optin Wheel (mélyebb áttekintésünket), a Thrive Leads és az Optin Monster, és takarítson meg a napot. Természetesen a fenti eszközök jelentősen növelik az ön belépési arányát, így soha nem kell panaszkodnia, mert az emberek nem iratkoznak fel az e-mail listára.

5. Ellenőrzi a statisztikáit?

Hihetetlen, és követni tudja a nyitott árfolyamokat, de tudod, hogy az olvasó eljut-e az Ön webhelyére, ahol vásárolhat? Nos, ha fogalma sincs, a Google Analytics segítségével nyomon tudja követni az e-mail előfizetőket.

Például láthatja az előfizetőket, akik az egyes e-mail kampányokból jöttek a webhelyére. Megnézheti a legjelentősebb hatást gyakorló e-maileket, a webhelyen történő vásárlásokat és még sok minden mást. Nagy adat.

Állandó kapcsolat valós idejű jelentések

Állandó kapcsolat valós idejű jelentések

A legjobb rész a legtöbb e-mail marketing szolgáltató, mint például a MailChimp és a MailPoet saját beépített jelentést, valamint a Google Analytics integrációját kínálják menet közben. Állandó kapcsolat egy másik nagy példa a menet közbeni jelentésekre és akár a kampányok összehasonlítási lehetőségeire is. Tehát bármikor megnézheti, hogyan haladnak a marketing erőfeszítései.

A nap végén a nyomkövetés arról szól, hogy megerősítse-e az e-mail kampányát.

6. Szegmentálás, vagy annak hiánya

Nem, ne csináld. Ne kövesse el az e-mail marketing hibát a tömeges e-mailek küldésével, hacsak természetesen ez nem mindennapi rutin frissítés. Ha elegendő egy hatalmas lista, nem elég szegmentálja a listát olyan paraméterekre, mint a földrajzi helyzet, jövedelem, nem, korábbi vásárlások és így tovább.

Nyilvánvaló, hogy az összes ilyen adatot nem kérheti előre, hogy ne igyekezzen elriasztani az előfizetőket a nem túl rövid formájának köszönhetően. Végül is csak az e-mail címre van szüksége, hogy regisztráljon egy olvasót a listájába. Később adatokat gyűjthet felmérésekkel, helyszíni űrlapokkal és ilyen kreatív módszerekkel.

A lényeg az, hogy minél több adat van az olvasóval kapcsolatban, annál jobban szegmentálhatja a listáját. Ezután lézercélzott üzeneteket küldhet a különböző szegmenseknek. Semmilyen módon nem akarja például küldeni az ügyfeleknek és a nem ügyfeleknek ugyanazt az e-mailt.

Minél hamarabb szegmentálja a listáját, annál jobb.

7. Nem válaszoló e-mail használata

A különféle méretű és opcionális eszközökkel teli világban nem engedheti meg magának, hogy észrevehető módon hagyja ki a jelet. Ami azt jelenti, hogy egy érzékeny WordPress weboldalon reagáló és mobilbarát e-maileket kell küldenie.

Kétségtelen, hogy néhány címzett elolvassa az e-mailt a mobil eszközén, tehát ne idegenítse el az adott csoportot az általuk használt eszköz / ügyfél függvényében. Más szavakkal, használja az első mobil megközelítést az e-mail kampányok létrehozásakor.

Sőt, fordítson időt az e-mail megjelenésének tesztelésére, amennyire csak tudsz. Csak akkor küldje el a kampányt, ha biztos abban, hogy e-mailje több eszközön jól néz ki. Kezdőként egyszer nagy képeket használtam a fejléc szakaszban, és egy hosszú történet rövidre vágásához, mondjuk, hogy az olvasók nem tudták olvasni az okostelefonokon szereplő e-maileket.

Ennek megfelelően használhat olyan eszközt, mint a Lakmusz tesztelni tudja az e-mail címét, mielőtt elküldne egy teljes e-mail kampányt. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy ellenőrizze e-mailjeinek megjelenését több mint 90 e-mail kliensen, például a Gmail, a Google Android, az iPhone és az Outlook között..

8. Spam

AntiSpam WordPress plugins összehasonlítása

Az előfizetők e-mailekkel történő bombázása nem gyorsítja előre az ütemtervet. Éppen ellenkezőleg, sok e-mail túl gyakran történő küldése az egyik legnagyobb e-mail marketing hiba, amely kikapcsolja az olvasókat, és növelheti az leiratkozási arányt. Ha ez nem elég, akkor az e-mailek túl gyakran történő küldése spam-blokkolókat indíthat el, tönkreteheti az esélyét az olvasóval való kapcsolatfelvételre..

A heti, havi vagy kéthavonta ütemezés hihetetlenül jól működik, feltéve, hogy értékes tartalmat és ajánlatokat küld. A kampány visszapattanási, nyitási és kattintási aránya bizonyítékként szolgálhat arra, hogy jól kidolgozta az ütemezését.

9. Ellentmondás

Másrészt van az e-mailes marketingszakemberek másik csoportja, akik szórványosan küldnek e-maileket úgy, hogy az olvasók nem tudják, mikor várhatnak el tőled tartalmat. A szigorú ütemezés beállításával és betartásával elkerülheti az inkonzisztenciát, vagy e-mail csepegtető kampányokat hozhat létre annak biztosítása érdekében, hogy egy meghatározott ideig kapcsolatba lépjen.

Ellenkező esetben csalódást okoz a címzettek, mivel az e-mailek kiszámíthatók, ami azt is jelenti, hogy vállalkozása könnyen elfelejthető. Végül is itt a cél az, hogy a márkád releváns maradjon azáltal, hogy rendszeresen e-mailen küldi el az olvasókat, de spam nélkül.

Szerkesztői naptár WordPress bővítmény

Szánjon rá egy kis időt a tervezésre, és nem csupán a jó tartalom marketingstratégiájának része, de kulcsfontosságú annak biztosítására is, hogy az e-mail kampányai is a pályán maradjanak. Ingyenes plugin, például Szerkesztői naptár egy nagyszerű eszköz a segítséghez.

Ha e-maileket nem következetesen küld, csak idő kérdése, hogy az előfizetők elveszítsék érdeklődését és leiratkozzanak. Még ennél is rosszabb, hogy akkor is megjelölhetik az Ön e-maileinek spamét, még akkor is, ha a kezdetektől valóban érdekeltek az Ön vállalkozása.

10. „Töltő” e-mailek küldése

Valószínűleg már egymilliószor és egy alkalommal ez a hiba áldozata lettél; Tudom, hogy van. Így játszik le a tipikus forgatókönyv: Hall az e-mail marketingről, és dolgozik. Néhány nappal később van néhány előfizetőnk, és fantasztikusnak érzi magát.

Néhány internetes marketingguru azt mondta, hogy először küldjön üdvözlő üzenetet, de soha nem mondta, hogy mit tegyen azután. Tehát két e-mailt küld, és a harmadik héten nincs más mondanivalója. Mégis, konzisztens maradni akarsz, tehát értelmetlen e-mailt állít össze, vagy amit szeretnék „kitöltő e-mailnek” hívni, és elküldi a Küldés lehetőséget..

Az olvasók nyilvánvalóan átlátják a homlokzatot, és elkezdenek távozni. Fogadok, hogy látta, hogy ez még blogbejegyzésekkel is megtörténik. Voltál már valaha egy látszólag jó tartalommal rendelkező blogban, majd találtál egy olyan bejegyzést, amely úgy tűnt, hogy nem más célt szolgál, mint az ütemterv kitöltése?

Nos, ne küldje el e-mailben előfizetőit, ha konkrét célt nem tart szem előtt. Legyen profi; tervezze meg ütemezését, így minden alkalommal értékes e-mailt küldhet el.

Végül is az előfizetők az ügyfelek, és nem akarja megölni őket haszontalan szeméttel, most?

Végső szavak a közös e-mail marketing hibákról

A listánk csupán egy apró minta az összes általános e-mail hibáról, amelyet elkövethet. Reméljük azonban, hogy segít elkerülni ezt a tíz hibát, amelyek károsak az e-mail marketing kampányának sikerére. Ha Ön más általános e-mail marketing hibákkal foglalkozik, üdvözöljük, hogy ossza meg az alábbi megjegyzés szakaszban.

Felvidít a boldog e-mail lista kiépítéséhez!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector