10+ ingyenes CDN szolgáltatás a WordPress felgyorsításához

Ingyenes CDN szolgáltatások a WordPress felgyorsításához

A mai világban, ahol a technológiailag fejlett régiók átlagos internetsebessége meghaladja a 10 Mb / s-t, nem csoda, hogy a CDN-szolgáltatások virágzik. És a dolgok még gyorsabbá tétele érdekében néhány szerencsés olvasó akár 1 Gbps sebességet is élvezhet – igen, másodpercenként egy gigabites sebességet, olyan szolgáltatásoknak köszönhetően, mint például Google Fiber, Cox Gigablast vagy Centurylink Gigabit. A gyorsabb bitekkel járó verseny hátrányaként figyelmünk felszámolására és türelemre kerül, illékonyá válik.


Mindig jó, ha webhelyét egy tartalomszolgáltatási hálózat üzemelteti. A CDN nemcsak a sávszélességgel járó költségeket takarítja meg a tárhely szolgáltatójától, de az Ön weboldala is rendkívül gyorsan növekszik, és a keresőmotorokban általában magasabb rangú. Lehet, hogy hallotta ezt a mondást:

Egyesek szerint a világon semmi sem ingyenes,
Azt mondom, hogy tudnod kell, hol kell keresni!

Mi az a CDN – tartalomszolgáltató hálózat?

Mielőtt a CDP-kbe belekerülnénk a WordPress webhelyére, fedezzük fel az alapokat. Egyszerűen fogalmazva: a Tartalomszolgáltatási Hálózat vagy a CDN egy szervercsalád, amely a világ minden táján található, és amelynek célja, hogy webhelyének fájljait a lehető leggyorsabban továbbítsa a webhely látogatójának. Három pont:

 • Csomó szerver.
 • Található a világ minden tájáról.
 • A webhely statikus fájljait (képeket, PDF fájlokat, statikus könyvtárakat, például JavaScript és CSS fájlokat) nyújtja a leggyorsabban

Miért CDN?

Az új weboldal általában egy származási forrással rendelkezik. És ez rendben van, ha elindul, és nincs sok látogató. A webhely növekedésével (azaz a forgalom növekedése) a webhely betöltéséhez szükséges idő is növekszik.

Az emberek általában nem szeretik várakozás egy weboldalhoz. A hatás a legerősebb az online vásárlási webhelyeken, ahol a betöltési idő egy másodperces csökkenése 6 000 000 USD (azaz 6 millió) bevételt eredményez. Ezt felvettem a CachePoint ragyogó cikkéből – A bevételre gyakorolt ​​nagyon valós teljesítményhatás.

Ezért van egy CDN. Felgyorsítja a tartalom kézbesítését azáltal, hogy a tartalmat kiszolgálja a legközelebb a látogatóhoz. A rakodási idő csökken, és végül nyer. Ha jobban szeretné megérteni a CDN-ket, Az Incapsula CDN útmutatója remek hely a kezdéshez.

Az első lépések a CDN listával

Ezt a cikket négy csoportra osztjuk:

 • Csoport egy a teljesen ingyenes CDN szolgáltatások, amelyek rendelkeznek a örökre szabad terv.
 • CDN-k a csoport alatt két vannak ajánlatok nagyvonalú próbaidőszakok (gondolom, tizenkét hónap) – ezek elegendőek a blog kibővítéséhez.
 • Csoport három CDN-ket tartalmaz, amelyek szintén teljesen abszolútiek ingyenes a közös szkriptek tárolására például a jQuery, a Bootstrap stb.
 • Csoport négy tartalmaz említésre méltóak amelyek már nem aktívak, de életben voltak, amikor ezt a cikket eredetileg közzétették (ez visszafelé 2016-ban).

Ingyenes CDN-k a WordPress számára, amelyek örökre ingyenes tervvel rendelkeznek

Tekintettel arra, hogy ezen az oldalon “ingyenes CDN-t a WordPress-hez” szállt le, merüljünk bele a cikkbe.

1. CloudFlare

CloudFlare-CDN-szolgáltatás

CloudFlare közismert nevén a legjobb ingyenes CDN a WordPress felhasználók számára. Ez egyike azon kevés iparágban vezető szereplőknek, akik valójában ingyenes tervet kínálnak. Biztosítja a 115 adatközpont, A CloudFlare gyorsaságot, megbízhatóságot és védelmet nyújt az alapvető DDoS támadások ellen. És ez az WordPress plugin több mint 100 000 aktív webhelyen használják.

2. Incapsula

Incapsula-CDN-szolgáltatás

Incapsula biztosít alkalmazás kézbesítést a felhőből: globális CDN, webhelybiztonság, DDoS védelem, terheléselosztás és feladatátvétel. A szolgáltatás aktiválásához 5 percig tart, és nagyszerűek szabad terv és a WordPress plugin hogy helyes IP-címet szerezzen a webhelyére írt megjegyzésekhez.

A CloudFlare és az Incapsula által kínált szolgáltatások:

Dióhéjban, ezt teszi az Incapsula és a CloudFlare:

 • A webhely teljes forgalmát a csúcskategóriás kiszolgálók globálisan elosztott hálózatán keresztül irányítja (ezt egy kis DNS-változtatás érheti el)
 • A bejövő forgalom valós idejű elemzése és a legújabb webes fenyegetések blokkolása, ideértve a multi-gigabites DDoS támadásokat is
 • A kimenő forgalom felgyorsul a globálisan működő tartalomszállítási hálózaton keresztül

3. Jotonpack által készített foton

Jotonpack által készített foton

Minden WordPress-felhasználó számára – Jetpack nincs szükség bevezetésre. A fantasztikus tulajdonságok közelmúltbeli javításában beépítették egy ingyenes CDN szolgáltatást (az úgynevezett Foton), amely kiszolgálja webhelyének képeit a globálisan működő WordPress.com rácson keresztül. A szolgáltatás aktiválásához csak le kell töltenie és telepítenie kell a szolgáltatást Jetpack és aktiválja a Photon modult.

A WordPress felhasználóknak nincs szükségük a Jetpack bemutatására. A Jetpack egyik legmenőbb szolgáltatása az ingyenes CDN szolgáltatás, az úgynevezett Foton. A legjobb rész? Nem kell konfigurálnia valamit! Egyszerűen telepítse a bővítményt, jelentkezzen be a WordPress.com fiókjába, és aktiválja a foton modult. Ez az. Az Ön képeit a WordPress rácsra tölti le, amely több százezer webhelyet bocsát ki a világ minden tájáról.

4. Ragadjon meg

A Swarmify (korábban SwarmCDN néven ismert) peer-to-peer (P2P) alapú tartalomszolgáltató hálózat, amely 10 GB sávszélességet kínál (csak a képek számára) szabad tervükben. A kipróbáláshoz töltse le a WordPress plugin és add meg. Érdekes megjegyezni, hogy a Swarmify valamivel másképp működik:

Tegyük fel, hogy egy embercsoport böngészi az Ön webhelyét. Gondolj rájuk, mint a P2P első „társára”. Amikor új látogató (társ) érkezik, a képeket a már létező felhasználói csoportból (az előző társból) kell kiszolgálni. Ez megtakarítja a szerver sávszélességét és javítja a betöltési időket, mivel a társak általában közelebb állnak egymáshoz. A Swarmify video CDN-t is kínál, amely csak egy része a fizetett tervüknek.

Próba CDN szolgáltatások, amelyek ugyanolyan jók, mint ingyenes:

Ebben a szakaszban néhány prémium CDN-szolgáltatót fedezünk fel, amelyek nagyvonalú próbaidőszakot kínálnak. Úgy gondolom, hogy a próba időtartama elegendő lenne a szolgáltatás teszteléséhez és végül a fizetett tervre való frissítéshez

Hogy adjunk némi összefüggést, az internet jövője a felhőben van. Legyen szó a WordPress webhelyének tartalomszállításáról vagy a NASA nagy teljesítményű számítástechnikájáról – a felhő mindenhol megtalálható. Pár cikket ismertetünk a WordPress felhőbe történő telepítéséről. Ma ugyanazokat a szolgáltatásokat fogjuk megvizsgálni, amelyek szintén kínálnak CDN-t. Megvizsgáljuk az Amazon Web Services és a Google Cloud szolgáltatást.

5. AWS Cloudfront

Az Amazon Web Services (AWS) úttörő szerepet játszik a nagy teljesítményű felhőalapú számítástechnika megfizethető áron történő eljuttatásában a tömegek számára. Az egyik szolgáltatásuk Amazon CloudFront egy iparágban vezető tartalomszállítási hálózat, amelyet a Slack és a Spotify kedvel!

Amellett, hogy van egy ingyenes felhasználási szint egy teljes év. És a kvóta? 50 GB kimenő átutalás a próbaidőszak alatt. Ez mindenképpen kötelező próba minden WordPress rajongó számára.

Hogyan kezdje el??

Kezdetben fogjuk használni a WP Offload S3 Lite plugin, amely lehetővé teszi az Amazon S3 (tárolás) és az Amazon CloudFront (CDN) szolgáltatások integrálását a WordPress webhelyre. Olvassa el a WordPress AWS-be történő telepítéséről szóló cikket is.

6. Google Cloud CDN

Az AWS-hez hasonlóan a Google Cloud egy dollárban 300 dolláros kreditet kínál egy évre, hozzáféréssel azokhoz Cloud CDN platform. A WordPress telepítésének módját a Google Cloud-ban a múltban ismertettük. Ma vannak egy kattintással elérhető megoldások a WordPress (és más vezető CMS) telepítése több felhő-szolgáltatón keresztül.

7. Microsoft Azure CDN

Microsoft Azure jelenleg (azaz 2017. július) kínál a 30 napos próba szolgáltatásai 200 dollár értékű hitellel. Az Azure CDN elérhető több adatközpontban az egész világon.

8. Felhő

Ha olyan webhelyet működtet, amely nagymértékben függ a képektől (gondoljon fényképezési / tervezési szolgáltatások portfólióira), akkor jó ötlet lenne a képeket más szerverre tölteni. Végül sok értékes sávszélességet takaríthat meg Önnek. Cloudinary egy robusztus képkezelő megoldás, amely képes tárolni a képeket, átméretezni őket on-the-the-fly és egy csomó más jó funkciót. Örökké mentes tervükben 2 GB tárolást kínálnak, 5 GB sávszélességgel.

9. Imgur

Vadon népszerű képi tárhely, imgur gyors, megbízható és tökéletes kezdőknek. Ha csak most indul, és egyszerűen keres módot a szerver sávszélességének megtakarítására, imgur más népszerű képtárhely-webhelyekkel, például PhotoBucket és Flickr a lehető legjobban szolgálja a céljait.

10. Ingyenes felhőtároló cégek

szabad-cloud-storage-CDN-szolgáltatások

A kiszolgáló sávszélességének megtakarításának másik nagyszerű módja az ingyenes felhőalapú tárolási szolgáltatások használata. Tegyük fel, hogy van néhány PDF-fájlja vagy videója, amely közvetlenül letölthető. A szerverre való tárolása sávszélességet fogyasztana, mint őrült. Okos megoldás a különféle ingyenes felhőalapú tárolási szolgáltatások használata. Egy fájl nyilvános megosztása érdekében egyszerűen létrehozhat egy fájl nyilvános URL-jét, és beillesztheti a webhelyére. Íme néhány ingyenes felhőalapú tárolási megoldás:

 • Dropbox – 2 GB ingyenes, akár 18 GB-ot is generálhat áttétel útján
 • Google Drive – 15 GB ingyenes
 • SkyDrive – 7 GB ingyenes
 • Másolat – 15 GB ingyenes, 5 GB átengedésenként
 • Doboz – 5 GB ingyenes

Ingyenes nyílt forráskódú CDN a tárolt könyvtárak számára

Most megvizsgálunk néhány nyílt forráskódú könyvtárat, amelyeket prémium tartalomszolgáltató hálózatok üzemeltetnek.

11. Google által üzemeltetett könyvtárak

A Google ingyenes tárhelyet kínál a legnépszerűbb könyvtárak a szupergyors infrastruktúrájukban. Ez rendkívül hasznos a WordPress fejlesztők számára a témákban és a bővítményekben történő felhasználáshoz.

12. Cdnjs

Cdnjs egy közösség által működtetett CDN, amelyet több mint 320 000 webhely használ. A CloudFlare, a UserApp és az Algolia szponzorálta a cdnjs házigazdáit 1000 könyvtárak.

13. jsDeliver

jsdeliver-CDN-szolgáltatás

A jsDelivr a nyilvánosan elérhető CDN ahol bármely webes fejlesztő feltöltheti és tárolhatja saját fájljait. Ez a könyvtárak tárolására leginkább megfelelő nem a Google üzemelteti. Használhatja a WordPress plugin (bár néhány évig nem frissítették) szolgáltatásuk integrálására az Ön webhelyén.

14. Bootstrap CDN

A Bootstrap az egyik legnépszerűbb keretrendszer, amely világszerte több millió webhelyet hajt végre. StackPath büszkén házigazdák a Bootstrap CDN könyvtárak.

Tiszteletbeli említések (rövid távú ingyenes próbaverzió CDN)

A következő CDN szolgáltatások próbaidőt kínálnak, de biztonsági okokból a kapcsolatfelvételi űrlapot kell használniuk. Miután megszerezte az ingyenes próbaverziót, annak finomításához alapos know-how-t igényel, amelyből beszerezhető ez a fantasztikus cikk.

 1. MetaCDN – 7 napos próbaidőszak biztosítása korlátlan hozzáféréssel az összes szolgáltatáshoz, és nincs szükség hitelkártya regisztrációjára – a MetaCDN jó választás egy próba CDN számára.
 2. CDN77 – 14 napos próbaverziót kínálnak, amelyhez a prémium csomagban elérhető összes szolgáltatás elérhető, hitelkártya megadása nélkül. Ha úgy dönt, hogy továbbra is igénybe veszi a szolgáltatást, akkor csak azért számít fel díjat, amit bájtonként használ (pro-minősített).
 3. KeyCDN – Ingyenes próbaidőszakot kínálnak, anélkül, hogy hitelkártyát kellene megadniuk, amikor feliratkozik. Úgy tűnik, hogy 250 GB ingyenes átutalást biztosítanak a próbaidőszak alatt..

Következtetés

Röviden, szeretném emlékeztetni Önöket, hogy minden jónak véget kell vetni. Vannak olyan esetek, amikor a szabad CDN-társaságok leállították a szolgáltatás ingyenes szolgáltatását (Exabytes), vagy teljesen leálltak (SpeedyMirror, CoBlitz) – ami fontos következtetéshez vezet minket:

Mikor kell váltani a megfelelő CDN-re?

Az ingyenes CDN szolgáltatás csak ilyen sokáig tart. Amint a forgalom növekedni kezd, végül elfogy a próba sávszélessége, és / vagy a látogatói elkezdenek morogni egy lassú webhelyről. Ez a zöld fény átkapcsolása egy megfelelő CDN szolgáltatásra, például CDN77 vagy Amazon CloudFront. Boldog pályák, Roadrunner!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map