10 hétvégi projekt a WordPress-webhely hétfőn felhasználóbarátabbá tételére

Hétfőn tegye WordPress webhelyét felhasználóbarátabbá

Néhányuknak a hétvégék célja a bulizás. A vállalkozók számára a hétvégék azok, amikor kiemelkednek a versenytől.


A hétvégi projekteknek teljes értelme van a kisvállalkozás tulajdonosának, mivel sokkal kevésbé van nyomás a határidő betartására. Röviden: a hétvégék inkább szórakoztatónak érzik magukat.

A hétvégék kiválóan alkalmasak arra, hogy a webhely felhasználóbarát jellegére összpontosítsanak. Függetlenül attól, hogy van hatósági blogja vagy ezer termékből álló e-kereskedelmi webhelye, a felhasználóbarátság gyakran utógondolat, amint vállalkozása gördülékeny.

Ez az oka annak, hogy a hétvége annyira nagyszerű, mert egy kis hétvégét igénybe vehet egy hétvégi projektben, amely webhelyét hétfőn felhasználóbarátabbá teszi. Vessen egy pillantást ezekre a lehetséges projektekre.

1. Kapjon felhasználói visszajelzést webhelyéről

A felhasználói élmény megváltoztatásának első lépése annak megértése, hogy mit javíthat. Végül is nem akarja megváltoztatni valami olyat, ami nem tört meg.

Ezek egy része fizetést igényel, míg mások ingyenes. A Google segítségével további felhasználói élményt vizsgáló eszközöket is kereshet. A lényeg az, hogy látják, amit az emberek mondanak az Ön webhelyéről, lehetővé téve, hogy oktatott döntéseket hozzon az UX módosításakor. Nem rossz ötlet egy kérdőív elküldése a jelenlegi felhasználók számára, mivel ők a webhelyet használják.

2. Minden oldalt és postát olvashatóvá tegyen.

A digitális világban az emberek már nem olyan érdeklődnek az olvasás iránt. Kár, de ez azt jelenti, hogy a webhelykezelőknek olvasható tartalmat kell készíteniük. Ezért el kell készítenünk egy teljes hétvégi tervet webhelyének súrolására és minden olyan kiigazítására, amely esetleg nem felel meg az „olvashatóság” tesztnek..

Íme néhány tipp az induláshoz:

 • Keressen megszakadt linkeket és átirányíthatja őket más oldalakra, vagy elhelyezhet tartalmat ezeken az oldalakon. A külső linkeket egyszerűen eltávolíthatja. Azt is fontolóra kell vennie, hogy 404 szép oldalt állítson be azok számára, akik rossz weboldalon jelennek meg.
 • Tedd szép betűtípusokat az online szöveg nagy részének San Serif betűkészletekké konvertálása. Az olvashatóság csökken, amikor az egyik betűkészletről a másikra ugrani, tehát az egész betűtípust egységesen kell ragasztani. Nemcsak ezt, hanem elkezdi használni a rövid fejléceket a figyelem felkeltésére és a felhasználói tevékenység irányítására.
 • Értékelje az összes oldalt nézd meg, van-e elegendő fehér hely. Néha több helyre van szüksége, míg más esetekben meg kell szabadulnia az oldalsávtól.
 • Győződjön meg arról, hogy van-e kontrasztos színsémája amikor szöveget helyez el a képekre vagy a színekre. Egyébként az emberek nem fogják tudni elolvasni a szöveget.
 • Használjon beolvasható technikákat például fejlécek, rövid bekezdések, felsoroláspontú adathordozók a szöveg bontására és így tovább.

3. Tesztelje és állítsa be a navigációs és keresősávot

Ha hiányzik egy navigációs menü vagy keresősáv, itt az ideje, hogy mindkettőt felvegyük. Leggyakrabban ezek már vannak. A menük és a keresősávok azonban ritkán rendelkeznek optimalizálással.

Hétvégén megvalósíthat egy A / B tesztprogram vagy a hőtérkép-rendszer. Ily módon futtathat néhány tesztet annak értékelése érdekében, hogy az ügyfelek hol kattintanak a navigációs menüre és a keresősávra.

Talán észreveszi, hogy egyetlen személy sem érinti a keresősávot. Ez azt jelenti, hogy túl messze van a honlapján? Segítsen, ha az oldalsáv helyett a fejlécbe helyezné? Miután felvette az ilyen kérdéseket, futtasson további teszteket jövő hétvégén, hogy kiderüljön-e valami.

4. Ha nem értékesít online, kezdje el elfogadni az online megrendeléseket

Ez vonatkozik a fizikai termékekre, a digitális termékekre és szolgáltatásokra. A webhely létrehozásának egyik fő eleme a szükségtelen folyamatok kivágása.

Például egy masszázskezelő többször felvette a telefont, hogy az ügyfeleit az ütemezésében foglalja le. De egy egyszerű foglalási plugin kiküszöböli ezeket a telefonhívásokat.

Ugyanez vonatkozik a fizikai termékekre. Annak ellenére, hogy megfélemlítheti az internetes értékesítést a kis tégla- és habarcsüzlettel, kezdje meg mindössze öt legkelendőbb termékével, majd nézze meg, hogyan működik.

5. Online értékesítés esetén kínáljon további fizetési módszereket

Az online áruháznak feltétlenül el kell fogadnia minden jelentős hitelkártyát. Ez egy adott. Számos más fizetési mód azonban növelheti értékesítését azáltal, hogy hozzáférést biztosít homályosabb fizetési módszerekkel rendelkező kisebb közösségekhez.

A PayPal az egyik legjobb példa, mivel sok felhasználó biztonságosabbnak érzi magát az interneten történő fizetésnél a PayPal-fiókkal. Egy másik példa a Bitcoin, a decentralizált, névtelen digitális valuta. Nem csak a Bitcoin konvertálását szokásos valutákká, hanem csökkenti a csalást is, mivel az ügyfelek nem kérhetnek visszatérítést.

De bármelyik átjáróhoz, amelyet hozzá szeretne adni, ugyanolyan egyszerű, mint egy plugin telepítése. WooCommerce és Könnyű digitális letöltések mindkettő prémium kiegészítőket kínál hatalmas választékban a népszerű átjárók számára, és még több lehetőség áll rendelkezésre a harmadik felektől.

6. Készítsen könnyen elérhető, átfogó támogatási területet

Nem minden weboldal igényel tudásbázist, de az interneten minden egyes webhelynek rendelkeznie kell valamilyen támogatási területtel vagy egy vonzó elérhetőségi oldallal..

A GYIK oldalak kedvesek a kis blogokhoz, és minden támogatási oldalnak közvetlen hivatkozással kell rendelkeznie a navigációs területen. Hétvégi projektként arra buzdítom, hogy hozzon létre egy listát a tíz legnagyobb versenytársáról (vagy hasonló webhelyekről). Vessen egy pillantást arra, hogy miként nyújtják a támogatást, és mely oldalakat használják fel a kapcsolattartási információk, a közösségi média oldalai, a kérdésekre vonatkozó fontos információk és még sok más megosztására. Ezután használja ezt útmutatóként saját webhelyének oldalak készítéséhez.

7. Készítsen és töltsön be szociális számlákat (majd kapcsolódjon hozzájuk a honlapján)

Ez egyszerű, de inkább arról szól, hogy időt töltsön el tartalmi terv kidolgozására.

Az első hétvége a Facebook és a Twitter oldalak kitöltésével járhat. Ezután megkérdezheti, hogy milyen gyakran fog küldeni. Melyik típusú tartalom fogja megkapni a legtöbb megosztást? Hasonló dolgok.

Amint ezt beállította, akkor továbbléphet a közösségi adatfolyam hozzáadásához a WordPress-hez, további közösségi követőket szerezhet, és még a közösségi megosztás automatizálását is elvégezheti..

8. Séta a webhely felgyorsításához szükséges lépéseken

A webhely felgyorsításának megtanulása nemcsak lenyűgözi a Google-t, hanem hosszabb ideig is megőrzi a felhasználókat. Azt javaslom, olvassa el a WordPress webhelyek felgyorsításával kapcsolatos számos különféle útmutatót:

 • A WordPress felgyorsítása
 • Hogyan gyorsítsuk fel a WordPress webhelyet a CDN77 segítségével
 • 10 módszer a WordPress webhely felgyorsítására

9. Használja a megfelelő ikonokat a szöveg daraboinak felbontásához

Ez az olvashatósághoz kapcsolódik, de inkább arról szól, hogy termékeit és szolgáltatásait a honlapon mutatják be. Túl gyakran látunk jól megírt példányt, amely kreatív módon magyarázza szolgáltatásait. A bekezdések azonban összekeverednek, és hiányzik egy dolog: az ipar szempontjából releváns ikonok.

Ezek a legalapvetőbb látványtervek, de ilyen nagy különbséget okoznak az UX-nál. Az WP SVG Icons plugin csodálatos hely a kezdéshez, de általában körülnézhet a Google-on, hogy mindenféle ingyenes és prémium ikoncsomagot megtaláljon.

10: Tegye webhelyét érzékenyvé

Ha még nem hallottál róla, a mobil felhasználók szeretik a mobilbarát webhelyeket. Ezen felül a Google jutalmazza Önt egyért.

Azt javaslom, hogy keressen egy teljesen érzékeny WordPress témát. A legtöbb fejlesztő, aki jól kódolt témákat készít, reagálásra készteti őket az útközben (mint például a Total téma). De ha elégedett a jelenlegi témájával, hogy még nem áll készen a mobilkészülékre, akkor fontolja meg hogy a jelenlegi webhely reagálóvá váljon a Jetpack segítségével.

Jó szórakozást a hétvégén!

Tessék, itt van! Most már több hétvégi projektje van annak érdekében, hogy hétfőn webhelyét felhasználóbarátabbá tegye. Ha bármilyen kérdése van ezekkel a projektekkel kapcsolatban, tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map