10 dolog, amit tudni kell a WordPress plugins használatáról

10 dolog, amit tudnia kell a WordPress plugins használatáról

Mi lenne a WordPress bővítmények nélkül? A WordPress olyan nagyszerű képessége, hogy szinte korlátlan módon kiterjesztjük a világ kedvenc tartalomkezelő rendszerét. Közel 25 000 bővítménnyel érhető el WordPress.org önmagában az ég valóban a határ.


Nagy hatalommal jár a nagy felelõsség, és sajnálatos tény, hogy a WordPress pluginek használata ártalmatlan mellékhatásokkal járhat, ha nem vagy túl óvatos. Ezt szem előtt tartva, ebben a bejegyzésben szeretném bemutatni a legfontosabb szempontokat, amelyeket szem előtt kell tartani, amikor a WordPress bővítményeket használja a WordPress webhelyén, hogy élvezhesse az összes extra funkciót és elkerülje a buktatókat..

1. Frissítse a bővítményeket

http://www.wpexplorer.com/essential-wordpress-plugins/

Ez egy kicsit nem bátor, de a teljesség kedvéért megemlítenie kell: a bővítmények frissítése elengedhetetlen a blog biztonsága és működése szempontjából. Az elavult bővítmények fő célja a biztonsági hiányosságokat keresők számára, és akkor is eltörhetnek, ha a WordPress újabb verziója és más pluginek kiadásra kerülnek.

Nemcsak rendszeresen frissítenie kell a beépülő modulokat, hanem rendszeresen ellenőriznie kell a beépülő modulokat is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy frissítéseket nemrégiben frissítették-e. Erősen mérlegelnie kell azoknak a bővítményeknek a eltávolítását, amelyeket hosszabb ideig nem frissítettek (általában hüvelykujj szerint mondjuk egy évet).

Ideális esetben rendszeresen frissítenie kell a beépülő modulokat (Jegyzet: Nem akarja elfelejteni? Kipróbálhatod a Egyszerű frissítések kezelője a plugin, a téma és a kisebb / nagyobb WordPress központi frissítések automatizálása).

2. Tartsa naprakészen a deaktivált plugineket, vagy megszabaduljon tőlük

Ez közvetlenül az előző pontomból következik: még akkor is, ha a bővítmény nem aktív az Ön webhelyén, győződjön meg arról, hogy továbbra is frissítve van. A deaktivált plugin továbbra is „él” a webhelyén abban az értelemben, hogy biztonsági résként ki lehetne használni. Mellesleg, ugyanez mondható el a témákról is, így a tanácsom is erre vonatkozik.

Hogy őszinte legyek, ha egy plugin nem aktív a webhelyén, és nem szándékozik később használni, azt javaslom, hogy távolítsam el. Az utolsó dolog, amit kíván, az legyen, hogy webhelye temetőjévé váljon a nem használt pluginekkel – kifizetődik a dolgok tiszta és rendezett állapotában.

3. Kapcsolja ki a háttér-bővítményeket, amikor nem használják

Deaktiválja a háttérprogram-bővítményeket, ha nem használja

A legtöbb plugin megterhelést okoz webhelye erőforrásainak, még akkor is, ha ez a törzs csak csekély. Mint ilyen, azt javaslom, hogy csak akkor aktiválja a háttérrendszer-bővítményeket, amikor szükség van rájuk.

Vegyük például a WordPress Database Reset plugin. Ez a nagyszerű bővítmény megkönnyíti a WordPress alaphelyzetbe állítását, mivel a WordPress adatbázis egészét vagy egy részét visszaállítja az eredeti, alapértelmezett állapotba. A WordPress Database Reset beépülő modulnak azonban csak akkor kell aktívnak lennie, ha a visszaállítást futtatja – bármikor deaktiválható..

Dióhéjban, a webhely minden egyes aktív bővítményét ki kell használni. Ha nem, deaktiválja.

4. A beépülő modulok száma nem fontos

A laikus szavak szerint egy plugin egyszerűen extra kód, amelyet a webhelyen implementálnak. Bizonyos mértékben hozzáadhatja ugyanazt a kódot a function.php fájlba, és ugyanazt a hatást érheti el.

Ezért a webhelyén telepített és aktivált beépülő modulok száma nem szükséges fő probléma. A fő kérdés az, hogy a pluginok mennyire vannak kódolva és erőforrás-igényesek.

Hadd fogalmazjam meg: sokkal jobb lenne, ha öt könnyű és kifogástalanul kódolt plugint telepítenek a webhelyére, mint egy felfújt, erőforrás-igényes és sebezhető plugint. A valóságban jobban kell aggódnia mit beépülő pluginek, nem pedig hány.

5. A beépülő modulok száma van Fontos

Ennek egyik oka az, hogy a webhelyére telepített beépülő modulok száma problémát okozhat: konfliktusok.

Elméletileg, minél több beépülő modul van a webhelyén, annál valószínűbb, hogy talál egyet, amely ütközik a másikkal. A plugin-ütközésekkel a fejlesztőknek folyamatosan szembe kell nézniük, mivel szinte végtelen számú telepítési kombináció van az összes WordPress-telepítés során. A legtöbb WordPress blog teljesen egyedülálló a telepített bővítmények kombinációja szempontjából.

Tehát, bár figyelembe kell vennie a használt bővítmények minőségét, szem előtt kell tartania a számot, hogy a dolgok a lehető legegyszerűbbek maradjanak. Ebben az esetben a kevesebb általában több (ne légy plugin hoarder).

6. A minőség mindig veri a mennyiséget

Csillagok

Ugyanezen gondolkodásmód mentén nagyon szelektívnek kell lennie annak eldöntésében, hogy mely plugineket telepítse a webhelyére. Végül is minden telepített plugin hátrányt hagyhat maga után, amelyet nehéz eltávolítani (különösen, ha rosszul kódolt). Bár nagyon kísértő lehet minden plugin tesztelése és telepítése a webhelyen napfény alatt, tévedjen az óvatosság és a szelektivitás oldalán..

A bővítmények telepítésekor néhány kulcsfontosságú elemet kell megvizsgálnia, például:

 • Letöltések száma
 • Átlagos értékelés
 • Vélemények
 • A fejlesztő (jól megalapozottak?)
 • Az aktív támogatás bizonyítéka

A helyzet az, hogy nem csak egy plugint telepít, hanem egy olyan funkciót telepít, amelyet szeretne marad funkcionális a belátható jövőben. Ha a plugin most működik, ez jó indulás, de azt szeretné biztosítani, hogy a jövőben is működjön.

Számomra nagyon fontos az a döntés, hogy új plugint telepítek a webhelyemre. Vigyáznék, hogy megkérdezjem magamtól, valóban-e vagy sem szükség a funkcionalitást, vagy ha a közmondásos fények vonzanak bennem. Érdemes lehet, ha ugyanazt a kérdést felteszi magának.

7. A prémium nem feltétlenül jelenti a legjobbat

A pszichológia közismert ténye, hogy az emberek értékértékelését befolyásolja a költség. Ha ugyanazt kínálom Önnek ingyen vagy költséggel, akkor valószínűleg az ön véleménye az értelemben megváltozik a külön körülmények között.

Ez a jelenség néha megfigyelhető az emberek hozzáállásában a prémium pluginek iránt. A helyzet ez: rengeteg gátlástalan prémium plugin-fejlesztő van ott. Csak azért, mert valaki egy pluginért számít fel téged, nem teszi jóvá. Rendkívül sok rendkívül jó minőségű ingyenes bővítmény található odakint olyan emberek által kifejlesztett formában, akikbe teljes mértékben megbízhat.

Ennek ellenére a jól elkészített prémium pluginek általában a legjobbak. Ha jó hírű prémium plugin-fejlesztőt választ, akkor valószínűleg élvezni fogja a legjobb funkcionalitást, a legkiválóbb támogatást és a következetes frissítéseket. A legfontosabb az, hogy megbizonyosodjon arról, hogy támogatja-e a „megfelelő” fejlesztőt. Ne csak végezzen Google-keresést, és vegyen részt bármilyen megjelenéssel – derítse ki, hogy az emberek örömmel ajánlják személyesen. Vegyen részt a WordPress közösségben, és jegyezze meg, kinek beszélnek pozitív fényben. Ezeket az embereket érdemes vásárolni.

8. Néhány beépülő modult alapvető fontosságúnak tekintünk szinte minden webhely számára

A Yoast SEO plugin a WordPress-hez.

Yoast SEO hasznos eszköz a legtöbb típusú WordPress webhelyhez.

A legtöbb esetben a telepített beépülő modulok a létrehozott webhely típusától függnek. Az e-kereskedelem számára például szükség lehet bevásárlókosár-bővítményre, míg a fényképészeti portfólió előnyeit élvezheti a képgaléria eszköz. Van azonban néhány plugin, amelyet szinte minden WordPress telepítésnek tartalmaznia kell, függetlenül a webhely fókuszától.

Például valószínűleg azt akarja, hogy minél több látogató vonzza a webhelyet, így webhelye mindig profitálhat egy olyan szilárd Search Engine Optimization (SEO) bővítményből, mint a Yoast SEO. A biztonság elengedhetetlen a webhelye adatainak és tartalmának biztonságához, tehát egy olyan pluginhez, mint a Wordfence mindig okos fogadás. Másik példaként az egyéni kapcsolatfelvételi űrlapok (például a 7. kapcsolattartási űrlappal létrehozott) hasznosak ahhoz, hogy a látogatók felvehessék a kapcsolatot, függetlenül attól, hogy blogot, üzleti webhelyet vagy üzlethelyet működtet-e..

Még akkor is, ha úgy gondolja, hogy az Ön által létrehozott webhelyhez nem szükségesek beépülő modulok, meglepheti, hogy hány lehetőség nyújt felbecsülhetetlen funkcionalitást. Van néhány WordPress plugin, amelyről minden webhelytulajdonosnak tudnia kell – függetlenül attól, hogy használ-e őket.

9. A plug-inek integrálhatják webhelyét más eszközökkel és platformokkal

A Google Analytics Irányítópult WP-bővítményhez.

Google Analytics irányítópult WP-hez lehetővé teszi a WordPress webhely integrálását a népszerű elemző eszközbe.

A beépülő modulokat nem vákuumban hozzák létre. Noha igaz, hogy sok önálló lehetőség, független funkciókat kínál, mások más szoftverekre támaszkodnak. Valójában számos beépülő modul célja a WordPress-webhely integrálása az összes típusú népszerű eszközökkel és platformokkal. Ez azt jelenti, hogy ezeket a programokat zökkenőmentesen működtetheti a WordPress segítségével, egyetlen kódsor ismerete nélkül.

Alig tudjuk lefedni az összes elérhető integrációt, de itt csak néhány példa:

Tehát ha van néhány kedvenc eszköze, amelyet minden nap használ webhelyének vagy vállalkozásának futtatásához, érdemes megnézni, hogy van-e módja annak integrálására a webhelyével. Ilyen módon egyszerűsítheti a munkafolyamatot, és nem kell folyamatosan váltania a platformok között.

10. Számos hely található a bővítmények online keresésében

A WPExplorer plugin könyvtár kezdőlapja.

Saját könyvtárunkban rengeteg kiváló ingyenes és prémium plugint találhat.

Ha teljesen új vagy a pluginek számára, akkor a legjobb fogadás az, ha a WordPress plugin könyvtár. Ezek a bővítmények ingyenesek, és ellenőrzési folyamaton mentek keresztül. Ez a könyvtár megjeleníti az ügyfelek értékeléseit és áttekintéseit, valamint az egyes plugineket jelenleg használó WordPress-webhelyek számát, így tudja, hogy mit vesz be.

Ez azonban messze nem az egyetlen hely, ahol plug-inokat találhat online. Rengeteg fejlesztő értékesíti a bővítményeket saját webhelyein keresztül, és vannak más könyvtárak, több tucat, száz vagy több ezer lehetőséggel. Ne felejtse el, hogy a legtöbb, a WordPress.org webhelyen nem található bővítmény prémium lesz, azaz használatukért díjat kell fizetniük. A költség azonban gyakran elég ésszerű, és olyan pluginokat találhat, amelyek összetettebb, szokatlan vagy célzott funkciókat biztosítanak..

Ha csak elkezdi fiókosodni a plugin-keresésben, íme néhány hely az induláshoz:

 • CodeCanyon: Ez a prémium WordPress bővítmények legnagyobb online könyvtára. Itt szinte bármit megtalálhat, 2 USD-tól kezdve alacsony áron. Emellett megtekintheti a felhasználói értékeléseket és értékeléseket, valamint rengeteg információt az egyes bővítményekről.
 • WPMU DEV: Ez kiváló minőségű WordPress pluginek forrása, amely olyan lehetőségeket kínál, mint az elemzés, a biztonság, a tervezés, a közösségi média integrációja és így tovább. Ez a webhely kissé eltérően működik, mint a legtöbb könyvtár, mivel a pluginek használatához tagságra van szüksége. A havi 49 dolláros árcímke azonban jó üzlet lehet, ha több kívánt bővítményt talál (különösen, ha egynél több webhelyet működtet).
 • WPExplorer: Végül elutasítanánk, ha nem is említjük a saját weboldalunkat! Kínálunk ingyenes és kedvező árú plugin-ok könyvtárát, különféle kategóriákban, az e-kereskedelemtől az oldalkészítőktől a SEOig. Nézze meg, és biztosan talál valamit, amely megfelel az Ön igényeinek.

A WordPress plugins megtalálásának ismerete megnyitja a lehetőségeket, és lehetővé teszi a rendelkezésre álló legjobb eszközök megkeresését. Ha merészkedik a fent felsorolt ​​javaslatoktól, csak győződjön meg róla, hogy megbízható webhelyekkel és fejlesztőkkel áll kapcsolatban. Az új pluginek vásárlása előtt mindig keresse meg a felhasználói véleményeket és értékeléseket, és ne felejtsen el biztonsági másolatot készíteni webhelyéről, mielőtt telepítené őket.

Következtetés

A bővítmények az egyik legjobb dolog a WordPress használatában. A rendelkezésre álló puszta szám azonban előfordulhat, hogy lenyűgöző. Nehéz lehet tudni, melyiket válasszon, hogyan figyelje meg őket a konfliktusokra, és hogyan kezelje őket, miután összeállított egy nagyszerű gyűjteményt.

A beépülő moduloknak a WordPress-webhelyről való maximális kihasználásához azonban nem kell nagy kihívást jelentenie. Csak néhány egyszerű útmutatást szeretne követni, például letölteni a plugineket megbízható forrásokból, frissíteni őket, és megszabadulni a nem szükséges eszközöktől. Miután megismert néhány alapvető tényt a bővítményekről, például a fent bemutatottkat, készen áll a saját webhely testreszabására..

Van kérdése a WordPress pluginok használatával kapcsolatban a webhelyén vagy a blogján? Vagy további tanácsokat kínálhat más WordPress felhasználók számára? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map