5 ting, du skal undgå at gøre i WordPress

WordPress-backend kan være en farlig jord at træde på som nybegynder. Alt, der tilbyder sådan kraft, skal også fordele ansvaret til brugeren, og det er her nogle mennesker kan gå galt, når de kommer i gang.


Uden at ønske at skræmme dig for meget, er der visse ting, du kan gøre i WordPress, der bare vil ødelægge det. På en mindre bekymrende (men også vigtig) note er der andre ting, du kan gøre, som jeg helt sikkert vil fraråde – uanset om det repræsenterer en potentiel sikkerhedsrisiko eller blot noget, der har en negativ indflydelse på brugeroplevelsen.

Med det ovenstående i tankerne vil jeg i dette indlæg dække fem ting, som du skal undgå at gøre i WordPress. Med de følgende anbefalinger implementeret vil dit websted være langt mere sikkert, pålideligt, funktionelt og underholdende for besøgende.

1. Brug ikke kodeditorerne

Der er et par landminer indeholdt i WordPress-backend; du kan få adgang til dem via Udseende> Editor og plugins> Editor i sidefeltet.

Ved første øjekast er disse redaktører ret interessante – fuld adgang til bagsiden af ​​dit websted! Forestil dig mulighederne.

Min blogs overskriftsfil åbnes via Theme Editor.

Min blogs overskriftsfil, der fås adgang til via Temaeditor.

Forestil dig mulighederne – med et forkert tastetryk kan du pludselig finde dit websted godt og virkelig ødelagt:

Efterlader arbejde bag

Jeg var kun nødt til at fjerne tre karakterer fra mit temas PHP-filer for fuldstændigt at ændre hudfarven på det, som det ses ovenfor.

Men det er ikke det værste af det – det er alt for nemt ved et uheld at deaktivere adgang til backend på dit WordPress-websted, som ikke giver dig øjeblikkelige midler til at gendanne ordre til dit websted.

På grund af dette anbefaler jeg, at du kun nogensinde får adgang til og redigerer dit websteds PHP-filer med et FTP-program som f.eks Filezilla (min personlige favorit og WordPress.org’s anbefaling). Du skal lave en kopi af en hvilken som helst PHP-fil, som du har til hensigt at redigere, før du starter, så du hurtigt kan skifte tilbage til en fungerende version, hvis du ved et uheld skaber ødelæggelse på dit websted. Det er langt bedre at være sikker end undskyld!

2. Hold ikke deaktiverede temaer installeret

Efter min oplevelse er der tre typer WordPress-brugere:

 1. De, der kører et meget stramt skib
 2. De, der holder tingene rimeligt pæne og ryddelige
 3. De, der har lidt hensyn til backend på deres websted

Hvis du falder ind i den anden eller tredje type, skal du nøje overveje de temaer, du i øjeblikket har installeret på dit WordPress-sted. Jeg taler ikke om det aktive tema, men de, som du har installeret og deaktiveret.

Selvom disse temaer er deaktiveret, findes de stadig på din WordPress-installation, og eventuelle sikkerhedsfejl eller sårbarheder kan stadig udnyttes. For eksempel er den mest berømte af WordPress-temahacks TimThumb-udnyttelsen, der fortsat påvirker visse blogs i dag..

Generelt set, hvis du bruger temaer af god kvalitet og sikrer, at de holdes opdaterede, skal du ikke støde på nogen problemer. Hvis du dog har gamle temaer, der ligger ubrugt på dit websteds backend, ville min anbefaling være at slette dem med det samme. På grund af dens enorme anvendelsesomfang er WordPress et stort mål for hackere. Lav ikke dig selv til et let mål.

3. Brug ikke dit temas SEO-funktionalitet

Denne anbefaling er mindre end en “dig skal gør dette ”og mere af et forslag, som jeg kraftigt opfordrer dig til at følge.

Afhængigt af hvilket tema du har, kan du opleve, at det har indbyggede SEO-funktioner. Jeg anbefaler, at du undgår at bruge disse funktioner af to grunde:

 1. Hvis du nogensinde beslutter at ændre temaer, kan SEO-dataene inden for dit tema gå tabt (eller vanskeligt at udtrække)
 2. Den frie WordPress SEO af Yoast plugin har den bedste SEO-funktionalitet for ethvert tilgængeligt plugin eller tema

Det er en dristig påstand, men at den generelt accepteres af nogle af WordPress-communityets mest respekterede brugere og udviklere. For eksempel afskrev WooThemes pr. 31. oktober 2012 SEO-funktionalitet inden for deres temaer på grund af at SEO af Yoast var “mere fordelagtige” for WordPress-brugere. WooTemas aflevering af SEO-tøjler til en anden udvikler er et fedt tegn på deres tro på Yoasts plugin og en indikation af, hvor elsket det er.

Hvis du gerne vil vide mere om SEO af Yoast, så tjek vores guide til almindelige WordPress SEO-fejl.

4. Ikke kategoriser og tag prolifisk

Der er få ting, jeg krider mere på end den dårlige brug af kategorier og tags i WordPress.

Lad os få en ting lige op foran – kategorier og tags kan begge have en rolle at spille på dit websted. I modsætning til hvad nogle mennesker tror, ​​er tags ikke en forældet taxonomitype, der ikke giver nogen relevans i den moderne blogtid. Desuden er kategorier ikke der for at blive brugt og misbrugt.

Min foretrukne definition af kategorier og tags kommer fra Lorelle:

Kategorier er dit websteds indholdsfortegnelse [og] -koder er dit websteds indeksord.

Tænk over dette – vises den samme tekst i en bog i forskellige kapitler? Selvfølgelig ikke. Dette format skal overføres til din blog. Hvad jeg mener med dette er, at et indlæg sjældent bør tildeles mere end én kategori. Hvis du føler behov for at tildele det til to eller flere, har du sandsynligvis for mange overlappende kategorier (7-10 er min tommelfingerregel for et optimalt antal).

Kategorier skal repræsentere de brede emner, der er dækket på din blog (f.eks. “Middagsopskrifter”), og tags skal være mere specifikke (f.eks. “Kylling”). Indhold bør kun mærkes, når de pågældende tags er direkte relaterede og relevante for indholdet. Generelt vil jeg sige, at du kun skal bruge ikke mere end 50 tags.

Mit punkt er dette: både kategorier og tags skal bruges for at komme brugeren til gode. Det er deres primære formål. Hvis du mister synet af det, vil navigering på dit websted blive en besværlig oplevelse. Sørg i det mindste for, at dine kategorier er klart definerede og velforsynede. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du tagger, skal du enten læse mere om emnet eller lad dem være i fred.

5. Efterlad ikke kommentarer Moderation til

Jeg slutter med en rigtig kæledyrshat af mig. Der er ikke mere frustrerende for mig, når jeg kommenterer en blog, når jeg konfronteres med følgende meddelelse:

Billedkredit: WPMU

Hvis du er nødt til at vente på, at din kommentar bliver modereret, før den går i live, føler du dig opfordret til at kommentere? Føler du dig værdsat af bloggeren? Jeg gætter på, at svaret på begge spørgsmål er nej.

Efter min mening repræsenterer kommenteringsmodereringen en mangel på respekt fra bloggerens side for kommentatorens tid og bør undgås for enhver pris. Den sjove ting er, at du ofte finder kommentarer moderering på mindre blogs – sjældent bruges det på større (som sandsynligvis modtager mere spam). Jeg ville spekulere i, at det skyldes, at større bloggere ved ikke at modvirke deres mest loyale tilhængere (dvs. dem, der kommenterer).

I virkeligheden er spam ikke så stort problem – plugins som Akismet gøre et godt stykke arbejde med at stoppe mest spam. Jeg skrev en artikel her på WPExplorer om spamforebyggelse. Og når en blog bliver stor og modtager en masse kommentarer, bliver individuel moderering af hver enkelt en unødvendig enorm opgave. Deaktiver moderering af kommentarer via skærmen Indstillinger> Diskussion, der er tilgængelig fra sidebjælken.

Hvad gør Du Anbefaler at undgå?

Ovenfor har jeg skitseret fem ting, som jeg synes, du skal undgå at gøre i WordPress – fra alvorlige sikkerhedsfejl til kæledyrshat. Der er selvfølgelig mange flere advarsler og anbefalinger, man kunne komme med om at bruge WordPress, hvorfor jeg vil åbne det op for dig.

Så fortæl os – hvad anbefaler du, at vi undgår at gøre i WordPress for at holde vores websteder sikre og lette og underholdende at bruge? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map