Yoast SEO telepítési és telepítési útmutató a WordPresshez

oast SEO telepítési és telepítési útmutató a WordPresshez

A SEO vagy a Search Engine Optimization a kulcsa annak, hogy webhelye és blogja jövedelmező legyen. A SEO létrehozhatja vagy megtörheti a blogját. Ez segít meghatározni a webhely relevanciáját a kulcsfontosságú keresési kifejezések szempontjából, és azt is, hogy hol tartozik a keresési eredmények között. Ez azt jelenti, hogy minél jobb a SEO, annál könnyebb az új látogatóknak megtalálni a tartalmat, ami javíthatja a forgalmat. A WordPress webhely SEO fejlesztésének egyik legegyszerűbb módja az ingyenes Yoast SEO plugin.


Az Yoast SEO WordPress plugin az egyik legjobb SEO bővítmény a WordPress blogok optimalizálásához, és ez teljesen ingyenes. Több mint 10 millió letöltéssel és számolásával ez nagyszerű választás bármely WordPress-webhelyre.

Yoast SEO plugin

Bár számos útmutató található a Yoast SEO beállításához az interneten, szeretnénk végigvezetni a lépéseket, és megmutatni azokat a lehetőségeket, amelyek véleményünk szerint a legfontosabbak a pluginon belül. Tehát hosszú várakozás nélkül kezdjük el a Yoast SEO telepítését, hogy a lehető legtöbbet lehessen kihozni blogodhoz.

Yoast SEO plugin telepítése és beállítása

Először is telepítenie kell a plugint. A Yoast SEO ugyanúgy települ, mint a WordPress.org bármely más ingyenes pluginje, tehát a következő lépéseknek kissé ismerősnek kell lenniük:

 1. Jelentkezzen be a WordPress telepítésébe
 2. Az irányítópulton keresse meg a Beépülő modulok> Új hozzáadása
 3. Keresése Yoast SEO – a legelső eredménynek kell lennie (egy stop-logóval ellátott)
 4. Kattints a Telepítés most gomb
 5. A plugin letöltése és telepítése után kattintson a gombra Aktiválja a beépülő modult

És ez az! Telepítve van és készen áll a telepítésre. Látnia kell egy új menüpontot SEO az irányítópult alja felé. Kattintson a SEO link az induláshoz!

jegyzet: Noha a beállítások az egyéni igényektől függően változhatnak, a következők az alapvető lehetőségek, amelyeket a legtöbb WordPress blog ki akarja használni.

Yoast SEO irányítópult

Yoast SEO irányítópult

A legelső képernyőnek, amelyet látsz, a Dashboard legyen. A Yoast SEO irányítópultja kiválóan indul a plugin telepítése után. Ebben a szakaszban öt lap található, amelyek mindegyike fontos funkciókkal és lehetőségekkel rendelkezik.

 • A fő fül a Irányítópult megmutatja a SEO problémáit vagy az ajánlott fejlesztéseket, amelyeket a plugin megtalált az Ön webhelyén. Ez egy gyors és egyszerű módja annak, hogy felfüggeszti a helyszíni SEO-t.
 • Alatt Tábornok lapon talál egy lehetőséget, hogy visszaállítsa a Yoast SEO eredeti beállításait. Bármely plugin telepítése után sok felhasználó szeretne kipróbálni vagy kipróbálni az opciókat, és ez egyszerű módja annak, hogy visszatérjen a kezdő helyre, így csak a webhely leghasznosabb opcióit engedélyezheti..
 • Az Cégadatok fül pontosan amilyennek hangzik, alapvető információk az Ön webhelyéről. Javasoljuk, hogy legalább állítsa be webhelyének nevét, függetlenül attól, hogy Ön vállalkozás vagy személy, és vállalkozása / személyes neve. Van még egy opció egy alt névhez és logóhoz, de ez rajtad múlik.
 • Használja a Webmestereszközök lapon ellenőrizheti webhelyét a nagyobb keresőmotorokban, és engedélyezheti az OnPage.org indexelhetőségi ellenőrzését.
 • Végül a Biztonság szakasz lehetőséget kínál a speciális Yoast SEO meta mező bekapcsolására. Ez egy olyan lehetőség, amelyre a legtöbb felhasználónak nincs szüksége, mivel ez elsősorban a körülbelül indexeléshez és a velük foglalkozó levelekhez kapcsolódik kánoni tartalom.

Yoast SEO címek és meta

Yoast SEO címek és meta

A továbblépéshez a következő lépés a címek és meták beállítása. Ez fontos kérdés, mivel beállítja az oldal és a hozzászólás címének megjelenítésének a keresési eredményekben beállításait.

 • Kezdve Tábornok, először feltétlenül válassza ki a kívánt elválasztót, amelyet az összes címnél használni szeretne. Javasoljuk a – (kötőjel) vagy a (pipe), mivel ezek a legtöbb felhasználó számára általánosak és ismerősök, de az Ön választása nem befolyásolhatja SEO-ját.
 • Ezután menj a Homepage fülre, és állítsa be a kezdőlap címét és a metaleírást. Ez nagyon fontos, és ez fog megjelenni, amikor webhelye megjelenik a keresési eredmények között. Győződjön meg arról, hogy az Ön által írt szöveg releváns az egész webhelyén, de ügyeljen arra is, hogy kulcsszavakat használjon, amelyekben reménykedni fog.
 • Az Post típusok, taxonómiák és Archív mind a lapok hasonló lehetőségeket kínálnak a kívánt cím- és metaleírási sablonok beállításához a webhely különböző oldalain.
  Yoast SEO címek és meta metacikkekhez és egyéb
  A figyelemre méltó beállítások között szerepelnek a címkék körül indexelésének lehetőségei (ha nem használja őket, akkor jó ötlet ezt körülbelül indexre állítani), valamint a dátum alapú archívumok letiltásának lehetősége (mivel az olvasók többsége kontextus, és nem dátum alapján fog keresni) ).
 • Az utolsó lap: Egyéb itt talál weboldalon elérhető meta lehetőségeket. A legtöbb felhasználó ezeket a lehetőségeket letiltja, de ha valóban indexeli az archívum aloldalait, engedélyezze a meta kulcsszavak címkéit vagy akadályozza meg a keresőmotorokat az alapértelmezett leírási kódrészletekben az eredményekben,.

Yoast SEO Social

Yoast SEO közösségi beállítások

A Yoast egyszerűvé teszi a közösségi hálózatok integrálását a SEO-ba. Csak annyit kell tennie, hogy beilleszti a megfelelő szociális profil linkjeire a Fiókok fülre, és mentse el a módosításokat. Ha érdekli, a hozzáadott közösségi lapok alatt lehetősége van az Open Graph metaadatainak engedélyezésére különféle hálózatokban, valamint közvetlenül a Google + -cégoldalához mutató linkre..

Yoast SEO XML webhelytérképek

Yoast SEO XML webhelytérkép

Ha nem használja a Google XML webhelytérképek plugin, azt javaslom, engedélyezze a Yoast XML sitemaps beállítást. Segít egyértelmű webhelytérkép-struktúra létrehozásában a Google feltérképezéséhez. Válassza ki, mit szeretne megjeleníteni a webhelytérképekben, és mentse el.

Yoast SEO Speciális beállítások

Yoast SEO zsemlemorzsa és speciális beállításai

A Yoast SEO speciális szakasza három nagyon fontos opciós csoportot kínál, amelyeket nem szabad elfelejteni: zsemlemorzsa, permalink beállításai és RSS-hírcsatornája.

 • Zsemlemorzsa mutassa meg annak az oldalnak az elérési útját, amelyen a felhasználó jelenleg tartózkodik (gyakran otthonként jelenik meg> kategória> utónév vagy valami hasonló), és elengedhetetlen minden webhelyhez. A téma megjelenítéséhez támogatnia kell a Yoast SEO Breadcrumbs funkciót. Alternatív megoldásként követheti Yoast útmutató az egyéni kód hozzáadásához.
 • A második lapon megtalálja az Ön lehetőségeit permalinkekhez hogy javítsa a webhely link struktúráját. Az ajánlott lehetőségek között szerepel a kategória bázisának eltávolítása az URL-címektől, a csatolt média URL-ek átirányítása a szülői üzenetre, és a stop szavak eltávolítása az URL-ekből a tisztább postai link létrehozása érdekében. Ügyeljen arra is, hogy lehetősége van-e letiltani a „csúnya URL-ek átirányítását”. Valójában a kezdetektől kezdve tiszta URL-struktúrát kell létrehoznia.
 • Az RSS fül lehetőséget kínál az olvasói hírcsatorna optimalizálására azáltal, hogy tartalmat ad hozzá a hozzászólások előtt vagy után. Ezzel hozzáfűzhet szerzői, postai, blog- és blogleírási linkeket az RSS-hírcsatornához, így még akkor is, ha a lehúzó húzza az Ön hírcsatornáit az Ön webhelyére, akkor is megjelennek a tartalommal együtt. Ennek a szolgáltatásnak egy másik érdekes alkalmazása az lesz, hogy pénzt keresel a hírcsatornáddal. Felvehet egy 728 x 90 méretű hirdetési szalaghirdetést HTML-kel, hogy felfüggessze vagy csatolja, vagy olyan hozzászólásokat, ahol az olvasók látják, de ez attól függ, hogy miről írt. Ha a blogod egy termékről szól, akkor ennek a terméknek a hirdetése értelmes lehet, de kérjük, ne spamoljon az olvasókat (inkább hajlamosak lesznek abbahagyni a hírcsatorna teljes követését).

Yoast SEO Tools

Az Tools lehetőséget kínál a tömeges címszerkesztésre (amely a Yoast SEO bejegyzéscímét szerkeszti a keresőmotorok számára) és a fájlszerkesztésekre (például a robots.txt és .htaccess – de azt javasoljuk, hogy hagyja meg ezeket az érzékeny fájlokat, hacsak nem tudja, mit csinál. De a legfontosabb, hogy tartalmaz egy Import Export funkció. Ez nagyon hasznos, ha átvált a Yoast SEO-re egy másik SEO pluginról. Ez elősegíti a régi lehetőségek importálását a Yoast SEO rendszerbe (bár importálás után feltétlenül újból meg kell vizsgálnia), és exportálja az összes beállítást, hogy más webhelyeken használhassa..

Yoast SEO Search Console és prémium bővítmények

Ez az utolsó két lap ott van, ha szüksége van rájuk, de nem elengedhetetlenek a Yoast SEO beállításához. Az Search Console arra használják, hogy megadja az engedélyezési kódot a Google Search Console adatainak lekéréséhez, amely hasznos forrás lehet a rangsor és a teljesítmény ellenőrzéséhez. Ez egy egyszerű módszer annak ellenőrzésére, hogy a Google hozzáférhet-e az Ön webhelyéhez, megnézheti, hogy mit rangsorol, és megnézheti, ki kapcsolódik Önhöz..

Az utolsó szakasz Extensions felsorolja a Yoast által kínált prémium kiegészítőket a Yoast SEO bővítményhez. A mai napig négy kiterjesztést kínálnak prémium szintű frissítéshez, videooptimalizáláshoz, a Google News SEO és a helyi (földrajzilag) SEO-hoz. Ezek közül egyik sem szükséges a Yoast SEO használatához, de ha úgy találja, hogy többre van szüksége a SEO pluginból, a kiterjesztéseket könnyű megtalálni.

Yoast SEO Bejegyzés és oldal beállításai

Maga a plugin lehetőségein túl a Yoast SEO hasznos SEO beállításokat ad hozzá a hozzászólásokhoz és az oldalakhoz. Ezek a legjobban akkor jelennek meg, amikor új bejegyzés készül. Itt egy pillantás a cikk hátterére.

Yoast SEO Post Options: Elsődleges kategória

Az oldal tetején további SEO lehetőségeket és hasznos tippeket talál a Yoast SEO. Az első egy pillanat alatt áttekintheti az Ön bejegyzésének Flesch olvashatóságát és SEO pontszámát. A zöld jó, a sárga javíthat, a piros pedig rossz.

Megjelenik egy hozzáadott is Elsődleges kategória lehetőséget, ha egynél több kategóriába helyezte a bejegyzését. Ily módon kiválaszthatja, melyik kategória fontosabb, és azt meg kell jeleníteni a Yoast SEO zsemlemorzsaban.

Ha görgetsz a bejegyzés aljára, megtalálja a Yoast SEO meta mezőt. Ez a bejegyzés tetején látható pontszámok forrása, és maroknyi használt lehetőséget tartalmaz a bejegyzés optimalizálásához..

Yoast SEO Post Snippet & Kulcsszó

Yoast SEO Post Meta

Az Kulcsszó lapon található egy szakasz, ahol beírhatja a fő kulcsszót, és megtekintheti az adott kulcsszó teljes SEO elemzését. Erre nincs szükség, és ez nem azt is jelenti, hogy azonnal a rangsorban elsőbbséget élvez a kiválasztott kulcsszó keresőmotorjaiban. Csak annyit tesz, hogy felülvizsgálja az üzenetét, és hasznos tippeket ad neked a SEO javításához a kulcsszóhasználat alapján. A bejegyzés címét és részletét a gombbal is szerkesztheti Snippet Editor annak testreszabásához, hogy mi jelenjen meg, amikor a bejegyzés megjelenik a keresési eredmények között.

Yoast SEO olvashatóság

Yoast SEO olvashatóság

A továbblépéshez kattintson a Olvashatóság lapon látni fogja a bejegyzés tartalmának elemzését különböző szabványos olvasási tesztek alapján. Ez ismét csak az, hogy segítsen a bejegyzés finomhangolásában. Szintén vegye figyelembe a pontszámokat egy szemnyi sóval. Például egy hosszú mondatokat és nagy szavakat tartalmazó műszaki tudományos cikk piros pontszámot kaphat a szavak számához, a Flesch Reading könnyűségéhez és a bekezdések hosszához. Ez nem azt jelenti, hogy olvashatatlan, csak azt jelenti, hogy nem illeszkedik a cookie cutter pontozási rendszerébe. Csak olvasd el a legjobb megítélésed, mielőtt szerkeszted a bejegyzésed az olvashatóság alapján.

Yoast SEO Post közösségi beállítások

Yoast SEO Social Meta

Ha rákattint a társadalmi megosztás ikonra a Yoast SEO meta mező bal oldalán, megnyílik az egyéni hozzáadás fül Facebook és Twitter címek, leírások és képek. Ez egy nagyszerű szolgáltatás, ha aggódik amiatt, hogy hogyan fog kinézni a hozzászólásod tartalma, ha megosztják a közösségi médiában. A Facebook és a Twitter állandó, függetlenül attól, hogy ki osztja meg a linket a saját webhelyükön. A Facebookon megosztott képek méretének 1200 × 630 képpontosnak kell lennie, míg a Twitteren megosztott képeknek legfeljebb 1024 × 512 képpontosnak kell lenniük, hogy a legjobbakat látsák. A Yoast SEO segítségével feltölthet egyéni képeket az üzenetéhez, hogy megjelenjenek a megfelelő közösségi hálózaton. Noha nem javasolnánk ezt minden egyes bejegyzés esetén (ez sok extra média!), Értelme van annak, ha a hozzászólásokra extra pénzt költenek a Facebook és a Twitter hirdetésekkel való reklámozásra..

Speciális Yoast SEO Post beállítások

Yoast SEO Speciális postai beállítások

Az utolsó szakasz, amelyet át akarunk fedni, a Fejlett fület. Csak kattintson a fogaskerék ikonra a fejlett Yoast SEO lehetőségek megnyitásához a bejegyzéséhez. Ez a szakasz csak az adminisztrátorok számára lesz látható, és csak akkor, ha a speciális beállítások a Biztonság fül a fő Yoast SEO alatt Irányítópult engedélyezve voltak. Innentől kezdve az adminisztrátorok a noindex, a nofollow vagy a kanonikus URL-eket postai úton tehetik közzé.

Ha további lehetőségeket, például URL-átirányítási kezelőt, több fókuszú kulcsszót, közösségi meta-előnézeteket és prémium támogatást szeretne, akkor fontolóra kell vennie Yoast SEO Premium. Kezdve mindössze 69 dollárért egy webhelyért, és hozzáad hasznos extrakat, amelyeket esetleg szüksége lehet (vagy szüksége lehet) blogjára vagy vállalkozására.

végjegyzet

Reméljük, hogy ez az útmutató segített mindenkinek a SEO lehetőségeinek megfelelő beállításában. A Yoast SEO valóban az egyik legjobb ingyenes SEO plugin, amely a WordPress számára elérhető, és a megfelelő lehetőségek bekapcsolásával valószínűleg hatalmas javulást tapasztalsz SEO-ban.. Tudassa velünk, ha van további Yoast SEO plugin-tippek vagy kérdései az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map