Yoast SEO installations- og installationsvejledning til WordPress

oast SEO Installations- og installationsvejledning til WordPress

SEO eller søgemaskineoptimering er nøglen til at gøre dit websted og blog rentabelt. SEO kan oprette eller ødelægge din blog. Det hjælper med at bestemme dit websteds relevans for nøgle søgeudtryk, og hvor du hører hjemme i søgeresultaterne. Dette betyder, at jo bedre din SEO, desto lettere er det for nye besøgende at finde dit indhold, hvilket kan resultere i en forbedring i din trafik. En af de nemmeste måder at forbedre dit WordPress-websted til SEO er med det gratis Yoast SEO-plugin.


Det Yoast SEO WordPress-plugin er et af de bedste SEO-plugins der hjælper med at optimere WordPress-blogs, plus det er helt gratis. Med mere end 10 millioner downloads og tælling er det et godt valg for ethvert WordPress-sted.

Yoast SEO-plugin

Selvom der er mange guider til opsætning af Yoast SEO rundt omkring på nettet, ønskede vi at lede dig gennem trinnene og vise dig de muligheder, vi synes er mest vigtige i plugin. Så uden at vente længe, ​​lad os begynde at installere Yoast SEO for at få mest muligt ud af det til din blog.

Yoast SEO Plugin Installation & opsætning

Først og fremmest skal du installere plugin. Yoast SEO installerer ligesom ethvert andet gratis plugin fra WordPress.org, så de følgende trin skal være noget kendt for dig:

 1. Log ind på din WordPress-installation
 2. Gå til Dashboard og naviger til Plugins> Tilføj nyt
 3. Søge efter Yoast SEO – det skulle være det allerførste resultat (det med et stoplyslogo)
 4. Klik på Installer nu knap
 5. Når plugin er downloadet og installeret, skal du klikke på Aktivér plugin

Og det er det! Du er installeret og klar til opsætning. Du skal se et nyt menupunkt med titlen SEO mod bunden af ​​dit betjeningspanel. Klik på SEO link for at komme i gang!

Bemærk: Selvom indstillingerne kan variere baseret på dine egne individuelle krav, er følgende grundlæggende muligheder, som de fleste WordPress-blogs vil drage fordel af.

Yoast SEO Dashboard

Yoast SEO Dashboard

Den allerførste skærm, du ser, skal være Dashboard. Dit Yoast SEO-dashboard er et godt sted at starte efter installationen af ​​plugin. Der er fem faner i dette afsnit, alle med vigtige funktioner og muligheder at overveje.

 • Hovedfanen inden for instrumentbræt viser eventuelle SEO-problemer eller anbefalede forbedringer, som plugin-programmet har fundet til dit websted. Dette er en hurtig og nem måde at holde sig på toppen af ​​din SEO-side på stedet.
 • Under Generel fanen finder du en mulighed for at nulstille Yoast SEO til dets oprindelige indstillinger. Efter installation af et hvilket som helst plugin vil mange brugere gerne teste eller prøve muligheder, og dette giver en enkel måde at komme tilbage til, hvor du startede, så du kun kan aktivere de mest nyttige indstillinger til dit websted.
 • Det Virksomhedsinfo fanen er netop, hvordan det lyder som, grundlæggende information om dit websted. Vi anbefaler i det mindste at indstille dit websteds navn, uanset om du er en virksomhed eller en person og dit firma / personlige navn. Der er tilføjet indstillinger for et alt navn og logo, men det er op til dig.
 • Brug Webmasterværktøjer fane for at verificere dit websted på større søgemaskiner og for at aktivere din OnPage.org indeksibilitetskontrol.
 • Til sidst Sikkerhed afsnit giver mulighed for at aktivere den avancerede Yoast SEO-metakasse. Dette er en mulighed, som de fleste brugere ikke har brug for, da det hovedsageligt er til indeksering af indeks og behandling af kanonisk indhold.

Yoast SEO titler & Meta

Yoast SEO titler & Meta

Gå videre, det næste trin er at opsætte dine titler og meta. Dette er vigtigt, da du konfigurerer indstillingerne for, hvordan dine side- og indlægstitler vises i søgeresultater.

 • Begyndende med Generel, Sørg først for at vælge din foretrukne separator, der skal bruges til alle dine titler. Vi anbefaler – (bindestreg) eller | (pipe), da disse er almindelige og velkendte for de fleste brugere, men som du vælger, burde ikke have nogen indflydelse på din SEO.
 • Gå derefter til Hjemmeside fane og indstil din startsides titel og metabeskrivelse. Dette er meget vigtigt, og det er, hvad der vises, når dit websted vises i søgeresultater. Sørg for, at det, du skriver, er relevant for dit websted som helhed, men sørg også for at bruge nøgleord, du håber at rangere for.
 • Det Indlægstyper, taksonomier og Arkiv faner tilbyder alle lignende muligheder for at indstille dine foretrukne titelskabeloner og metabeskrivelsesskabeloner til forskellige sider på dit websted.
  Yoast SEO titler og meta til indlægstyper og mere
  Bemærkelsesværdige indstillinger inkluderer indstillinger til noindex dine tags (som hvis du ikke bruger dem er det en god ide at indstille dette til noindex) og muligheden for at deaktivere datobaserede arkiver (fordi de fleste af dine læsere søger baseret på kontekst, ikke dato ).
 • Den sidste fane for Andet hvor du finder metavindstillinger for sitewide. De fleste brugere vil have disse indstillinger deaktiverede, men hvis du virkelig ønsker at indeksere dine arkiv-undersider, aktiver meta-nøgleordskoder eller forhindre søgemaskiner i at bruge standardbeskrivelsesuddrag i dine resultater, kan du.

Yoast SEO Social

Yoast SEO sociale indstillinger

Yoast gør det nemt at integrere dine sociale netværk med din SEO. Alt hvad du skal gøre er at indsætte dine relevante sociale profil-links under Konti fane og gem dine ændringer. Hvis du er interesseret, er der under de tilføjede sociale faner muligheder for at aktivere dine Open Graph-metadata til forskellige netværk samt linke direkte til din Google+ virksomhedsside.

Yoast SEO XML Sitemaps

Yoast SEO XML Sitemap

Hvis du ikke bruger Google XML-sitemaps plugin, jeg foreslår, at du aktiverer indstillingen Yoast XML-sitemaps. Det hjælper med at skabe en klar sitemap-struktur, som Google kan gennemgå. Vælg hvad du vil vise i sitemaps og gem.

Yoast SEO Avancerede indstillinger

Yoast SEO-brødsmuler og avancerede indstillinger

Den avancerede sektion af Yoast SEO tilbyder tre meget vigtige indstillingsgrupper, som du ikke vil glemme – brødkrum, indstillinger for permalinks og dit RSS-feed.

 • Brødkrummer Vis stien til den side, som en bruger i øjeblikket er på (ofte vist som hjem> kategori> postnavn eller noget lignende) og er vigtige for ethvert websted. Dit tema skal understøtte Yoast SEO Breadcrumbs-funktionen for at det kan vises. Alternativt kan du følge Yoasts guide for at tilføje den tilpassede kode.
 • Under den anden fane finder du indstillinger til dine permalinks at forbedre din websteds linkstruktur. Valgmuligheder, som vi anbefaler inkluderer at fjerne din kategoribase fra webadresser, omdirigere dine vedhæftede medie-URL’er til deres overordnede indlæg og fjerne stopord fra webadresser for at oprette et renere indlægslink. Sørg også for, at du har mulighederne for at “omdirigere grimme URL’er” deaktiveret. Du skal virkelig oprette en ren URL-struktur fra starten.
 • Det RSS fanen tilbyder muligheder for at optimere dit feed til dine læsere ved at tilføje indhold før eller efter dine indlæg. Brug dette til at tilføje links til forfatter-, post-, blog- og blogbeskrivelse til dit RSS-feed, så selv hvis skrabere trækker dine feed-links til dit websted stadig vises sammen med indholdet. En anden interessant brug af denne funktion ville være at tjene penge på dit feed. Du kan tilføje et 728 x 90 reklamebanner med HTML for at afhænge eller tilføje eller lægge indlæg, hvor dine læsere vil se det, men dette afhænger af, hvad det er, du skriver om. Hvis din blog handler om et produkt, kan en annonce for dette produkt være fornuftigt, men venligst ikke spam dine læsere (de vil være mere tilbøjelige til at stoppe med at følge dit feed fuldstændigt).

Yoast SEO-værktøjer

Værktøjer tilbyder mulighed for redigering af bulk-titler (som redigerer Yoast SEO-posttitlen til søgemaskiner) og filredigeringer (som din robots.txt og .htaccess – men vi anbefaler, at du lader disse følsomme filer være i fred, medmindre du ved, hvad du laver). Men vigtigst af alt inkluderer det en Import Eksport funktion. Dette er meget praktisk, når du skifter til Yoast SEO fra et andet SEO-plugin. Det hjælper med at importere dine gamle indstillinger til Yoast SEO (selvom du bestemt bør foretage en genkontrol efter import), samt eksportere alle dine indstillinger til brug på andre websteder, du måtte have.

Yoast SEO-søgekonsol og premium-udvidelser

Disse to sidste fane er der, hvis du har brug for dem, men ikke er afgørende for Yoast SEO-opsætningen. Det Søgningskonsol bruges til at indtaste din tilladelseskode til at hente dine Google Search Console-oplysninger, som kan være en nyttig ressource til overvågning af din placering og ydeevne. Det er en nem måde at se, om Google kan få adgang til dit websted, se, hvad du rangerer efter og se, hvem der linker til dig.

Den sidste sektion for Udvidelser viser de premium-add-ons Yoast-tilbud til deres Yoast SEO-plugin. Fra dato tilbyder de fire udvidelser til en premiumopgradering, videooptimeringer, Google News SEO og lokal (geografisk set) SEO. Ingen af ​​disse er nødvendige for at bruge Yoast SEO, men hvis du finder dig selv brug for mere fra dit SEO-plugin, er udvidelserne nemme at finde.

Yoast SEO indstillinger for indlæg og side

Ud over mulighederne for selve plugin tilføjer Yoast SEO nyttige SEO-indstillinger til dine indlæg og sider. Disse ses bedst, når du opretter et nyt indlæg. Her er et kig på bagenden til denne artikel.

Yoast SEO-postindstillinger: Primær kategori

Øverst på siden ser du nogle ekstra SEO muligheder og nyttige tip tilføjet af Yoast SEO. Den første er et hurtigt overblik på Flesch-læsbarhed og SEO-score for dit indlæg. Grønt er godt, gult kan bruge forbedring og rødt er dårligt.

Du vil også se en tilføjet Primær kategori mulighed, hvis du har placeret dit indlæg i mere end en kategori. På denne måde kan du vælge, hvilken kategori der er vigtigere og skal vises i Yoast SEO-brødkrummer.

Hvis du ruller ned til bunden af ​​dit indlæg, finder du en Yoast SEO-metakasse. Dette er kilden til de scoringer, du så øverst i dit indlæg, og har en håndfuld anvendte muligheder for at optimere dit indlæg.

Yoast SEO postuddrag & nøgleord

Yoast SEO Post Meta

Det Søgeord fanen indeholder et afsnit, hvor du kan indtaste dit hovednøgleord og se en komplet analyse af dit indlægs SEO for det pågældende søgeord. Dette er ikke påkrævet, og det betyder ikke, at du med det samme vil rangere nr. 1 i søgemaskinerne efter det søgeord, du vælger. Alt det gør er at gennemgå dit indlæg og give dig nyttige tip til at forbedre din SEO baseret på nøgleordsbrug. Du kan også redigere din indlæggets titel og uddrag med Snippet Editor at tilpasse det, der vises, når dit indlæg vises i søgeresultater.

Yoast SEO postlæsbarhed

Yoast SEO postlæsbarhed

Gå videre, når du klikker på Læsbarhed fanen ser du en analyse af indholdet i dit indlæg baseret på forskellige standardlæsestest. Igen, dette er bare for at hjælpe dig med at finjustere dit indlæg. Tag også scoringerne her med et salt salt. For eksempel kan en teknisk videnskabelig artikel med lange sætninger og store ord modtage en rød score for ordtælling, Flesch-læservenlighed og afsnitslængde. Dette betyder ikke, at det ikke kan læses, det betyder bare, at det ikke passer ind i scanningssystemet for cookie cutter. Brug bare din bedste bedømmelse, før du redigerer dit indlæg baseret på læsbarhed.

Yoast SEO Post sociale indstillinger

Yoast SEO Social Meta

Hvis du klikker på det sociale delingsikon til venstre for Yoast SEO meta-boksen, åbner du fanen for at tilføje brugerdefineret Facebook og Twitter titler, beskrivelser og billeder. Dette er en fantastisk funktion, hvis du er bekymret for, hvordan dit indhold skal se ud, når det deles på sociale medier. Facebook og Twitter er ens, uanset hvem der deler et link på deres websted. Billeder, der deles på Facebook, skal være 1200 × 630 pixels, mens de, der deles på Twitter, skal være maksimalt 1024 × 512 for at se deres bedste ud. Med Yoast SEO kan du uploade tilpassede billeder, så dit indlæg vises på det tilsvarende sociale netværk. Selvom vi ikke vil anbefale at gøre dette for hvert indlæg (det er en masse ekstra medier!) Giver det mening for indlæg, du bruger ekstra penge på at markedsføre med Facebook- og Twitter-annoncer.

Avancerede Yoast SEO-postindstillinger

Yoast SEO Avancerede postindstillinger

Det sidste afsnit, vi ønskede at dække, er Fremskreden fane. Klik bare på gearikonet for at åbne de avancerede Yoast SEO muligheder for dit indlæg. Dette afsnit er kun synligt for administratorer og kun hvis de avancerede indstillinger via Sikkerhed fanen under det vigtigste Yoast SEO instrumentbræt blev aktiveret. Herfra kan administratorer noindex, nofollow eller pege kanoniske URL’er på post efter post.

Hvis du vil have flere indstillinger som en URL-omdirigeringsadministrator, understøttelse af flere fokusord, sociale metaforhåndsvisninger og premium support, skal du overveje Yoast SEO Premium. Fra $ 69 for et websted tilføjer det nyttige ekstraudstyr, du muligvis vil have (eller har brug for) til din blog eller virksomhed.

slutnote

Vi håber, at denne guide hjalp jer alle med at få opsat dine SEO-indstillinger korrekt. Yoast SEO er virkelig en af ​​de bedste gratis SEO-plugins, der er tilgængelige for WordPress, og med de rigtige muligheder aktiveret kan du måske bare se en enorm forbedring i din SEO. Fortæl os, hvis du har yderligere Yoast SEO-plugin-tip eller spørgsmål i kommentarerne herunder!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map