Yleisimmät WordPress SEO-virheitä sivustossa

Yleiset WordPress-sivuston SEO-virheet

WordPress on melko hyvin optimoitu hakukoneille, jotka eivät ole laatikossa, mutta se ei ole täydellinen. Paikan päällä on WordPress SEO -virheitä, joita käyttäjät tekevät. Tarkemmin sanottuna WordPress tarvitsee auttavan käden kahdella alueella:


 1. Lisätoiminnot kehittyneen SEO-laajennuksen, kuten Hiiva SEO.
 2. Paikalla olevien SEO-toimenpiteiden tehokas soveltaminen.

Lopulta, sinä ovat vastuussa siitä, kuinka hyvin optimoitu sivustosi on hakukoneiden tulossivuille (SERP). Jos et noudata SEO: n perustekijöitä, asennetuista plugineista tai widgetistä on vähän hyötyä.

Tämän vuoksi olen kirjoittanut tämän luettelon yleisimmistä WordPress SEO-virheistä sekä ohjeet niiden välttämiseksi. Ensin keskitymme virheisiin, jotka liittyvät yksittäisiin viesteihin ja sivuihin. Sitten virheistä, joilla voi olla seurauksia koko verkkosivustolla. Esimerkiksi. millaisia ​​ongelmia voi olla merkittävä vaikutus sivustosi kykyyn sijoittaa osuvia avainsanoja. Jos huomaat, että sivustosi on joutunut joillekin näistä virheistä, niiden korjaaminen voi muuttaa dramaattisesti hakukoneiden liikenteen kulkua WordPress-sivustoosi.

1. Älä optimoi pysyvää linkkisi

Permalinkisi on hyvä kahdelle asialle:

 1. Sivustosi kävijöille annetaan ilmoitus siitä, mistä sivusta on kyse
 2. Hakukoneiden osuvuuden osoittaminen

Sinun on sellaisenaan varmistettava, että pysyvän linkin rakenne on määritetty oikein taustalla Asetukset> Pysyvät linkit:

Permalink-asetukset
Kuten näet, pysyvät linkit asetetaan viestin (tai sivun) nimeen. Tätä muotoa suosittelen yleensä. Voit halutessasi lisätä päivämäärän pysyviin linkkeihisi, jos sivustosi sisältö on jollain tavalla ajankohtaista (kuten uutisartikkelit). Mutta useimmissa blogeissa postinimen käyttäminen on järkevää.

Kun olet asettanut pysyvän linkin rakenteen oikein, sinun kannattaa varmistaa, että jokaisen viestisi pysyvät linkit on optimoitu hyvin kohdistetuille avainsanoille. Esimerkiksi, tässä pysyvä linkki tähän viestiin:

Pysyvä linkki

Kuten näette, se ei heijasta vain koko otsikkoa (mitä pysyvä linkki tekee oletuksena WordPressissä). Olen muuttanut sitä keskittyäkseen otsikon tärkeimpiin avainsanoihin, joista on hyötyä Googlelle, kun kyse on osuvuuden tulkinnasta..

2. Älä optimoi viestisi SERP-esitystä

Yksi monista syistä, joiden vuoksi pidän Yoast SEO -laajennusta (mainittiin tämän viestin alussa) niin korvaamatonta, että sen per-post / sivu optimointivaihtoehdot. Tässä on kuvakaappaus siitä, miltä Yoastin postitusvaihtoehdot näyttävät:

Yoast SEO -katkelma-asetukset

Jos et optimoi viestejäsi ja sivuitasi täyttämällä yllä olevat kentät, menetät muutamia temppuja:

 • Tarkenna avainsana avulla voit arvioida, kuinka hyvin koko viesti / sivu on optimoitu ensisijaiselle avainsanalle.
 • SEO-otsikko antaa sinun säätää otsikkotunniste (toisin kuin itse sisällön otsikko) olla hakukoneystävällisempi.
 • Metakuvaus antaa sinun luoda manuaalisen kuvauksen sivullesi / viestillesi. Tämä näkyy SERP: ssä ja muissa paikoissa (kuten sosiaalisen median sivustoissa). Manuaalisten kuvausten kirjoittamisella voi olla dramaattisesti positiivinen vaikutus napsautussuhteisiin.

Varmista, että jokainen sivustosi sivu ja viesti on muokattu optimaalisesti näytettäväksi SERP: ssä.

3. Huono yhdistyminen

Sivustosi blogiviestien linkittämiseen on useita etuja. Tähän voi kuulua esimerkiksi alhaisemmat poistumisprosentit tai lisääntynyt käyttäjien sitoutuminen. Mutta SEO-tarkoituksiin olemme merkityksellisiä.

Yksinkertaisesti sanottuna, jos Google näkee linkittävänne asiayhteyteen liittyville sivuillesi, he ymmärtävät paremmin sivustosi osuvuuden tiettyyn aiheeseen kokonaisuutena. Tehokas linkitys voi osoittaa tietyn sivun osuvuuden aiheeseen. Mutta se ei ole kaikki. Se voi myös johtaa yleisen nousun nousuun koko aiheessa (koska sivustosi tunnustetaan viranomaiseksi).

Tärkeintä on linkittää usein (mutta vain tarvittaessa) ja käyttää avainsanarikkaita ankkuritekstejä. Sen sijaan, että ”oppia lisää, Klikkaa tästä“, Kirjoita“ oppia lisää koiran koulutus”. Plugin, jonka olen löytänyt erittäin hyödylliseksi linkittämisen nopeuttamiseksi ja helpottamiseksi, on Link Whisper. Tutustu Link Whisper -arvosteluumme, jos haluat lisätietoja.

4. Huono ulkoinen linkitys

Vaikka se saattaa tuntua vastaintuitiivisilta, voit vaikuttaa positiivisesti hakukoneesi sijoituksiin säännöllisesti linkittäminen merkityksellisiin ja arvovaltaisiin ulkoisiin sivustoihin. Tämä johtuu kahdesta syystä:

 1. Asiaankuuluvuuskerroin, kuten on käsitelty yllä olevassa yhdistämisosassa
 2. Google haluaa nähdä, että sivustot viittaavat toisiin – samalla tavalla kuin lääketieteellinen päiväkirja viittaa muihin tutkimuksiin

Yksinkertaisesti sanottuna, jos sivustosi ei linkitä ulkoisiin sivustoihin, Google ottaa sen merkiksi siitä, että sisältösi ei ole erityisen arvokasta. Joten varmista, että linkität säännöllisesti kapealla oleviin asiaankuuluviin ja arvovaltaisiin verkkosivustoihin ja blogeihin. Esimerkiksi pidämme Yoastia auktoriteettina kaikissa WordPress SEO -asioissa ja heillä on hieno artikkeli miksi lähtevät linkit ovat tärkeitä.

5. Huono kuvan optimointi

Kun kyse on yleisistä WordPress SEO-virheistä, näen useimmiten huono kuvan optimointi. Hakukoneet eivät näe tekstiä kuvan muodossa, joten sinun on pidettävä heidän kättään vähän, kun kyse on mediasta. Siinä alt- ja otsikkotunnisteet tulevat, kuten WordPress-median lähetysohjelmassa esitetään:

SEO-image-optimointi

SEO-maailmassa käydään loputonta keskustelua siitä, kuinka tärkeät al- ja otsikkotunnukset ovat. Sen sijaan, että tuhlaisin aikani siihen, lisään vain tekstiä molempiin. Kun kyse on näistä tunnisteista, sinun pitäisi keskitytään sekä hakukoneoptimointiin että käytettävyyteen.

Monille ihmisille (kuten näkövammaisille tai liikkuville käyttäjille) kuvia ei ehkä voida katsella, jolloin he näkevät korkeimman tekstin. Siksi sen tulisi olla kuvaava kuva, samalla kun keskitytään myös sisältöön liittyviin avainsanoihin. Älä unohda sisällyttää altin ja otsikon tekstiä logoihin, otsikkolinjoihin ja kaikkiin navigointikuviin. Ne ovat kaikki hyödyllisiä tarjoamalla hakukoneille paremmat yhteydet sivustosi aiheeseen nähden. Mutta se on vain jäävuoren kuvan huippu. Tämän oppaan avulla voit optimoida kuvia saadaksesi lisätietoja kuvien täydellisestä nopeudesta ja SEO: sta.

6. Huono luokittelu / merkitseminen

Tämä on todellinen lemmikkieläinten kissa – sivut, joihin liittyy valtava määrä luokkia ja tunnisteita. Kuinka hakukoneen on tarkoitus ymmärtää viesti, joka liittyy moniin avainsanoihin?

Luokittele ja merkitse valinnaisesti ja tarkkaan. Sinulla tulisi olla erittäin rajoitettu määrä luokkia (yleensä alle 10, tietyin poikkeuksin) ja rajoitettu määrä tunnisteita (ehkä enintään 50). Jos tagi-luokkaa on käytetty vain kourallinen kertaa, se ei todennäköisesti ole olemassaolon arvoinen.

Pidän asioita yksinkertaisin WordPress-viestien ja taksonomioiden suhteen – vähemmän on enemmän. Omassa blogissani yhdistän jokaisen viestin vain yhteen luokkaan ja kouralliseen erittäin osuvia tageja. Tällä tavoin tuotan asiayhteyteen liittyviä taksonomiasivuja, jotka Google pitää sopiviksi sijoitukselle.

Hyvin rakennetut luokka- ja tagisivut tarjoavat hakukoneille suuren kontekstin. Tällä tavoin he voivat luoda käsityksen sivustosi kokonaisuudesta tietyn aiheen kannalta kokonaisuutena, ja ne voivat myös sijoittua yksittäisissä kohdissa. Jos päätät koota laatuluokka- ja tag-sivut, muista varmistaa, että ne on asetettu indeksoimaan. Lisätietoja luokittelusta ja merkinnöistä parhaista käytännöistä.

7. Huonosti rakenteelliset otsikot

HTML-otsikot (esim

tunniste) antaa Googlelle paljon sivustoosi liittyvyyttä koskevaa asiayhteyttä. Otsikkotunnisteisiin asetetut sanat painotetaan raskaammin kuin sivustosi pääsisällössä olevat sanat.

Sellaisenaan on erittäin tärkeää, että lisäät osuvia avainsanoja näihin otsikoihin aina kun mahdollista, mutta se on myös on tärkeää, että otsikkotunnisteesi on rakennettu oikein. Jotkut WordPress-teemat eivät noudata parhaita käytäntöjä tässä suhteessa, joten kannattaa ehkä tarkistaa otsikkotunnisteesi nyt. Lyhyesti:

 • Kotisivullasi

  tunnisteen tulisi olla sivustosi nimi

 • Kaikilla muilla sivuilla

  tunnisteen tulee olla otsikko (eli viestin / sivun otsikko)

Tällä tavoin etusivullasi on parhaat mahdollisuudet sijoittua sivustosi nimeä varten, ja muilla sivuilla on parhaat mahdollisuudet sijoittua mistä tahansa aiheesta, jota ne kattavat.

Lisäksi,

ja

tunnisteiden tulisi olla ilmaisia ​​käytettäväksi kontekstuaalisesti osana alaotsikoina. Mikä teema ei pitäisi tekemässäsi käyttää näitä tunnisteita tuhlaavaan tarkoitukseen (esimerkiksi sivupalkin widgetin otsikon ”suositellut viestit” – se ei auta lainkaan hakukoneita). Katso lisätietoja siitä, kuinka otsikkotunnisteet voidaan rakentaa oikein, katso tämä perusteellinen viesti Joost de Valk.

8. Ohjaa hakukoneita indeksoimaan liikaa

Monet ihmiset tekevät virheen olettaen, että Google indeksoi koko sivustonsa. Vaikka Google voi ryömiä koko sivustosi, se usein ei indeksoi kaikki viesteistä ja sivuista. Ja todellisuudessa et todellakaan halua, että Google indeksoi kaiken sivustosi sisällön – vain asiat, jotka todella ovat sijoituksen arvoisia. Kaikki muu on tarpeetonta, eikä siitä ole hyötyä siitä, että olet Googlen hakemistossa. Erityisesti tällaisia ​​sivuja ovat:

 • Käyttämättömät taksonomia- / arkistosivut (esim. Tunnisteet, tekijä-arkistot, päiväyspohjaiset arkistot jne.)
 • Tietosuojakäytäntösi
 • Lakisääteiset vastuuvapauslausekkeet

Saat idean. Mitä puhtaampi sivusto voit esitellä Googlelle, sitä parempi. Kaikki, joka on merkityksetöntä tai hyödytöntä hakijoille, vain vähentää sivustosi osuvuutta. Sinun on sellaisenaan varmistettava, että kaikki tällaiset sivut on asetettu “noindexiin” – toisin sanoen käske hakukoneita olematta indeksoimasta sitä. Tämä tehdään helposti lisäosilla, kuten Hiiva SEO, joka sallii noindexin koko taksonomian / arkistotyypin.

Kun plugin on asennettu, mene vain SEO> Hakutulokset. Vaihda sitten vaihtoehdon ”Näytä (postityyppi) hakutuloksissa?” kohtaan Ei jokaiselle viestityypille, jonka haluat noindexiin. Siirry sitten kohti taksonomiat ja arkisto välilehdet tehdä sama.

Yoast SEO: Sisältötyypit ovat oletusarvoja

Tämä vaihtoehto on saatavana myös postia tai sivua kohden:

Yoast SEO Post -indeksointi

9. XML-sivustokartan toimittamatta jättäminen

XML-sivukartta ei ole missään tapauksessa välttämätön. Mutta jos ette tarjoa sitä hakukoneille, se on kuin antaisi jollekin monimutkaisia ​​ohjeita taloon suullisesti kuin osoitteesi. Hakukoneille on paljon helpompaa, jos kerrot heille, mitä pitäisi indeksoida. Tällä tavalla Google, Bing ja muut tietävät, mikä indeksoiduista sivuistasi on tärkeintä.

Suurin syy siihen, että XML-sivukartta ei toimiteta, on se, että se on niin helppo tehdä. Jos sinulla on jo yllä mainittu Yoast SEO -laajennus asennettuna, mene vain SEO> Yleistä> Ominaisuudet ja vaihda XML-sivustokarttatoiminnossa:

Yoast SEO XML -sivustokartta

Siinä kaikki on siinä. Yoast perustaa sivustokarttoillesi eri vaihtoehdot, jotka otat käyttöön / poistat käytöstä kohdassa Etsi ulkonäkö osiossa. Laajennus pitää nyt palvelimellasi dynaamisesti päivitetyn XML-sivukartan, jota hakukoneet voivat käyttää indeksoidessasi sivustoasi.

10. Keskittyminen meta-avainsanoihin

Tämä on vähemmän virhe ja enemmän täydellistä ajanhukkaa, koska Google ei pidä meta-avainsanoja kun sivustoja sijoitetaan. Roskapostittajat ovat historiallisesti käyttäneet meta-avainsanoja siinä määrin, että Google ei nyt arvosta niitä. Joten jos käytät edelleen meta-avainsanoja, nyt on aika lopettaa.

11. Päällekkäinen sisältö (ja ei määritetä kanonisia URL-osoitteita)

Monet ihmiset kertovat sinulle, että päällekkäinen sisältö on pahin vihollisesi. Jos Google näkee julkaisemasi muualla saatavissa olevan sisällön, se vapauttaa pyhän helvetin sivustossasi, kunnes jäljellä ei ole muuta kuin muutama väärä HTML.

Todellisuudessa tämä ei ole välttämättä totta. Google ei (aina) rankaise sivustoja päällekkäisen sisällön käytöstä. Sen sijaan, jos se näkee kaksi verkkosivua, joilla on pääosin sama sisältö, se yrittää selvittää, mikä niistä oli alkuperäinen julkaisija. Sitten se asettaa kyseisen sivun etusijalle hakutuloksissa toiseen nähden.

Toisaalta saman sivuston päällekkäinen sisältö ei ole hienoa. Vaikka se ei ole maailman loppua oleva ongelma, usean saman sisällön esiintyminen useilla sivuilla on yksinkertaisesti sotkuista. Kaksikymmentä ”Bluehost Review” -artikkelia ei auta sijoittumaan ensimmäiselle sivulle. Tee parhaasi yhdistääksesi päällekkäisiä blogiartikkeleita ja ohjata poistetut viestit / sivut osuvimpaan (jälleen Yoast SEO on erittäin hyödyllinen sen sisäänrakennetun uudelleenohjauksen hallintaohjelman kanssa).

Ja ehkä paljon yleisempiä kuin luuletkaan, ovat vahingossa olevat kaksoissivut. Sivustosi kotisivut voivat olla molemmissa www ja ei-www (eli https://yoursite.com/) samoin http ja https versiot, jotka ovat itse asiassa erillisiä sivuja. Ratkaisu on määritellä niin kutsuttu kanoniset URL-osoitteet jokaiselle sivustosi verkkosivulle.

12. Ei optimointia nopeudelle

Sivustosi latausnopeus on elintärkeä. Ihmiset vihaavat sivustoja, joiden lataus on hidasta, ja laajentumisen vuoksi samoin kuin Google (ja todennäköisesti muut hakukoneet). Yksinkertaistetusti, nopeudella, jolla sivustosi latautuu, voi todella olla vaikutus sijoitukseesi.

Sinun on siis varmistettava, että sivustosi latautuu tuplaan nopeasti. WordPressin nopeuttamiseen on runsaasti oppaita, samoin kuin optimoituja WordPress-hosting- ja välimuistilisäosia, joiden avulla voit auttaa.

Voit myös hyödyntää suosittuja ilmaisia ​​työkaluja sivuston nopeuden testaamiseen, kuten Pingdom ja PageSpeed ​​Insights arvioidaksesi sivustosi nopeutta ja havaitaksesi pullonkaulat.

13. Ei optimointia sosiaaliseen mediaan

Pidätkö sosiaalisesta mediasta vai et, sinun on varmistettava, että profiilisi on määritetty oikein ja linkitetty WordPressiin Open Graph- ja Twitter-korttien kautta. Jos et vielä arvaa, Yoast SEO on nopea ja yksinkertainen tapa tehdä tämä, koska sosiaaliset asetukset on rakennettu laajennukseen.

Yoast SEO: n sosiaaliset asetukset

Se voi tuntua suhteellisen vähäiseltä asialtä, mutta varmistamalla, että sivustosi on linkitetty oikein sosiaaliseen mediaan, autat varmistamaan, että viestisi ovat ”jaettavissa”. Lisäksi Yoastilla voit lisätä omia Facebook- ja Twitter-metakoodeja. Tämä sisältää otsikon, kuvauksen ja optimoidun kuvan. Tämä voi jälleen parantaa viestisi näkyvyyttä ja jakamista.

Yoast SEO Custom Facebook- ja Twitter-metatunnisteet

Parantaa yleisiä paikan päällä olevia SEO virheitä

SEO voi olla melko pelottava – vikaa on paljon. Mutta tämän kääntöpuoli on, että jos saat suurimman osan asioista oikea, sinulla on suuri etu kilpailuun nähden. Suurin osa yllä näkemistäsi WordPress SEO-virheistä ei ole rakettitiede. Lisäksi kun ymmärrät hakukoneoptimoinnin perusperiaatteet, pystyt intuitiivisesti havaitsemaan, kun jokin on hyvää sivustosi sijoituksille, ja päinvastoin.

Onko sinulla WordPress-käyttäjille paikan päällä olevia SEO-vinkkejä, joita en ole käsitellyt tässä tai toisessa viestissä? Jos on, jaa kanssamme kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map