WordPress SEO útmutató: Első lépések

A WordPress-t mindig dicsérték mint az egyik leginkább SEO-barát és optimalizált tartalomkezelő rendszert (CMS) – még a dobozból is! De még mindig vannak néhány nagyon fontos és alapvető lépés, amelyet meg kell tennie, amikor először telepíti a WordPress-t blogjára vagy webhelyére, hogy optimalizálja a telepítés oldali SEO-ját, és biztosítsa, hogy a helyes úton haladjon a megfelelő kereséshez. motorokhoz. Mindannyian tudják, hogy magas rangsorolás = forgalom, és Nos, forgalom = pénz.


Ez a bejegyzés azoknak szól, akiknek van éppen telepítettem a WordPress programot és szeretnék optimalizálják a webhelyüket hogy megbizonyosodjon arról, hogy később nem kell sok mindent megtenniük, hogy megjavítsák az alapvető SEO-t.

1. Ellenőrizze az adatvédelmi beállításait

Ez egy nagyon alapvető lépés, de nagyon fontos. A WordPressnek ez a kis lehetősége van a Beállítások -> Adatvédelem alatt, ahol beállíthatja webhelyét a “keresőmotorok blokkolására”. Egyes automatikus telepítéssel rendelkező gazdák alapértelmezés szerint telepíthetik a WordPress programot ezzel a beállítással, amely megakadályozza, hogy bármilyen keresőmotorban indexeljék.

Győződjön meg arról, hogy a beállítás a következő beállításra van beállítva: „Engedélyezze a keresőmotoroknak ezen a webhelyen történő indexelést”..

A WordPress adatvédelmi beállításai

2. Optimalizálja az állandó linkeket

Alapértelmezés szerint a WordPress nagyon „piszkos” URL-struktúrát használ, amely így néz ki: http://www.example.com/blog/?p=70

SEO és felhasználóbarát okokból mindig rendelkeznie kell egy URL-struktúrával, amely olyan kulcsszavakból áll, amelyek valami oldalt mondanak egy oldalról azáltal, hogy megnézik. Szerencsére a WordPressnek van egy “állandó link” beállítási oldala, amely lehetővé teszi az URL-struktúra módosítását valami SEO-ra optimalizáltabbra. Tehát lépjen a Beállítások -> Permalinks menübe, és válassza a „Feladás neve” lehetőséget, vagy írja be az alábbiak szerint a saját URL-szerkezetét.

WordPress Permalink beállítások

Jegyzet: A legtöbb ember számára a WordPress automatikusan frissíti az .htaccess fájlt, hogy tükrözze az új állandó link struktúráját, de egyeseknek esetleg manuálisan kell frissíteniük. Tudni fogja, mivel kap egy kis figyelmeztetést is, 404 hibát fog kapni a webhelyén.

3. Telepítse a SEO beépülő modulokat

A WordPress egyik legfontosabb dologja a pluginok telepítésének képessége, amelyek további funkciókat jelentenek az Ön webhelyén. Ami a SEO-t illeti, rengeteg WordPress plugin közül lehet választani, amelyek közül sok nagyon hasznos lehet webhelyének általános On-Page SEO fejlesztésében..

Minden egy SEO csomagban vagy a WordPress SEO bővítményben a Yoast

Először azt a SEO bővítményt szeretné megkapni, amely lehetővé teszi a metaleírások és a meta címek egyszerű hozzáadását a blogbejegyzésekhez. Próbáltam többet odakinn, és az énYoast SEO a kedvenc bővítmények a következők: Minden egy SEO csomag”És„WordPress SEO által Yoast„. Személy szerint az All in One SEO Pack-et használom, mert már régóta használom, és nagyon munkaigényes lenne, ha a Yoast átvált a pluginre..

Amikor kiválasztja a webhely fő SEO bővítményét, ellenőrizze néhányat, és találja meg a legjobban tetszőt. Győződjön meg róla, hogy igazán tetszik, mert miután pár ezer hozzászólást tettél a blogodban, nem akarsz átváltani a pluginokat, és minden bejegyzésednek át kell menned az összes metacím és leírás javításához..

Google XML webhelytérképek

A webhelytérkép mindig nagyszerű ötlet. Alapvetően ez a webhely összes linkének listája, amelyet indexelni kíván, és feltöltheti azt a Google Webmesterein keresztül, így elmondhatja a Google-nak, hogy milyen tartalom van a webhelyén, és mit kell feltérképezni és indexelni.

Az Google XML webhelytérkép az én kedvenc bővítmény a webhelytérképek létrehozásához. Minden alkalommal automatikusan újragenerálja webhelytérképét új üzenet írásakor, és értesíti a keresőmotorokat arról, hogy a webhelytérképet frissítették.

Automatikus SEO linkek

Véleményem szerint a Automatikus SEO linkek kötelező plugin. Ez a beépülő modul lehetővé teszi kulcsszavak megadását és az egyes URL-ek kiválasztását. A bővítmény ezt követően automatikusan felváltja ezt a kulcsszót a blogbejegyzéseiben egy megfelelő URL-re mutató hivatkozással. Ez egy nagyon hatékony térhálósítási technika, amely nagyon kevés erőfeszítést igényel.

Az automatikus SEO linkek olyan leányvállalatokhoz is felhasználhatók, amelyek a webhely kulcsszavain keresztül kívánják népszerűsíteni a termékeket. Igen, lehetőség van arra, hogy a no-follow-t hozzáadjuk minden egyes kulcsszó-linkhez.

Scribe SEO tartalom-bővítmény

A Scibe SEO egy prémium plugin, amely az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvend és biztos, hogy az egyik legjobb tartalmi és linket felépítő plugin odakinn. A bővítményt a nagyon népszerű „CopyBlogger” hozta létre, és tagsági alapon működik. Alapvetően egész SEO elemző rendszert ad hozzá az Ön webhelyéhez, így bármikor új bejegyzés írásakor beolvassa és megadhat mindenféle SEO tippet a blogbejegyzés tartalom, kulcsszavak, metacímkék stb. A plugin emellett megmutatja azokat a forrásokat, ahonnan kapcsolódó linkeket szerezhet a bejegyzésedhez, valamint azonosíthatja azokat a befolyásos közösségi média felhasználókat, akik esetleg meg szeretnék osztani az Ön tartalmát..

Scribe SEO

4. Válasszon egy SEO-barát WordPress témát

Válasszon egy WordPress témát a SEO szempontjából is nagyon fontos. Nagyon sok ingyenes téma titkosított linkekkel érkezik, amelyek csúnya szerencsejáték-webhelyekre mutatnak, és így értékes oldalsorozatot veszíthetnek. Mivel ezek olyan webhelyek vannak, amelyek nem valószínűleg kapcsolódnak a Önökéhez, az ezekre történő hivatkozás sértheti a rangsorolást.

Egy másik probléma az, hogy egyes témák nem használják megfelelően a fejléccímkéket (h1, h2, h3, h4 ..), a tartalom pozicionálását (a hozzászólás szövegének mindig az oldalsáv előtt kell lennie), vagy egyszerűen kódolva vannak olyan rosszul, hogy a keresőmotor robotjai nem sikerült a webhely megfelelő feltérképezése.

Mit kell keresni a WordPress témában:

Íme néhány dolog, amelyet meg kell keresnie, amikor kiválasztja a WordPress témát.

 • A webhely címének h1 címsornak kell lennie a honlapon, és h2 címnek a többi oldalon
 • Az összes bejegyzés címének h1 címkével kell rendelkeznie
 • Zsemlemorzsa navigáció
 • Következő és előző hozzászólások
 • Kapcsolódó hozzászólások egyetlen üzenetnél
 • Tiszta szemantika – ellenőrizze W3C
 • Győződjön meg arról, hogy a témában nincsenek „hal” linkek, amelyek mutatnak a vázlatos helyekre

Beépített SEO opciók?

Személy szerint nem szeretem a beépített SEO lehetőségeket a WordPress témáimban. A fő ok az, mert ha valaha is meg akarok váltani a témákat, az On-Page SEO erőfeszítéseim most már minden elvesznek. Tehát véleményem szerint ez egy nagyon rossz ötlet. Néhány ember számára, akik valóban csak egy gyors webhelyet akarnak beállítani, talán csak néhány oldallal (például egy gyors társult céloldallal) a beépített SEO beállítások rendben vannak. Az alábbiakban röviden áttekintjük azokat a seo lehetőségeket, amelyeket Nick hozzáfűz a témájához az Elegáns témák kategóriában.

Elegáns témák SEO

Érdemes megnézni az Elegáns témák áttekintést, ha érdekli a csomag vásárlása.

5. Adja hozzá az elemzés követését a témájához

Ez nem feltétlenül egy SEO lépés, de a nyomkövető rendszer beállítása azonnal segít nyomon követni, hogy hány ember látogatja meg az Ön weboldalát, és ellenőrizni tudja, hogyan jutottak el oda. Az elemzés szigorú figyelemmel kísérése valóban segíthet a webhely optimalizálásában a jövőben.

Sok beépülő modul van, amelyek lehetővé teszik a nyomkövető kód beállítását a webhelyén / blogján (például a Yoast Google Analytics plugin). Azonban számos prémium téma között szerepel egy lehetőség az adminisztrációs panelen, ahol beillesztheti a kódot, és automatikusan beépíti a követését a webhely fejlécébe vagy láblécébe..

Személy szerint én csak kinyitottam a header.php vagy footer.php fájlt, és manuálisan beszúrnám a kódot.

6. Adja hozzá a társadalmi könyvjelzőt a témájához

Mindannyian tudjuk, hogy manapság mennyire fontos a társadalmi befolyás a webhelyek rangsorolása szempontjából. És még ha ez sem növeli a rangsorodat, az továbbra is fontos a forgalom és a követői számára. Ezért feltétlenül telepítenie kell néhány közösségi könyvjelző gombot a webhelyére, például a tweet gombot, a google plusz gombot és a facebook like gombot, valamint a közösségi profilokra mutató linkeket..

Az alábbiakban bemutatunk néhány plugint, amelyeket használtam és tetszett.

Social Box Social Widget

WordPress közösségi doboz

Ez az én kedvenc bővítmény, amely a társadalmi profilok megjelenítéséhez jeleníti meg a téma widgetizált oldalsávját. Ez nem csak lehetővé teszi a linkek bemutatását, hanem a követői számlálóját is mutatja. Ráadásul a múltban már használtam a WPExplorer rendszeren, és nagyszerűen működött!

Sticky Bar Social Sharing WordPress bővítmény

WordPress Social Sticky Bar

A Sticky Bar egy igazán fantasztikus WordPress-bővítmény, amely statikus megosztási sávot fog hozzáadni a webhelyéhez, így a felhasználók könnyen kattinthatnak, hogy tetszésüket, tweetet vagy bármilyen üzenetet megkaphassák. Néhány remek lehetőséggel rendelkezik, és mivel hozzátesz egy ragacsos sávot, az az olvasók számára mindig látható lesz, így valószínűbb, hogy a gombokra kattintanak..

Jegyzet: Úgy tűnik, hogy ez a bővítmény már nem érhető el (szomorú arc). Itt egy jó megjelenésű ingyenes alternatíva – Csúszó közösségi megosztási gombok.

7. Írjon / adjon hozzá epikus tartalmat

Most, hogy elvégezte az alapok beállítását, az egyetlen kérdés, hogy megírja az epikus tartalmat. Végül a legnagyobb tényező, hogy forgalmat szerezzen, és hogy az emberek megosszák a webhelyet – az Ön tartalma. Gondoskodnia kell arról, hogy webhelye értékes értéket biztosítson az olvasók számára. És nemcsak a nagyszerű tartalom segít rangsorolásban és az emberek megosztásában, hanem az alábbiak összegyűjtésében is. És néhány webhelyen a követői teszik a legtöbb jövedelmet az Ön számára, szemben a passzív látogatókkal.

összefoglalás

Ha az alapokat elsőként és helyesen elvégzi, ez a jövőben könnyebbé teszi a SEO-munkát. Láttam egy csomó embert, akik csak akkor változtak meg az állandó link struktúrájában, amíg több száz hozzászólásuk nem volt, ami azt jelentette, hogy TON-ot kellett létrehozniuk az átirányításokhoz, egyszerűen csak azért, hogy oldalságukat az új URL-struktúrára irányítsák. Ráadásul, ha már az elején megkapja az összes alapvető SEO-t, akkor a fontosabb dolgokra, például a tartalomra és a közösségi médiara összpontosíthat..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map