Végső útmutató a WooCommerce SEO számára az Ön termékeire

Végső útmutató a WooCommerce SEO számára az Ön termékeire

Minden vállalkozásnak – kicsi, közepes vagy nagy – SEO-ra van szüksége. Ennek oka az, hogy a Search Engine Optimization (vagy SEO) nélkülözhetetlen marketing csatorna. Szerint ahrefs jelentései Az online élmények 68% -a keresőmotorral kezdődik, a keresések mindössze 0,78% -a valóban a második oldalra jut, és rákattint a keresési eredményre. Ez azt jelenti, hogy ha nagyobb forgalmat szeretne elérni a WooCommerce áruházához, akkor dolgoznia kell a kapcsolódó keresési kifejezések optimalizálásán.


Mi a SEO?

A keresőmotorok, például a Google, a Yahoo! Vagy a Bing, arra irányulnak, hogy a felhasználókat a legrelevánsabb webhelyekre vagy oldalakra irányítsák. Számos tényezőt vesznek figyelembe, mind technikai, mind kreatív szempontból, hogy rangsorolják és felsorolják a webhelyeket a keresési eredmények között. A SEO a webhely frissítésének folyamata, amelynek célja a magas szintű keresési eredmények rangsorolása, hogy „ingyenes” vagy „organikus” forgalmat szerezzen..

WooCommerce Organic SEO

Bár talán összetettnek hangzik, nem az. Jó dolog az, hogy sok SEO kutatást végeztek, és csupán annyit kell tennie, hogy szakértői megállapításokat alkalmaz a WooCommerce áruházában, hogy segítsen rangsorolásában.!

A WooCommerce termékoldal és SEO

A WooCommerce áruház egy olyan termékgyűjtemény, amely egy adott célt szolgál. Azt szeretné, hogy bizonyos termékek rangsorolódjanak, amikor a felhasználó rájuk keresi. Tegyük fel például, hogy elad kalapokat. Azt szeretné, hogy a kék kalap termékoldala rangsorolódjon, ha valaki a „kék kalap” kifejezésre keres.

De lehetnek olyan webhelyek százai, amelyek kék kalapot árusítanak. Hogyan tudja biztosítani, hogy webhelye rangsoroljon? Mint már említettük, a keresőmotorok keresnek rangsorolási jelek hogy egy adott keresési kifejezést összekapcsoljon a releváns eredménnyel. A WooCommerce termékoldalán ezek a rangsoroló jelek magukban foglalják a keresett kifejezés jelenlétét az oldal URL-jében, címében és tartalmában, az oldal betöltésének sebességét, az oldal mobiltelefonon történő betöltésének sebességét, a linkeket a oldal más webhelyekről, társadalmi népszerűségi mutatók és még sok más.

Ahelyett, hogy elborítaná az egészet, először az alapvetővel kell kezdenie – az a fajta, amelyet minden oldalnak meg kell tennie -, majd tovább kell lépnie a komplexumba – miután meghódította az alapot.

Mindez a Kulcsszó-kutatással kezdődik

Függetlenül attól, hogy milyen terméket értékesít, kritikus fontosságú az, hogy megértsük a megfelelő kulcsszókészletet, amelynek az oldalához rangsorolnia kell. A kulcsszó egy kifejezés, amelyet a felhasználó legvalószínűbben keres, amikor a termékét keresi.

Például, ha kék kalapot árusít, akkor az ideális kulcsszavak a következők: „kék kalapok”, „vásárolnak kék kalapot” vagy „férfi kalapok kék”, vagy valami ehhez hasonlóan. Nem mindig könnyű kitalálni. A bölcsebb alternatíva az, ha széles körű kulcsszavakkal kezd el (amelyekre gondolhat), majd kulcsszó-kutatási eszközökkel finomítja azokat.

Kulcsszó kutatási eszközök

A rendelkezésre álló számos lehetőség közül néhány (ingyenes és fizetett) eszköz használható:

 • Kulcsszavak mindenhol (ingyenes) – egy böngészőbővítmény, amely felsorolja egy adott keresési kifejezés népszerűségét
 • Ahrefs – Eszközöket kínál, amelyek segítenek kitalálni azokat a kulcsszavakat, amelyeket a versenytársak rangsorolnak, és azokat, amelyekre rangsorolni kell
 • Moz Explorer – Kulcsszó kutató eszköz maguk a SEO gurukból
 • Google Trends (ingyenes) – Egy egyszerű lehetőség egy adott keresési kifejezés népszerűségének ellenőrzésére
 • Amazon keresési javaslatok (ingyenes) – Az Amazon felsorolja a keresési javaslatokat, amikor egy terméket ír be
 • Google keresési javaslatok (ingyenes) – A keresési kifejezés alternatívái, amelyeket a Google felsorol az oldal végén, amikor beír egy keresési lekérdezést
Google keresési javaslatok

Példa: Google keresési javaslatok

Miután kitalálta a kulcsszavakat, rögzítenie kell egy adott elsődleges kulcsszót, és ezzel kell frissítenie a tartalmat. Másodlagos kulcsszavakat használhat az egész tartalomban.

Ne felejtse el, hogy a kulcsszó-tömés (egy kulcsszó túlzott használata) gyakorlatként halott. Helyezze el okosan kulcsszavait az egész tartalomban.

Javítsa termékoldalát a WooCommerce SEO alapjai segítségével

Miután rendelkezett elsődleges kulcsszóval, ellenőriznie kell, hogy megjelenik-e a WooCommerce termékoldal legfontosabb szakaszaiban. Íme, hogyan kell ezt megtennie.

1. Termék URL-je

A keresési kifejezés jelenlétét egy URL-ben erős rangsor jelének tekintik. Valójában, ha a keresett kifejezés szerepel a domain névben, akkor egy oldal elkerülhetetlenül rangsorolódik (kivéve, ha minden más jel nem létezik). A termék URL-jének ideális esetben tartalmaznia kell a fókuszkulcsot. Ezt a gyakorlatot követheti új oldalak létrehozásakor. A meglévő oldalak esetében azonban nem szabad megváltoztatnia az URL-t, ha marketing kezdő vagy. Az URL megváltoztatása azt jelenti, hogy elveszítjük az oldal SEO-értékét, és ez hátrányosan befolyásolhatja rangsorolását.

Profi tipp: Aktiválja a zsemlemorzsát a Woo áruházban, hogy az URL olvasható legyen a keresési eredmények között

2. Termék címe

Keresési eredmény felépítése

Az összpontosító kulcsszónak jelennie kell a termék címében, hogy segítsen az oldal rangsorában. Nem sokat kell itt megbeszélnünk – folytassa és frissítse a termékcímeket!

3. Termékleírás

SEO pluginok, mint a Yoast SEO megmondja, hogy minden weboldal tartalma ideális esetben legalább 300 szó legyen. Ugyanez vonatkozik a WooCommerce termékoldalakra. A termékoldalának tartalmaznia kell termékének részletes leírását, a hangsúly vagy másodlagos kulcsszavak mellett, amelyek a tartalom egészében 2-3 alkalommal jelennek meg. Ismét a legfontosabb az, hogy a tartalmat természetesen keretezzük, és ne használjuk túl a kulcsszavakat.

WooCommerce termékoldal

Profi tipp: Ha a termék nem indokolja a részletes leírást, akkor fedje le az alapvető tudnivalókat. Adjon hozzá méreteket, alkatrészeket, karbantartási utasításokat, szállítási problémákat stb. Vagy válaszoljon a potenciális vásárlók esetleges kérdéseire.

4. Képek és videók

Tudta, hogy egy videó beillesztése a bejegyzésbe akár 80% -kal is növeli a konverziót (a videó SEO útmutatónkban)? Ez óriási! A termékoldalán található képek és videók jobban megmagyarázják a terméket és vonzzák a vevőt. A képeknek kiváló minőségűnek kell lenniük, de úgy kell optimalizálni, hogy az minimális legyen az oldalméretben. A videókat olyan platformon kell elhelyezni, mint a Youtube vagy a Vimeo, majd be kell illeszteni egy termékoldalra.
Ne feledje, fontos, hogy a képekhez hozzáadja az Alt szöveget. Ennek a szövegnek meg kell határoznia, hogy mi a kép. A keresőmotorok ezt a szöveget használják egy kép „elolvasására”, és ez a szöveg akkor jelenik meg az Ön weboldalán, ha a kép nem töltődik be. A termékoldalának olyan képeket kell tartalmaznia, amelyeknél az Alt szöveg fókuszkulcsa van.

5. Vélemények és értékelések

Az ügyfelek véleménye és értékelése bizalmi tényező, és a keresőmotorok nagyon magasra értékelik. A vélemények jelenléte a termékoldalán segíthet abban, hogy rangsorolja a releváns kereséseket. Jó része az, hogy a WooCommerce gondoskodik egy termékértékelés megjelenítéséről a keresési eredmények között, hogy SEO értéket adjon az oldalhoz.

Mint már említettük, egy olyan SEO plugin, mint a Yoast, nélkülözhetetlen, és segít a lyukak észlelésében a termékoldalán. Pár Yoast vele WooCommerce kiterjesztés a végső SEO szuperhatalomért.

Fejlett SEO taktika a WooCommerce termékoldal rangsorolásának javításához

Ha kalandosnak érzi magát, és el akar lépni az alapvető tippektől, akkor kipróbálhatja néhány speciális módosítást az áruházában annak optimalizálása érdekében..

A termékoldalán található tartalom mellett a keresőmotorok számos más tényezőt is ellenőriznek az oldal rangsorolásának eldöntéséhez. Ezek tartalmazzák:

 • Kulcsszavak a termékalap metajában – Az a tartalom, amely egy termékoldalt leír, és amelyet általában a keresési eredményben az oldal címe alatt jelenít meg, az oldal meta. A SEO beépülő modul segíti az oldalmeta hozzáadását a termékekhez. A kulcsszó jelenlétét az oldal meta-ban rangsorolási tényezőnek tekintik.
 • Optimalizálás mobil eszközökhöz – Figyelembe véve a mobil eszközökön keresztül bekövetkező növekvő keresések számát, az a tény, hogy a WooCommerce termékoldala mobilra lett optimalizálva, nem befolyásolja a SEO-t. Ez azt jelenti, hogy az oldal rugalmassá válik, és az oldal AMP (Accelerated Mobile Pages) verzióit kell használni annak érdekében, hogy gyorsabban töltsék be őket a mobileszközökön..
 • Friss tartalom hozzáadása – Az oldal frissessége (milyen gyakran frissül) fontos SEO tényező. Az oldalak frissítésének egyszerű módja a vélemények. Ezek természetesen az idővel hozzáadott tartalom forrásai. Hasonlóképpen, további releváns szakaszokat is felvehet a WooCommerce termékekbe. Ez számíthat az eladott termékek számában (valós időben frissítve), egy GYIK-szakaszban, ahol az érdeklődő ügyfelek kérdéseket tehetnek fel Önnek, hogy válaszoljon, egy ügyfél-történeti szakaszban, video-beszámolókban és még sok másban.
  WooCommerce SEO friss tartalmi ötlet
 • backlinks – Ez egy kicsit trükkös, mert jól kell csinálni. Visszalépés akkor áll, ha más webhelyek összekapcsolása hozzáad egy linket a termékoldalakhoz. Ez történhet könyvtárak, társult hozzászólások, termékmegemlítések és így tovább. A backlinks egy bizalmi tényező, és azt jelzik, hogy a termék elég jó ahhoz, hogy összekapcsolható legyen. Minél több a visszajelzés, annál jobb esélye van a termék rangsorolására. Fontos, hogy a linkek természetesnek tűnjenek, és hogy ne ültessék őket véletlenszerű megjegyzésekkel a népszerű weboldalakon * ahem ahem *

Elvitel

A Search Engine Optimization célja annak biztosítása, hogy a megfelelő forgalom eléri-e a termékoldalt. Minél nagyobb az Ön oldalára érkező potenciális vásárlók száma, annál nagyobb az átalakulás esélye.

A fentiek végrehajtása mellett érdemes lehet a WooCommerce teljesítményének optimalizálása is, néhány WooCommerce áruház-fejlesztési tipp felhasználásával a HTTPS-hez (és többek között) fektetni a WooCommerce védelmére. A SEO-val kapcsolatos további információkért próbálja ki a WPExplorer útmutatóját a WordPress SEO-ról, a Moz útmutató a SEO-hoz, vagy Ahref útmutatója az e-kereskedelem SEO számára.

A WooCommerce termékoldalainak optimalizálása keresőmotorok számára folyamatos folyamat. Ne feledje, a SEO mantra – optimalizálja, elemezze, frissítse és ismételje meg!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map