Sådan skrives bedre titler og taglines til WordPress

Der er forbi en milliard websteder online, med mere lancering hver dag. Hvis du er ny til at opbygge og styre et websted, kan du blive overvældet af den mængde konkurrence. Hvordan får du dit websted til at skille sig ud og tiltrække din andel af trafikken?


Det første trin i at blive bemærket er at have en iøjnefaldende titel og kreativ tagline. Da dette er de første elementer, som dine læsere vil se, vil du have en øjeblikkelig indflydelse. Når du har en titel og en tagline, der fokuserer på dit formål og dit brand, giver du en fordel i forhold til andre websteder, der konkurrerer om det samme publikums opmærksomhed.

I dette indlæg undersøger vi, hvad WordPress-titler og taglines er, og hvordan de påvirker dit websted. Vi diskuterer også, hvordan man opretter en titel og en tagline, der definerer dit brand og er optimeret til søgemaskiner. Lad os komme igang!

Hvad er WordPress-titler og taglines?

Skærmbillede af WPExplorer-titel og tagline.

Dit websteds titel og tagline er normalt den første ting, som besøgende vil se. Det giver dig navnet på bloggen og siger nøjagtigt, hvad du finder, når du besøger webstedet – kort, præcis og professionel.

Som du sandsynligvis kan gætte, din titel er navnet på dit websted. Det er sådan, hvordan folk identificerer dit brand, og hvordan de søger efter dig online. På den anden side din tagline er en kort erklæring, der ligner en undertekst eller et reklameslogon, der ofte placeres lige under din titel. Det fungerer som en kort beskrivelse af, hvad dit websted handler om, og hvorfor det findes.

Ved at kombinere en stærk titel med en klar, beskrivende tagline giver dit websted en fordel, når du prøver at fange publikums opmærksomhed. Se igen på vores egen titel og tagline-kombination ovenfor. Det giver navnet på webstedet, mens det også klart og præcist forklarer, hvad du kan forvente af vores indhold (temaer, plugins og guider).

Det kan tage tid at komme med en veludviklet titel og tagline, men det er bestemt værd at gøre det. Disse to enkle tekststykker kan hjælpe dig med at skille dig ud fra lignende steder. De fortæller også dine læsere, hvad dit websted handler om, samt hvilken tone og stil man kan forvente. Bedst af alt, når du gør det korrekt, kan du bruge din titel og tagline til at forbedre din WordPress Search Engine Optimization (SEO).

Sådan opretter du bedre titler og taglines til WordPress

Når du beslutter, hvordan du mærker dit websted, skal du starte med at komme med en passende titel. Når du har din titel klar, kan du oprette en tagline, der supplerer den, og derefter optimere begge elementer til SEO-formål. Lad os tale om, hvordan vi får disse opgaver udført.

Trin 1: Vælg dit webstedstitel

At komme med en webstittitel kan være skræmmende, fordi det vil være det første indtryk, som kunderne får af dit websted. Tænk på det på denne måde: din titel er dit brand. Det er sådan, at folk genkender dig blandt alle de andre websteder derude.

Nøglen til at komme med en stærk titel er at forstå, hvad målene for dit websted er. Er det en personlig blog? Eller måske starter du en e-handelsbutik, en almennyttig organisation eller en online portefølje. Uanset hvad, er det lettere at finde en titel, hvis du er klar over dit websteds formål.

Brug for hjælp til at finde et webstedsnavn?

Når du ved, hvad dit websted handler om, er det lettere at komme med mulige navne. Men hvis du stadig finder det vanskeligt, kan du prøve disse:

 • Brug adjektiver eller sætninger, der beskriver dig, eller ord eller sætninger, der beskriver, hvad du gør. Lad os f.eks. Sige, at du har en gør-det-selv-blog om en række forskellige ting, du er god til at gøre og kan hjælpe folk med. Du kan kalde din blog “Jack (eller Jill, eller dit navn) på All Trades”.
 • Bevidst stavefejl eller opfinde ord, der er relateret til hvem du er, eller hvad du gør. Tilbyder du sagbaseret ordbog og synonymordbogshjælp? Kald dit websted “Dictosaurus”. Bliv kreativ!
 • Prøv at bruge en ordgenerator eller en tesaurus til nye ideer.

Husk dit websteds formål. Det er fint at bruge noget sjovt og vanvittigt til en personlig blog, men du skal have noget i det mindste forståeligt (og lidt professionelt) til et forretningswebsted.

Hvis dit websted er din online portefølje eller et middel til at promovere din freelancing-virksomhed, er en god mulighed at bruge dit eget navn til titlen – for eksempel dit navn.com. Dette kan slå dig som for fremad, men det fortæller folk, hvem du er uden dem, der overhovedet behøver at grave i din profil. Dette giver dig mulighed for at opbygge dig selv og din autoritet som et brand. Neil Patel, har for eksempel positioneret sig som en online marketingguru ved at mærke hans navn:

Neil Patels hjemmeside, der er selvmærket

Trin 2: Opret en god tagline

Taglines kan være sværere at oprette end titler. Du vil være sikker på, at dine summerer dit websted. Hvis du kan finde en smart måde at gøre det ved hjælp af et spil på ord eller alliteration, er det fint. Imidlertid vil en kortfattet beskrivelse af dit websteds indhold være bedre end en smart ordspil, der ikke fortæller læserne, hvad de kan forvente. Så selvom din tagline vises efter din titel, er den ligesom, hvis ikke mere, vigtig, da taglines:

 1. Angiv kontekst til din titel, hvis det ikke allerede klart angiver, hvad du gør.
 2. Fremhæv eller opmærksom på formålet med dit websted.
 3. Indstil tonen for dit websted.
 4. Indeholde nøgleord, der hjælper dit websted med at blive vist i søgninger.

Du kunne have den fedeste titel i verden – sig f.eks. Shiny Betrayed Dinosaur – men uden en tagline vil folk ikke vide, at dit websted er en personlig rejseblog om dine oplevelser med at udforske nye og spændende steder.

Din tagline er det, der er kendt i marketing som et unikt salgsproposition. Det er sådan, du kan vise besøgende, hvad fordelen ved at tjekke dit websted vil være, besvare spørgsmålet om, hvad der er der for dem. Hvis de ikke ved, hvorfor dit websted er her, eller hvordan det er relevant for dem, er chancerne for, at de ikke besøger.

Hvad er stilen med dit webstedsindhold? Har du vittige udsagn og stødende humor? Viser du dine evner som designer eller tekniker? Er du optimistisk, sarkastisk og faktisk? Lad det vises i taglinjen – besøgende får en forsmag på, hvad de er i.

At komme op med en god tagline

En god tagline trækker ikke kun besøgende ind, men hjælper dem også med at huske dig. De bedste taglines har følgende træk:

 1. Hold det kort: Uanset hvordan du kommer frem til det, anbefaler vi, at du holder din tagline kort. Du ønsker at få den maksimale effekt med det samme, og en lang, vandrende tagline vises ikke fuldt ud i søgeresultaterne. Prøv ikke at bruge mere end 60 tegn, fordi det er det, der vises i søgeresultaterne. At være kortfattet er mere effektiv end at være lang og vandrende.
 2. Gentag ikke: De tilføjer styrke til titlen uden at gentage den. Husk, at du leverer kontekst til dit webstits titel og uddyber formålet og målene for dit websted.
 3. Vær anderledes og iørefaldende: Du vil sige noget om dig selv, som andre bloggere eller forretningsfolk ikke siger. At skille sig ud bruger tid på at forske i konkurrencen. Hvis din tagline kan udtrykke, hvad andre ikke allerede siger, eller sætte noget på en ny og unik måde, vil din stemme og dit brand være mere mindeværdigt.

Det er også nyttigt at finde ud af, hvem din målgruppe er. Hvilken slags læsere håber du på at tiltrække? Hvilken fordel vil du give dem? Dette vil hjælpe dig med at komme med en tagline, der skiller sig ud i en søgning. Brug for lidt mere hjælp? Prøv Shopifys gratis slogan maker at komme i gang.

Hvorfor er en god titel og tagline så vigtig?

Titel & tagline SEO

Som vi nævnte tidligere, er der en masse konkurrence på Internettet. De sidste par år har der været en eksponentiel stigning i den store mængde indhold, der er tilgængeligt online. I følge en infographic fra 2014 fra Uberflip, hver dag er der næsten 145 milliarder e-mails sendt, 2,73 millioner blogindlæg offentliggjort og 500 millioner tweets – for ikke at nævne alle timerne med video uploadet til YouTube eller nyhedsartikler offentliggjort. Forestil dig, hvor meget der er steget i det sidste år!

Med så mange mennesker, der skaber og markedsfører så meget indhold, får folk til at bry sig om dine indholdet er blevet meget sværere. At have en titel og en tagline, der fanger læsernes opmærksomhed og er relevante for dit websted, hjælper dig med at trække flere besøgende og skille sig ud fra mængden.

Søgemaskine optimering

For at hjælpe dig med at holde din egen blandt konkurrencen skal du overveje SEO (SEO) – det vil sige ved at bruge særlige nøgleord for at sikre, at dit websted vises højt på listen over søgeresultater for at få så mange besøgende som muligt. Selvom du ikke kun skal stole på søgemaskiner til at generere webstedstrafik, er de stadig et nyttigt værktøj.

Søgemaskiner kigger efter nøgleord, så at have relevant indhold med passende tags vil hjælpe – men at gøre din titel og / eller tagline SEO klar vil give bedre resultater. Titler fungerer normalt som mærkenavn og har ikke altid plads til nøgleord, så de fleste SEO vil ske i din tagline – sørg for, at de er relevante, og at din tagline stadig giver mening!

Sådan føjes en SEO-venlig titel og tagline til WordPress

Der er en langvarig debat om, hvorvidt det er vigtigere at titler er klar eller klog. Når det kommer til dit websted, skal den afgørende faktor være dens indflydelse på SEO. Sammen med at give kontekst og indstille tonen for dit websted, giver titler og tagline dig mulighed for at bruge nøgleord til at øge din søgerangering. Heldig for dit, der er flere måder at tilføje SEO-venlige titler og taglines til dit websted.

Valgmulighed 1: Brug WordPress ‘indbygget titel og tagline

WordPress inkluderer indbyggede muligheder for dit webstitstitel og tagline. Faktisk skulle du have valgt din webstittel, da du først installerede WordPress. For at foretage ændringer eller tilføje en brugerdefineret tagline skal du blot logge ind på dit WordPress-dashboard og navigere til Indstillinger> Generelt:

Generelle WordPress-indstillinger: Titel & tagline

Eller du kan klikke på Udseende> Tilpas for at gå til det tilpassede live-tema. I vores smarte blogging WordPress-tema er webstitens titel og tagline den allerførste tilpasningsmulighed.

tema-Customizer-titler

I smarte (og andre premium WordPress-temaer) er tagline muligvis skjult som standard, så du bliver sandsynligvis nødt til at aktivere en indstilling, hvis du vil vise den. For Chic er indstillingen ret i afsnittet om tilpassning af generelle temaindstillinger under Header-indstillinger. Marker blot afkrydsningsfeltet og klik på Gem.

vis tema tagline beskrivelse

Valgmulighed 2: Brug et WordPress SEO-plugin

Men disse titler er ofte ikke den bedste mulighed, da standardtitel og tagline gælder for hele dit websted. For virkelig at forbedre din SEO vil du gerne hente hjælp fra et plugin. Vi bruger personligt og anbefaler Yoast SEO-plugin, som du kan få gratis fra WordPress-plugin-depotet.

Yoast SEO-plugin

Når det er installeret, skal du holde musen hen over den nye SEO menupunkt i dit WordPress-dashboard, og klik derefter på Titler & Meta. Herfra kan du tilføje bedre standard SEO-venlige titler og taglines til de forskellige sektioner på dit websted – inklusive startsiden, tilpassede indlægstyper (dette gælder, hvis du WordPress-tema inkluderer porteføljer, attester, personale, begivenheder osv.), Taksonomier (det er dine kategorier, tags og mere), arkiver og diverse sider (dette vil normalt være dine 404 og søgeresultater).

Yoast SEO: Titler & Meta

WordPress SEO af Yoast inkluderer tonsvis af variabler for at gøre det nemt at automatisere dine titler og metabeskrivelser (som er som taglines for alle dine sider og indlæg). Dette er en must have-funktion, da du sandsynligvis ikke vil have, at alle dine blogkategorisider skal dele den samme titel og tagline-beskrivelse. Her er et eksempel på, hvordan vi formaterer vores blogindlægstitler på WPExplorer:

SEO-titler: Variable titler

Vi har konfigureret vores blogindlæg til at bruge variablen %% title %% efterfulgt af vores webstedsnavn som standard. Men Yoast har også individuelle indstillinger pr. Side og pr. Post til at tilsidesætte de standarder, du har valgt ovenfor. For at ændre din titel- eller metabeskrivelsesformat skal du bare åbne din side eller indlæg og rulle ned under indholdet. Du skal se en WordPress SEO-indstillingsboks som denne:

Tilføj brugerdefineret posttitel og meta

Herfra kan du tjekke generel SEO (se om dine ønskede søgeord findes nok på din side eller indlæg, køre en sideanalyse osv.), Men du kan også se, om din standard SEO-titel fungerer, og du kan tilføje en brugerdefineret meta beskrivelse også. Hvis du ser på billedet ovenfor, kan du se, at titlen faktisk er en smule for lang, så vi bør sandsynligvis tilføje en brugerdefineret en, og vi har allerede tilføjet en brugerdefineret meta i stedet for at bruge standarden (som ville have været den første 156 karakterer af indlægget, da vi indstiller metas til %% uddrag %%).

WordPress SEO af Yoast har masser af andre gode SEO-funktioner, og hvis du virkelig ønsker at lære mere, bør du tjekke deres vidensbase. Der er detaljerede instruktioner om, hvordan du bruger alle de andre SEO-indstillinger!

Konklusion

At have en god titel og tagline til dit websted er nødvendigt for at adskille dig selv fra mængden og få trafik til dit websted. Med de tip, vi har givet dig ovenfor, behøver det ikke at være skræmmende at komme med din titel og tagline. Faktisk kan det blive en masse sjov! Har du en titel eller tagline, som du er særlig stolt af? Lad os høre det – skriv i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector