Sådan opretter og tilføjer du dit WordPress-sitemap

Websteder findes i alle forskellige størrelser. Og jo større et websted, desto vanskeligere bliver det at navigere gennem webstedet uden effektive navigationsmenuer. Nu er det fra et menneskeligt perspektiv. Set fra en crawler (en bot sendt af en søgemaskine for at tjekke dit websted), er det meget relevant.


Et sitemap ligner meget et rigtigt kort. Betragt det som et e-kort for søgemaskiner, det hjælper søgemaskiner let med at finde og få adgang til alle recces på dit websted.

Hvorfor er de vigtige ?

 • Dit websted er virkelig stort eller har meget indhold under mange forskellige kategorier. Når websteder bliver større, gør det det vanskeligere for søgemaskiner at navigere og gennemgå nyere indhold.
 • Hvis du har en masse indhold, der er dårligt knyttet til hinanden, hvis du har noget indhold, der er isoleret fra dit websted. Dette indhold, der ellers ikke har nogen henvisning, er dybest set et forældreløst og har ingen adgangsmuligheder for en besøgende. Lad os et øjeblik antage, at dette isolerede indhold ikke mangler indgående links fra andre websteder. I en sådan situation, hvis søgemaskiner ikke giver et link til dem, vil de blive fuldstændig isoleret uden trafik, hvad der nogensinde er. Et sitemap dækker ikke-refereret, isoleret indhold på dit websted.
 • Sitemaps tager også hensyn til websides rich media-oplysninger og metadata. Dette hjælper søgemaskiner med at forstå, hvad dit websted handler om, og også vigtigheden af ​​bestemte webadresser på dit websted i forhold til andre webadresser på det samme sted.
 • Google informerer os også om, at sitemaps kan hjælpe webstederne selv, selvom et sitemap ikke garanterer, at hver webside indekseres.

Kort sagt er det bestemt bedre at have sitemaps end det er, ikke at have dem. De gør en søgemaskines job lidt lettere, og de fleste webadministratorer, der indsender deres sitemaps, har en tendens til at drage fordel af det oftere end ikke.

Hvordan opretter du et sitemap ?

Du kan enten oprette det ved hjælp af et dedikeret plugin til sitemaps, eller du kan bruge et søgemaskineoptimeringsplugin. I betragtning af at et stort antal WordPress-bloggere bruger Yoast SEO (tidligere kendt som WordPress SEO), vil jeg starte med at diskutere, hvordan vi kan oprette og indsende sitemaps ved hjælp af Yoast SEO.

Yoast SEO

Hvis du bruger et søgemaskineoptimeringsplugin enten Yoast SEO eller noget lignende, behøver du normalt ikke at gøre noget. Generering af sitemap er som standard aktiveret.

YoastXML

Det er ikke tilstrækkeligt blot at oprette sitemaps – søgemaskiner skal underrettes om ændringen. Yoast gør dette let, da plugin automatisk pinger Google og Bing.

Yoast SEO producerer også et XML-stilark, der kan læses som en HTML-fil. Betydningen af ​​dette ligger i det faktum, at du faktisk kan bekræfte, at de rigtige URL’er er repræsenteret og inkluderet med passende prioritering i sitemaps.

Stylet-XML-Sitemap

Det er vigtigt at sikre, at dit sitemap ofte opdateres, eller mindst lige så ofte, som du i det mindste offentliggør nye indlæg. Fra XML-stilarket ovenfor vil du bemærke, at der er en prioritetsbedømmelse for hver URL, en frekvens for generering af sitemap med antallet af billeder og den sidste angivne ændringsdato.

Alle disse oplysninger er meget relevante for din placering af søgemaskiner. For eksempel friskheden af ​​dit indhold inklusive ændringsmængden på dit websted, hyppigheden af ​​ændringer og hvor gammelt indholdet er. Alle disse tre faktorer kan i høj grad påvirke dit websteds placering af søgemaskiner.

Du kan læse dette fremragende indlæg på Moz om Googles politik, når det kommer til indholdets friskhed. At holde dit indhold opdateret og relevant sammen med hyppig generering af sitemaps er meget effektivt til at sikre, at dit indhold aldrig mister grund på søgerangeringer, fordi indholdet kan betragtes som uaktuelt.

XML Sitemap Generator

Et andet plugin, som jeg gerne vil introducere, er XML Sitemap Generator. Fra en chance for at du ikke bruger Yoast SEO og dit nuværende plugin til søgemaskineoptimering ikke indeholder et sitemap. Dette plugin opretter et sitemap, der gemmes og gøres tilgængeligt for søgemaskincrawlere. Som du kan se fra skærmbilledet nedenfor, gemmes webstedets sitemap på arnebranchhold.de/sitemap.xml.

XML1

XML Sitemap Generator giver Google og Bing automatisk besked, ligesom Yoast SEO-plugin gør. Sitemapets URL føjes til robots.txt-filen, som den første destination for søgemaskine bots for at finde mere information om webstedet (og i tilfælde af at du spekulerer på, er robots.txt-filen dybest set, hvad der fortæller søgemaskiner, hvilke URL’er ikke skal gennemgå , hvor som sitemap er designet til at gøre det nøjagtige modsat).

Med XML Sitemap-generator-plugin kan du specificere, hvilket af følgende er inkluderet i dit sitemap. Tilsvarende kan du også ekskludere bestemte specifikke indlæg og bestemte kategorier:

 • Hjemmeside
 • Indlæg
 • Sider med indlæg på flere sider
 • Statiske sider
 • Kategorier
 • Arkiv
 • Forfatter sider
 • Tag sider

Bortset fra muligheden for at bestemme, hvilke dele af dit websted der indgår som en del af dine web-sitemaps, kan du også tildele specifikke værdier for prioritering og hyppighed af generering af sitemap for hver af de ovennævnte aspekter af et WordPress-websted.

Manuelle sitemaps

Begge plugins sender automatisk dit sitemap til søgemaskiner, så du ikke behøver at gøre det. Nu er chancerne for, at dette fungerer perfekt. Men af ​​en eller anden grund, hvis de ikke gør det, og din held er så rådne som min;), kan du altid downloade en kopi af dit sitemap og uploade det til Google Search Console eller du kan gøre det fra din Google-webmasterkonto. Og hvis du hellere ikke vil bruge et plugin til generering af sitemap, kan du bruge det denne online Sitemap Generator.

Det er en temmelig enkel proces, men det er tidskrævende at generere sitemaps og indsende dem manuelt. Det er en meget mere produktiv brug af din tid at bruge et af de to plugins, der er nævnt i dette indlæg til at oprette og ofte opdatere dine sitemaps. Dette vil holde dit websted altid inden for omfanget af Googles søgelins (og give dig mere tid til oprettelse af indhold!).

Tilføjede fordele

Mange websteder deltager nu i indholdssyndikering, og nogle stjæler endda aktivt indhold og sender det på deres websteder uden formel tilladelse fra websteejeren (også kaldet indholdsskrabe). På grund af nye ændringer, der er indarbejdet i Googles søgealgoritmer, straffes websteder, der kopierer indhold, ret hårdt. Dette er en god ting – vi skal bare sikre dig, at dit websteds arbejde genkendes som den originale indholdsgenerator.

Oprettelse af sitemaps, som og når du offentliggør nye indlæg, gør det muligt for dig at gøre netop det. Uanset hvor mange gange dit websteds indhold stjæles, afspejler Googles søgeresultater, at alt indhold stjålet fra dit websted med rette er dit.

Afsluttende tanker

Der lægges stadig større vægt på at udvikle bedre maskinlæringsbaserede algoritmer, søgemaskiner som Google bliver bogstaveligt talt smartere. Men uanset hvor smarte de bliver, kan et sitemap altid hjælpe crawlere til at handle intelligent, og det giver dig en vis mængde kontrol over, hvor seriøst en søgemaskine tager de forskellige dele af dit websted. Skål ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map