Sådan holder du dit WordPress-websted fra Googles sortliste

Sådan holder du dit WordPress-websted fra Googles sortliste

Lægger du pludselig ned i trafikken til dit websted? Underlige reklamer for skyggefulde produkter, der blinker på dine sider? Hvis du nikker med at være enig, er det muligt, at dine websider mangler fra Googles indeks. For at sige det enkelt, Google muligvis sortlister dit websted, fordi det betragter det som utrygt for besøgende. For at forhindre, at dette sker på dit websted, er det vigtigt at vide, hvordan du holder dit websted fra Googles sortliste.


Hvad er Googles sortliste?

Søgemaskiner som Bing, Norton Safe Web, McAfee SiteAdvisor osv. Stræber efter at tilbyde brugerne den bedst mulige søgeoplevelse, og Google er ikke anderledes. Google er konstant på udkig efter skadeligt indhold på websteder, der potentielt kan skade besøgende. Derefter karantæner disse websteder.

Selvom Google ikke offentliggør nogen officiel sortliste, sporer den kontinuerligt på Internettet for potentielle trusler. Derefter de-indekseres disse usikre websteder for at beskytte besøgende. Webmastere er nødt til at være meget opmærksomme på dette, da det kan føre til kraftigt tab af trafik.

Google har mistanke om, at disse websteder indsprøjter ondsindet kode for at stille installere programmer, der drager fordel af al software-fejl på din computer. Disse programmer kan derefter sende spam-mails og endda ødelægge den besøgende computer eller bremse den. De kan også stjæle dine besøgende personlige oplysninger såsom adgangskoder eller kreditkortinfo.

I mange tilfælde er en sortliste en god ting, da den beskytter uforsigtige besøgende. Faktisk skal en potentiel køber af et websted kontrollere, om webstedet er på sortlisten som en del af due diligence-processen.

Hvad der gør, at Google betragter et websted som usikkert?

Google overvejer mange aspekter, før du tager dit websted ud af rækkevidde for besøgende. Nogle gange sker dette på grund af algoritmiske ændringer, men oftere skyldes det måske på grund af sikkerhed eller andre problemer, der har brug for nogle rettelser:

  • Malware eller vira i dine værtsservere eller på din computer eller netværk.
  • Indhold af lav kvalitet eller pornografisk eller junk, kontroversielt / ulovligt indhold, indhold, der ikke er originalt eller krænker nogen copyright.
  • Hosting af phishing eller scam sider.
  • Omdirigering til andre websider.
  • Oprettelse af bagdøre, afsendelse af links, køb eller salg af links.
 • Link til spammy og ondsindede sider.
 • Uren SEO-fremgangsmåder såsom maskering af nøgleord eller overoptimering af nøgleord.

Disse aspekter kan udløse sanktioner fra Google, herunder fjernelse fra Googles søgeindeks.

Hvad sker der, hvis dit websted er sortlistet?

Den mest dramatiske virkning af at blive sat på Googles sortliste er faldet i besøgende. Udover alvorligt indtægtstab kan webstedets omdømme og troværdighed også slå.

Google begynder at blinke advarselsskilte at skræmme væk besøgende fra dit websted. Når du først er på sortlisten, kan det være en lang vej til bedring.

15 tegn på, at dit websted er sortlistet af Google

Undertiden underretter Google webmasterne om at indeksere webstedet. Men du kan også kigge efter disse tegn.

 1. Advarselsmeddelelser som f.eks.Dette websted kan blive hacket‘Eller’Dette sted kan skade din computer. Vil du fortsætte? ‘ begynder at blinke.
 2. Google advarer besøgende om, at dit websted muligvis er kompromitteret eller potentielt usikkert.
 3. Dit websted indlæser en tom side, eller din hjemmeside omdirigerer til en anden URL.
 4. Søgning på dit websted i Google giver underlige sider eller annoncer.
 5. SEO-spam-links og omdirigeringer i SERP’er.
 6. Underlige nøgleordssøgninger efter skyggefulde farmaceutiske produkter lander på din side.
 7. Dine e-mails begynder at hoppe.
 8. Ukendte popups begynder at blinke, spammy indhold eller underlige annoncer vises på dit websted.
 9. Din browser indlæser underligt indhold fra eksterne kilder.
 10. Du bemærker mærkelige kodefragmenter i overskriften eller sidefoden på dit websted, når du klikker på Ctrl + U.
 11. Dit websted bremser synligt.
 12. Brug af båndbredde øges.
 13. Trafikken til dit websted falder med dagen.
 14. Din Google Webmasterværktøjskonto modtager advarsler om ondsindet kode på dit websted.
 15. Dit websted vises ikke længere på Googles indeks.

Sådan kontrolleres, om dit WordPress-sted er på Googles sortliste

Det er meget muligt, at dit websted er blevet fjernet fra indekset af søgemaskiner, uden at du engang ved om det. Mens skiltene ovenfor kan indikere sortlistning, er der nogle specifikke kontroller, du kan udføre for at bekræfte det samme:

Foretag en manuel kontrol

Indtast din webstedsadresse i Google-søgelinjen. Hvis dit websted ikke vises, og dette ikke var tilfældet tidligere, er chancerne for, at webstedet er blevet afindekseret af Google. Naturligvis fungerer dette ikke for et nyt sted, da det muligvis endnu ikke er indekseret af søgemaskiner.

Gratis online værktøjer

Online scanningsværktøjer tilbyder en hurtig check for at finde ud af, om dit websted er blevet straffet af Google. Besøg IsMyWebsitePenalized og indsæt din websteds URL. Dette værktøj er en gratis service, der er nyttig for webmastere og SEO-fagfolk.

Googles sortliste: IsMyWebsitePenalized

Værktøjet scanner dit websted og fortæller dit om straffestatus. Resultaterne er ret nøjagtige. Det er vigtigt at bemærke, at parkerede domæner, omdirigerede domæner eller nye websteder afspejler en straffet status.

Sucuri SiteCheck

Sucuri SiteCheck

Et andet effektivt værktøj, som du kan bruge, er Sucuri SiteCheck scanner. Det kan registrere malware og en række sikkerhedsproblemer, herunder sortlistning af dit websted. Desuden anbefaler scanneren metoder til at løse problemet.

Googles webmasterværktøjer

Men langt den bedste måde at gøre det på ville være at bruge Googles webmasterværktøjer for at kontrollere sikkerhedsfejl på dit websted.

Googles sortliste: Google-søgningskonsol

Sikkerhedsspørgsmålområdet i Google Webmasterværktøjer afslører en masse nyttige oplysninger om dit websted, herunder linkene til dit websted, dine søgeforespørgsler, webstedets sundhed og 404 fejl.

Tip til at holde dit websted fra Googles sortliste

At reparere skader forårsaget af de-indeksering er en langvarig proces. Derfor er det klogere (og lettere) at vedtage nogle forebyggende foranstaltninger. Her er en håndfuld ting, som du kan gøre for at forblive på Googles gode side:

 • Installer en firewall, og kør regelmæssigt antivirus-software.
 • Rens dit websted og fjern skadeligt indhold.
 • Undgå at linke til spamwebsteder samt købe eller sælge links.
 • Sørg for originalt indhold uden nøgleordsprop.
 • Vælg din hosting-pakke omhyggeligt.
 • Opdater din WordPress regelmæssigt, brug pålidelige temaer og plugins.
 • Skift dit brugernavn og din adgangskode regelmæssigt, beskyt dine login-sider.
 • Sikre wp-config.php-filen såvel som .htaccess-filen.
 • Du skal være fortrolig med Googles vilkår og betingelser og følge med i algoritmeændringerne.

Husk, at disse ikke er en garanti (da vi ikke ved, hvad der præcist gør du på dit websted), men de er alle god praksis at følge for at hjælpe med at holde dit websted hvidlistet.

Konklusion

Som du kan se, at det at være sortlistet af Google har enorme negative konsekvenser, som det tager tid at komme sig fra. Det er en god ide at oprette en konto med Googles webmasterværktøjer til en regelmæssig kontrol af dit websted. Du kan også henvise til vores tidligere indlæg om gendannelse fra et hacket websted.

Når du er klar over, at du ikke længere er med på indekset, kan dit første skridt være at tage dit websted offline som en skadekontrolforanstaltning. Underret din vært og deaktiver webstedet. Hvis du er i stand til at logge ind, skal du notere hvad du ser og videregive det til dine hostingtjenesteudbydere.

Kig op Googles note om vedligeholdelse af et rent websted, og om nødvendigt tage professionel hjælp til at rense dit websted. Når du er færdig, skal du fortælle Google det ved at anmode om en gennemgang. Google begynder derefter at gennemgå dit websted igen og indeksere dine websider igen. Det vil tage tid, men du kan komme dig.

Har du nogle nyttige tip at tilføje? Eller spørgsmål om bedste praksis til vedligeholdelse af dit WordPress-websted? Efterlad en kommentar nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map