Sådan fjernes ødelagte links fra dit WordPress-sted for evigt

Der er få ting, der er værre for en webmaster end en 404 Not Found-fejl (men vi har en hel guide til, hvordan man løser 404-fejl).


Det skulle være dit værste mareridt – at sende den besøgende et sted, der ikke findes. Jeg siger det skulle gerne være dit værste mareridt meget bevidst, da mange bloggere ikke tænker for brudte links, og hvor effektivt de kan fjerne folk væk fra websteder.

Overvej din egen adfærd, når du får en 404-fejl: hvordan påvirker det din opfattelse af det websted, du er på? Hvor sandsynligt er det, at du forsøger at grave dig rundt og søge efter, hvad du var forventer at se? Er det mere sandsynligt, at du bare går videre? En besøgende interesserer sig for dit websted er ofte en anlig ting – at anstrenge dette forhold ved at tilbyde et brudt link er utilgivelig.

Selvom du kan arbejde på at skabe en interessant og unik 404-fejlside, er det den bedste kur for mig, hvad angår mig. Med det i tankerne vil jeg i dette indlæg introducere dig til et fremragende gratis plugin, der vil hjælpe dig med at udrydde 404 fejlsider fra dit websted helt.

Introduktion af Broken Link Checker

Brudt link Checker

Du har muligvis hørt om dette plugin før – faktisk nævnte jeg det specifikt som en del af min funktion på periodiske WordPress-plugins. Det er et ekstremt populært plugin og med god grund: det kan hjælpe dig med at gøre 404 fejlmeddelelser på dit websted til en fortid.

Broken Link Checker’s funktionalitet er enkel og alligevel ekstremt effektiv: den gennemgår og tester hvert link på dit websted for at sikre, at hver enkelt løser den definerede URL korrekt. Hvis plugin støder på et problem (f.eks. En 404-fejl), vil det føje det til en liste over ødelagte links, som du derefter kan håndtere i overensstemmelse hermed.

Det skal nævnes, at Broken Link Checker har tiltrukket den lejlighedsvis dårlige anmeldelse for nylig, med nogle mennesker, der klager over, at den simpelthen ikke fungerer. Jeg har ikke oplevet nogen problemer med plugin, og flertallet af anmeldelser er stadig overvældende positive. Mange mennesker har en tendens til at efterlade negative anmeldelser på grund af et problem med deres egen unikke WordPress-opsætning snarere end selve plugin, så jeg tager altid sådanne anmeldelser med en knivspids salt. Det er muligt, at du kan opleve en konflikt med et bestemt plugin på dit websted, hvis du bruger Brudt link Checker, men jeg mener, at det er værd at den potentielle “risiko.”

Sådan bruges Broken Link Checker

Processen med at bruge Broken Link Checker er ekstremt enkel.

Plugin gør alt det hårde arbejde ved at scanne dit websted for ødelagte links i baggrunden. Når den er færdig, vil den præsentere alle ødelagte links, den har fundet for dig i WordPress.

Der er to måder, du hurtigt kan kontrollere for at se, om Broken Link Checker har fundet nogen ødelagte links:

Via WordPress Dashboard

Via WordPress Dashboard eller …

Via sidebjælken

… via sidebjælken.

Som du kan se, er underretningerne intuitive og lette at se – hvis der vises et ødelagt link på dit websted, vil du vide om det hurtigt.

I dette indlæg bruger jeg min blog som marsvin. Som du kan se fra ovenstående skærmbilleder har jeg i øjeblikket to ødelagte links på mit websted, så det næste trin er at tjekke dem ud. Du kan gøre det enten ved at klikke på “Fundet 2 ødelagte links” i dashboardwidgeten eller ved at klikke på menupunktet “Ødelagte links” under Værktøj i sidebjælken.

Du får derefter vist en skærm som denne:

Brudt link Checker

Som du kan se, er begge de ødelagte links på mit websted som et resultat af 404 Not Found-fejl, men plugin finder nogen link, der ikke løses korrekt. F.eks. Viser den en hvilken som helst URL, der ikke indlæses på grund af en ikke-reaktiv server.

Ovenstående skærm er temmelig selvforklarende. Du har URL’en til det ødelagte link efterfulgt af dets status, den anvendte ankertekst og til sidst det indlæg eller side, hvor det vises. Imidlertid er den virkelige skønhed af Broken Link Checker, at den giver dig mulighed for at korrigere eller fjerne disse links undervejs. Bare hold musepekeren over en ødelagt URL, så får du vist en liste over indstillinger:

Valgmuligheder for ødelagte links

Igen er valgmulighederne temmelig selvforklarende: du kan redigere URL’en, fjerne linket (mens du beholder ankerteksten), markere linket som ikke brudt (hvis f.eks. Et midlertidigt serverproblem er løst) eller blot afvise link.

I ovenstående eksempel ved jeg, at linket er brudt, da det peger på en 301-omdirigering, som jeg siden har fjernet. Som sådan er jeg nødt til at redigere URL’en, så den peger på det rigtige sted:

Redigering af en URL i Broken Link Checker

Det er så enkelt! Uden at forlade denne skærm kan du træffe de nødvendige foranstaltninger for at rette eventuelle ødelagte links. Og med widgeten på dit WordPress-dashboard forbliver ethvert brudt link på dit websted ikke længe.

Eventuelle links, som du afviser, kan findes under linket “Afvist” øverst på siden:

Forladte brudte links

Som du kan se, viser ovenstående skærmbillede, hvilke andre fejlmeddelelser du muligvis ser. Linket til Life Stoked er et godt eksempel, da jeg ved, at det er en regelmæssigt opdateret blog. Når Broken Link Checker sidst scannede den, skal der have været en midlertidig serverfejl, der førte til, at den blev markeret som et ødelagt link. Men da jeg vidste bedre (og efter at have kontrolleret, at det var tilbage online), var jeg i stand til at markere linket som “Ikke ødelagt.”

Der kan være tidspunkter, hvor du er nødt til at se på det indlæg eller den side, inden linket er indeholdt for at forstå dets kontekst. Trafikplanet-linket ovenfor er et godt eksempel på det. Alt hvad jeg skal gøre er at holde musepekeren over kildelinket og klikke på “Vis”. Jeg kan derefter finde linket på siden:

Brudt link Checker

Jeg kan se, at linket fører til et specifikt forumindlæg, der ikke længere findes. Derfor er den bedste ting at gøre med hensyn til brugeroplevelsen at:

  1. Skift linket til Traffic Planet-forums hjemmeside
  2. Føj en note til indlægget om, at den navngivne tjeneste ikke længere er tilgængelig

Én hurtig ændring via Broken Link Checker-plugin og en lille redigering af indlægget, og jeg har løst enhver potentiel forvirring for besøgende på indlægget.

Et Peerless-plugin?

Jeg er ikke opmærksom på noget andet plugin, der matcher funktionaliteten, der tilbydes af Broken Link Checker. I en verden fyldt med utallige varianter af SEO-plugins og lignende, kommer dette mig som en overraskelse. Personligt vil jeg gerne se en vis konkurrence på et område, som jeg mener er af afgørende betydning for den igangværende brugbarhed af enhver blog.

For det meste skriver jeg blogindlæg, som jeg godt kan lide at stå tidens prøve. Jeg kan generelt lide at skrive ”stedsegrønne” stykker, der er lige så relevante et år fra nu, som de var i dag. Med det i tankerne er det meget vigtigt for mig at sikre mig, at de sider, jeg linker til i gamle blogindlæg, forbliver korrekte i fremtiden. Derfor betragter jeg Broken Link Checker for at være et så uvurderligt værktøj.

Som altid, hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så tøv ikke med at stille dem via kommentaredelen nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map