Sådan bruges Yoast SEO til at styrke søgemaskinens placeringer

Sådan bruges Yoast SEO til at styrke søgemaskinens placeringer

WordPress er let go-to-løsningen til at oprette et websted med stærk funktionalitet. Der er dog meget mere at lykkes med platformen end blot at starte dit websted og læne sig tilbage. Du bliver også nødt til at offentliggøre det – og en af ​​de bedste måder at gøre det er gennem Search Engine Optimization (SEO). Dette er et notorisk vanskeligt område at navigere i, især for de uerfarne.


Heldigvis tilbyder WordPress et antal plugins, der hjælper dig med at krydse denne glatte skråning, f.eks Yoast SEO. Dets omfattende indstillinger kan hjælpe dig med at optimere dit indhold og rangere dit websted højere i søgemaskineresultater. Dette kan hjælpe med at give dig eksponering og også forbedre din virksomheds konkurrenceevne.

I denne artikel lærer du, hvad SEO er, og hvordan det kan hjælpe dig. Derefter introducerer vi dig Yoast SEO-plugin og forklarer, hvordan det kan bruges til at forbedre din søgemaskine placering ved at optimere nøgleord, metabeskrivelser og læsbarhed. Lad os se!

Hvad SEO er (og hvordan det kan hjælpe dig)

Skærmbillede af SEO-resultater.

Når dine sider rangerer højt i søgeresultater, er det sandsynligt, at brugere ser og klikker på dem.

Søgemaskineoptimering er en teknik, der fokuserer på at forbedre dit websteds synlighed på sider med søgemaskiner (SERP). Søgemaskiner betjener millioner af brugere om dagen, der søger svar på deres spørgsmål. Hvis du ønsker, at dit websted skal give disse svar, hjælper det med at bruge SEO effektivt.

Da søgemaskincrawlere ikke forstår, hvad der er skrevet på dit websted, har de brug for så meget hjælp som muligt til at finde ud af, hvad det handler om, og hvordan de vises i SERP’er. Dette kan gøres på følgende måder:

 • Tilføjelse af et passende fokusnøgleord og brug det i hele dit indhold.
 • Gør dit indhold læsbart af mennesker og følgelig gennemsøgere.
 • Tilbyder et solidt hierarki i dit indhold, så crawlere kan kortlægge dit indhold effektivt.

Der er mange flere måder at optimere dit indhold til at rangere højt. WordPress tilbyder mange værktøjer, der kan hjælpe, men vi anbefalede at prøve Yoast SEO først.

Introduktion til Yoast SEO-plugin

Yoast SEO-plugin

Yoast SEO er et WordPress-plugin, der giver dig mulighed for at optimere dit indhold til at være mere søgemaskine-venligt, alt fra dit WordPress-dashboard. Plugin scorer dit indhold på to områder: Læsbarhed og SEO:

 • Læsbarhed: Dette vurderer, hvor let dit indhold er for mennesker at læse.
 • SEO: Dette ser på, hvor godt dit websted er optimeret til søgemaskinecrawlere.

Yoast SEO fungerer på et trafiklyssystem: Grønt (godt), Orange (Okay) og rød (Behøver forbedring). Hver specifik beregning inden for de to kategorier bliver også scoret på denne måde, hvilket betyder, at du er i stand til at se med et øjeblik, hvor din optimeringsindsats er nødvendig. Hvad mere er, mange af målingerne indeholder råd til forbedring af din score og fremhævning af eventuelle problemområder.

Sådan bruges Yoast SEO til at styrke din placering af søgemaskiner (3 enkle tip)

Før du kan styrke din placering af søgemaskiner, skal du installere og aktivere Yoast SEO og tjek vores omfattende Yoast SEO-installationsvejledning til at komme i gang med plugin. Herefter skal du læse videre for tre tip, der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af dette værktøj.

1. Tilføj et fokusord for at tiltrække den rigtige trafik

Et fokusnøgleord er den samling af ord, du vil have din side til at rangere efter i søgemaskiner. Det skal undersøges snarere end gætte, og det er vigtigt at komme rigtigt, da det direkte påvirker, hvordan folk finder dig. Hvad mere er, al din SEO-indsats vil blive bygget op omkring dit fokusnøgleord – uden et vil du ikke være i stand til nøjagtigt at måle din optimering.

For at få mest muligt ud af denne strategi kan du også bruge nøgleord med lang hale. Dette er specifikke sætninger, der tilbyder lav konkurrence i søgemaskiner – hvilket betyder, at det rigtige valg kan netto dig alvorlige mængder trafik. For eksempel er “backup WordPress” ikke meget specifikt, og du kan finde snesevis af sider, der bruger det samme søgeord. I modsætning hertil har “backup WordPress med UpdraftPlus” mindre konkurrence, hvilket betyder, at du vil se mere trafik fra din målgruppe.

For at indstille et fokusnøgleord i Yoast SEO, skal du først navigere til det ønskede indlæg og derefter rulle ned til Yoast SEO metakasse:

Felt søgeordsfeltet i Yoast SEO.

Herfra skal du blot indtaste dit søgeord i Fokusordord Mark. Du vil se et antal lys aktivere, hvilket indikerer, at du nu kan optimere dit indhold yderligere. Glem heller ikke at føje dit søgeord til postens permalink.

2. Medtag en metabeskrivelse for at beskrive dit indlæg

Skærmbillede af WPExplorer metabeskrivelse.

En nøgleordrig metabeskrivelse kan hjælpe dig med at rangere endnu højere i søgemaskiner.

En metabeskrivelse er teksten, der vises under det blå link i en Google-søgning. Dens funktion er at tvinge besøgende til at klikke igennem til dit indhold, så det er endnu et vigtigt SEO-aspekt at komme rigtigt.

Det er mange egenskaber, der kan hjælpe dig med at oprette en god metabeskrivelse. For at opsummere skal din metabeskrivelse:

 • Vær omkring 135-160 tegn i længden. Dette giver en anstændig balance mellem kortfattet forklaring af, hvad dit indhold handler om, og ikke at få det afskåret af søgemaskiner.
 • Match dit indhold. Vildledende beskrivelser kan føre til en stigning i din afvisningsprocent.

For at tilføje din egen metabeskrivelse skal du igen navigere til Yoast SEO metakasse i dit valgte indlæg, og klik på Rediger uddrag knap. Når du begynder at indtaste din metabeskrivelse, ser du en bjælke begynde at udfyldes. Denne bjælke bliver rød, hvis din beskrivelse er for lang, orange, hvis den er for kort, og grøn, når den er i god længde:

Skærmbillede af Yoast SEO metabeskrivelsesfunktion.

Du vil også bemærke, at der vises en række ekstra trafiklys på fanen SEO, så du kan optimere din beskrivelse yderligere.

3. Forbedre dit indholds læsbarhed

Skærmbillede af Yoast SEOs læsbarhedsskærm.

Yoast SEO analyserer dit indhold og finder områder, hvor du kan forbedre dets læsbarhed.

Kvalitetsindhold er vigtigt for SEO, så dets læsbarhed er altafgørende. I Yoast SEO bedømmes dit indholds læsbarhed på en række målinger og scores baseret på trafiklyssystemet.

Analysen kan virke overvældende i starten, men ikke alt skal adresseres for at få en grøn score. De vigtigste aspekter inkluderer:

 • Sektionens længde: Brug af overskrifter og underoverskrifter er nøglen her for at sikre, at sektioner kommer ind på under 300 ord stykket.
 • Setningslængde og struktur: Setninger på mere end 20 ord reducerer læsbarheden, ligesom dem, der er i passiv stemme, eller som ikke indeholder et overgangsord.

Du kan også bemærke Flesch læsning let score i dette afsnit. Selvom indhold og outs af disse kriterier er uden for denne artikels rækkevidde, er det i sidste ende ikke en beregning at bekymre sig meget om. Vores råd er at optimere til alt andet og skrive til din læser først og fremmest.


I dagens konkurrenceprægede marked er SEO vigtigere end nogensinde. Udført, det kan hjælpe dig med at øge trafikken til dit sted. Dog kan det være lidt forvirrende til at begynde med, så du vil måske have hjælp til at sikre, at din optimeringsindsats er effektiv. Med et SEO-plugin – såsom Yoast SEO – kan du optimere dit indhold til søgemaskiner uden bekymring.

Har du spørgsmål om Yoast SEO, og hvordan det kan hjælpe dig? Del dem med os i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map